Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 1718192021 37> |
Autheur | |
pareltje2011
Hobbyguru Lid sinds: 08 Maart 2011 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 5190 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heb deze week al lekker mogen eten ,elke dag brachten de kids een bordje met eten wat een verwenning,met ene arm kan je niet veel doen ,het is al wat beter ....heb geen geduld
|
|
WAAROM ZOU JE ALLES GOED MOETEN DOEN
WIE HOUD VOOR JOU DE SCORE BIJ. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12046 |
Post Options
Thanks(0)
|
heel simpel maar keilekker : de Orak Arik Lao, puur zonder iets anders erbij.
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
En zo lekker snel klaar ook! Heerlijk op een warme dag, kort in de keuken.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag eten we de eerste spitskool van het jaar uit de tuin. Lekker stamppot met runderrookworst.
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lekker Kamilla! Spitskool heb ik niet in de tuin, maar wel wat andere dingen, dit jaar vooral veel kruiden en wat leuke vruchten: vijg, citroen, calamondino. Buiten veel druiven (maar dat duurt nog wel een paar maanden, dus daar heb ik nog niet veel aan te doen), rozebottels (wil ik ook t.z.t. gaan verwerken) en dan komen over een tijd de appels, peren, kweepeer, walnoten, mispels... Haha, dan zijn er van die momenten waarop je jezelf helemaal een slag in de rondte werkt om alles te verwerken, want het is ook wel weer fijn als je 's winters lekker zelfgemaakte appelmoes uit de vriezer kunt halen en zo. Eet smakelijk!
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Leuk dat jij ook zo actief bent met je moestuin. Zo te lezen heb jij je meer toegelegd op fruit. Ik heb vanochtend witte bessensap gemaakt. Vanavond drinken we een glaasje. De rest zit in de diepvries voor de feestdagen.
|
|
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3604 |
Post Options
Thanks(0)
|
Macaroni
|
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Salade terug op dieet ...
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
tuinbonen met alles wat Holland's is er bij .
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb een kladje gevonden en ik denk dat ik het snap dus vanavond courgette/aardappelen raspen en daar dan koekjes of 1 grote koek van bakken
Ik denk koekjes, dat lukt altijd beter.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag wordt het basmati zilvervliesrijst, tofu, courgette, aangevuld met ui, paprika en een boel bladkruiden uit de tuin.
De courgetteplanten doen het geweldig! Waarschijnlijk bij jou ook, LW. |
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Klinkt heerlijk! Witte bessen heb ik niet. Ik heb net weer een aantal jostabessen geplukt en opgegeten, zó vers van de struik, smullen! We hebben een kleine kas (glas) en een grote (tunnelfolie). De grote kas moet helemaal op de schop, maar met mijn pijn lukt het me niet om orde te scheppen, dus veel onkruid, wordt dit seizoen niets, maar vorige jaren o.a. peultjes, sla, bietjes, pompoen, courgette, sperzieboontjes enz. in geteeld. Hond is dwars door de kas gegaan, dus moet er nieuw plastic overheen. Kunnen we zelf niet; bouwer is failliet en we kunnen niemand vinden die dat kan/wil herstellen, en nu is het aan de late kant om nog met groente te beginnen. Ik heb wel een courgette en wat sla, radijs, tomaat, paprika en dat soort spul in de kleine kas, maar ja, je moet het ook kwijt kunnen. Hopelijk kan ik volgend jaar mijn grote kas weer gaan gebruiken, is gewoon veel lekkerder om zelf te kweken. En het leuke vind ik dan: 's ochtends de kas in en kijken wat je tussen de middag op tafel zet, verser kan het niet, en je weet ook dat er verder niets is gebeurd qua gif en zo. Maar goed, dit jaar dus even op een laag pitje en inderdaad voornamelijk fruit, óók de moeite waard om dat zelf te telen :).
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik had zaterdag alle oogstbare courgettes afgesneden en aan mijn broer gegeven, vandaag zat er al weer een hele kudde aan
Meestal ga ik dan zuur maken en op een bepaald moment ook prut voor soep of pastasaus invriezen.
Momenteel weet ik ook haast niet wat ik iedere dag eten moet, kiezen is zo moeilijk - ik weet wel wat de kippen eten, doorgeschoten sla
en doorgeschoten raapstelen.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Leuk om de tuinierverhalen te lezen. Gelukkig hoef je niet om te komen als je een jaar geen groente in je tuin hebt. Toch kan je nog wel van alles zaaien hoor. Desnoods koop je jonge plantjes bij een tuincentrum.
Het kiezen van de dagelijkse maaltijd vind ik niet moeilijk. Er wordt hier gegeten wat het hardste nodig is. Deze week ligt het accent op andijvie en spitskool. Peultjes en courgette voor de afwisseling. De rest is nog niet ver genoeg. |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3039 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag staat er pasta met pesto en hamblokjes op het programma
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor degenen met een courgetteoverschot: ik maak het volgende recept (in veelvoud, kan ik bakjes worden ingevroren; alleen de spekjes niet mee invriezen, maar op het laatste moment toevoegen, dus als je hem uit de vriezer haalt even, tijdens het opwarmen, de spekjes uitbakken): Romige courgettesoep met spekjes
· 2 courgettes (500gram) · 200gr spekjes · 20gr boter · 3 bouillonblokken (kip) · 1ui · ½ liter melk +1/2 liter water · 1 tl tijm ·
· (eventueel 2 el gehakte peterselie) · peper en zout · Bereidingswijze: Bak de spekjes in de boter krokant en schep ze met de schuimspaan uit de pan op keukenpapier. Bak in het achtergebleven vet de gesnipperde ui en de blokjes courgette (4min ). Geheel (ui en courgettemengsel, excl. spekblokjes) nu overdoen in de soeppan, Schenk de melk en het water bij het courgettemengsel en verkruimel de bouillonblokken er boven. Voeg de tijm toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep en roer de room erdoor. Breng al roerend opnieuw aan de kook. Voeg eventueel peper en/of zout en de peterselie toe. Pas als de soep is opgeschept de uitgebakken spekjes toevoegen.
|
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren heerlijk bloemkool met aardappeltjes en kip op oma haar manier...
En vanavond doen we nog een keer sla... Aangevuld met komkommer,tomaat,mango,ei en natuurlijk kip van oma... |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lekker recept, Handwerkjuffie! Meestal maak ik mijn soep vegetarisch bijvoorbeeld met tofublokjes. In de "koffiecorner" is ook een topic waar recepten gedeeld kunnen worden.
Het "overschot" aan courgettes vries ik in. Ik snipper de courgette en fruit alles even aan in olijfolie. Afkoelen en in kleine bakjes gaat het de vriezer in. Dan kan ik dat de hele winter gebruiken als bijgerecht in saus, soep, roerbakgerecht of zelfs over stamppot heen. Vanavond wordt het een rijstgerecht met courgette en peultjes. |
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Rabarber met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees...
Oma kookt weer dus dat wordt vinger likkend lekker... |
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sla met druiven, komkommer, tomaat, pijnboom pitjes, ei en coburger ham er doorheen...
En als toetje hebben we Galia Meloen... Om je vingers bij af te likken... |
|
Reageer | Pagina <1 1718192021 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |