Wist je dat... |
Reageer | Pagina <1 181182183184185 187> |
Autheur | |
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oeps! heel herkenbaar Bep!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
wist je dat ik daarjuist een acute aanval van vraatzucht had?
wist je dat ik bij het laatste, nadat ik al een chocowafel en de overschot van de zak zoute chips had opgegeten , 10tallen fruittella's heb geschrokt en dat mijn tong begint eigenaardig te doen? zo het gevoel van blaren er op? |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja maar ik volg eigenlijk nooit een recept tot in de puntjes.
ofwel heb ik dit niet in huis en vervang ik het op goed geluk door iets anders, of ik heb te royaal gemeten en gestrooid, of ik doe het busje aan de verkeerde kant open, of het deksel vliegt eraf en bijna de hele inhoud valt in het gerecht. zo heb ik eens spaghettisaus gemaakt en veels te royaal met de verse chillipepers geweest, pitjes en al erin want het mocht best 'pittig' zijn. Gevolg mijn dochter betrouwt het niet meer als ik spaghettisaus maak. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb het zelf eigenlijk nooit in huis, maar heb laatst het kuipje "sambal bij ?" dat mijn schoonmoeder van de chinees had gescoord.
En zoals Engeline schreef een theelepeltje, niet een eetlepel. goe lezen is een kunst, niet ?
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik heb er ook geen eetlepel ingedaan maar een koffielepel(groter dan een theelepel) ik vind pittig lekker,maar ik hoef geen vlam te vatten haha
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
sjaans dat ik dat hier nog eens tegoei lees, want ik zou er al 2 eetlepels sambal (oelek?) ingedaan hebben
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heerlijk! ik heb er ook maar 1 lepel sambal ingedaan,wat een makkelijk en heerlijk receptje,bedankt lw
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
en Engeline? is het te doen die komkommer met dat sausje? |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja wel als het een beetje is, maar 50 gram is 2,5 eetlepel. En het is denk ik daarna ook makkelijker met de sambal. Is dat niet wat voor Ton ?
Voor bij de piep-ploing Indische maaltijden ?
Sambal, dan gloei je zo lekker van binnen (ik gloei nu nog na - misschien net als engeline hihi)
Ooit een indo hele scheppen in zijn wan tan soep zien kwakken, je moest er van gaan zweten dan was het pas goed
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23642 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lost de suiker niet gewoon koud op in de azijn? Bij mij wel in citroensap.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
wist je dat ik nu de komkommer in het sambalsausje al in koelkast heb staan.
Ik dadelijk pasta met zalmroomsous eet en ook de komkommer bij ga eten. en o Lelie,lekker warme chocomelk |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
wist je dat dat weer dingen zijn die ik niet ken?
en dat dat serieuze haver moet zijn om zo'n grote pitten te geven. en dat ik denk dat jij het lievelingetje van je oma was vroeger? |
|
Lelie
Hobbyguru Lid sinds: 14 Juni 2013 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 1547 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wist je dat (nu we het toch over eten hebben)ik van platte salmiakjes en haverstro pitten hou?
Ik vroeger altijd een zakje salmiakjes van de houtzager kreeg Bij mijn opa altjd een schaaltje haverstropitjes staat Toen ik in het buitenland zat een zakje haverstro pitjes opgestuurd kreeg van mijn oma Ik nu warme chocolademelk drink |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vlammenkoek is het makkelijkst http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2011/03/tarte-flambeeflammekueche.html
Dat andere moest ik toch al opzoeken
5 eetlepels azijn, 50 gram suiker in een pannetje aan de kook brengen zodat alle suiker oplost, daar 2 theelepels sambal doorroeren
Af laten koelen en over de komkommer doen (of over witte kool of verzin het maar)
Ik roer het dan een aantal keer op, zodat de smaak er goed in komt - ik denk dat ikzelf maar 1 theelepeltje sambal neem - heet zat
|
|
Creananske
Duizendpoot Lid sinds: 09 Juli 2014 Status: Offline Points: 287 |
Post Options
Thanks(0)
|
- Wist je dat?
- jullie me aan het lachen maken met geraspte duimen, lekkere vrouwen, roggeverdommekes en peekes... -ik me afvraag wat een vlammemkoek is? -hier net een heel mooi kerststal heb zien voorbij komen... -En het hier mottig donker word en ik denk van es een kaarske aan te steken voor de gezelligheid. -wel zien dat m'n chetjes niet in de fik schieten en ik nu een beetje ga haken? -Met een slokske koffie? |
|
Groetjes Creananske
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik weet niet hoever jullie uit elkaar wonen, maar ik denk dat er dan toch wat haar gaat opstaan tegen dat het gerechtje bij engeline is. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
wist je dat ik mij afvroeg of winterbeer al een mooi wolletje heeft gevonden voor haar te breien matrozenjurkje?
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik wil ook wel weten wat vlammemkoek en als je het geheime recept vind van de komkommer met het sambalsausje.wil je dat delen?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12075 |
Post Options
Thanks(0)
|
wist je dat ik dan weer aan meneer goegel heb moeten vragen wat vlammenkoek is en dat hij zo vriendelijk was om mij madame solo door te geven?
http://www.solo.be/nl/recepten/Vlammenkoek/ wist je dat ik dit zomaar nadien er kan bijvoegen? |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Okay, dan lust ik peekes, ik ga er zo een paar uit de moestuin halen denk ik maar.
En dan hebben we vanavond komkommer en peekes (zonder geraspte duim), ik serveer ze kaal on the rocks.
Met vlammenkoek ! De komkommer denk ik in een sambalsausje - als ik mijn geheime recept nog vinden kan
En de roggeverdommekes en het bollekesfeest heb ik gewoon even gegoogeld
|
|
Reageer | Pagina <1 181182183184185 187> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |