Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

recepten

 Reageer Reageer Pagina  <1 567
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5979
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 Maart 2018 om 20:29
In Nederland hebben ze het zelfs bij de Aldi . . . je kunt het ook goegelen, dan krijg je een goed idee. Het heeft nog de vorm van een kipfilet,
maar is dan juist dik gesneden (halve cm plakken). Ik doe dit ook graag in een salade.
Een beetje een guilty pleasure vind ik het.
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 640
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Mei 2018 om 13:03
Het recept voor stroganoffsaus

Ingrediënten voor 2 personen
•2 biefstukken à 150 – 200 gram (kogel of ossenhaas van de slager!)
•Bakje champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
•1 rode en 1 groene paprika, in repen of blokjes gesneden
•2 grote uien, in halve ringen gesneden
•2 tenen knoflook, fijngehakt
•Klein blikje tomatenpuree
•1/2 runderbouillonblokje
•Worcestersaus
•Tabasco
•125 ml slagroom
•1 flinke tl paprikapoeder
•Snufje chilipoeder
•Wodka
•Zout en peper

Bereiding
Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de ui en paprikapoeder tot de ui zacht is. Zet het vuur iets hoger en voeg de paprika’s en champignons toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit ook even mee.
De champignons laten veel vocht los en dit is nodig om de groenten verder in gaar te stoven. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur alle groenten zacht smoren. Wanneer de groenten zacht zijn blus je ze af met een flinke scheut wodka en laat heel even inkoken.

Voeg dan de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe en bak even kort mee. Breng de saus verder op smaak met de overige ingrediënten en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Op het laatste moment kan de slagroom erbij. Warm alles goed door.

Je kan dit eten met: pasta, rijst, biefstuk met friet enz. enz.
Het is maar net wat je zelf lekker vindt.
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 3634
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Mei 2018 om 13:56

Dessert van rababer met aardbeien.

1 pond rababer

1 pond aardbeien

100 gram suiker

eventueel een zakje vanillesuiker, maar dat hoeft niet.

ca 2 dl water (of iets meer)

 

Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de rababer.

Was de stengels.

Snijd de stengels in ca 2 cm lange stukjes

 

Was en ontkroon de aardbeien.

Snijd de aardbeien in kwarten.

 

Kook de rababer 10 minuten in het water.

Voeg de aardbeien en de suiker toe.

Kook nog ca 3-5 minuten

( het is lekker als de aardbeien niet helemaal stuk gekookt zijn.

Roer door en laat afkoelen.

Op kamertemperatuur is het t lekkerst.

 

Je kan het combineren met yoghurt, vla of roomijs.

Maar gewoon zo is het ook heel lekker.

Het tegenovergestelde van de liefde is niet de haat, maar onverschilligheid.
© Elie Wiesel
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 20546
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Mei 2018 om 17:44
Ik kook rabarber nooit, ik zet het op met water en suiker en zodra het water kookt, zet ik het gas uit. Dan gaart het vanzelf en koelt het af met de deksel op de pan. Je zou er dan meteen de aardbeien door kunnen roeren.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
handwerkjuffie View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 25 Augustus 2016
Locatie: Gld.
Status: Offline
Points: 301
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer handwerkjuffie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Mei 2018 om 18:37
Suiker voeg ik pas na het koken van de rabarber toe, want dan heb je er veel minder van nodig. Misschien dus nog een tip voor degenen die ook wat minder suiker willen gebruiken?
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 20546
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mei 2018 om 10:32
Ik doe meestal weinig suiker en als het te zuur is, wat zoetjes. Als er teveel water bij zit, giet ik dat af in een glas en laat het afkoelen, lekker zomers drankje.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 567
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



Deze pagina werd gegenereerd in 0.064 seconden.
Lang Yarns Bergere de France