dringende oproep aan mensen die eten maken |
Reageer | Pagina 12> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 December 2016 om 12:15 |
Ik heb peterseliewortel, pastinaak, venkel, koolrabi en gelige raapjes, wortels en zoete aardappelen, sjalot in verschillende kleuren en vormen, look en 1 aubergine
Kan ik dat gewoon allemaal in ongeveer evengrote stukken snijden zonder voorbehandeling (alleen wassen), olie over gieten, wat verse kruiden ertussen moffelen en zo de oven in? Voor ongeveer een half uurke? of langer? Op 170°? |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(1)
|
Oh ja!!
Dat kan héél goed. Gaat errug lekker worden ook. Inderdaad: even grote stukken, wassen, goed drogen. Olie, zout wat peper en verse kruiden wat je voorhanden hebt. er tussen, Wijde schaal gebruiken zodat er meer roosterrandjes aan komen. 160 / 170 graden en ca 45 minuten. (ik zou oven voorverwarmen op 200 graden en dan terugdraaien) Misschien tussendoor nog even omscheppen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Stramien
Hobbyguru Lid sinds: 31 December 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1731 |
Post Options
Thanks(0)
|
Klinkt goed!
|
|
december2011
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat klopt, maar omdat er verschil is tussen klank en smaak, dacht ik: laat mij m'n mond maar houden... De combinatie lijkt me wel erg zoetig. Een pittige curry kan misschien juist de zoete smaak een extra accent geven. Wordt dit een onderdeel van je kerstdiner?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja dat worden 'de groenten' bij het lamsvlees.
Kamilla welke zijn er nog zoet buiten die wortels en zoete aardappel? Want koolrabi en die gelige rapen en die peterseliewortel heb ik nog nooit gegeten. Zit daar iets zoet tussen want dan laat ik de wortel er al uit. |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pastinaak ( wat ik pas een week geleden heb leren kennen door hier) is ook zoetig.
Maar, inderdaad, wat pittige kruiden combineren lekker met zoetige groeten. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
De venkel is erg anijs-achtig. Gewone oranje wortel heeft ook een zoete smaak. Waarschijnlijk zijn alleen de sjalotten niet zoetig. Maar alle zoete groenten kan je een pittige ondertoon geven waardoor ze minder zoet klinken.
.... inderdaad iets pittigs erbij in de vorm van peper, curry, komijn... wat je in huis hebt.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
wat meer sjalot in doen dan en lookteentjes en ik heb hier nog van die kleine witte nee ik had hier nog van die witte zilveruitjes maar ze zijn verdroogd zag ik juist.
|
|
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
oké bedankt, als je me uiterlijk maandagavond nog niet hebt gehoord lig ik in de kliniek met een serieuze voedselvergiftiging.
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik denk dat die voedselvergiftiging wel mee zal vallen bep.
And if so..... ik zal dat pas dinsdagmorgen merken. Ik wens allen fijne dagen, ik ben weggies tot dinsdag. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
De pastinaak zou ik schillen, zelf heb ik pas dit recept gebruikt (efkes zoeken), ja daar istie. Bij mij mislukten groente uit de oven vaak
als in niet gaar, dit was de eerste keer dat het wel lukte. Zelf had uien en aardappel op de bakplaat toegevoegd, de aardappel heb
ik overgeslagen bij het insmeren met de dressing, maar de rest kreeg genadeloos met de kwast.
Dus iets warmer en 30 minuten + 10 minuten
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wel, ik heb alles maar geschild behalve de gewone speciale aardappelen en de venkel. De aubergine heb ik er uit gelaten want dat zou anders toch maar een vies papke geworden zijn. Het heeft anderhalf uur in de oven gestaan op 200°, was nog langs geen kanten gaar en dan heb ik het nog 3 uur mee in de oven laten staan op 120° met de lamsbouten. Toen was het ongeveer gaar, behalve een paar stukken wortel, daar was nog een serieuze beet aan en ik denk de koolrabi die was ook nog niet helemaal gaar. De kwast heb ik achterwege gelaten.
|
|
|
|
nldutchy
Hobbyguru Lid sinds: 29 Juni 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3778 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik heb weinig tot nix met koken en recepten (eet wel gezond hoor ;-) maar je kwootje van onderen vind ik geweldig Beppeke !!!!
|
|
Leef vandaag want niemand heeft je morgen beloofd (KWF)
http://krealene.wordpress.com Marlene aka nldutchy |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ha Bep, zo te zien heb je het experiment in gezondheid overleefd. Pijnlijke vraag misschien: was het ook lekker? Daar schrijf je namelijk helemaal niks over.
Met "recepten" heb ik ook niet zoveel. Ik kook degelijk, vers en voedzaam met weinig tierlantijnen.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
awel kamilla, het was lekker en toch niet zo zoet als ik verwacht had.
Wel zijn we hier tot het besluit gekomen dat de langwerpige rode sjalot allemaal mannelijke exemplaren zijn. Als je er lichtjes op drukt of probeert er in te prikken komt er iets tevoorschijn en als je het loslaat verdwijnt het weer. Ik had 2 zulke schotels en er is nog een kwart over (met 8 volwassenen waren we) Zoals je ziet ook zonder tierlantijnen. Wat ik wel spijtig vind als je opzoekt hoelang dat er alleen staat in even grote stukken. Maar er staat nooit bij hoe groot dat die stukken moeten zijn voor een bepaalde tijd te halen. En ik had ze tamelijk groot gelaten. |
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Misschien een volgende keer prei overwegen. Niet dat die er niet mannelijk uitziet, maar in gesneden* vorm ben je dat kiekeboe-spelen kwijt. *Gesneden in de betekenis van gecastreerd. ......................... Oeps... niet echt een onderwerp voor onder de boom.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn ervaring is, ik zie die schotel van jou nu, dat groente garen in de oven een kunst is. Als het op elkaar ligt gaart het niet goed
ik spreid daarom alles uit op een bakblik in 1 laag en dan lukt dat, tot dan toe was het bij mij altijd falen. 1cm dik kan dan
makkelijk, niet voor de aardappels, want dan worden ze weer niet krokant. Maar de siepels in achten en de piepers in plakjes en de
wortels & pastinaak zo 1 à anderhalve cm.
Ik laat de pastinaak vaak wel groot, maar niet dik
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jammer dat het tegenviel bep.
Kijkend naar je foto schat ik in dat de stukken aan de forse kant waren. Ui kan soms het garingsproces vertragen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het inchecken van vlucht 2017 is aangekondigd. Tussenlandingen zijn:
geluk, gezondheid, liefde en vriendschap. Goede reis, een gelukkig
Nieuwjaar!
Ik heb mijn ticket bij de hand en sta klaar om in te stappen. Bestemming: We zien wel waar we terecht komen, maar ik hoop wel gezamenlijk de volgende vlucht ook te kunnen nemen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het is niet tegengevallen Lao-tse maar ik had toch gedacht dat het vlugger gaar zou geweest zijn, dus was het toveren met alles omdat die groenten op 210° stonden voor een uur, dan moest het lam erin op 120° voor 3 uur. Dus heb ik de groenten erbij laten staan.
En ik heb graag stukken groenten dat je kan zien welke groenten het zijn ipv alles in julienne. En gespreid op een bakplaat was geen optie dan zou ik 4 ovens nodig gehad hebben en degene die ik heb is al ene van 90 cm. Maar nu weet ik welke groenten ik best eerst efkes in water wat laat koken vooraleer in een ovenschotel te gooien. |
|
|
|
Reageer | Pagina 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |