Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Het menu van de dag

 Reageer Reageer Pagina  <1 1011121314 15>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2016 om 21:29
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

Nog nooit geproefd, pastinaak.

Het is een lange witte wortel die behalve naar wortel ook vaag een selderijsmaak heeft. In de middeleeuwen was dat een alternatief voor de aardappel. Ik maak er wel stamppot van. 
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2016 om 22:10
Een heerlijke groente. Maak er regelmatig soep van. Of stamppot in combinatie met wortel.
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
thian View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 18 Augustus 2016
Status: Offline
Points: 830
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer thian Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2016 om 23:12
ik heb het ook nog nooit gegeten
don't let the little stupid things break your happiness
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23643
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2016 om 09:06
In de verhalen over het beleg en ontzet van Leiden krijgen de bewoners haring, wittebrood en hutspot. De aardappel was toen nog niet bekend, dus de hutspot zal van pastinaak en peen zijn gemaakt.

Ik had jaren geleden een abonnement op zo'n Odin pakket met biologisch geteelde groente en daar zaten vaak pastinaak, knolraap of schorseneren in. Ook pompoen heb ik zo leren kennen.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
thian View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 18 Augustus 2016
Status: Offline
Points: 830
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer thian Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2016 om 18:27
kan ik niet betalen

ik heb lekkere stampot andijvie op op de datum dus lekker goedkoop
don't let the little stupid things break your happiness
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2016 om 10:46
Dat snap ik, maar bij mij komt de pastinaak gewoon uit de tuin, net als de pompoen.
Het is een vergeten groente en dat is niet raar als je bedenkt dat we hem door de aardappel vervangen hebben. Als ik stamppot met
pastinaak maak, doe ik er dus geen aardappel bij in, maar appel, wortel zeg maar andere groenten.
De smaak is heel apart, je moet het leren waarderen net als b.v. olijven of blauwschimmel kaas.
Oh wiki heeft er een pagina over, leuk --> verworven smaak
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12078
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2016 om 11:50
als ik zie wat wiki ertussen zet dan denk ik dat hij op de eerste plaats 'textuur in de mond' is vergeten. (oester, walvisblubber)
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2016 om 11:51
Schorseneren ken ik. schorseneren soep is heel erg lekker.
Pompoensoep ook, gekookte pompoen as groente vind ik minder.
Ik ga dit weekend pastinaakchips proberen.
Hebt dit gevonden op inet:

Pastinaak schoonmaken. In schijfjes snijden. Door olijfolie (eventueel met wat zout) halen. 20-25 minuten op de bakplaat in een oven van 160 graden. Uitlekken op keukenpapier. Afkoelen. Klaar.

Tips (van Okke):

Uiteraard kun je pastinaakchips ook gewoon maken in de frituur. Voeg dan wel kruiden na het frituren toe om vuil frituurvet te voorkomen.
Normale chips zijn er in allerlei smaken. Pas dus gerust een keer je favoriete smaak op deze pastinaak toe. Klop jouw favoriete smaakmaker door de olijfolie voor je de pastinaak erdoor haalt.

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
JMB View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 21 Oktober 2016
Status: Offline
Points: 1462
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer JMB Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2016 om 14:15
Nee, aan dat soort dingen waag ik me maar niet hier, dat zullen ze hier niet eens willen proeven.

Ik heb net een overheerlijk brood gebakken, een speltbrood. Dat doe ik elke week. Alleen voor mezelf want de rest wil het niet. Ik heb gemerkt dat mijn buik een stuk dunner is sinds ik geen gewoon brood meer eet. Ik bak het in de oven, in de broodmachine lukt niet. Eerder had ik gewoon speltmeel dat ging redelijk in de machine, maar nu heb ik Duits volkoren speltmeel en dat mislukt in de broodbakmachine. Nou ja, ik vind het niet erg om in de oven te doen. Kneed het wel lichtjes met de keukenmachine, dat dan weer wel.

Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 12:26
De pastinaakchips waren lekker.
Als je paprikapoeder en een béétje knoflookpoeder door de olie doet proef je bijna geen verschil.
Maar ook met alleen wat zout vind ik het lekker.
Moet alleen nog wat rommelen met de temperatuur.
Vooral voor mij als diabeet is het een mooie oplossing o toch af en toe te snacken. Geen koolhydraten.

Speltbrood is lekker en ook voor een diabeet erg goed, minder koolhydraten.
Speltmeel houdt ervan om met de hand gekneed te worden, door de lichaamstemperatuur is er een soort interactie, ik weet niet precies waar het aan ligt.
Vandaar dat in de broodbakmachine speltbrood niet lukken wil. Het rijst bijna niet, is mijn ervaring.
Dat Duitse speltmeel is heel goede kwaliteit.
Misschien moet ik ook maar weer es gaan broodbakken.
Deegkneden kan heel rustgevend een aards zijn. Embarrassed
(ik ben geen échte zweefteef hoor)
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12078
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 13:56
de Afrikaanse zweefteef of een 'gewonespreektaal' zweefteef?
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 16:32
Wat is het verschil bep?

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12078
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 16:56
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 17:50
Ah juist...

Ik bedoel dus dat ik niet heel erg zweverig ben,
Hoewel ik óók geen stewardess ben, dus beide definities zijn juist.
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 17:52
Hasselback aardappeltjes,
Biefstukje
Broccoli
Champignonsaus
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12078
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 18:11
gewoon patatten
kippenschnitzel
en ook broccoli met een groentensauske (poeder uit pakske dat ge in het kookvocht moet kappen)
Back to Top
thian View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 18 Augustus 2016
Status: Offline
Points: 830
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer thian Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 18:26
stampot hette bliksum
don't let the little stupid things break your happiness
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 18:31
Aardappelen, kipkluifjes (oftewel drumsticks), sperziebonen en appelmoes. Voor straks nog een bakje yoghurt.
Back to Top
C4th View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Maart 2014
Status: Offline
Points: 1788
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer C4th Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 19 December 2016 om 23:29
Vandaag hadden we een bodempje van graan, aangevuld met (ooit) verse tomaten, ui, tonijn en kaas.
Oftewel: een diepvriespizza.
Mama had migraine, ik moest vanmiddag werken en had niet veel tijd om een maaltijd te bereiden voor ons pap.. dus de diepvries wist raad :)
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2016 om 10:02
Gisteren was het boerenkool ,met een S rookworst .

Denk dat het vandaag een greep uit de voorraad kast of diepvries wordt .
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 1011121314 15>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.469 seconden.
Lang Yarns