Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1234 37> |
Autheur | |
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik hou erg van kerrie en van paprika (de milde vorm), ik kan erg genieten van zout op een gekookt ei vooral omdat ik weinig zout eet.
Ook rozemarijn uit de eigen tuin, heerlijk.
Maar wat eten we vandaag . . . we eten vandaag "uit" dus het is nog een grote verrassing.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Specerijen die ik gebruik zijn geelwortel, komijn, koriander, laos, citroengras, dille, dragon, cayennepeper, fenegriek.
Tuinkruiden: lavas, melisse, bieslook, oregano, selderij, peterselie, thijm. En de natuurlijke inheemse kruiden uit de tuin: brandnetels, paardebloemblad, smalle en brede weegbree, duizenblad, herderstasje. De smaak van Hollandse pot waardeer ik evengoed als meer exotische smaken. Ik gebruik de kruiden zo zuiver mogelijk. Dus geen fabrieksmatige mengsels met extra toevoegingen. |
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook zonder zout, maar wel met veel kruiden/specerijen.
Voornamelijk die uit Aziƫ. (Invloed van mijn jeugd door veelvuldig eten bij Indische buren, veel lekkerder dan boerenkool) Welke kruiden/specerijen gebruiken jullie het meest? |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben ook van de zoutarm en ik geniet dus erg van de dingen waar zout op zit, de bal gehakt, de pannekoek, het eitje - ik ben zo opgevoed.
De grote fabrikanten maken niks omdat ze begaan zijn met onze gezondheid, het gaat gewoon om het gewin. Zodra je etiketten gaat lezen, vallen
de schellen je van de ogen. Maar zout en suiker (in zijn vele vormen) vallen in dezelfde categorie, het is goedkoop, het conserveert en de
consument koopt toch wel.
Dus straks bak ik weer zelf brood waarvan ik weet hoeveel zout/suiker er in zit met meel van de molen.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dilianne, hoe maak je dat klaar ,? Geroerbakte zalm ?
|
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Andijvie met speklapjes hmmm...
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag eten wij geroerbakte zalm met aardappelpuree
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik weet bijna zeker dat je al bij een baby moet beginnen .
Ik maakte voor de kinderen altijd alles zelf met de roerzeef ,zonder zout . Mijn man heeft toen we pas getrouwd waren ,erg moeten wennen ,zij aten thuis echt bremzout .Als ik de scheppen zout zag die bij de aardappels gingen . Mijn schoonmoeder deed ook gesmolten boter over de sla . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Online Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik maak zelf zoute nootjes door ze licht in te smeren met olijfolie en dan te strooien met Losalt. Ik vind ze zout nu eenmaal lekkerder. Ongezouten gooi ik ze in brooddeeg in de broodbakmachine. Ik gebruik al sinds ik eind 40 begin 50 was Losalt. De familie heeft er niets van gemerkt, dat ik overgestapt was op een ander zout. Niks zeggen dom kieken, zeiden we vroeger thuis. Ze hebben ook vaak vegetarisch gehakt in de pastasaus gegeten.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Machtelt, mijn man gebruikt ook lo salt ,maar hij doet maanden met een busje .
Omdat ik een slechte slaper ben ,hoorde ik laatst ' nachts op de radio een programma over zoutgebruik . Dat kunnen ze beter overdag doen . . De fabrikanten proberen het wel naar beneden te krijgen, volgens haar ,maar de klant wil het niet . Dat vind ik onzin ,want dan doe je er zelf zout bij als je dat wilt . Die mevrouw vertelde dat in een fricandel ,niet dat ik die eet , al bijna de hoeveelheid zout zat voldoende voor 1 dag . |
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Die petjesworst ken ik inderdaad ook van vroeger. Lunchworst in macaroni is in een aantal gezinnen traditioneel. Maar je kunt er dus iets meer mee. Voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen. Er zijn meer eetbare zaken van vroegah die tegenwoordig een 2e leven kennen.
Spareribs is populair. In mijn jeugd was dat op de vrijdag de dagaanbieding bij de slager. Goedkoop en in een behoorlijke hoeveelheid vlees want het loonzakje kwam op vrijdag pas binnen als vader thuis kwam, en moeders moest toch maar voor een fatsoenlijk maal zorgen waar een vent op kon werken. In die tijd werden bonen of paddestoelen niet als een hoogwaardige eiwitleverancier beschouwd. Een lange tijd zijn kippenmaagjes (te gebruiken als stoofvlees) niet meer te vinden geweest in winkels. Onder invloed van de eetgewoontes uit zuidelijke landen en het Caribisch gebied verkoopt de poelier op de markt dit weer, al schoon gemaakt en spotgoedkoop.
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Online Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Toen ik nog heel klein was, liet mijn moeder wel eens boterhamworst dik snijden en die plakken bakte ze voor het avondeten. Wij noemden dat petjesworst, omdat ze bij het bakken rond trokken. Lunchworst ging in de macaroni met gesnipperde gebakken ui en gebakken tomaat.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
gebakken aardappels, sla en een blikje lunchworst in plakken gesneden en gebakken (lijkt op fleischkase) Fruit als toetje.
Was voor wat wij met ons twee gewoon zijn, erg veel vlees (340 gr)
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Online Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Natrium chloride is slecht zout, low salt is veel beter. Maar duurder en daarom zit er overal natrium chloride in. Er wordt al zo lang door verzekeringsmaatschappijen en de regering geageerd tegen suiker en vet, maar aan zout doen ze niks.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook altijd zoutloos ,maar in de snelkookpan .
Voor gehakt gebruik ik wel kruiden ,maar op het zakje staat voor een pond ,ik doe 3x met 1 zakje . De schoonmoeder van mijn dochter ,die echt zoutloos moet koken voor haar man ,gebruikt gember als smaakmaker . |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kant en klare vleesproducten zijn vaak erg zout. Vegetarische kant en klaar producten dus ook, omdat de handel zich aanpast aan wat ze denken dat de consument wil. Ze willen natuurlijk niet dat men het vegetarisch product flauw of smakeloos vindt. Waarschijnlijk ullen ze de hoeveelheid zout wel aanpassen als ze kritiek krijgen vanwege te veel zout. Gewoon naturel tofu vind ik wel lekker, maar dan gebruik ik er sojasaus bij en die is ook weer zout.
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Online Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij eten andijviestamppot met slagersrookworst en spekjes. Mandarijntje toe.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Natuurlijk kan iedereen vegetarische maaltijden eten als hij dat wil. Je moet het alleen dan zelf maken. Als je quorn naturel of tofu naturel neemt is het natuurlijke zout minimaal. Je brengt het met eigen kruidenmengsel op smaak.
Ik koop nooit kant en klare kruidenmengsels omdat ik dan geen controle heb over hetgeen ze me in de maag splitsen. Mijn groentes, rijst of aardappels zijn altijd zoutloos. Het vlees of de vervangers zijn met mate gezouten. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb ook geen flauw idee hoeveel zout er ergens in zit. Maar ik was maar aan het denken toen ik het zag, ocharme degene die echt zoutloos moet eten, die kan geen vegetariƫr worden.
|
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Geen idee of het veel is. Omdat ik alles erg zoutarm klaarmaak, is het zout dat hierin zit nagenoeg het enige van die maaltijd. Van de 1,7 gram zout per 100 gram komt er zo'n 1,4 gram per persoon per filetje binnen.
|
|
Reageer | Pagina <1234 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |