Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenPoppenhuizen-Poppen-Berenfestival

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Nico Heins View Drop Down
Groupie
Groupie


Lid sinds: 12 April 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 69
Direct Link To This Post Onderwerp: Poppenhuizen-Poppen-Berenfestival
    Posted: 12 April 2010 om 08:04
Poppenhuizen-Poppen-Berenfestival
Apeldoorn - Paleis Het Loo (Stallencomplex)
zaterdag 3 en zondag 4 juli 2010
± 50 marktkramen!

Geopend van 10.00-17.00 uur
Entree: volwassenen euro 10,-
Toegang voor Paleis Het Loo, de Poppenexpositie èn het Poppenfestival
Klik hier voor een kortingbon van euro 2,- p/p

Poppenfestival: zaterdag 3 en zondag 4 juli 2010
Met alles op het gebied van poppen, beren, poppenhuizen en miniaturen!
In dit weekend zal op Paleis Het Loo naast de Poppenexpositie ook het Poppenfestival georganiseerd worden. Circa 50 marktkramen met alles op het gebied van poppen, beren, poppenhuizen en miniaturen. Dit weekend is dus voor u als liefhebber hèt uitgelezen moment om uw bezoek aan Paleis Het Loo, de Poppenexpositie èn het Poppenfestival te combineren. Een perfect dagje uit of weekendje weg!

In de Koninklijke Poppenkraam
De poppenverzameling van koningin Juliana                     
Onder de titel ’In de Koninklijke Poppenkraam’ wordt van 27 maart tot en met 1 augustus 2010 in Paleis Het Loo de poppenverzameling van koningin Juliana tentoongesteld. Meer dan zeshonderd poppen mocht deze koningin gedurende haar lange leven in ontvangst nemen uit handen van het Nederlandse volk. Vele hiervan werden nooit eerder aan het publiek getoond.    
       
De meeste poppen, vaak liefdevol door de schenker zelf aangekleed, zijn aan koningin Juliana geschonken bij het jaarlijkse verjaardagsdefilé op 30 april en bij het speciale bejaardendefilé in juni, die beide op Paleis Soestdijk werden gehouden. In het begin waren deze defilés vooral nog een bloemenhulde; later kwamen er steeds meer geschenken bij, waaronder vele poppen.
Het was algemeen bekend dat koningin Juliana zo in de loop der jaren een poppenverzameling had opgebouwd, en daardoor kwamen vele mensen op de gedachte om aan de uitbreiding ervan bij te dragen. Verder kreeg de vorstin ook vaak poppen aangeboden bij bezoeken in het land en tijdens buitenlandse reizen.
In de verzameling bevinden zich poppen gekleed in Nederlandse en buitenlandse streekdrachten. Ook uit de voormalige koloniën in de West zijn vele, meermaals traditioneel geklede, poppen aanwezig. Voorts omvat de collectie een grote groep poppen gekleed in uniform of beroepskleding. Tot de individuele poppen behoren leden van de Koninklijke Familie, maar bijvoorbeeld ook een ridder of een weeskind. Koningin Juliana heeft door de jaren heen op verschillende plaatsen een aantal van haar poppen tentoongesteld, altijd ten bate van een goed doel. Dankzij de medewerking van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau te Den Haag kan haar omvangrijke verzameling nu voor het eerst in zijn geheel worden gepresenteerd.

Paleis Het Loo Nationaal Museum, Postadres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn. Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten: ’s maandags, tenzij een feestdag.
Entree: € 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p., t/m 5 jaar en MK gratis.
Routebeschrijving: A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg, 7313 AA.
Openbaar vervoer: Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie: 055-5772400 of www.paleishetloo.nl. (Foto’s: Paleis Het Loo)
Hobbyfestival voor elke hobbyist the place to be!
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.355 seconden.
Lang Yarns