recepten |
Reageer | Pagina <1 45678 9> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
dat laatste recept en foto ziet er goed uit. Vooral het gedeelte koekepan.
|
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja, heerlijk even alle frustratie van de dag eruit meppen 😜 |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nou is dit natuurlijk een hobby forum, maar vooruit een kook-vraag. Ik maak aardappel courgette koekjes, 1 courgette op een pond piepers
3 eieren, 1 ons boekweitmeel, peper zout, 2 teentjes knoflook, beetje tuinkruiden.
Nou eet ik meestal zout arm dus had het zout eerst weggelaten - flauwe koekjes, gisteren heb ik zout en knoflook braaf toegevoegd.
Wil er iemand raden ? Flauwe koekjes. Heeft iemand enig idee hoe je zonder een halve zoutpot te gebruiken een beetje pittige lekkere
aardappel courgette koekjes kunt maken ? Ze smaken enorm vlak, alleen mayo maakt ze eigenlijk okido.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Er is het zogenaamde dieetzout dat niet uit natrium maar uit kaliumchloride bestaat. Dat zou een optie kunnen zijn om de smaak wat zouter te krijgen. Je gebruikte al een beetje tuinkruiden. Misschien moet je daar juist meer van nemen om het gebrek aan zout te compenseren. Smaakvolle verwarmende keukenkruiden zoals oregano, rozemarijn, komijn, koriander, lavas e.d.
Een zoutsmakend gewas is zeekraal. Dat is een knapperige zeegroente en wordt in doosjes verkocht bij de supermarkt. Het kan rauw in salades en in roerbakgerechten en soep verwerkt worden. Succes! |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik denk dat het door dat boekweitmeel komt dat ze zo flauw smaken. Misschien een chillipeperke erbij doen en een scheutje soja (dat smaakt ook al wat zouter)
|
|
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat zout gebruikt mijn man ook ,maar ik vind het een bittere nasmaak hebben . Ik kook altijd zonder zout ,zelf doe ik er nooit zout bij .
De schoonvader van mijn dochter moet vanwege hartfalen echt zoutloos ,zijn vrouw doet nu wat gemberwortel door het eten . geen idee hoe het smaakt ,maar ik geef het maar door |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
ge kunt er ook een beetje van een groentebouillonblokje over verkruimelen. (is wel niet zoutloos dan, maat wel smaak)
|
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik zei al met zout waren ze ook flauw, mijn ervaring is dat dingen waar ei in zitten vaak zonder zout niet te . . . zijn. Ik hoef niet zoutloos
ik ben zoutarm opgevoed en daar aan gewend, maar zout alleen hielp niet.
Aan soja had ik gedacht, rozemarijn heb ik buiten in de grindbak aangeplant.
Dus ik ga proberen - gemberwortel (ik hou er van, zal wel oefenen zijn of het gedroogd of vers beter is), soja, verse rozemarijn en bouillonblokje.
De vraag is of ik tegen die tijd dat ik daar mee klaar ben door de courgetteberg heen ben
Aan aardappels, courgette en ei zit geen pittige smaak, dus ja . . . en ik vind die koekjes leuk, nou nog SMAAK
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ook ik ben door mijn moeder zeer zoutarm grootgebracht. Dat betekent wel dat ik eieren en aardappels volledig zoutloos eet en ze vanwege hun eigen smaak waardeer. Bij jou ligt die smaak dus ietsje anders.
Waar gebruik je de koekjes bij? Is het een onderdeel van een warme maaltijd? In dat geval is een pittig gekruide saus of bijgerecht misschien een lekkere aanvulling. Of een beetje kaas er overheen smelten. Mierikswortel is ook een kruid dat enorm veel pit geeft aan een gerecht. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook groenten en aardappels zonder zout, des te meer waardeer ik kaas , gekookte eieren met zout en andere zoute dingen. Door schade en schande heb
ik geleerd dat gehaktballen en pannekoeken zonder zout niet zo erg lekker zijn . Dat brood zonder zout niet lekker is heb ik al jong geleerd
omdat mijn oma helemaal geen zout meer mocht.
De koekjes eet ik i.p.v. aardappels en als deel van de groente en ik hoopte ze lekker te krijgen zonder mayo of sausje. Dus ik ga gewoon wat experimenteren.
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat staan er lekkere recepten in dit topic! Ik ben nu aan het koken en heb het druk, maar een dezer dagen ga ik er een paar opslaan, ik houd wel van variatie. Het enige waar ik niet tegen kan, zijn pepers, maar die laat ik gewoon weg en kijk hoe het recept zónder smaakt. Ik gebruik niet al te veel zout (nog geen kilo per jaar), maar probeer veel te variëren met kruiden die ik zelf teel. Basilicum, tijm, mint, bieslook, lavas, peterselie en ga zo maar door. Verder heb ik eigenlijk altijd wel uien en knoflook in huis, dus genoeg smaak aan het eten zonder dat het door het zout slecht is (voor de bloeddruk van mijn man). Leuk, ik ga hier zeker een en ander van proberen!
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
In de meeste gevallen kan je rode pepers wel weglaten.
Ik kan er gelukkig wel tegen en hou wel van pittig. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Met smaakvolle kruiden kan je zout flink verminderen. Wij eten ook zoutarm, maar allerlei keukenkruiden, of gedroogd uit de winkel of vers uit de tuin, staan dagelijks op het menu.
Kan je niet tegen rode pepers of tegen peper in het algemeen? Met gember of mierikswortel kan je een gerecht ook pit geven. |
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bladerdeegrol met kip, paprika en prei
Benodigdheden, 10 plakjes bladerdeeg 1 gerookte kipfilet Geroosterde paprika Halve ui 1 prei Kwart theelepel cayennepeper Halve theelepel paprikapoeder 1 pakje boursin Snufje zout en peper Bereiden Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op het pakje bladerdeeg Snijd de kipfilet, paprika, prei en ui in stukjes. Meng in een kom samen met de boursin, cayennepeper, paprikapoeder en peper en zout. Leg de plakjes bladerdeeg in een cirkelvorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Vouw vervolgens alle flappen naar binnen en druk goed aan. Zet de rol in de oven totdat hij mooi bruin is. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
zou dat ook gaan met een gewone kipfilet, (die ik dan wel eerst klaarmaak)? Ik heb hier nog nooit een gerookte kipfilet gezien.
Bladerdeegvierkantjes bij op mijn lijstje geschreven. |
|
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bep, gerookte kipfilet ligt hier vaak bij de vleeswaren .
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je kan ook gewone kipfilet gebruiken en deze even in bouillon koken of bakken |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Een lekkere bladerdeegrol, Jondala. Die ga ik ook eens maken. Toevallig net gisteren gerookte kipfilet gekocht, maar die is voor in de salade die ik morgen ga maken. Met bladerdeeg zijn zoveel leuke dingen te bedenken, maar zo'n rol heb ik nog nooit gemaakt. Lijkt makkelijk, kunnen ook eventuele restjes in worden verwerkt. Bep: er zit wel veel verschil in smaak tussen gewone gebakken of gekookte kipfilet en gerookte kipfilet. De gerookte vind ik in bijv. een salade of zo echt wel lekkerder. Weet niet waar je ongeveer in België woont, maar zit er misschien een Albert Heijn in de buurt? Daar zullen ze hem zeker wel verkopen, en anders bij een andere grotere supermarkt. Het is de moeite waard om hem eens te kopen hoor!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
mutti, als charcuterie dan, zo heel fijn gesneden voor op de boterham?
en nog een vraagske, geroosterde paprika ; is dat een verse die ge eerst helemaal verbrandt of is het éne uit een potteke (maar die is zo een beetje zoetzuur hier). |
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nee, niet de kipfilet die je op een boterham doet. En de geroosterde paprika kan je in een potje vinden. Die paprika die ik heb zit in olie |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Reageer | Pagina <1 45678 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |