tomatensaus zelf gemaakt |
Reageer ![]() |
Autheur | |
drempt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 27 September 2012 om 14:09 |
dames
ik ben lekkere tomatensaus aan het maken (voor bij de pasta of op de pizza of als basis voor tomatnsoep)
die kan ik toch ook heet in schone potten doen net zoals jam??
recept:
veel tomaten ( ik heb gewone en tros gebruikt)
1 paprika (geel had ik nog liggen)
paar wortels
ui (rode en bos had ik nog in huis)
knoflook
olijfolie
italiaanse kruiden (uit potje en/of vers)
olijfolie in een rote pan
ui bakken totdat hij zacht is niet bruin
knoflook erbij
kruiden uit een potje erbij
gesneden paprika erbij
gesneden wortels toevoegen
daarna een gedeelte vande gesneden tomaten toevoegen
veel roeren het slinkt en dan meer tomaten toevoegen
basilicum verse toevoegen
roeren roeren en roeren
zachtjes laten koken
als alles gaar is met de staafmixer pureren
zachtjes inkoken tot saus wat dikker is
afkoelen en invriezen in porties
of zoals ik wou doen in schone potten met schroefdeksel bewaren
ik heb 2 grote en 3 iets kleinere vol gekregen!!
|
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
macheri ![]() Hobbyguru ![]() Lid sinds: 10 Maart 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1972 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jammie dit sla ik even op dank je wel
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lidwina ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14125 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dank je wel Chris. Jij bent toch ook de grote jammaakster. Dus van alle kookmarkten thuis!
|
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
![]() |
|
Annemarie65 ![]() Newbie ![]() ![]() Lid sinds: 30 Augustus 2012 Status: Offline Points: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Volgens mij kun je het niet "zomaar" bewaren maar ik kan me vergissen.
Op dit blog http://eenvoudigleven.blogspot.nl/2012/09/klein-en-groot.html staan heel veel tips mbt het langer bewaren van voedingsmiddelen zoals tomatensaus. |
|
Groetjes Annemarie
|
|
![]() |
|
drempt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja die ken ik maar zij wekt de groenten in wekpotten in een wekketel
en die heb ik niet!
ik zet de potten in de koelkast en ik zie wel
wij eten elke week wel macaroni of spagetti
en als basis voor een tomatensoep kan ik het ook gebruiken gewoon runderbouillon en lekkere balletjes toevoegen
|
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
kaatgr ![]() Duizendpoot ![]() ![]() Lid sinds: 17 Juli 2012 Status: Offline Points: 177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
als je de potten eerst goed omspoelt met soda en warm water kan je ze vullen met kokende saus. De potten daarna op zn kop laten afkoelen en in de koelkast of andere donkere plaats bewaren. Dat kan dan zeker wel 3 maanden in mijn ervaring.
Mijn tip voor tomatensaus: de knoflook ui aanfruiten en er 3 of 4 ansjovisjes door doen. ik weet het klinkt raar maar je proeft ze daarna niet en het geeft net iets extras aan je saus.
|
|
![]() |
|
lidwina ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14125 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris, je hebt geen weckketel nodig om te wecken. Je kunt de glazen in een grote pan zetten met water en koken. Ik legde dan een washandje of iets anders van stof op de bodem van de pan zodat het niet zo rammelde.
|
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
![]() |
|
drempt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dankjewel voor de reacties
erg leuk dat iedereen zo mee denkt
|
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
chantalmv2 ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 10 Maart 2011 Status: Offline Points: 4681 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klinkt heerlijk!!
|
|
![]() |
|
Gerbera ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 13 Maart 2012 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 1194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mmmmmm ik kom eraan
|
|
Groetjes jenny
|
|
![]() |
|
Leonie_y ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 19 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 9435 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wat klinkt dit lekker zeg. Ik ga het eens uitproberen, ben op het ogenblik toch bezig met van alles uit te proberen
|
|
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol |
|
![]() |
|
drempt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ik heb het ook op mijn blog gezet
de tomaten heb ik niet ontveld en de pitjes heb ik ook laten zitten
de saus wordt van die pitjes wel wat zuurder maar je kunt natuurlijk altijd suiker toevoegen!!
![]() mijn batterrijen van het fototoestel zijn leeg
![]() zul je net zien
misschien volgt de foto nog een keer de potten staan in mijn extra koelkastje naast de jam!!
![]() |
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
Mayabees ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 19 Februari 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2872 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OOhhh jammie dat klinkt lekker. Ga hem gelijk opslaan en volgende week proberen....
Heel erg bedankt voor het delen.
![]() |
|
![]() http://pinterest.com/creabeezzz/ |
|
![]() |
|
MariaLA ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 23 Augustus 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na de vakantie weer het forum op. En wat zie ik als eerste?????
Jawel een lekker recept!!! Meteen opgeslagen. Heeft zo moeten zijn!. Ik denk dat je zoals Kaatgr zegt de saus gewoon kan inwecken als dat je met jam doet. In Frankrijk zie je nu in de winkels hele stellingen vol met spullen om te wecken!! Van ontpitter tot aan grote pannen en alles wat erbij hoort. Langs de kant van de weg zie je dan ook veel telers die hun fruit/groente aanbieden tegen hele lage prijzen om alles in te wecken en te verwerken voor de winter. Heel leuk om te zien, ik wordt er wel erg hebberig van maar kan er verder niets mee......jammer. Heb jij toevallig nog een recept om knoflook te verwerken, ingelegd oid.???
|
|
![]() |
|
drempt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoi marlies
ik voeg knoflook alleen toe
misschien moet je even googlen op knoflook
ik vind het leuk om zulke dingen te doen
en als ik dan bezig ben maak ik maar meer en doe dat in potten er is nu zo vaak vanalles in de aabieding bij de supermarkten
wj hebben in gennep een Aldi, JanLinders Jumbo en een Supercoop Ik heb maar te kiezen
kan haast niet wachten tot er weer stofperen zijn Ik krijg die altijd van mijn schoonouders
ik vroor die altijd in Soms vergeet ik gewoon wat er in mijn vriezer zit!!
er gaat bij mij bijna geen pot meer naar de glasbak
![]() Ik proefde pas een eigeningemaakte augurk bij een vriendinnetje van oudste HEERLIJK veel lekkerder als die uit de winkel
|
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
Magtelt ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23717 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ik laat de pitjes en velletjes ook altijd zitten, de pitjes schijnen extra gezond te zijn. Ik vind het makkelijk en lekker om het zo te doen.
Tomatensaus is nog gezonder dan rauwe tomaat. Eet smakelijk allemaal! |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
![]() |
Reageer ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |