recepten |
Reageer | Pagina <1 23456 9> |
Autheur | |
elke
Hobbyguru Lid sinds: 30 Oktober 2012 Locatie: België Status: Offline Points: 1764 |
Post Options
Thanks(0)
|
@bep, dat ziet er ook lekker uit, ga ik eens uitproberen dank u
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Italiaanse vis uit de oven. Voor 2 personen
8 groene olijven zonder pit 1 teentje knoflook 1 eetl citroensap 1 eetl olijfolie 1 1/2 eetl tomatenpuree 2 stuks pangasiusfilet Warm de oven voor op 190 graden. Hak de olijven en de knoflook klein. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, citroensap, tomatenpuree en olie. Leg de vis in een ovenschaal en bestrijk de vis met het mengsel. Laat de vis in de oven in 15 minuten gaar worden. Erg lekker met aardappelpuree en sperziebonen. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Recept eierkoeken
Ingrediënten, 100 gr. Kristalsuiker 2 eieren 100 gr. Zelfrijzend bakmeel Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Doe de suiker in een kom en voeg de eieren toe. Mix met een mixer het geheel ongeveer 4-5 minuten totdat je een redelijk dik beslagje hebt. Voeg vervolgens de gezeefde bloem toe en meng alles met een spatel goed door elkaar. Gebruik geen garde of mixer want anders krijg je geen luchtige eierkoeken. Verdeel met een lepel ongeveer 6 hoopjes over een bakplaat met bakpapier. Zet de eierkoeken voor ongeveer 15 minuten in de oven. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
die eierkoeken ga ik tegen het weekend maken denk ik. duurt maar een half uurke dus moet te doen zijn.
bedankt voor het recept en ik zal laten weten of ze lekker bevonden worden of niet. |
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb ze vandaag weer gemaakt. Voor wat variatie kan je er ook wat vanillesuiker of citroensap doorheen mengen s
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben heel benieuwd
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
de eerste eierkoeken die ik maakte was geen groot succes. ze bleven plat en als ik ze van het bakpapier haalde hing er nog meer aan het bakpapier dan er koek overbleef.
Daarjuist tweede poging. Ik heb er nog 1 kleine afgestreken eetlepel natriumbicarbonaat bijgedaan en de oven op 220° gezet zodat ze verschoten dat het zo warm was en de hoogte in gingen. De smaak was ook beter met dat zoutduokoolzuur. Ik heb er 2 opeengeplakt met wat zelfgemaakte frambozenconfituur. |
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mmmmmmmmmm
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Toch ook maar eens proberen.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wokschotel met knoflookgamba's en makkelijke atjar.
4 personen Ingrediënten. knoflookgamba's 3 teentjes knoflook 200 ml. olijfolie 400 gram gepelde en schoongemaakte gamba's Mie 100 gr. rijstmie Wokschotel 1 prei 1 winterpeen 1 rode paprika 1 komkommer 1 paksoi 1 rode ui 4 el. sweet chillisaus 100 gr. gezouten cashewnoten Makkelijke atjar 200 ml. azijn 250 gr. suiker 1 tl. sambal ½ tl. kurkumma ¼ tl. korianderpoeder 1 prei 1 komkommer 1 winterpeen Bereidingswijze: Gamba's Pel en hak de knoflook fijn. Meng de gamba's met de olie en knoflook en laat circa 30 minuten marineren Mie Breng water aan de kook en draai het vuur uit. Wel de mie in 4 minuten in het hete water en giet af. Wokschotel Was de prei en snijd het groen eraf. Snij het witte gedeelte in stukken van ongeveer 5cm. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd in parten Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in repen Halveer en was de paksoi en snijd in reepjes. Verhit de wok en bak de gemarineerde gamba's op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Bewaar de olie voor de rest van de wokschotel. Laat de gamba's uitlekken op keukenpapier. Verhit een extra scheutje knoflookolie in de wok en wok de wortel, prei, rode ui en paksoi circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika en komkommer toe en wok dit nog 2 minuten mee. Voeg op het laatst de chilisaus, de cashewnoten en de gamba's toe. Serveer de wokschotel met de mie. Snelle atjar Breng de azijn met de suiker, sambal en specerijen aan de kook. Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Was de prei en snijd het witte gedeelte in dunne ringen. Snijd de komkommer in plakjes. Schil de wortel en snijd in dunne repen. Je kunt ook linten van de wortel schaven met een dunschiller. Meng alle groente door het warme azijnmengsel en laat ongeveer 30 minuten marineren. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
die snelle atjar zal ik eens voor mijn man maken. Die is er verzot op (als het die zoetzure fijngesneden gele en oranje staafjes toch zijn die je bij de chinees als versiering krijgt)
|
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja dat is inderdaad zoiets. Je kan er ook meer van maken en dan in een weckpot bewaren.
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dubbele chocoladebrownies
Ingrediënten 175 gr. pure chocolade 100 gr. zachte boter 300 gr. lichtbruine basterdsuiker 1 dl. melk 3 eieren 125 gr. bloem 1½ eetl. cacaopoeder zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak 100 gr. van de chocolade in kleine stukjes. Doe de rest van de chocolade in een schaal, hang de schaal in een pannetje met warm water en laat zo al roerend de chocolade smelten. Klop in een kom de boter en suiker in ca.5 minuten tot een luchtige crème. Klop er achtereenvolgens de melk, eieren, bloem, cacaopoeder, de gesmolten chocolade en een snufje zout door. Spatel de stukjes chocolade erdoor. Vet een ovenschaal van ongeveer 20x30 cm in en beleg de bodem met een stukje bakpapier. Schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Bak de koek in de oven in ca. 30 minuten tot de bovenkant lekker knapperig is. Binnenin mag de koek lekker zacht blijven. Laat de koek afkoelen tot lauw en snijd hem dan in blokjes. Laat de brownies op een rooster afkoelen. Dit recept is ook erg leuk om met kinderen te maken. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Brown Betty
Ingrediënten 5 appels (jonagold) 2 theel. kaneel 170 gr. bloem 150 gr. boter 150 gr. bruine basterdsuiker Siroop 135 gr. bruine basterdsuiker 1 citroen 60 ml. warm water Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd in partjes. Meng het kaneelpoeder door de appels. Vet de bakvorm in en verdeel de appelparten erover. Wrijf de bloem met de bruine suiker en boter tot kruimels. Siroop Meng de bruine suiker met het sap van de citroen door het water. Schenk de siroop over de appels en verdeel de kruimels erover. Bak de cake in circa 1 uur gaar. Gebruik hier geen springvorm voor maar een ovenschaal. Bij een springvorm loopt de siroop er aan de onderkant meteen uit. Dit recept ziet er heel raar uit als het uit de oven komt maar het is echt verrukkelijk. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Die bruine Betty klinkt heel lekker.
Niet moeilijk ook. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag de Bruine Betty gemaakt.
Ohhh errug lekker al ziet het er inderdaad niet uit, manlief vroeg of het wel goed gelukt was. Lijkt me heerlijk met een bolletje vanille-ijs. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ooooh ja, dat is ook heeeeeeel erg lekker
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kent iemand dit recept, tegen verkoudheid?
1 pak bruine basterdsuiker 1 flesje donkerbruin bier 20 anijsblokjes. Dit allemaal in een pan laten smelten en dooreen roeren, daarna kun je het overgieten in een fles. Het zou een heel goed werkend verkoudheidsdrankje worden. Nu wou ik het gaan maken, heb altijd wel bruine suiker en anijsblokjes in huis. Toevalling had mijn man laatst verschillende soorten bier gekregen waarbij ook bruin bier. Maar, blijk ik toch geen anijs meer te hebben. Snap er niets van die heb ik altijd in huis. Zul je net zien. En niemand thuis, ben zelf nog te ziek om weg te gaan. Zit dan maar te wachten tot mijn man thuiskomt, kan hij het gaan halen. O ja, het zou al tijdens het bereiden goed helpen. Zal mij benieuwen, wil wel een keer een nacht lekker slapen. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
nee ik ken dat brouwsel niet. Maar ondertussen heb je toch al wel dat flesje bier ingenomen met een lepel suiker in je mond? Dan is het seffens maar anijsblokjes sabbelen.
|
|
|
|
Reageer | Pagina <1 23456 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |