Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

En....wat eten wij vandaag!?

 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 14>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 13:46
aha sojasaus dus, is idd wel iets anders dan ketchup, zelfs niet te vergelijken
Back to Top
iepie View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 21 September 2012
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 309
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer iepie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 13:47
Aardappelen en rode kool met appeltjes voor vandaag.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 17:59
Ik had op de planning staan varkenslapje, aardappelen en bloemkool. En daar wilde ik een lekker sausje bij. vroeger maakte ik dan paprikasaus, maar dat is al een tijd niet meer te vinden. En kerriesaus of kaassaus hebben we al 1000 x gegeten. Dus ik heb stukjes paprika gesmoord en er stroganoffsaus bij gegooid, lekker!!!, net zigeunersaus. Wat ook niet meer te vinden is.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 18:17
ik weet niet of Anco bij jullie bekend is maar die hebben een doosje met groentesaus. In het kookvocht van de groenten strooien en eventjes laten indikken. ik gebruik het meestal bij bloemkool en broccoli.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 18:54
Ik heb wel allesbinder in mijn keuken staan, dat kun je overal bij gooien om te binden, maar mijn bloemkool moet een beetje pittig zijn. Broccoli gooi ik tegenwoordig in de pastasaus in kleine roosjes. Mijn man vindt het lekker, ik niet, maar het is gezond, zucht, dus vooruit maar.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 19:04
maar allesbinder (bij ons gewoon maïzena) is geen groentesaus hoor, die is met tuinkruiden, is wel niet pittig maar smaakt toch goed af.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 19:24
Maizena moet toch met een papje van koud water? Ik gooi dit er gewoon in. Ik ken die kruidenvariant wel.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
widdy View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 24 Februari 2011
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 458
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer widdy Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 19:43
Maizena moet je een papje van maken - de pure versie
Maizena, het merk, verkoopt echter ook sausbinders die je zo bij je saus kan kiepen (de Maizena Express, in witte en donkere versie).

Hier was het een Thaise groene curry met courgette en kip vanavond. Mmm, was lang geleden
Groetjes, Tineke
Back to Top
kvdl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 26 Augustus 2013
Locatie: België
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer kvdl Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 20:53
Ik stuurde mijn geliefde dus eens op jacht naar maizena, voor in het biscuitdeeg (stort het iets minder snel in elkaar). Kwam hij ook terug met de vraag of het blonde of bruine moest zijn. Ik dacht dat hij het over de Leffe had (doe mij maar de blonde...)
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 September 2014 om 21:06
Originally posted by kvdl kvdl wrote:

Ik stuurde mijn geliefde dus eens op jacht naar maizena, voor in het biscuitdeeg (stort het iets minder snel in elkaar). Kwam hij ook terug met de vraag of het blonde of bruine moest zijn. Ik dacht dat hij het over de Leffe had (doe mij maar de blonde...)
Ook met Leffe stort het misschien niet in elkaar LOL. Had van het weekend een nieuwe variant appeltaart gebakken, ik vond hem mislukt, de familie uit België niet ???
Ik had het recept niet helemaal op de letter gevolgd en dacht dat daarom de onderkant nu gelijk een stuiterbal was, maar misschien hoort het zo.
Ik ben een beetje bang om hem een 2e keer te maken Confused
Back to Top
engeline View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 21 November 2007
Locatie: winssen
Status: Offline
Points: 3257
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer engeline Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 12:32
vandaag : de rest van de riblappen,in kleine stukjes gesneden.in andere pan uien paprika's en champignon bakken met spaanse peper,peper.paprikapoeder knoflook,kerrie.vissaus oestersaus en wat sweet chillisaus. daarna bij het vlees en nog even laten pruttelen,Dan de maïzena of bindmiddel van Magtelt,lekker bij noodles of rijst.. hmmmm
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 12:38
ik weet juist wat ik nu aan het eten ben en dat is een boterham met kaas, omdat ik hem nu in mijn mond stop.
maar straks????????????
Back to Top
Amethyst View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 09 Augustus 2014
Locatie: Nijmegen
Status: Offline
Points: 134
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Amethyst Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 14:49
Kan nog alle kanten op, zelfgemaakte lasagna, burrito's of toch de hamburgers met wat erbij? We zien wel, we bedenken het toch meestal pas voordat we gaan koken.
All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness
Back to Top
iepie View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 21 September 2012
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 309
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer iepie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 16:23
Bami met een gebakken eitje.
Back to Top
kvdl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 26 Augustus 2013
Locatie: België
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer kvdl Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 18:18
Net echte mama-lasagna zitten maken! Mijn dochtertje heeft op kamp ontdekt dat mama-lasagna heel anders smaakt dan de gewone en dat ze die gewone niet lekker vindt.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 18:26
en wat is uw geheim ingrediënt voor de mama lasagna? Buiten met veel liefde gemaakt?
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 18:31
Franse frietjes en een kroketje, ijsje toe.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Motormuiswimenlidy View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 31 Augustus 2014
Locatie: Europa
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Motormuiswimenlidy Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 19:16
Aardappelen met wortel en prei. Daarbij een loze vink.
En als toetje een appel crumbel met hazelnoten.
Ik had deze week hazelnoten gevonden. Dus heel de middag staan kraken.

Heeft iemand nog een ander recept met hazelnoten? Of courgettes die zijn in de aanbieding bij de Carrefour.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 10 September 2014 om 23:58
Originally posted by Motormuiswimenlidy Motormuiswimenlidy wrote:

Aardappelen met wortel en prei. Daarbij een loze vink.
En als toetje een appel crumbel met hazelnoten.
Ik had deze week hazelnoten gevonden. Dus heel de middag staan kraken.

Heeft iemand nog een ander recept met hazelnoten? Of courgettes die zijn in de aanbieding bij de Carrefour.



nutella choco maken van de hazelnoten
en met courgetten doe ik dikwijls dit
in een pan rauwe aardappelen raspen, wat kruiden (z, p) laten bakken, geraspte courgette en geraspt peeke erbij en mee laten bakken. af en toe wat chili-knoflook olie erover en zo laten bakken tot het gaar is.
Back to Top
Motormuiswimenlidy View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 31 Augustus 2014
Locatie: Europa
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Motormuiswimenlidy Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 September 2014 om 10:06
Lekker ga ik zeker proberen.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 14>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.467 seconden.
Lang Yarns