Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenJammie stoofpot!

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Gamble82 View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 02 Mei 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 186
Direct Link To This Post Onderwerp: Jammie stoofpot!
    Posted: 02 November 2010 om 16:55
Jammie!

Iedereen kent het, maar wie heeft het ooit gemaakt?

Ik ben op zoek naar het ultieme simpele recept hiervoor, aangezien ik nog nooit stoofpot heb gemaakt  en mijn moeder heeft me helaas nooit leren koken dus hoop ik het van iemand anders te leren.

Wees gerust, macaroni, aardappels groente en vlees, soepjes, e.d. lukt me wel dus de kids hebben wel een warme buik elke avond

Misschien een idee om alle recepten in dit onderwerp te plaatsen, zodat iemand anders er ook wat aan heeft.

Ook ben ik benieuwd of een recept van de maand hier aan zou slaan. Iemand kiest een recept, plaatst hem hier op het forum, geeft de beurt door aan een ander, en iedereen die wil kan en mag het proberen, wel natuurlijk met reactie hoe het smaakte.

(t is hier nog steeds erg druk, maar ben weer iets meer online)
Back to Top
amandel View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 25 September 2005
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5940
Direct Link To This Post Posted: 02 November 2010 om 16:59

http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=stoofp otje

Jammie, jammie, hier kan je kiezen, groetjes irene.

Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23746
Direct Link To This Post Posted: 02 November 2010 om 19:22
Ratatouile maak ik vaak in de magnetron: een aubergine in stukjes, een courgette in stukjes, paprika, je raadt het al, in stukjes, een minuut of vijf laten draaien op de hoogste stand (bij mij 500 watt). Proeven of het gaar is, dan tomaat in stukjes erbovenop en nog een minuutje op de hoogste stand. Peper en zout naar smaak op je bord erbij doen. Het kliekje kun je in de blender tot een sausje malen, lekker op spaghetti.

Ik heb een rundvleesstoofpotjesrecept uit de krant aan mijn prikbord, dat zal ik morgen scannen.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Lidia2 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 17 Augustus 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2743
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 07:23

Heb je een slowcooker, want dan heb ik een heerlijk zuurkool recept en een spareribs recept. De slowcooker is echt geweldig vind ik want ik zet het s'morgens aan en ga gewoon weg, dan is het lekker klaar als je wilt eten.

Groetjes, Lidia

Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23746
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 10:55
Mijn vriendin heeft er eentje uit Engeland meegenomen, hier zijn ze nog niet zo bekend. Maar ik gebruik de oven vaak voor stoofvlees, daar heb je geen omkijken naar. En dan warm ik groente enzo voor in de magnetron en gooi ze er een half uur vantevoren bij.

Het voordeel van de magnetron is dat ie vanzelf draait zonder roeren of omscheppen, zodat alles gaar wordt, terwijl ratatouille uit de braadpan of wok vaak zo'n vies zooitje wordt.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23746
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 13:54
Ik heb het recept voor Stoofpotje uit Sussex naar Gamble gestuurd. Verder nog iemand interesse?
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Gamble82 View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 02 Mei 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 186
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 15:07
Helaas alleen een gasfornuisje en oven hier, maar daar moet het ook mee gaan lukken, de stoofpot van Magteld ziet er al lekker uit op het plaatje, dus mogen schappies doen en vrijdag eten wij stoofpot 
Back to Top
marlene View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 17 September 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1512
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 15:52

Originally posted by Gamble82 Gamble82 wrote:

Jammie!

Ook ben ik benieuwd of een recept van de maand hier aan zou slaan. Iemand kiest een recept, plaatst hem hier op het forum, geeft de beurt door aan een ander, en iedereen die wil kan en mag het proberen, wel natuurlijk met reactie hoe het smaakte.

 

dat vind ik een goed idee
(Ik heb wel een paar erg lekkere recepten)

Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23746
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 20:53
Vond je het er lekker uitzien? Het was een aanrader van Johannes van Dam, daarom vertrouwde ik het, maar ik zal maar niet vertellen waarmee ik het associeerde.

Ha ha wil er nog iemand het Stoofpotje uit Sussex proberen?
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Gamble82 View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 02 Mei 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 186
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 20:56
Haha als het rundvlees is is alles lekker in mijn ogen Magteld  Oma maakte dat altijd zo lekker, alleen vergeet ze op het moment alles door dementie dus haar vragen ging niet meer
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23746
Direct Link To This Post Posted: 03 November 2010 om 21:02
Mijn moeder maakte ook zulk heerlijk stoofvlees, het heeft me jaren geduurd om het ook zo lekker te maken. Maar zij gooide dan ook een heel pakje roomboter in de pan bij vlees voor 6 personen. En altijd wijn, ze haalde dan het vlees even uit de pan om het niet te laten "schrikken". Mijn truukje is om de waterkoker aan te zetten en eerst heet water erbij in de pan te gieten en dan pas de wijn.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.359 seconden.
Lang Yarns