Print Pagina | Close Window

En....wat eten wij vandaag!?

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=39332
Print Datum: 08 Mei 2024 om 06:06
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: En....wat eten wij vandaag!?
Bericht van: engeline
Onderwerp: En....wat eten wij vandaag!?
Datum bericht: 03 September 2014 om 16:50
Ik eet vandaag Hollands..

Gekookte aardappelen,spinazie en een karbonaadje...

En jullie???



Antwoorden:
Bericht van: By MG
Datum bericht: 03 September 2014 om 17:09
Bami a la mamsie! 
Hhhmmmm!!!!


-------------
http://madebymg.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://madebymg.
blogspot.nl/

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bymg/


Bericht van: koffiebuikje
Datum bericht: 03 September 2014 om 17:15
aah ha zo te zien heb jij boodschappen gedaan bij de lidl  spinazie 1 zak voor 69 eurocent
dus ik ook maar alleen spinazie met aardappellen en een ei  met boter jus


Bericht van: zazia
Datum bericht: 03 September 2014 om 17:21
Ik denk dat het vandaag nasi of bami wordt, ik heb een kool en een prei die oud aan het worden zijn.

-------------


Bericht van: Teunie
Datum bericht: 03 September 2014 om 17:52
Gebakken aardappels met sla en komkommer. En als toetje vlaflip of ijs

-------------
Groetjes Teunie


Bericht van: hhoekstra
Datum bericht: 03 September 2014 om 18:52
Geen idee, ik zit te werken en mijn man staat in de keuken. Gisteren kreeg ik rijst met groenten en saus. Eergisteren ben ik al vergeten maar in het weekend kreeg ik patat. Ik ben gek op patat. Heerlijk met biefstuk en sla. En in het weekend wil ik zelf (misschien, eventueel, in ieder geval in concept) iets met vlierbessen frutten.

-------------
Hanny


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 03 September 2014 om 19:12
Gekookte aardappelen, spruitjes met spekjes en sjalotjes en kippenblokjes. Een gedeeld Hertog kersenijsje toe. Ik zit nu aan de Senseo.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 03 September 2014 om 20:06
Preitaart. Bij terugkomst van vakantie 50 doorgeschoten preien in de tuin gevonden....


Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 03 September 2014 om 20:25
o jee dat word preitaart, preisoep en preitoetje!

heb brood, harde bolletjes met kaas gegeten, op t strand! zoonlief belde, met de vraag of ie t zou smeren! t zijn de laatste strand dagen van t jaar dus nog ff nagenieten, de hele herfst en winter weer ''netjes'' warm


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 03 September 2014 om 20:37
Vrijdag 25 graden - bbq!


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 03 September 2014 om 20:48
De bbq zou vandaag zijn, maar is uitgesteld tot morgen . . .


Bericht van: engeline
Datum bericht: 03 September 2014 om 20:49
O lekker breienmaar.volgende keer komen wij er bij zitten en brengen dan zelf een picknikmand mee.


Bericht van: winter61beer
Datum bericht: 04 September 2014 om 09:29
Andijviestamppot met verse spekjes jammie,

-------------


Bericht van: By MG
Datum bericht: 04 September 2014 om 10:23
En vandaag spinazie ala blub, met puree en een burgertje. HHmmm!!!

-------------
http://madebymg.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://madebymg.
blogspot.nl/

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bymg/


Bericht van: Knutselaartje
Datum bericht: 04 September 2014 om 12:48
Vandaag wordt t een lekker varkenshaasje met champignons en verse patat en misschien nog een pepersausje erover!


Bericht van: engeline
Datum bericht: 04 September 2014 om 12:54
ik heb nog twee pakken kaasfondue,afbakbroodjes en een stoplicht paprika's.haha dan weten jullie het wel...


Bericht van: hhoekstra
Datum bericht: 04 September 2014 om 14:56
Als ik het zo lees lusten we eigenlijk alles wel!

-------------
Hanny


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 04 September 2014 om 17:40
In de oven staat een schaal met lof/hamrolletjes en een schaal puree, allebei met een kaasdekentje. IJsje toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: niania
Datum bericht: 04 September 2014 om 19:48
andijvie met gekookte aardappelen en file lapjes

groet nia


Bericht van: Amethyst
Datum bericht: 04 September 2014 om 20:02
Het wordt een pizza vanavond.

-------------
All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness


Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 04 September 2014 om 21:49
hihihihi engeline toch, schuif gezellig aan en neem kaasfondue mee, kan ik dat ook eens proeven.
vandaag netjes boodschappen gedaan, stampot andijvie, varkenshaasje en voor de pubers hamburgers (vinden ze lekkerder) maar helaasLOL
tis schuif andijvie geworden, hebben de zon bijna in de zee zien zakken en een loempia van de chinees op t strand gegeten.


Bericht van: bep
Datum bericht: 05 September 2014 om 16:51
iemand suggesties voor over 2 uurtjes ongeveer?


Bericht van: winter61beer
Datum bericht: 05 September 2014 om 17:08
Macaroni met gehakt en pakje erin,

-------------


Bericht van: bep
Datum bericht: 05 September 2014 om 17:13
en wat is het pakje?


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 05 September 2014 om 18:04
Ik heb mosselen gehaald! Was aan het twijflen tussen mosselen of bbq maar vertrouwde het weer niet. Eigenlijk jammer, ik zit nu op het terras (en de kinderen in het zwembad)


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 05 September 2014 om 18:51
Stoofvlees, aardappelen en brrroccoli met kaas.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: engeline
Datum bericht: 05 September 2014 om 18:57
gisteren is het toch een uitsmijter voor mijn man geworden en voor mij pannenkoek.Een boer belde dat het stro vandaag gehaald moest worden,dus,,,,aan die arbeit!vandaag met man en dochter en kleinzoon alsnog aan de kaasfondue,dus breienmaar het is al op. maar loempia is ook heerlijk.


Bericht van: Ien
Datum bericht: 05 September 2014 om 19:02
Heb vanmiddag zo'n grote portie kibbeling op bij de visboer dat ik voorlopig niet aan eten hoef te denken.
Ben op vakantie en zagen hij winkelcentrum een visboer staan.
Echt een portie waar je u tegen zegt en een prijs die meeviel.
Zo veel krijg je bij ons toch echt niet Hihihihi

Maar het was heerlijk.
Nu een lekker wijntje en zie straks wel weer verder


Bericht van: engeline
Datum bericht: 05 September 2014 om 19:08
Fijne vakantie Ien!


Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 05 September 2014 om 19:30
ja wat aten we die andijvie die voor gister bedoeld was en een klein lidl ''magnum'' ijsje toe


Bericht van: bep
Datum bericht: 05 September 2014 om 21:03
bij gebrek aan de ingrediënten nodig voor de hiervoor genoemde suggesties heb ik een biefstuk gebakken en die opgegeten zonder iets anders er bij.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 05 September 2014 om 21:11
Overgeschoten speklappen, die gister op de barbeknoei gelegen hadden, de een-na-laatste boontjes uit de tuin en piepers


Bericht van: winter61beer
Datum bericht: 06 September 2014 om 09:27
Het pakje Bep is de macaronimix,ik gebruik ook wel eens verse groente in mijn macaroni,

-------------


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 September 2014 om 09:37
Als ik ratatouille heb gegeten, gooi ik de rest de volgende dag in de blender als basis voor pastasaus, eventueel met een blikje tomaten. Heerlijk met kleine gehaktballetjes en wat strooikaas. Ratatouille is een mengsel van aubergine, courgette, paprika en tomaat. Je kunt de blokjes wokken of gaar maken in de magnetron.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Lelie
Datum bericht: 06 September 2014 om 09:52
Hm lekkere ideeen komen er langs. ik ga vanavond pasta eten met tonijn en van alles erdoorheen


Bericht van: By MG
Datum bericht: 06 September 2014 om 12:21
En vanavond eten we patatekes bij oma

-------------
http://madebymg.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://madebymg.
blogspot.nl/

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bymg/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 September 2014 om 19:17
Alweer spruitjes met spekjes, aardappelen en draadjesvlees. Koffieijsje van Hertog toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: engeline
Datum bericht: 06 September 2014 om 19:21
ik heb vandaag een grote pan bami gemaakt,lekker met kroepoek ,satésaus en een gebakken ei.ook nog twee bakken in de vriezer,makkelijk voor weer een zaterdag!


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 06 September 2014 om 19:47
Ik heb ondanks het toch wat miezerige weer vandaag bbq spullen ingekocht voor morgen. Laatste keer dit jaar zeker. Zo niet dan toch.


Bericht van: widdy
Datum bericht: 06 September 2014 om 20:36
Chili "con jack" (Chili con carne met jack Daniels)
Stokbrood, zure room, kaas en homemade guacamole erbij

-------------
Groetjes, Tineke


Bericht van: bep
Datum bericht: 06 September 2014 om 21:13
vanmiddag pompoensoep met tomaten en heel veel ballekes en stokbrood om te soppen (kermis bij ons en dan is heel de familie er en maken mijn ouders 3 grote potten soep en draait mijn vader een 1000tal ballekes)
en 's avonds een puntzak friet met een goeie kwak mayonnaise, zodat je tot halverwege je onderarm vol hangt met mayonnaise om de laatste friet eruit te krijgen (ook traditie)


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 06 September 2014 om 21:16
De nasi van vorige week die een weekje in de diepvriezer had gelegen

Met sate en gebakken ei plus garnituur.

Morgen snijbonen met tartaar en aardappels en tuinkruidensoep met balletjes .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 September 2014 om 22:34
Heerlijk, pompoensoep. Altijd als ik een pompoen in huis heb, vind ik dat ik nu eens een ander recept moet opzoeken en toch wordt het dan weer pompoensoep. Met balletjes, anders is het volgens de huisband geen soep. Stukjes kip mogen ook.

Ik heb in de lunchpauze frietjes met echte mayo gegeten op een bankje tegenover Zeeman en Wibra.

Voor morgen heb ik ook snijbonen op het menu staan met rundergehakt, misschien maak ik er hamburgers van.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Leonie_y
Datum bericht: 07 September 2014 om 12:09
Hier in ieder geval verse tomatensoep en verder nog geen idee. Ik duik straks de vriezer wel in en dan kom ik vanzelf iets tegen 

-------------
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol



Bericht van: Motormuiswimenlidy
Datum bericht: 07 September 2014 om 22:57
Vandaag kipstoofschotel met gepofte kaneelappeltjes gemaakt voor morgen.
Van de rest van de pompoen (bleef over van de stoofschotel) heb ik heerlijke soep gemaakt.


Bericht van: Lelie
Datum bericht: 08 September 2014 om 12:27
Vanavond restjes, bij gebrek aan tijd! Vissticks met rode kool en appmoes en gebakken aardappels


Bericht van: engeline
Datum bericht: 08 September 2014 om 12:32
gekookte aardappels,sperciebonen en een gehaktbal.altijd lekker na een weekend van makkelijk(lees frite en bami) eten.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 08 September 2014 om 13:46
Restje Heite Bliksem, met een stukje riblap (want ik ben bang dat het spek en de rookworst al op is)


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 08 September 2014 om 14:02
Ik weet het nog niet, het ligt nog bij de Plus.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: simonevv
Datum bericht: 08 September 2014 om 18:10
Broccoli , tomaten, paprika en een uitje met een sausje van maggi en rijst

-------------


Bericht van: iepie
Datum bericht: 08 September 2014 om 18:28
Paprikasoep met tomaat/mozzarella salade en brood


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 08 September 2014 om 18:50
Gehaktballetjes, gestoofde prei en aardappelen. Aardbeien met slagroom toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 08 September 2014 om 19:13
na de kermisfestiviteiten is het een krachtvoer geworden
gebakken eikes met stukjes spek en tomaat en een schelleke kaas erover


Bericht van: Motormuiswimenlidy
Datum bericht: 08 September 2014 om 19:23
Vandaag de kipstoofschotel gegeten. Een echte aanrader.


Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 08 September 2014 om 19:37
rijst, sperciebonen,kippebrokjes uit de marinade, satesaus, voor de niet rijst eter mihoen een ware veldslag in de keuken en stoeien met 4 gaspitten.


Bericht van: Motormuiswimenlidy
Datum bericht: 08 September 2014 om 19:58
Oh lekker satesaus. Dat heb ik hier nog niet kunnen vinden in de winkel. Volgende keer maar meenemen uit Nederland vandaan.


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 08 September 2014 om 20:42
De delhaize hier heeft satésaus.


Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 09 September 2014 om 11:56
motermuis. goedkoopste pot pindakaas, ketjap, en wat kruiden als gember, knoflook en warm water om te verdunnen, eventueel sambal bij en je hebt satesaus,  tenzij de pindakaas ook een probleem is natuurlijk


Bericht van: bep
Datum bericht: 09 September 2014 om 12:18
Originally posted by breienmaar breienmaar wrote:

motermuis. goedkoopste pot pindakaas, ketjap, en wat kruiden als gember, knoflook en warm water om te verdunnen, eventueel sambal bij en je hebt satesaus,  tenzij de pindakaas ook een probleem is natuurlijk



zit dat echt allemaal in de satésaus uit een pot? uit een pot lust ik niet, ik grezzel ervan. maar misschien de zelfgemaakte wel, kan ik er meer gember en look in doen en is die ketjap hetzelfste als ketchup?


Bericht van: engeline
Datum bericht: 09 September 2014 om 13:31
ketchup is tomatenketchup.ketjap is zoet als het manis is en zout als het asin is.

Ik eet vandaag riblap,piepers en rode kool.


Bericht van: bep
Datum bericht: 09 September 2014 om 13:46
aha sojasaus dus, is idd wel iets anders dan ketchup, zelfs niet te vergelijken


Bericht van: iepie
Datum bericht: 09 September 2014 om 13:47
Aardappelen en rode kool met appeltjes voor vandaag.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 September 2014 om 17:59
Ik had op de planning staan varkenslapje, aardappelen en bloemkool. En daar wilde ik een lekker sausje bij. vroeger maakte ik dan paprikasaus, maar dat is al een tijd niet meer te vinden. En kerriesaus of kaassaus hebben we al 1000 x gegeten. Dus ik heb stukjes paprika gesmoord en er stroganoffsaus bij gegooid, lekker!!!, net zigeunersaus. Wat ook niet meer te vinden is.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 09 September 2014 om 18:17
ik weet niet of Anco bij jullie bekend is maar die hebben een doosje met groentesaus. In het kookvocht van de groenten strooien en eventjes laten indikken. ik gebruik het meestal bij bloemkool en broccoli.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 September 2014 om 18:54
Ik heb wel allesbinder in mijn keuken staan, dat kun je overal bij gooien om te binden, maar mijn bloemkool moet een beetje pittig zijn. Broccoli gooi ik tegenwoordig in de pastasaus in kleine roosjes. Mijn man vindt het lekker, ik niet, maar het is gezond, zucht, dus vooruit maar.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 09 September 2014 om 19:04
maar allesbinder (bij ons gewoon maïzena) is geen groentesaus hoor, die is met tuinkruiden, is wel niet pittig maar smaakt toch goed af.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 September 2014 om 19:24
Maizena moet toch met een papje van koud water? Ik gooi dit er gewoon in. Ik ken die kruidenvariant wel.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: widdy
Datum bericht: 09 September 2014 om 19:43
Maizena moet je een papje van maken - de pure versie
Maizena, het merk, verkoopt echter ook sausbinders die je zo bij je saus kan kiepen (de Maizena Express, in witte en donkere versie).

Hier was het een Thaise groene curry met courgette en kip vanavond. Mmm, was lang geleden


-------------
Groetjes, Tineke


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 09 September 2014 om 20:53
Ik stuurde mijn geliefde dus eens op jacht naar maizena, voor in het biscuitdeeg (stort het iets minder snel in elkaar). Kwam hij ook terug met de vraag of het blonde of bruine moest zijn. Ik dacht dat hij het over de Leffe had (doe mij maar de blonde...)


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 09 September 2014 om 21:06
Originally posted by kvdl kvdl wrote:

Ik stuurde mijn geliefde dus eens op jacht naar maizena, voor in het biscuitdeeg (stort het iets minder snel in elkaar). Kwam hij ook terug met de vraag of het blonde of bruine moest zijn. Ik dacht dat hij het over de Leffe had (doe mij maar de blonde...)
Ook met Leffe stort het misschien niet in elkaar LOL. Had van het weekend een nieuwe variant appeltaart gebakken, ik vond hem mislukt, de familie uit België niet ???
Ik had het recept niet helemaal op de letter gevolgd en dacht dat daarom de onderkant nu gelijk een stuiterbal was, maar misschien hoort het zo.
Ik ben een beetje bang om hem een 2e keer te maken Confused


Bericht van: engeline
Datum bericht: 10 September 2014 om 12:32
vandaag : de rest van de riblappen,in kleine stukjes gesneden.in andere pan uien paprika's en champignon bakken met spaanse peper,peper.paprikapoeder knoflook,kerrie.vissaus oestersaus en wat sweet chillisaus. daarna bij het vlees en nog even laten pruttelen,Dan de maïzena of bindmiddel van Magtelt,lekker bij noodles of rijst.. hmmmm


Bericht van: bep
Datum bericht: 10 September 2014 om 12:38
ik weet juist wat ik nu aan het eten ben en dat is een boterham met kaas, omdat ik hem nu in mijn mond stop.
maar straks????????????


Bericht van: Amethyst
Datum bericht: 10 September 2014 om 14:49
Kan nog alle kanten op, zelfgemaakte lasagna, burrito's of toch de hamburgers met wat erbij? We zien wel, we bedenken het toch meestal pas voordat we gaan koken.

-------------
All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness


Bericht van: iepie
Datum bericht: 10 September 2014 om 16:23
Bami met een gebakken eitje.


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 10 September 2014 om 18:18
Net echte mama-lasagna zitten maken! Mijn dochtertje heeft op kamp ontdekt dat mama-lasagna heel anders smaakt dan de gewone en dat ze die gewone niet lekker vindt.


Bericht van: bep
Datum bericht: 10 September 2014 om 18:26
en wat is uw geheim ingrediënt voor de mama lasagna? Buiten met veel liefde gemaakt?


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 September 2014 om 18:31
Franse frietjes en een kroketje, ijsje toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Motormuiswimenlidy
Datum bericht: 10 September 2014 om 19:16
Aardappelen met wortel en prei. Daarbij een loze vink.
En als toetje een appel crumbel met hazelnoten.
Ik had deze week hazelnoten gevonden. Dus heel de middag staan kraken.

Heeft iemand nog een ander recept met hazelnoten? Of courgettes die zijn in de aanbieding bij de Carrefour.


Bericht van: bep
Datum bericht: 10 September 2014 om 23:58
Originally posted by Motormuiswimenlidy Motormuiswimenlidy wrote:

Aardappelen met wortel en prei. Daarbij een loze vink.
En als toetje een appel crumbel met hazelnoten.
Ik had deze week hazelnoten gevonden. Dus heel de middag staan kraken.

Heeft iemand nog een ander recept met hazelnoten? Of courgettes die zijn in de aanbieding bij de Carrefour.



nutella choco maken van de hazelnoten
en met courgetten doe ik dikwijls dit
in een pan rauwe aardappelen raspen, wat kruiden (z, p) laten bakken, geraspte courgette en geraspt peeke erbij en mee laten bakken. af en toe wat chili-knoflook olie erover en zo laten bakken tot het gaar is.


Bericht van: Motormuiswimenlidy
Datum bericht: 11 September 2014 om 10:06
Lekker ga ik zeker proberen.


Bericht van: Creananske
Datum bericht: 11 September 2014 om 10:27
Perlefientje maakt vandaag een lasagne.
Toverbloemenprinses werkt bij A.H .
Daar vind je wel dikwijls produkten aan -50 % .
In perfecte staat.
Waar niets mis mee is...
Stevige tomaten enzv...
Zo ook pakketten voor soep, pasta en lasagne.
Ze weet dat ze dit altijd mee mag brengen, heeft altijd extra geld mee voor als.
En dat doet ze ook...
Glunderend kijkt ze dan naar me met ...zie es wat ik weer voor je gevonden heb?

Zo had ze dus een pakket voor lasagne mee aan halve prijs...met alles erin ( behalve gehakt)
Dit word het dus...ik eet wel een kaasje...
Lasagne is een van de enige dingen die ik echt niet lust...
Pizza, zozo....liever niet dan wel.

Maar als je met vele samen leeft en de anderen lusten het wel?






-------------
Groetjes Creananske



Bericht van: engeline
Datum bericht: 11 September 2014 om 10:29
ik eet gemakkelijk vandaag,2 keer wat extra aardappelen gekookt afgelopen week,dus vandaag gebakken aardappelen,met sla en ik denk schnitzel....


Bericht van: iepie
Datum bericht: 11 September 2014 om 10:45
Koude pastasalade met avocado, peen, sugar snaps, walnoten, sla en een dressing van walnootolie, limoensap en mosterd.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 September 2014 om 11:57
Ik denk dat het vanavond een Herman maaltijd wordt. Eerst gym, dan soos. Op de soos wordt flink gesnoept.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 September 2014 om 12:32
een Herman maaltijd? En een soos is dat zoiets als een vrouwenclub? (bij ons dan weer gekend als de peruchenbond (snaterende parkietjes))


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 September 2014 om 16:24
Ik ga proberen zelf tortilla's te bakken, de vulling is nog niet helemaal bekend - gehakt uhm uhm nou ja zo even de tuin in rennen.
Oja tomaat, ui ja en dan hè dat weet ik nog niet.


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 September 2014 om 16:33
Originally posted by lw1463 lw1463 wrote:

Ik ga proberen zelf tortilla's te bakken, de vulling is nog niet helemaal bekend - gehakt uhm uhm nou ja zo even de tuin in rennen.
Oja tomaat, ui ja en dan hè dat weet ik nog niet.


stukskes kip, sla, paprika, courgette. De kip zal wel niet in de tuin groeien, allé misschien wel maar nog niet in stukskes


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 September 2014 om 17:20
ik weet nu al wat wij straks gaan eten. (pluim voor mezelf)
bloemkool met hamburger bij gebrek aan pikkeworstjes (merguez)


Bericht van: niania
Datum bericht: 11 September 2014 om 17:25
ik ga patat eten en mijn dochter en haar vriend komen ook meeeten
gezellig

groet nia


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 September 2014 om 17:56
Originally posted by bep bep wrote:

een Herman maaltijd? En een soos is dat zoiets als een vrouwenclub? (bij ons dan weer gekend als de peruchenbond (snaterende parkietjes))


De maaltijden van die kale agressieve tv-kok liggen bij de Action. We hebben Fusille met tomatensaus gekozen, lekker, maar wat scherp. Cupje koffieroon deed wonderen. Soep lig er ook van hem bij Action, Ton vindt de erwtensoep lekker en ik vind dat snertwerk, makkelijk dus.

De soos is een club vrouwen, de mannen zijn weggebleven of overleden, die donderdagmiddag in het buurthuis bij elkaar komen, eens per maand bingo, verder wordt er gerummycupped, gesjoeld, gescrabbled en gehandwerkt. Sommigen zitten kaarten te maken, anderen borduren, breien of haken. Het is reuze gezellig om te doen, we wisselen patronen uit en wolresten. En helpen elkaar in levenden lijve zoals hier op de hobbydoos ook gebeurt, maar dan in topics.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: niania
Datum bericht: 11 September 2014 om 19:32
dat klinkt mij als muziek in de oren magtelt
dat van de soos

groet nia


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 September 2014 om 20:06
Ja, het is erg leuk. Ik ging vorig jaar naar een fysiotherapeut voor een spierknobbeltje en ik zag daar allemaal bejaarden in hun eigen kleren op allerlei apparaten sporten. Ik vroeg of ik daar mee mocht sporten en jawel. Op de looppband vroeg een vrouw me naar hobby's en toen ze hoorde van breien en haken, vertelde ze over de soos, en ze vroeg me meteen mee voor die middag. Ik kwam aan een tafel waar erg gelachen en geplaagd werd en voelde me direct thuis. Het was die dag betaaldag en de leidster wilde me nog bedenktijd geven. maar ik wist het meteen, ik blijf. Sporten doe ik ook nog steeds, ik heb nu een abo voor 2 x per week i.p.v. 1 x.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Creananske
Datum bericht: 12 September 2014 om 08:01
Goed voor jou Magtelt,dat je dat doet.
Zo kun je ook es ideetjes delen en zo.
Ik moet niet zeggen leren van de anderen want ik denk dat jij niets meer te leren hebt,he.Wink

Moest nog lachen met je agressieve kale kok...
Heb je het over Pietje?LOL
Kan het niet helpen maar zie hem eigenlijk graag bezig.Smile
Liever dan Meus enzv...want die kan niet spreken.
En Sofietje...de absolute top voor mijBig smile.

Is in smaken,he.
Zal straks een grote ketel spagettisaus gaan maken si!
Dus wat eten we vandaag?
Spagetti!!!!!!!!


-------------
Groetjes Creananske



Bericht van: engeline
Datum bericht: 12 September 2014 om 13:56
Zo vandaag een vrije dag...naar de Turkse slager geweest shoarma gekocht en net aardappels 8 minuutjes gekookt en die vanavond lekker in de frituur.Kleinzoon komt eten met mama en die staalt als we dit eten.Joepi!!!


Bericht van: bep
Datum bericht: 12 September 2014 om 14:18
ik weet het ook al voor straks : kip met een soort van stroganoffsaus
(paprika's in reepjes, ajuin in stukskes en ringetjes, champignons en tomaat in stukskes en alles wat laten sudderen en een beetje bijkruiden)
met rijst


Bericht van: iepie
Datum bericht: 12 September 2014 om 14:27
Zozo Bep, je weet t met de dag vroeger .

Wij eten vandaag macaroni met oa broccoli, paprika, knoflook, tomaat.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 12 September 2014 om 14:42
Originally posted by bep bep wrote:

Originally posted by lw1463 lw1463 wrote:

Ik ga proberen zelf tortilla's te bakken, de vulling is nog niet helemaal bekend - gehakt uhm uhm nou ja zo even de tuin in rennen.
Oja tomaat, ui ja en dan hè dat weet ik nog niet.


stukskes kip, sla, paprika, courgette. De kip zal wel niet in de tuin groeien, allé misschien wel maar nog niet in stukskes
Hubby zei laatst dat flapkam wel in de soep mocht, van mij hoeft zo'n overjarige kip niet en trouwens hoe krijg ik flapkam
zo ver dat ze vrijwillig in de pan springt ??? Zolang ik nog vlees in de vriezer en/of geld in de portemonnee heb ga ik
niet met het bijltje zwaaien om de eigen overjarige kippen te te te . . .  nou ja je snapt het vast wel.
Als we dit jaar nou kuikens hadden gehad, dan was het anders - hanen leggen immers geen eieren, maar ook dan noch
waarom trouwen met een stoere kearl en dan zelf het bijltje moeten bedienen ???
 
Oja we eten hete komkommer/courgette, restje tacovulsel van gister en nasi die in de vriezer stond te treuren
 


Bericht van: engeline
Datum bericht: 12 September 2014 om 15:03
Ha.Lw dat herken ik wel.wij hebben ook al 30 jaar kippen(niet dezelfde)toen ze vorig jaar bijna niet meer legde hebben wij ze op MP gezet met het verhaal dat het kippen zijn die vrij rond lopen en niet in hok geplaatst moesten worden.Er hebben wel wat mensen van een andere nationaliteit gebeld,maar wij waren toch bang dat ze dan in de soep zouden verdwijnen.Toen belde er een man die geitjes had en of de kippen daar bij konden,en ja zo lopen ze bij ons ook,Dus goed terecht gekomen.Wij hadden dit jaar wel kuikens en daar zitten 2 hanen bij,die gaar ze wel onder het bijltje,want ze vecnten elkaar nu al te tent uit...,Maar eigen kippen opeten ,nee dat doe ik ook niet.


Bericht van: kvdl
Datum bericht: 12 September 2014 om 15:11
onze kippen sterven altijd een natuurlijke dood, hetzij van ouderdom of ziekte, hetzij door wrede moordzucht van rondlopend wild. Hanen worden op internet voor een zacht prijsje van de hand gedaan. We vragen niet wat ze ermee doen, maar het zijn raskippen met zeldzame kleurslag dus meestal raken we ze wel kwijt.


Bericht van: Janne Marie
Datum bericht: 12 September 2014 om 15:23
Mijn vader kocht altijd het liefst heel oude kippen, of haantjes. Hij maakte er soep van, ze altijd dat je van oude kippen de lekkerste kippesoep kon maken. En ik moet zeggen, als hij kippensoep maakte, dan was die ook superlekker. Ik hem nooit meer zulke lekker soep gegeten.



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net