Het menu van de dag |
Reageer | Pagina <1 1011121314 15> |
Autheur | |
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het is een lange witte wortel die behalve naar wortel ook vaag een selderijsmaak heeft. In de middeleeuwen was dat een alternatief voor de aardappel. Ik maak er wel stamppot van.
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Een heerlijke groente. Maak er regelmatig soep van. Of stamppot in combinatie met wortel.
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
thian
Hobbywonder Lid sinds: 18 Augustus 2016 Status: Offline Points: 830 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik heb het ook nog nooit gegeten
|
|
don't let the little stupid things break your happiness
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23643 |
Post Options
Thanks(0)
|
In de verhalen over het beleg en ontzet van Leiden krijgen de bewoners haring, wittebrood en hutspot. De aardappel was toen nog niet bekend, dus de hutspot zal van pastinaak en peen zijn gemaakt.
Ik had jaren geleden een abonnement op zo'n Odin pakket met biologisch geteelde groente en daar zaten vaak pastinaak, knolraap of schorseneren in. Ook pompoen heb ik zo leren kennen. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
thian
Hobbywonder Lid sinds: 18 Augustus 2016 Status: Offline Points: 830 |
Post Options
Thanks(0)
|
kan ik niet betalen
ik heb lekkere stampot andijvie op op de datum dus lekker goedkoop |
|
don't let the little stupid things break your happiness
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat snap ik, maar bij mij komt de pastinaak gewoon uit de tuin, net als de pompoen.
Het is een vergeten groente en dat is niet raar als je bedenkt dat we hem door de aardappel vervangen hebben. Als ik stamppot met
pastinaak maak, doe ik er dus geen aardappel bij in, maar appel, wortel zeg maar andere groenten.
De smaak is heel apart, je moet het leren waarderen net als b.v. olijven of blauwschimmel kaas.
Oh wiki heeft er een pagina over, leuk --> verworven smaak
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12078 |
Post Options
Thanks(0)
|
als ik zie wat wiki ertussen zet dan denk ik dat hij op de eerste plaats 'textuur in de mond' is vergeten. (oester, walvisblubber)
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Schorseneren ken ik. schorseneren soep is heel erg lekker.
Pompoensoep ook, gekookte pompoen as groente vind ik minder. Ik ga dit weekend pastinaakchips proberen. Hebt dit gevonden op inet: Pastinaak schoonmaken. In schijfjes snijden. Door olijfolie (eventueel met wat zout) halen. 20-25 minuten op de bakplaat in een oven van 160 graden. Uitlekken op keukenpapier. Afkoelen. Klaar. Tips (van Okke):Uiteraard kun je pastinaakchips ook gewoon maken in de frituur. Voeg dan wel
kruiden na het frituren toe om vuil frituurvet te voorkomen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nee, aan dat soort dingen waag ik me maar niet hier, dat zullen ze hier niet eens willen proeven.
Ik heb net een overheerlijk brood gebakken, een speltbrood. Dat doe ik elke week. Alleen voor mezelf want de rest wil het niet. Ik heb gemerkt dat mijn buik een stuk dunner is sinds ik geen gewoon brood meer eet. Ik bak het in de oven, in de broodmachine lukt niet. Eerder had ik gewoon speltmeel dat ging redelijk in de machine, maar nu heb ik Duits volkoren speltmeel en dat mislukt in de broodbakmachine. Nou ja, ik vind het niet erg om in de oven te doen. Kneed het wel lichtjes met de keukenmachine, dat dan weer wel. |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
De pastinaakchips waren lekker.
Als je paprikapoeder en een béétje knoflookpoeder door de olie doet proef je bijna geen verschil. Maar ook met alleen wat zout vind ik het lekker. Moet alleen nog wat rommelen met de temperatuur. Vooral voor mij als diabeet is het een mooie oplossing o toch af en toe te snacken. Geen koolhydraten. Speltbrood is lekker en ook voor een diabeet erg goed, minder koolhydraten. Speltmeel houdt ervan om met de hand gekneed te worden, door de lichaamstemperatuur is er een soort interactie, ik weet niet precies waar het aan ligt. Vandaar dat in de broodbakmachine speltbrood niet lukken wil. Het rijst bijna niet, is mijn ervaring. Dat Duitse speltmeel is heel goede kwaliteit. Misschien moet ik ook maar weer es gaan broodbakken. Deegkneden kan heel rustgevend een aards zijn. (ik ben geen échte zweefteef hoor) |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12078 |
Post Options
Thanks(0)
|
de Afrikaanse zweefteef of een 'gewonespreektaal' zweefteef?
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat is het verschil bep?
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12078 |
Post Options
Thanks(0)
|
de Afrikaanse : ongeveer halverwege de link http://reisintel.nl/zuid-afrika/440-leuke-en-grappige-afrikaanse-woorden/
en de gewonespreektaal : http://www.betekenis.be/woord/zweefteef |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ah juist...
Ik bedoel dus dat ik niet heel erg zweverig ben, Hoewel ik óók geen stewardess ben, dus beide definities zijn juist. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hasselback aardappeltjes,
Biefstukje Broccoli Champignonsaus |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12078 |
Post Options
Thanks(0)
|
gewoon patatten
kippenschnitzel en ook broccoli met een groentensauske (poeder uit pakske dat ge in het kookvocht moet kappen) |
|
|
|
thian
Hobbywonder Lid sinds: 18 Augustus 2016 Status: Offline Points: 830 |
Post Options
Thanks(0)
|
stampot hette bliksum
|
|
don't let the little stupid things break your happiness
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aardappelen, kipkluifjes (oftewel drumsticks), sperziebonen en appelmoes. Voor straks nog een bakje yoghurt.
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag hadden we een bodempje van graan, aangevuld met (ooit) verse tomaten, ui, tonijn en kaas.
Oftewel: een diepvriespizza. Mama had migraine, ik moest vanmiddag werken en had niet veel tijd om een maaltijd te bereiden voor ons pap.. dus de diepvries wist raad :) |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren was het boerenkool ,met een S rookworst .
Denk dat het vandaag een greep uit de voorraad kast of diepvries wordt . |
|
Reageer | Pagina <1 1011121314 15> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |