Print Pagina | Close Window

Eigengebakken brood

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=24880
Print Datum: 23 September 2024 om 11:56
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Eigengebakken brood
Bericht van: Marileen
Onderwerp: Eigengebakken brood
Datum bericht: 11 December 2011 om 00:01

Bakken jullie weleens brood. http://www.forumsmilies.nl" rel=nofollow>

Ik eigenlijk altijd.

Gisteren heb ik weer eens een heerlijk krentenbrood gebakken en een volkoren brood........mmmmmmmmm.

Het krentenbrood heb ik vanmorgen bij het ontbijt al voor de helft opgegeten

http://www.forumsmilies.nl" rel=nofollow>



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">



Antwoorden:
Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 11 December 2011 om 00:38
Het afgelopen jaar ben ik niet in de gelegenheid geweest om iets te bakken. Maar voor het volgende jaar staat het broodbakken weer op het programma. Ik kneed het deeg altijd gewoon met de hand. Dus niet in een broodbakmachine. Die heb ik wel een tijdje gehad maar daar was ik niet zo tevreden over. Onlangs heb ik nieuwe langwerpige bakblikken gekocht zodat ik 2 broden tegelijk kan bakken in mijn oven. Wat ik wel jammer vind, is dat ik hier bij de warme bakker geen gist kan kopen. Ik ben dan op gedroogde gistpoeder aangewezen.

Krentenbrood... heerlijk, maar dat heb ik nog nooit gebakken.


Bericht van: rittepetit
Datum bericht: 11 December 2011 om 07:34

ik bak met de broodbakmachine, en dat valt reuze mee, we zijn maar met ons tweetjes, en bak om de 2 dagen een brood met verse gist,

voor de bakker moet ik de wagen nemen, dus...

het is reeds mijn 2° machien



Bericht van: Marileen
Datum bericht: 11 December 2011 om 07:46

Ik vind eigengebakken brood ook altijd lekkerder

Zuurdesem bak ik zoiewiezo nooit in de broodbakmachine. En ander brood de ene keer wel, en de andere keer niet. Ligt eraan hoeveel tijd ik heb

En het ruikt altijd ze lekker hé



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Wilma00
Datum bericht: 11 December 2011 om 08:40
Hier ook een enthousiaste broodbakster 
Wel met de broodbakmachine. (hij begint op dit moment dan ook lekker te ruiken)
Het is ook onze 2e en ik vind hem geweldig.
Onze kids willen het brood niet die hebben het liever van de supermarkt
Manlief wil niks anders meer dus hij staat hier zeker 4x in de week te bakken.
Ik heb een superadresje gevonden van een molen die zo veel verschillende mixen heeft,helemaal geweldig!
Voor mezelf bak ik tussendoor KH- brood ook van het molentje.
Ik gebruik gedroogde gist.
En ik gebruik nu ook een snijmachine om sneetjes te snijden, we hebben deze onlangs bij de Aldi gekocht,dat werkt ook helemaal geweldig.
Voorheen altijd een elektrisch mes gebruikt maar dat vond ik niet erg handig snijden.



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 11 December 2011 om 11:57

Ik om de paar dagen maar met de hand en niet met de broodbakmachine.

HEERLIJK

 

zuurdesem vinden wij niet echt lekker dus dat bak ik niet meer.

pompoenbrood ( abdij) van A.H is heel erg lekker en verder haal ik bij de mloen maar dat moet ik af wegen en nu ik niet echt lekker ben heb ik daar niet erg veel zin in.

Verder neem ik bruin brood ( meer granen) van bas v d heiden.

Erg lekker mmmmmmmmmmmmmmmmm



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 11 December 2011 om 11:59
Ik vind de broodmixen van de Lidl ook heeeeeeel  goed

-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Jips
Datum bericht: 11 December 2011 om 12:51

Ik bak in Frankrijk 6 weken per jaar brood. Dit omdat wij anders iedere dag 30 minuten moeten rijden om brood te halen. Het franse brood is allemaal hetzelfde en kun je geen dag bewaren.

Ik haal in Zuid Frankrijk broodbakmix bij de Lidl en bak het brood in mijn broodbakmachine van de Lidl

En lief ouder frans echtpaar in het dorp krijgt 2 x per week een heerlijk vers bruin brood van mij en in ruil daarvoor geven zij verse groente van hun tuin, yummie!



-------------
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag.


Bericht van: beppemartha
Datum bericht: 11 December 2011 om 13:57

ik bak niet zo vaak meer. heb wel een broodbankmachine. maar manlief heeft het liever van de bakker. en die is maar 100m lopen.

zelf vindt ik iets met kruiden er in wel lekker. bak dan vaak maar een half brood want ik vindt wel dat het erg snel droog wordt.

ik gebruik dan meestal mixen van de welkoop. (soezie) en dan meestal kant en klare.

ik moest het eigenlijk maar weer eens wat oppikken. en dan met de hand. heb je ook wat meer mogelijkheden.



-------------


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 11 December 2011 om 15:00
Ik vind ze niet lekker van liddle

-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Leonie_y
Datum bericht: 11 December 2011 om 18:33
Mijn broodbakmachine staat ook een beetje te verstoffen. Soms bak ik wel eens een brood, en dan maak ik hem speciaal met bijvoorbeeld pesto erin, maar het is al lang geleden dat ik dat heb gedaan. Op dit moment heb ik er ook haast geen tijd voor, en inderdaad vind ik ook dat het sneller droog is dan brood van de bakker of de supermarkt


-------------
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol



Bericht van: Crea-Mo
Datum bericht: 11 December 2011 om 18:48
Originally posted by Kamilla Kamilla wrote:



 ..... Wat ik wel jammer vind, is dat ik hier bij de warme bakker geen gist kan kopen. Ik ben dan op gedroogde gistpoeder aangewezen.



Ik kan bij onze Jumbo Supermarkt gist kopen, ligt in de koeling bij het verse gebak.
Een blokje van ik meen 42 gram. En er zijn misschien wel meer supermarkten die dit hebben.


Bericht van: esthertje
Datum bericht: 11 December 2011 om 18:52

Ik heb geen broodbakmachine maar we maken wel eens op zondag bolletjes.

en dan oppeuzelen als ze nog warm zijn.

heerlijk gewoon



-------------


Bericht van: muis28
Datum bericht: 11 December 2011 om 19:34

Inderdaad bij de Jumbo in het koelvak liggen blokjes van 42 gram verse gist, goed voor 1 kilo bloem. Heb deze onlangs gebruikt om pizzabodem mee te maken.

Ik bak af en toe met de broodbakmachine. vooral de Soeziemix cranberrynotenbrood vind ik verrukkelijk. Zou het eigenlijk meer moeten doen, maar waar haal ik de tijd vandaan.



-------------
Beter een creatieve rotzooi dan een opgeruimde leegte



Saskia


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 11 December 2011 om 19:46
Originally posted by Crea-Mo Crea-Mo wrote:

Ik kan bij onze Jumbo Supermarkt gist kopen, ligt in de koeling bij het verse gebak.
Een blokje van ik meen 42 gram. En er zijn misschien wel meer supermarkten die dit hebben.


Als dat waar zou zijn... Ik ga zodra ik een supermarkt bezoek, op zoek naar gist! Bedankt. 


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 11 December 2011 om 20:08
Originally posted by muis28 muis28 wrote:

Inderdaad bij de Jumbo in het koelvak liggen blokjes van 42 gram verse gist, goed voor 1 kilo bloem. Heb deze onlangs gebruikt om pizzabodem mee te maken.

Ik bak af en toe met de broodbakmachine. vooral de Soeziemix cranberrynotenbrood vind ik verrukkelijk. Zou het eigenlijk meer moeten doen, maar waar haal ik de tijd vandaan.

Maar met de broodbakmachine kost het toch eigenlijk geen tijd?

Alles erin doen en aanzetten

Ik zal de Soeziemix ook eens proberen......dankjewel voor de tip



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: marjolein2202
Datum bericht: 12 December 2011 om 08:33

Ik heb ook zo'n machine, wordt ook echt veel te weinig gebruikt.

Ik zal dat ook weer eens doen, want het is idd heerlijk.

Jips haar idee bevalt me ook wel voor op vakantie. Zit jij in een caravan of in een huisje in Frankrijk?



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 14 December 2011 om 14:23


-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: rittepetit
Datum bericht: 14 December 2011 om 14:24

Corrie,

ziet er héél lekker uit  Mmmmmmmmmmmm



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 14 December 2011 om 16:01

een wit brood

een brood met spijs ( gemaakt door Lars van amandelen) rozijnen/vruchten/noten.

meergranenbrood

pompoenbrood



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 14 December 2011 om 23:09

Oh lekkerrrrrr. Ik wil er telkens in happen, maar het lukt niet

Was het gezellig gisteren?



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Wilma00
Datum bericht: 15 December 2011 om 08:04
Wow die zien er erg smakelijk uit!!
Wat een werk met de hand lijkt me?

Marleen bak jij ook wel eens krentenbrood in de broodbakmachine?
Ik heb het ooit lang gedaan en kan me herinneren dat het toen geen succes was,
(krenten/rozijnen bij elkaar op 1 hoop en kapot gedraaid door de machine) heb je nog tips voor me?


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 15 December 2011 om 08:09

Nou jah zeg.....das toevallig.....ik heb gisteren nog krentenbrood gebakken met de broodbakmachine....  (ben nl een beetje verslaafd aan krentenbrood .

Je kunt het beste de rozijntjes en krentjes gelijk met het water en de mix erin in doen en niet wachten tot na de piep. Dus gelijk alles bij elkaar. Dat doe ik tenminste altijd. Dan heb je niet dat alle krentjes e.d. op 1 hoop zitten.

Mmmmmmm.......eigengebakken krentenbrood met kaas......of pindakaas....lekkerrrrrrrr



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Wilma00
Datum bericht: 15 December 2011 om 08:12
Dat klinkt een stuk makkelijker ook 
Doe jij ze wel van te voren wellen?
En doe jij beide erin, ik vind krentjes vaak nogal hard en dus rozijntjes lekkerder.
Doe jij het met witbroodmeel?

Oooo ik krijg accuut honger van jou


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 15 December 2011 om 08:17

Hahahahah.........wil je ook een paar seetjes met roomboter en kaas????? Hihi.....maak ik je nu nog hongeriger?????

Meestal doe ik ook alleen maar rozijntjes. Ik gebruik geen witbroodmeel, maar als ik krentenbrood met de machine bak, heb ik mix voor krentenbrood. Je kunt trouwens geloof ik ook pannenkoekmix gebruiken.

Oh ja.....en de rozijntjes  hoef je NIET wellen, komt vanzelf goed.

Ben benieuwd of je krentenbrood gaat lukken



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 15 December 2011 om 12:58

Tafel gedekt voor het etentje het was heerlijk maar moet het vandaag wel bekopen ben helemaal op.



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 15 December 2011 om 13:02

het spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood het was werkelijk HEERLIJK

lars heeft de spijs van amndelen gemaakt.

 

en brood bakken zonder machiene is echt niet moeilijl en veel veel lekkerder

Wij vonden het brood wat over was en de vriezer in ging niet echt lekker meer dat heb je niet met brood wat je met de hand kneed.

En Piet heeft met de 1 ste broodbakmachiene toch ruim 600 broden gebakken met de 2de ruim 400 en toen hadden wij het wel gezien bak weer mooi gewoon whahaha



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Karina
Datum bericht: 15 December 2011 om 13:50

ziet er echt heerlijk uit. Ik heb zelf geen broodmachine. Is het niet veel werk om het met de hand te doen. Wil het namelijk ook nog eens gaan proberen

 



-------------
groetjes Karina


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 15 December 2011 om 15:25
Heel makkelijk zeker met de pakken die je kopen kan tegenwoordig

-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Wilma00
Datum bericht: 15 December 2011 om 16:00
Originally posted by Marileen Marileen wrote:

Hahahahah.........wil je ook een paar seetjes met roomboter en kaas????? Hihi.....maak ik je nu nog hongeriger?????



Ik heb al de hele dag aan jou krentenbrood gedacht


Corrie dat ziet er goed uit, zowel de tafel is erg mooi gedekt als wel die lekkere broden

Wil je eens de bereidingswijze opschrijven van je spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood???



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 15 December 2011 om 19:42

een pak wit broodmix van bas v.d.hejden.

een klein handje noten

vruchtjes,sucade,sinasappelsnippers,rozijnen , klein beetje van dit alles

spijs

 

maken zoals op het pak staat en voor de 1 ste keer rijzen alles erin doen.

na de 1ste keer rijzen kneden en een rol maken de spijs erin en op rollen , weer laten rijzen en bakken maar.

 

De spijs heeft onze jongste gemaakt door amandelen met de vijzel fijn te maken.



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Wilma00
Datum bericht: 15 December 2011 om 20:00
Dank je wel Corrie 

Doe je de noten nog pletten?

En als je die amandelen met de vijzel fijn maakt,wat moet er dan nog meer bij?
En hoeveel amandelen heb je dan nodig?


Bericht van: Koningsdochter
Datum bericht: 15 December 2011 om 20:57
Oh Corrie wat ziet dat er akelig lekker uit. Heerlijk zeg. Ik houd zo van brood met pitjes. En ook van krentenbrood. Mmmm.

-------------
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 15 December 2011 om 23:12
Ik weet dat Lars alleen amandelen heeft gebruikt maar hoe veel weet ik echt niet, gewoon uit proberen er zat bij mij aardig wat in hoor dat maakt het juist zo lekker en de nootjes breek en snij ik in grote stukken hoor.

-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 16 December 2011 om 07:38

Heerlijk krentenbrood Corrie!!!!

Ik ga straks ook weer brood bakken

En 2 taarten voor de man van m'n dinnetje. Hij is de 20e jarig, en Karin komt zondag de taarten halen, en dan blijft ze weer lekker een hele dag bij mij



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Leonie_y
Datum bericht: 16 December 2011 om 19:58
Ik zag toevallig van de week bij Albert Heijn pakken krentenbroodmix staan om zelf helemaal een krentenbrood met spijs te maken. Ik heb er nog even mee in mijn handen gestaan, maar het toch weer terug gelegd. Misschien, als ik jullie verhalen zo  lees, dat ik het toch nog ga halen 

-------------
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 16 December 2011 om 20:37

zou het maar eens proberen ik hoor graag hoe hij is

 



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 16 December 2011 om 22:59

Ja die heb ik ook zien staan, maar ik heb alles altijd los in huis om te bakken.

Weet je wat ook lekkere broodmix is?

Van het merk Euroshopper bij AlbertHein......heel goedkoop ook

Ik heb het weleens gemaakt en het is echt heel lekker



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: my-angel
Datum bericht: 18 December 2011 om 09:08
Ook hier een eigen bakker! Meestal gewoon meergranen, alles met de hand! en in een gewonen oven.
Het is zoveel lekkerder en bovendien ook ik wil niet elke dag een uur in de auto zitten voor een brood.
Alleen nu eten wij brood van de bakker (dat in de vriezer gaat) omdat ik niks mag doen en mijn man naast het werken en het huis houden geen zin heeft.



Bericht van: Lenie25
Datum bericht: 18 December 2011 om 09:44
Oh wat ziet dat er lekker uit ik bak nooit brood heb weleens bij zo'n machine gestaan maar dacht dan laat maar. als ik jullie verhalen nu zo lees en de heerlijke plaatjes krijg ik spontaan zin om het ook eens te gaan proberen.

-------------

http://spelen-met-kleurige-draadjes.blogspot.nl/


Bericht van: Leonie_y
Datum bericht: 18 December 2011 om 20:27
Originally posted by Corrie Corrie wrote:

zou het maar eens proberen ik hoor graag hoe hij is

 



Misschien toch maar eens doen, alleen staat mijn hoofd er op dit moment niet naar


-------------
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol



Bericht van: Corrie
Datum bericht: 18 December 2011 om 22:36
heb ik ook al vanaf 9 oktober maar brood bakken doe ik kan mij niet schelen hor

-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Koningsdochter
Datum bericht: 21 December 2011 om 12:36

Aangestoken door jullie enthousiastme ben ik ook voor de bijl gegaan. Ik heb krentenbrood gebakken. Afgelopen zaterdag. De smaak was goed. alleen was hij erg kompact. Heeft iemand van jullie een idee hoe dat komt? Het was een recept met bloem en bakpoeder. Er moesten eieren, een paar eetlepels melk en een paar eetlepels sinaasappelsap door. en natuurlijk rozijnen, suiker en kaneel. Geen gist want dat had ik niet in huis dus heb ik net zo lang gezocht tot ik een recept zonder gist had. Het hele proces ging dus ook met de hand en daarna in de oven want een broodbakmachine heb ik niet. Eerst eens gewoon zo proberen. Het was zeker het proberen waard. En ik ga nog eens op zoek naar een ander recept. Kijken of het dan meer brood wordt en wat minder cake achtig. Oh ja, ik heb het gebakken in een cakeblik. Ik moest een broodbakblik hebben maar dat heb ik natuurlijk ook niet. Zou dat nog wat uitgemaakt hebben?



-------------
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 21 December 2011 om 15:00

Hahahah.....hoezo besmet met broodbakken??He b je gewone bloem gebruikt. Voortaan kun je beter zelfrijzend bakmeel gebruiken als je geen gist hebt.

Sinasappelsap heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord, dat er dat in moet.

En een cakeblik geeft niks hoor.....doe ik zo vaak.



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 21 December 2011 om 15:09
Goed kneden Clara en ook lang genoeg laten rijzen liefs vlak bij de verwarming of in de vensterbank, plastic zak er over.

-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Marileen
Datum bericht: 22 December 2011 om 10:57

Ja......Corrie heeft gelijk! Dan moet het goedkomen hoor.

 

Bij mij ruikt het ook weer heerlijk naar brood

Vor Kerst ga ik lekker luxe boterbroodjes e.d. bakken.

 

 



-------------
Ik haak nooit af!

http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">


Bericht van: Koningsdochter
Datum bericht: 22 December 2011 om 13:24
Dus toch laten rijzen. Er stond niets van in het recept. Er was achteraf een vraag over gesteld maar daar was ook niet opgereageerd. Dacht al dat dat het probleem wel eens zou kunnen zijn. Eigenlijk zou ik het voor de kerst nog eens moeten proberen he. Dan hebben we een eigen gebakken kerststol. Als ik er de puf voor heb doe ik het.

-------------
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!


Bericht van: Corrie
Datum bericht: 22 December 2011 om 15:39

Clara

en alle anderen

Eerst kneden...................Rijzen --lang genoeg kijk naar je brood of het goed gerezen is..

Als dat zo is weer kneden in je bakblik of waar je het ook in gaat bakken en weer laten rijzen--ook lang genoeg.

Danvoorzichtig oppakken en bakken.

 

heb  de  kerstbroodmix Te pakken maar geen euroshopper bij A H ik heb er om gevraagd maar ze hadden niets.



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Jips
Datum bericht: 31 December 2011 om 15:57

Ik vind het brood bakken in Frankrijk erg leuk om te doen, maar het is maar gewoon in de machine. Het is nood geboren, omdat wij 30 minuten moeten rijden naar de dichtstbijzijnde bakker.

Dus een broodbakmachine bij Lidl gekocht en dat doe ik dan dus 6 weken per jaar

Marjolein: ik zie je vraag nu pas, sorry  Wij vertoeven nu in een grote caravan met veranda ervoor. Ik heb daar een keuken op staan, een douche en toilet een een zithoek. We hebben eigen grond en manlief is een huis aan het bouwen.

Ik heb eergisteren op Texel bij Action 2 brood-bak-blikken gekocht. Ik wil ook zelf brood gaan bakken in de oven.

Ik ga maandag naar AH kijken voor het europshopper mix, goede tip  Is dit een kant en klaar mix?

Zijn er van jullie die zelf mix mengen met bloem e.d.?

Verder vraag ik me af hoe jullie het brood bewaren? In zakjes in de vriezer of zo? Ik heb nu gewoon 2 broden in de vriezer waar ik iedere keer de nodige sneetjes uit haal.

Misschien is het handig om het per maaltijd in diepvrieszakjes op te bergen in de vriezer?



-------------
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag.



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net