Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat eten we vandaag?

 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 37>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Augustus 2019 om 17:30
Dat zijn nu die misbaksels die het lekkerste smaken .

Ben benieuwd welke vorm het de 2e keer heeft .

Mijn vader bakte vroeger altijd oliebollen .

Ze leken niet op bollen ,maar waren heerlijk .
Zo kon hij ook van die lekkere tomatensoep maken van die afgekeurde tomaten .
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Augustus 2019 om 17:15
Dr. Atkins broodmix in de machine gedaan, halve hoeveelheden, dus even gist en mix gewogen. Gemengd met water en in de bak gegooid. Er kwam een vreemd bobbelig klonterig broodje uit. Wel lekker. Boordevol pitjes en zaden. Goed te kauwen en met een volkorenbroodsmaak. Dat ga ik nog eens doen.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Augustus 2019 om 09:20
@Mutti dat is de favo yoghurt van mijn broer, zelf haal ik bij de plaatselijke kaaswinkel gewoon dood normale yoghurt.
Ze maken van olijfolie ook zeep, dus eigenlijk vind ik het niet zo'n rare tip van Magtelt - wat een geluk, zijn die 2 flessen niet verloren LOL.
Maar zoals ik al zei, ik gebruik ook olijfolie als ik een hussel van huttenkaas (of cottage cheese) maak voor komkommer of tomaat (of beide in deze tijd van het jaar)
 
Ik kon gister niet zo snel iets vinden in de vriezer dus ik heb een greep naar een rookworst gedaan, ik hoop dat er boontjes zijn,
ik ga straks zoeken, zo niet dan moet Tom Poes iets anders verzinnen.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 18:39
Ik heb me ook voorgenomen ,eerst eens te gaan plunderen .
Tegen de tijd dat de warmte voorbij is ,kan die dan aardig leeg zijn en kan die schoon .
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 18:18
Door al die hitteplannen is mijne al bijna leeg. Dat is ook wel eens handig.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 17:53
Vanmiddag hebben we al warm gegeten . Manlief krootjes met speklapjes en ik restje snijbonen met draadjesvlees plus aardappelen .

Toetje, roomyoghurt met walnoot en Griekse honing, geen idee hoe het smaakt ,maar mijn man kwam het tegen en bracht het mee.

Voor morgen staan de worteltjes geschrapt ,en de rest zien we wel weer .

Er zit altijd wel wat in de diepvries en die is knapvol zag ik .
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 17:32
Ik houd het simpel vandaag, onderin de airfryer pommes parisiennes, op het rekje twee keer een lekkerbekje. Met bierbeslag. Doppertjes, ook uit de diepvries. Als toetje ijs. Morgen zien we wel weer, zei Titatovenaar altijd.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 17:30
En in mijn Kijk-hoe-kwiek-ik-huishoud-boek uit de jaren 60/70 staat de tip om je niet te ergeren aan een piepende deur, waarvan de echtgenoot al maanden belooft de scharnieren te smeren, maar gewoon je eigen keukenolie te gebruiken. Dus een drupje olijfolie of sesamolie of rijstolie, net wat je hebt.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 13:31
Amandelolie is inderdaad geschikt als huidolie, maar ook te gebruiken als blokfluitolie. Datzelfde geldt ook voor olijfolie. Bij het gezondheidscentrum hier wordt olijfolie aanbevolen om je gehoorgang mee te druppelen. Dus zo slecht voor je huid zal het zeker niet zijn. Olijfolie lijkt me er wat vetter uit te zien waardoor je wat meer gaat glimmen en dat wil je overdag meestal niet. De amandelolie die cosmetisch verkocht wordt, mag niet voor consumptie gebruikt worden. Andersom wel.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12059
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 13:09
amandelolie is speciaal voor de buitenkant. Olijfolie zou ik er niet voor durven gebruiken, dat is meer voor de binnenkant.

Als ge nu amandelolie over uw sla doet, zouden uw darmen dan zachter worden? Misschien dat er dan nare darmziektes verdwijnen. Ik neem al een patent hierop.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Augustus 2019 om 08:04
lw, misschien kun je de olie voor koud gebruik als huidolie benutten? Ik gooi altijd een scheut amandelolie in mijn voetbad. Daarna is het wel oppassen voor uitglijden, meteen de slofjes aan. Aan het eind van een badsessie hoofd boven water en een scheut olie laten drijven. Dat hecht zich op de huis bij het opstijgen uit het water. Het mag ook in je haar, maar dan moet je dat na een kwartiertje wassen. Wel overgieten in een plastic fles.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Augustus 2019 om 11:03
De winter? Ik denk niet dat de ouderwetse winter of de milde winter er echt toe doet in dit geval. De meeste mensen gaan bij een beetje guur weer rustig in hun CV-verwarmde huizen stilzittend werk doen. Als ik in januari het bos inga om de eerste brandneteltjes te gaan zoeken of andere dingen van mijn gading (mest & kompostmaterialen) dan is dat soms echt afzien met een snerpende oostenwind. Na een paar uurtjes kom ik hongerig thuis en heb ik heel wat vet en andere bouwstoffen verbruikt. 

Vanavond wordt het andijvie stamppot uit de tuin met iets van vlees erbij. 
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Augustus 2019 om 08:48
@Mutti, boter is heel gezond - dat je vader weinig gebruikte kwam misschien eerder door zuinigheid. Boter was altijd erg duur.
Mijn schoonopa zei altijd ik smeer overal boter op, NU kan het - met nu bedoelde hij dus dat hij ouder was en meer geld te besteden had.
Daarnaast heeft je lichaam vet nodig om goed te functioneren, het vet dat je eet is niet het vet dat zich op allerlei niet gewenste plaatsen
vastzet, het vet dat je eet wordt gebruikt. Het ongewenste vet is de overvloed suiker & koolhydraten waar ons lichaam een wintervoorraad van maakt.
Alleen is de vraag wanneer die winter komt dat we het ook echt nodig hebben . . .
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Augustus 2019 om 08:42
De olijfolie die ik heb is om te bakken, mijn ervaring is dat zonnebloemolie minder spet. Wel zag ik laatst dat ik 2 flessen olijfolie voor
koud gebruik in de kelder had staan - zal ik wel verkeerd uit het schap gepakt hebben. Ik weet nog niet hoe ik dat op krijg. In de sla
gebruik ik altijd zonnebloemolie. Alhoewel, als ik de huttenkaas dressing maak gaat daar olijfolie door - ik zal eens een fles uit de kelder halen LOL.
 
 
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Augustus 2019 om 08:28
Ik verwarm de pan, giet de olie en gooi na een minuut ofzo een snippertje ui of vlees in de pan. Als de olie op temperatuur is, gaat dat onmiddellijk bakken. Dan kan de rest er bij. Anders even wachten tot het rond het snippertje gaat bruisen.

Als je de smaak van olijfolie niet lekker vind, zijn er veel alternatieven in het olieschap. Rijstolie schijnt het gezondst te zijn.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Augustus 2019 om 22:44
De margarine is hier al sinds 20 jaar in de ban. Alles bak ik in olijfolie. De smaak was in het begin flink wennen, maar het wende echt en nu weten we niet beter. Het eventuele spetteren neem ik voor lief. Olijfolie, zo is mij geleerd, zet zich niet vast in je vaatwanden. Dat vind ik een extra poetsbeurt van het fornuis zeker de moeite waard. Ik voel wel altijd met de hand boven de pan of het niet te heet wordt. Walmen lijkt me zeker niet gezond.   
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Augustus 2019 om 18:21
er is ook milde olijfolie te koop en die heeft een minder sterke smaak.
Als je olijfolie met een beetje geklaarde boter gebruikt spat het ook minder.

Ik gebruik nooit meer margarine, vanwege de transvetten.
Het lichaam kan er niks mee, lever en nieren halen het niet uit je lichaam dus het blijft rondwaren in je lijf.
Zelfs de zogenaamde 'dieet' margarines hebben transvetten en die zijn zoooo slecht!

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
niania View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 27 Oktober 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3616
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer niania Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Augustus 2019 om 16:34
groentesoep met brood
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Augustus 2019 om 16:30
In een tv programma "Broodje gezond" werd van alles gezegd over olie, roomboter en andere vetten. Harde oftewel transvetten zijn niet goed. Op de vraag waar een Belgische onderzoeker zijn biefstuk in bakte was het antwoord: een combinatie van olijfolie en roomboter. Ik dep het vlees voor het bakken en als ik erg gespat verwacht, leg ik het in de Airfryer.

Mijn moeder was dochter van een melkboer, margarine kwam in haar en mijn jeugd niet op tafel, zelfs niet in huis. Behalve het paaslammetje van mijn jongste zus, die geen boter op brood wilde en het liever droog at. Onze melkboer had ook zo'n kind en maakte elk jaar twee margarinelammetjes.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Augustus 2019 om 14:56
Ik heb net op de fles gekeken .

Er staat helemaal geen verschil op ,het is zowel goed voor dressing als voor bakken staat er .Ik gebruik het alleen voor dressings ,maar dan heel weinig vanwege de smaak

Bakken doe ik ook met zonnebloemolie en margarine .

Voor het eten strooi ik de schijfjes uit over keukenpapier zodat het vet daar in kan trekken .
Al van kinds afaan eet ik brood zonder boter , deed mijn vader ook ,behalve krentenbrood dat eet ik met roomboter.

Ooit hebben we eens de" planta ziekte " gehad .Dat was een nieuwe plantaardige z.g.n.gezonde margarine ,er waren mensen die zwollen daar gewoon van op.mijn opa was er daar een van, dood eng . Die is toen direct uit de handel genomen .





Voor het eten strooi ik ze

uit op wat keukenpapier ,zodat het ergste vet daar even in kan trekken
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 37>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.531 seconden.
Lang Yarns