Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenKniepertjes.

 Reageer Reageer Pagina  <12
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
hanny bennes View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 26 December 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 232
Direct Link To This Post Posted: 30 December 2007 om 10:48
nee, kniepertjes zijn bij ons al lang afgezworen, mee om de slagroom, en zonder neem ik net zo lief een koekje.


we sit good in our skin.....

creaida
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Direct Link To This Post Posted: 30 December 2007 om 11:07
Originally posted by klamadi klamadi wrote:

mijn dochter had ze vorige week gebakken maar wij rollen ze op en doen er slagroom inop rollen doe je met een stok


Dat kan ook om breinaald nr. 20.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Haaknaald View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 26 Maart 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1619
Direct Link To This Post Posted: 30 December 2007 om 11:08

Hallo allemaal,

Nog even voor de goede orde, kniepertjes zijn GEEN opgerolde koekjes waar je slagroom indoet.

Kniepertjes zijn gewoon platte ronde koekjes, een soort wafeltje.

Die opgerolde koekjes zijn nieuwjaarsrolletjes en daar spuit je slagroom in. Voor deze rolletjes heb je een ander recept nodig dan voor de kniepertjes.

Dit even om verwarring te voorkomen.

Groetjes Els.

http://elsjeshaakcreaties.blogspot.com/
Back to Top
Haaknaald View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 26 Maart 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1619
Direct Link To This Post Posted: 30 December 2007 om 11:15

Hier is het recept van mijn kniepertjes zoals die vroeger bij ons in de Achterhoek ook al gebakken werd.

Kniepertjes.

 

500 gram bloem

300 gram basterdsuiker

10 gram kaneel

100 gram margarine of roomboter

2 eieren

eventueel ietsje water

 

Doe dit alles in een kom en kneed het goed doorelkaar.

Als het deeg te droog is doe je er ietsje water bij, is het deeg te nat dan doe er een beetje bloem bij.

Maak er dan balletjes van, iets groter dan gehaktballetjes.

Laat de balletjes een uur in de koelkast staan.

Hierna kun je aan het bakken.

 

Vet het ijzer in met een beetje boter, hoeft maar één keer.

Zet het ijzer aan en wacht tot het rode lampje uit is, de koekjes worden gebakken op stand 3. Doe er nu een balletjes in en sluit het ijzer, ietsje aandrukken.

Het lampje gaat weer branden en als het lampje uit is dan is het koekje goed en kun je het eruit halen.

 

 

Veel bakplezier toegewenst en eet er smakelijk van.

 

Dit is wel net zo handig om het hier neer te zetten dan hoef ik niet iedereen te mailen.

Groetjes Els.

http://elsjeshaakcreaties.blogspot.com/
Back to Top
Carlaa View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 08 November 2007
Status: Offline
Points: 707
Direct Link To This Post Posted: 30 December 2007 om 12:21
Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

Originally posted by klamadi klamadi wrote:

mijn dochter had ze vorige week gebakken maar wij rollen ze op en doen er slagroom inop rollen doe je met een stok


Dat kan ook om breinaald nr. 20.

Of een stuk elektriciteitsbuis goed schoon gemaakt. Ik heb standaard 2 stukjes in mijn keukenla liggen. Handig is die spuitbussenkoppen passen er dan precies in.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.453 seconden.
Lang Yarns