Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 1920212223 37> |
Autheur | |
faith
Groupie Lid sinds: 05 December 2015 Locatie: tilburg Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
wij eet vandaag makkelijk Kipnugget met friet
|
|
Geniet van elke dag
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Eerstvolgende keer een plantje kopen, plus een zakje potgrond. Thuis in een pot zetten en af en toe water geven. Dan heb je voorlopig genoeg peterselie. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik las laatst dat je supermarkt planten uit elkaar moet halen omdat ze met 30 in een potje staan en ze het beter doen als ze met minder zijn.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Klopt.
En ze staan vaak niet eens in aarde, maar in iets wat op papier lijkt (en het misschien ook is). Ze zijn niet bedoeld om te blijven leven, maar als je ze overplant en lekkere grond geeft, dan lukt dat ze toch. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als je er toch aan denkt om ze over te planten, waarom koop je de plantjes dan niet in een tuincentrum? Die zijn in ieder geval bedoeld om verder te groeien en te overleven. Ze kosten hier 98 cent per 4 plantjes.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat doe ik zelf wel voor peterselie enzo, het advies is meer voor mensen zoals mijn schoonzus die een soort moordenaar van basilicumplanten is.
Ze plukt ze helemaal kaal, ik weet niet of ik er om moet lachen of medelijden mee moet hebben . . .
En niet iedereen heeft een fijn tuincentrum in de buurt, zeker in de grote stad of België niet
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Deze waren ook van een tuincentrum . De selderij ,bieslook en de andere kruiden staan er allemaal nog ,maar de peterselie zag ik niet meer . De platte en de krul niet .
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat is inderdaad het probleem vaak. Tuincentra zijn niet altijd in de buurt en de supermarkt wel. Zelf zaaien lukt meestal ook wel goed. De zakjes zaad kun je on-line bestellen. Er zijn heel veel leveranciers met een webshop. En in het voorjaar hebben veel supermarkten ook wel wat kruidenplantjeszaden.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Peterselie uit zaad kweken kan een echte uitdaging zijn, ik haal voor een dubbeltje het stuk plantjes en denk dan zôh dat heb ik maar mooi gefikst
|
|
faith
Groupie Lid sinds: 05 December 2015 Locatie: tilburg Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
gebbq nu lekker aan het dp
|
|
Geniet van elke dag
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb entrecote uit de vriezer gehaald - zo'n stuk vlees dat ik zelf eigenlijk maar zo zo vind en waarvan het bakken me angst
aanjaagt. Maar angst is er om te worden overwonnen jiha.
Ik zal zo eens wat aardappels uit de tuin graven . . . en langs alle groente lopen en kijken wat er groente-technisch mogelijk is.
De courgettes komen nu mijn neus ondertussen wel uit . . .
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Entrecot: Een bord of schaal warm maken, bijvoorbeeld in heet water. Een beetje zout op de entrecôts strooien. Peper pas na braden eventueel toevoegen. Boter verwarmen in de pan, tot het een beetje gaat bruinen, niet te heet dan gaat het verbranden. De entrecotes 1 voor 1 rondom aanbraden tot het gaat bruinen. Elke entrecote op de warme schaal leggen tot alles is aangebraden. Boter afblussen met een beetje water en eventueel iets met een extra smaakje. De entrecotes terug in de pan, even goed doorwarmen en met de jus opdienen. Entrecote is vooral een kwestie van timing. Als je thuis alleen kookt is dat lastig, omdat je aardappelen en groenten gelijk klaar wilt hebben met vlees en jus. Ik vond entrecote altijd wel lekker, maar ik eet geen rundvlees meer. |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik denk vandaag te maken: Bloemkoolpuree in roomsaus met geraspte courgette en spaghetti. Iets vlezigs erbij, kan ik vandaag niet zo goed bedenken. Zelfgemaakt ijs toe. Gisteren rode bessen ijs gemaakt met en soort griekse yoghurt. Het mengsel bleef bij bevriezen wat zachter, maar ik vond het yoghurt smaakje een beetje wrang, zoals kwark. Ik heb het met slagroom geprobeerd, maar dat vond ik veel te vet. Niet lekker. Helemaal zonder zuivel kan ook, maar dan krijg ik echt keihard ijs.
|
|
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3616 |
Post Options
Thanks(0)
|
gemak eten en dat word dan chinees |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het punt is dat ik wel entrecote kan bakken, er zit een timer op mijn fornuis maar ik hou eigenlijk alleen van echt dood vlees en entrecote
moet rosé zijn. Vlees bakken op de minuut heb ik een hekel aan - ik wil altijd een beetje uit de losse hand koken.
Ik vind lang vlees ook makkelijker, maar met dit weer . . . het staat me erg tegen. Maar ik zal binnenkort wel moeten,
want bijna al het korte vlees is op . . .
Ik eet vlees, maar geen enorme hompen - wat ik niet koop is kalfsvlees. Rechtstreeks bij de boer koop ik kip, rund-, varkens- en "huppel huppel in de wei" vlees.
Het rundvlees is dan meestal van een os.
|
|
faith
Groupie Lid sinds: 05 December 2015 Locatie: tilburg Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
we eten lekker makkelijk gewoon cornflake haha
|
|
Geniet van elke dag
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Daarnet hebben we rode zilvervliesrijst op met tofu, andijvie, courgette, ui, tomaat en boterboontjes. Toch wel redelijk bewerkelijk met 4 pannen op het vuur.
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Een maaltijdsalade van Appie Heyn. Extra eieren gekookt en spekjes gebakken, wat noten gehakt om erover te strooien. Samen delen, anders is het te veel. Milkshake banaan toe, die dingen worden bruin waar je bij staat.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat van vandaag is al op . Was Bloemkool .
Morgen Broccoli ,ben er niet zo dol op ,maar ja is zo gezond . Schnitzel aardappelen . rauwkost fruit en kwark toe met de laatste bessen uit de tuin Hoe ze heten weet ik niet, maar ze lijken op frambozen . |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Basmati zilvervliesrijst, vegetarische falaffel-bollen, sperziebonen, courgette, bietjes en uitjes. De groentes kwamen uit de tuin.
|
|
Reageer | Pagina <1 1920212223 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |