Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

tomatensaus zelf gemaakt

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer drempt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Onderwerp: tomatensaus zelf gemaakt
    Posted: 27 September 2012 om 14:09
dames
 
ik ben lekkere tomatensaus aan het maken (voor bij de pasta of op de pizza of als basis voor tomatnsoep)
die kan ik toch ook heet in schone potten doen net zoals jam??
 
 
recept:
veel tomaten ( ik heb gewone en tros gebruikt)
1 paprika (geel had ik nog liggen)
paar wortels
ui (rode en bos had ik nog in huis)
knoflook
olijfolie
italiaanse kruiden (uit potje en/of vers)
 
olijfolie in een rote pan
ui bakken totdat hij zacht is niet bruin
knoflook erbij
kruiden uit een potje erbij
gesneden paprika erbij
gesneden wortels toevoegen
daarna een gedeelte vande gesneden tomaten toevoegen
veel roeren het slinkt en dan meer tomaten toevoegen
basilicum verse toevoegen
 
roeren roeren en roeren
zachtjes laten koken
als alles gaar is met de staafmixer pureren
zachtjes inkoken tot saus wat dikker is
 
afkoelen en invriezen in porties
of zoals ik wou doen in schone potten met schroefdeksel bewaren
 
ik heb 2 grote en 3 iets kleinere vol gekregen!!
 
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
macheri View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 10 Maart 2012
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1972
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer macheri Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 15:03
Jammie dit sla ik even op  dank je wel ClapWink


Back to Top
lidwina View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 Mei 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 14124
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lidwina Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 16:09
Dank je wel Chris. Jij bent toch ook de grote jammaakster. Dus van alle kookmarkten thuis!
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.
Back to Top
Annemarie65 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Lid sinds: 30 Augustus 2012
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Annemarie65 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 16:14
Volgens mij kun je het niet "zomaar" bewaren maar ik kan me vergissen.

Op dit blog

http://eenvoudigleven.blogspot.nl/2012/09/klein-en-groot.html

staan heel veel tips mbt het langer bewaren van voedingsmiddelen zoals tomatensaus.
Groetjes Annemarie
Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer drempt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 16:53
ja die ken ik maar zij wekt de groenten in wekpotten in een wekketel
en die heb ik niet!
 
ik zet de potten in de koelkast en ik zie wel
wij eten elke week wel macaroni of spagetti
en als basis voor een tomatensoep kan ik het ook gebruiken gewoon runderbouillon en lekkere balletjes toevoegen
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
kaatgr View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 17 Juli 2012
Status: Offline
Points: 177
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer kaatgr Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 17:00
als je de potten eerst goed omspoelt met soda en warm water kan je ze vullen met kokende saus. De potten daarna op zn kop laten afkoelen en in de koelkast of andere donkere plaats bewaren. Dat kan dan zeker wel 3 maanden in mijn ervaring.
 
Mijn tip voor tomatensaus: de knoflook ui aanfruiten en er 3 of 4 ansjovisjes door doen. ik weet het klinkt raar maar je proeft ze daarna niet en het geeft net iets extras aan je saus.
Back to Top
lidwina View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 Mei 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 14124
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lidwina Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 17:16
Chris, je hebt geen weckketel nodig om te wecken. Je kunt de glazen in een grote pan zetten met water en koken. Ik legde dan een washandje of iets anders van stof op de bodem van de pan zodat het niet zo rammelde.
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.
Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer drempt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 17:57
dankjewel voor de reacties
erg leuk dat iedereen zo mee denkt
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
chantalmv2 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Maart 2011
Status: Offline
Points: 4681
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer chantalmv2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 18:00
Klinkt heerlijk!!
Back to Top
Gerbera View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 Maart 2012
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 1194
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Gerbera Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 19:56
Mmmmmm ik kom eraan
Groetjes jenny
Back to Top
Leonie_y View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 19 Oktober 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 9435
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Leonie_y Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 September 2012 om 21:53
Wat klinkt dit lekker zeg. Ik ga het eens uitproberen, ben op het ogenblik toch bezig met van alles uit te proberen
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol

Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer drempt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 September 2012 om 08:43
ik heb het ook op mijn blog gezet
 
de tomaten heb ik niet ontveld en de pitjes heb ik ook laten zitten
de saus wordt van die pitjes wel wat zuurder maar je kunt natuurlijk altijd suiker toevoegen!!Wink
 
 
mijn batterrijen van het fototoestel zijn leegConfused
zul je net zien
misschien volgt de foto nog een keer de potten staan in mijn extra koelkastje naast de jam!!Big smile
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
Mayabees View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 19 Februari 2012
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2872
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mayabees Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 September 2012 om 08:57
OOhhh jammie dat klinkt lekker. Ga hem gelijk opslaan en volgende week proberen....
Heel erg bedankt voor het delen.Smile

http://pinterest.com/creabeezzz/
Back to Top
MariaLA View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 23 Augustus 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2545
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer MariaLA Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 September 2012 om 09:16
Na de vakantie weer het forum op. En wat zie ik als eerste?????
Jawel een lekker recept!!! Meteen opgeslagen. Heeft zo moeten zijn!.
Ik denk dat je zoals Kaatgr zegt de saus gewoon kan inwecken als dat je met jam doet.
In Frankrijk zie je nu in de winkels hele stellingen vol met spullen om te wecken!! Van ontpitter tot aan grote pannen en alles wat erbij hoort. Langs de kant van de weg zie je dan ook veel telers die hun fruit/groente aanbieden tegen hele lage prijzen om alles in te wecken en te verwerken voor de winter.
Heel leuk om te zien, ik wordt er wel erg hebberig van maar kan er verder niets mee......jammer.
Heb jij toevallig nog een recept om knoflook te verwerken, ingelegd oid.???
Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer drempt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 September 2012 om 09:34
hoi marlies
ik voeg knoflook alleen toe
misschien moet je even googlen op knoflook
 
 
ik vind het leuk om zulke dingen te doen
en als ik dan bezig ben maak ik maar meer en doe dat in potten er is nu zo vaak vanalles in de aabieding bij de supermarkten
wj hebben in gennep een Aldi, JanLinders Jumbo en een Supercoop Ik heb maar te kiezen
 
kan haast niet wachten tot er weer stofperen zijn Ik krijg die altijd van mijn schoonouders
ik vroor die altijd in Soms vergeet ik gewoon wat er in mijn vriezer zit!!
 
er gaat bij mij bijna geen pot meer naar de glasbakBig smile
 
Ik proefde pas een eigeningemaakte augurk bij een vriendinnetje van oudste HEERLIJK veel lekkerder als die uit de winkel
 
 
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23717
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 September 2012 om 09:39
Ik laat de pitjes en velletjes ook altijd zitten, de pitjes schijnen extra gezond te zijn. Ik vind het makkelijk en lekker om het zo te doen.

Tomatensaus is nog gezonder dan rauwe tomaat.

Eet smakelijk allemaal!
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.672 seconden.
Lang Yarns