recepten |
Reageer | Pagina <1 34567 9> |
Autheur | ||
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja Bep had ik beter kunnen doen haha. Nee, heb het brouwsel gemaakt, terwijl ik boven de pan stond hielp het niet. Heb een glas vol gedronken en was weer aan de sjees. (Maar, afgelopen nacht wel wat beter geslapen.) Denk dat ik steeds maar een lepel van dat spul moet nemen.
|
||
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
als ik zo'n valling heb slaap ik met een sjaal rond mijn nek. En dan hoest ik al een stuk minder en kunnen de buren en mijn man slapen.
|
||
|
||
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Het hoesten is gelukkig al een stuk minder. Ik ging 's nachts maar vaak een tijd naar beneden, dan kon de familie rustig slapen. maar ja dan ben je wel doodmoe. Dan ging ik om half 7 maar weer naar boven, ging mijn man het bed maar uit dan kon ik wat proberen te slapen, tussen al dat hoesten door.
Maar, gelukkig al een stuk beter dus, wordt nog wel af en toe wakker maar val toch wel weer in slaap. Weet je wat ik nu gebruik? Heb wat laurierdrop in een shaker gedaan, daar een beetje water bij en shaken maar. Dan schep ik het schuim eruit en lepel dat op. Af en toe doe ik er weer wat water bij. Het helpt, een héél klein beetje maar. |
||
petraco
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2012 Locatie: Z.Limburg Status: Offline Points: 5762 |
Post Options
Thanks(1)
|
|
wat ook kan helpen tegen hoesten is vicks onder de voeten smeren en lekker warme sokken er over heen doen. Doen we altijd bij de kids en hoor ze dan de hele nacht niet hoesten. Beterschap en lekker rustig aan doen.
|
||
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hier zit ik aan een gemberworteldrankje met citroen en honing in de hoop de ergste hoestbuien eruit te krijgen. Ben ondertussen ook naar de dokter gesommeerd (voor een hoestje ja... vond ik zelf ook belachelijk, maar om onder het gezeik hier thuis uit te komen maar gegaan.. heb nu ook codeïnetabletten... ben alleen niet zo van de pilletjes)
|
||
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3616 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ik loop ook al te snotteren
heb twee dagen keelpijn gehad maar dat is nu gelukkig weg hoop dat dat ook zo blijft nu dat snotteren nog weg en dan ben ik wel weer de oude |
||
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3616 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
lijkt me wel een oplossing heb ik nog nooit gehoord dat zit in een potje en dat lijkt op vaseline? heb ik dat goed? hoe zijn jullie op dit idee gekomen? |
||
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Beterschap allemaal Niania en C4th!
Toen ik in april niet meer van mijn hoestbuien afkwam en het teveel nachtrust ging kosten, kreeg ik ook codeïne. Natuurlijk wil je het het liefste niet maar dit leek toch echt een noodgeval. Er is een Melrosum hoestsiroop van Natterman waar codeïne in verwerkt is. Misschien is dat nog een optie. Zodra het bij mij zou willen beginnen, wil ik zo'n flesje eens proberen.
|
||
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
vicks onder de voeten heb ik nog nooit gehoord. Wel op de borst en de rug en dan afdekken met watten (deden mijn grootmoeder en mijn moeder altijd bij ons als we klein waren)
|
||
|
||
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hier is het gelukkig al bijna voorbij, na 2 weken dag en nacht hoesten 's nachts nog maar 2x wakker geweest door een hoestbui. Wat een verademing zeg.
Heb dus van alles al geprobeerd. Vroeger hielp kippebouillon goed, maar dat hielp deze keer ook niet. Dames die nog zulke enorme hoestbuien hebben, sterkte. Het gaat over, maar helaas niet zo snel. |
||
petraco
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2012 Locatie: Z.Limburg Status: Offline Points: 5762 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
We hebben dit zelf gevonden op met googlenen toen onze kids maar bleven hoesten. En uit geprobeerd. Hielp hier goed. In de voeten wordt altijd alles als eerste opgenomen door het lichaam dus snel verspreid. Ook de pedicure heeft ons dit al eens verteld. Proberen waard kan ook geen kwaad. Succes en beterschap |
||
petraco
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2012 Locatie: Z.Limburg Status: Offline Points: 5762 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bep, dit is ook van vroeger. Gevonden op google en uitgeprobeerd hier hielp het. Als ze beginnen met hoesten gaan we dit meteen toepassen en de kids vragen er zelfs om. De voeten neemt altijd alles als eerste op. Proberen kan altijd kan geen kwaad en ruikt lekker fris. Succes en beterschap |
||
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3616 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ga het morgen meteen kopen
dank je wel voor de tip |
||
petraco
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2012 Locatie: Z.Limburg Status: Offline Points: 5762 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
graag gedaan en hoop dat het je net zo helpt als de kids. beterschap |
||
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Recept aspergesalade
Nodig voor 2 personen 500 gr. asperges zout 1 ei 2 eetl. slasaus 2 eetl. zure room azijn ½ eetl. tomatenketchup peper Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges in water met zout 5 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen. Kook het ei hard, pel en hak het klein. Maak van de slasaus, de zure room, wat azijn, de tomatenketchup, het ei en wat peper een saus. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng door de saus. Lekker met gekookte aardappelen en een bieflapje |
||
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
||
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dat wilt lukken ik heb hier nog wat asperges liggen. Dankjewel voor het saladereceptje.
|
||
|
||
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Wat leuk om de asperges eens onder aandacht te brengen. Een zeer reinigende groente in het voorjaar. Wij eten ze in dit seizoen ongeveer 2 keer per week. Alleen alle zure ingrediënten die jij bij de salade vermeld hebt, overleven mijn trouwboekje niet. Vandaar dat ik de asperges gekookt als warme groente eet en daar wel een ei bij klaarmaak. Je kan er zowel een aardappel- als rijstgerecht bij maken.
|
||
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Noten abrikozen brood zonder gist. ca 15 sneetjes
250 gr studentenhaver 300 gr volkorenmeel 200 gr bloem 2 tl baksoda 1 tl zout 400-500 ml karnemelk 150 gr gedroogde abrikozen in reepjes.
Haal de rozijnen uit de studentenhaver en hak de noten grof. Meng in een kom de bloem met het volkorenmeel, de baksoda en het zout. Voeg 400 ml karnemelk toe en meng het met deeghaken tot een egaal deeg. Voeg de gehakte noten, rozijnen en de abrikozen toe en kneed alles met de hand goed door. Als het deeg te droog is kan er nog wat karnemelk bijgevoegd worden.
Vorm van het deeg een brood en doe dat in de ingevette bakvorm druk het deeg goed in de hoekjes aan. Snij de bovenkant met een scherp mesje in. Zet de bakvorm in het midden van een niet voorverwarmde oven op 175 graden. Bak het brood in 50-55 minuten gaar. Schud het brood uit de vorm en laat afkoelen. Lekker als het nog lauwwarm is en met roomboter is het een tractatie.
|
||
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
||
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Recept | Thaise curry met garnalen en mango (3-4 personen)
250 gram garnalen (liefst vers, maar uit diepvries kan ook) 2 kopjes pandanrijst kokosnoot olie 400 gram creamy kokosnootmelk 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1 kleine ui, gesnipperd half zakje peen julienne rode paprika, in grove stukken 150 ml water 1 groente bouillonblokje 1-2 eetlepels rode curry pasta 1 mango, in blokjes scheutje vissaus (optioneel) zout en rode pepervlokken, naar smaak 2 limoenen (1 uitgeknepen voor het sap, de ander in partjes) Werkwijze Begin met het koken van de rijst.Verhit vervolgens wat kokosnoot olie in een wok en voeg hier de gesnipperde ui aan toe. Als de ui glazig is geworden, voeg je de knoflook en de rode curry toe, dit fruit je zo’n 2 minuutjes. Begin met 1 eetlepel rode curry, en proef. Als het voor jou wat pittiger en kruidiger mag, voeg dan nogmaals 1 eetlepel rode curry toe. Voeg daarna de groente toe (paprika, wortel) en wok dit zo’n 2 minuten. Voeg daarna het water, het bouillonblokje en de kokosnootmelk toe en breng het geheel op smaak met een scheutje vissaus, limoensap en wat zout en rode pepervlokken. Mocht de saus niet goed indikken, maak dan gebruik van maizena om de saus wat steviger en romiger te maken. Wok als laatste in een andere pan de garnalen in wat kokosnoot olie tot ze mooi roze, knapperig en stevig zijn. Voeg ze toe aan je curry en voeg ook meteen de blokjes mango toe. Laat het geheel nu zo’n 5 minuten sudderen. Serveer met pandanrijst, limoen partjes en een flinke bos koriander. |
||
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
||
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
maaltijdsalade met kip
Ingrediënten 1 zakje gemengde sla 1/2 komkommer 1 paprika 2 stukken biologische kipfilet 2 takjes rozemarijn 6-8 plakjes parmaham of serranoham 1 teentje knoflook 1 theelepel paprikapoeder Zout en peper Ingrediënten voor de dressing 1,5 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie 1 eetlepel mayonaise 1,5 eetlepel yoghurt 1 theelepel honing 1 theelepel Dijon mosterd Zout en peper Stap 1 Maak de kipfilet schoon. Leg vervolgens een vel bakpapier op je keukenblad. Leg daarop 3 tot 4 plakjes parmaham per kipfilet. Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snij deze wat kleiner. Snij tevens de knoflook. Verdeel de rozemarijn en knoflook over de parmaham. Leg vervolgens de kipfilet op de parmaham. Strooi daaroverheen nog wat paprikapoeder en wat zout en peper. Wikkel vervolgens de parmaham om de kipfilet heen. Vouw het vel bakpapier over de kipfilet heen en sla met een koekenpan de kipfilet wat platter. Dit heeft 2 voordelen. De kipfilet is gelijker qua dikte en de parmaham blijft goed zitten. Stap 2 Zet vervolgens een pan op het vuur om de kipfilet te bakken. Maak intussen ook de salade klaar wat fijn gesneden paprika en wat stukjes komkommer. Natuurlijk kun je hier je eigen draai aan geven. Intussen is de kipfilet waarschijnlijk ook al bijna klaar. Stap 3 Tijd om de dressing te maken. Doe alle ingrediënten (olie, yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en wat zout en peper) in een bakje en meng deze door elkaar. Dat is alles. Stap 4 Tijd om op te scheppen en te genieten van een goede maaltijd. |
||
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
||
Reageer | Pagina <1 34567 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |