Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <12345 37> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12046 |
Post Options
Thanks(0)
|
Er zit precies wel veel zout in zo'n vegetarisch vlees of is dat alleen bij dit?
|
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Te koop in onze natuurwinkel. Even in olijfolie aanbraden. Echt heel lekker. |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
vegetarische daslook braadfilet ? Daar kan ik me niks bij voorstellen. Daslook is een plantje met een ui achtige (look) smaak. Plantjes zijn vegetarisch eten. Maar braadfilet ?
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag wordt het brandnetelstamppot. Vanmiddag een volle mand vers geplukt in de Oostvaardersplassen. Het was er heerlijk weer voor.
De stamppot maak ik van kruimige aardappels met een stuk pastinaak. Daarbij komt een vegetarische daslook braadfilet waar ik selderij, rode ui, paprika en de laatste eigen gele courgette in mee roerbak.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat wordt andijviestamp met spekjes en een gekookt ei .
Er was alleen nog maar een grote struik ,dus veel te veel .De rest van de andijvie kook ik en gaat vervolgens de diepvries in . Altijd makkelijk. . |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren (vrijdag) hadden wij zwarte rijst, kikkererwten, bietjes, tofu, roerbakgroentes (prei, paprika, courgette) en een pan vol "blaadjes uit de tuin" die ik even gekookt heb, door een snijmachientje gedaan en als groene moes door de roerbak.
|
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ook wekelijks: lof uit de oven.
Ik kende het van thuis als lofbladen in ham gerold, maar onderstaand recept heb ik van Belgische kennissen:
Ovenschotelbodem bedekken met plakjes ham. dan een stronk lof fijnsnijden (alleen het kontje eraf, het hart is tegenwoordig niet meer bitter) en op de ham leggen. Dan weer een laagje ham gevolgd door kleingesneden lof en zo verder totdat je genoeg hebt. Als laatste een laagje ham. Daarover paneermeel of verkruimelde beschuit. Een paar klontjes (bij voorkeur echte) boter erop en dan de oven in op 180 graden voor 30 minuten tot 3 kwartier, afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben. Als variatie kan je ook kaas mengen door de lof, of als afdeklaag gebruiken. De schotel kan ook in de magnetron, 7 a 10 minuutjes op 600 watt, maar dan de paneerlaag + boter weg laten, dat wordt dan geen fraai korstje, tenzij je na het koken nog even de grill aanzet. |
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag het wekelijkse "pizzabroodje" gegeten.
Plak brood per persoon, blikje tomatenpuree op de boterham smeren, wat kipkruiden, italiaanse kruiden en knoflook erop strooien, uiringen erop, paprika erop, overgebleven groenten erop, plakjes salami erop, plakjes kaas erop (ja, gewoon alles opstapelen) 20 minuten in de oven. Let wel, door de tomatenpuree, en zeker als je wat nattere groenten erop stapelt, kan je boterham wat soppig worden. Ook verse tomaat geeft dat resultaat. Wij vinden dat niet erg.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12046 |
Post Options
Thanks(0)
|
mosselen zijn keilekker. Een beetje kruidenboter over en dan de oven in of op de bbq is ook heel lekker. Of mosselen in saffraansaus is ook heel lekker.
Als ge mosselen 'natuur' of in wijn of het is eender met wat kookt, dan zet ge (als ze klaar zijn) de pot op tafel, met vocht en alles er nog in. Deksel erop en dan schept ge er met beetjes uit in een kommeke. Wel een schaaltje in de buurt zetten om de schelpen erin te doen. Dan blijven de mosselen wel warm. |
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat bijzonder: mosselen. Volgens mij heb ik die nog nooit op. Hoogstens een verdwaald exemplaar in vissoep in een restaurant op Terschelling.
Vandaag laat ik me lekker verrassen door mijn man. Woensdag is zijn kookbeurt. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Beter gezegd wat aten we gisteren en waarschijnlijk morgen weer.
Ik was al een hele tijd aan het kijken naar mosselen en dan liefst mosselen die niet al bijna over de datum zijn, dus gisteren een bak
gescoord. Ik heb het kookboek van Giphart (verrukkulluk) en daar heb ik een mosselrecept uit gemaakt, eerst koken dan openen
ze in het gelid in een ovenschaal leggen en dan een klontje boter/paneermeel/geraspte kaas erop en dan even onder de grill.
Nou dat viel niet tegen, de vorige keer had ik ze alleen gekookt en toen vond ik ze zo snel afkoelen, daar had ik nu geen last van (ook omdat ze niet in 1 keer in de oven pasten)
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Geen mosselliefhebster?
Bij ons is het andersom . Maak je nog wat mee van de bevrijdingsfeesten ? |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3039 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn man en ik zitten in Vlissingen en dus... mosselen voor hem en een roerbak schotel voor mij.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij hebben al warm gegeten .
Het was broccoli met gemengde sla en een bal gehakt. Nu zitten we na het gras gemaaid te hebben lekker in de zon met koffie en thee en een boek . Er staat nog wel wat op de pen ,maar mijn dochter had verkeerde katoen gebracht voor ze met vakantie ging . Ik ben niet weg van het resultaat ,dus eerst maar eens horen wat haar mening is . Lezen is ook prima |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ha-ha, dat omgooien met je koekenpan levert blijkbaar spannende taferelen op.
Vanavond wordt het een vegetarisch gerecht waar courgette de boventoon voert. Waarschijnlijk komt er rijst bij, prei en diverse keukenkruiden. |
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het kan nog altijd erger, Machtelt, Als het gebeurd zoals bij mijn ex-schoonmoeder. Zij had ook eens pannekoeken gebakken, en met het omdraaien (opgooien) is er één spoorloos verdwenen. Bij het opnieuw behangen van de keuken zijn de keukenkastjes van de muren gehaald, wat vonden ze daar? Een groene, behaarde ronde schijf. (Bleek de pannekoek te zijn die zo'n jaartje of vijf voordien achter die kast verdwenen was.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik zie het al voor me .
Ik zou niet weten wat ik dan zou doen ,lachen huilen of een lelijk woord zeggen . Hij zoog in iedergeval goed . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23640 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn moeder had de gewoonte flensjes op te gooien met een polsbeweging, om ze te keren. Maar toen verhuisden mijn ouders en kreeg ze een afzuigkap. Het eerste flensje plakte tegen het filter. Het was leuker geweest, als de kap het had opgezogen en uit de schoorsteen geworpen.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zal best gesmaakt hebben .
Als ik zo iets probeer te fabriceren leg ik een groot bord op de pan zodat allesbedekt is ,keer alles om zodat met een beetje geluk alles op het bord ligt .Dan neem ik nog een bord leg dat er weer op en keer weer zodat de champignons toch bovenop komen . Koken is geen hobby van mij . |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12046 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik had een mismiksel vandaag.
Heel gemakkelijk. Ge bakt dunne schijfjes van de paar aardappelen die over waren. 2 geklutste eieren erover. Als bijna alle ei gestold is legt ge over de helft de op voorhand gebakken champignons. Ge probeert het ei/aardappel dubbel te plooien. Met de pan naar het bord. Met een spatel proberen op te tillen en heel vlug op het bord mikken. Het breekt in 2 en dan draait ge de pan gewoon helemaal om zodat de andere helft naast het bord valt. |
|
|
|
Reageer | Pagina <12345 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |