Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 23456 37> |
Autheur | |
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat zijn nu die misbaksels die het lekkerste smaken .
Ben benieuwd welke vorm het de 2e keer heeft . Mijn vader bakte vroeger altijd oliebollen . Ze leken niet op bollen ,maar waren heerlijk . Zo kon hij ook van die lekkere tomatensoep maken van die afgekeurde tomaten . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dr. Atkins broodmix in de machine gedaan, halve hoeveelheden, dus even gist en mix gewogen. Gemengd met water en in de bak gegooid. Er kwam een vreemd bobbelig klonterig broodje uit. Wel lekker. Boordevol pitjes en zaden. Goed te kauwen en met een volkorenbroodsmaak. Dat ga ik nog eens doen.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
@Mutti dat is de favo yoghurt van mijn broer, zelf haal ik bij de plaatselijke kaaswinkel gewoon dood normale yoghurt.
Ze maken van olijfolie ook zeep, dus eigenlijk vind ik het niet zo'n rare tip van Magtelt - wat een geluk, zijn die 2 flessen niet verloren .
Maar zoals ik al zei, ik gebruik ook olijfolie als ik een hussel van huttenkaas (of cottage cheese) maak voor komkommer of tomaat (of beide in deze tijd van het jaar)
Ik kon gister niet zo snel iets vinden in de vriezer dus ik heb een greep naar een rookworst gedaan, ik hoop dat er boontjes zijn,
ik ga straks zoeken, zo niet dan moet Tom Poes iets anders verzinnen.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb me ook voorgenomen ,eerst eens te gaan plunderen .
Tegen de tijd dat de warmte voorbij is ,kan die dan aardig leeg zijn en kan die schoon . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Door al die hitteplannen is mijne al bijna leeg. Dat is ook wel eens handig.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanmiddag hebben we al warm gegeten . Manlief krootjes met speklapjes en ik restje snijbonen met draadjesvlees plus aardappelen .
Toetje, roomyoghurt met walnoot en Griekse honing, geen idee hoe het smaakt ,maar mijn man kwam het tegen en bracht het mee. Voor morgen staan de worteltjes geschrapt ,en de rest zien we wel weer . Er zit altijd wel wat in de diepvries en die is knapvol zag ik . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik houd het simpel vandaag, onderin de airfryer pommes parisiennes, op het rekje twee keer een lekkerbekje. Met bierbeslag. Doppertjes, ook uit de diepvries. Als toetje ijs. Morgen zien we wel weer, zei Titatovenaar altijd.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
En in mijn Kijk-hoe-kwiek-ik-huishoud-boek uit de jaren 60/70 staat de tip om je niet te ergeren aan een piepende deur, waarvan de echtgenoot al maanden belooft de scharnieren te smeren, maar gewoon je eigen keukenolie te gebruiken. Dus een drupje olijfolie of sesamolie of rijstolie, net wat je hebt.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Amandelolie is inderdaad geschikt als huidolie, maar ook te gebruiken als blokfluitolie. Datzelfde geldt ook voor olijfolie. Bij het gezondheidscentrum hier wordt olijfolie aanbevolen om je gehoorgang mee te druppelen. Dus zo slecht voor je huid zal het zeker niet zijn. Olijfolie lijkt me er wat vetter uit te zien waardoor je wat meer gaat glimmen en dat wil je overdag meestal niet. De amandelolie die cosmetisch verkocht wordt, mag niet voor consumptie gebruikt worden. Andersom wel.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
amandelolie is speciaal voor de buitenkant. Olijfolie zou ik er niet voor durven gebruiken, dat is meer voor de binnenkant.
Als ge nu amandelolie over uw sla doet, zouden uw darmen dan zachter worden? Misschien dat er dan nare darmziektes verdwijnen. Ik neem al een patent hierop. |
|
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
lw, misschien kun je de olie voor koud gebruik als huidolie benutten? Ik gooi altijd een scheut amandelolie in mijn voetbad. Daarna is het wel oppassen voor uitglijden, meteen de slofjes aan. Aan het eind van een badsessie hoofd boven water en een scheut olie laten drijven. Dat hecht zich op de huis bij het opstijgen uit het water. Het mag ook in je haar, maar dan moet je dat na een kwartiertje wassen. Wel overgieten in een plastic fles.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
De winter? Ik denk niet dat de ouderwetse winter of de milde winter er echt toe doet in dit geval. De meeste mensen gaan bij een beetje guur weer rustig in hun CV-verwarmde huizen stilzittend werk doen. Als ik in januari het bos inga om de eerste brandneteltjes te gaan zoeken of andere dingen van mijn gading (mest & kompostmaterialen) dan is dat soms echt afzien met een snerpende oostenwind. Na een paar uurtjes kom ik hongerig thuis en heb ik heel wat vet en andere bouwstoffen verbruikt.
Vanavond wordt het andijvie stamppot uit de tuin met iets van vlees erbij.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
@Mutti, boter is heel gezond - dat je vader weinig gebruikte kwam misschien eerder door zuinigheid. Boter was altijd erg duur.
Mijn schoonopa zei altijd ik smeer overal boter op, NU kan het - met nu bedoelde hij dus dat hij ouder was en meer geld te besteden had.
Daarnaast heeft je lichaam vet nodig om goed te functioneren, het vet dat je eet is niet het vet dat zich op allerlei niet gewenste plaatsen
vastzet, het vet dat je eet wordt gebruikt. Het ongewenste vet is de overvloed suiker & koolhydraten waar ons lichaam een wintervoorraad van maakt.
Alleen is de vraag wanneer die winter komt dat we het ook echt nodig hebben . . .
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
De olijfolie die ik heb is om te bakken, mijn ervaring is dat zonnebloemolie minder spet. Wel zag ik laatst dat ik 2 flessen olijfolie voor
koud gebruik in de kelder had staan - zal ik wel verkeerd uit het schap gepakt hebben. Ik weet nog niet hoe ik dat op krijg. In de sla
gebruik ik altijd zonnebloemolie. Alhoewel, als ik de huttenkaas dressing maak gaat daar olijfolie door - ik zal eens een fles uit de kelder halen .
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik verwarm de pan, giet de olie en gooi na een minuut ofzo een snippertje ui of vlees in de pan. Als de olie op temperatuur is, gaat dat onmiddellijk bakken. Dan kan de rest er bij. Anders even wachten tot het rond het snippertje gaat bruisen.
Als je de smaak van olijfolie niet lekker vind, zijn er veel alternatieven in het olieschap. Rijstolie schijnt het gezondst te zijn. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
De margarine is hier al sinds 20 jaar in de ban. Alles bak ik in olijfolie. De smaak was in het begin flink wennen, maar het wende echt en nu weten we niet beter. Het eventuele spetteren neem ik voor lief. Olijfolie, zo is mij geleerd, zet zich niet vast in je vaatwanden. Dat vind ik een extra poetsbeurt van het fornuis zeker de moeite waard. Ik voel wel altijd met de hand boven de pan of het niet te heet wordt. Walmen lijkt me zeker niet gezond.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
er is ook milde olijfolie te koop en die heeft een minder sterke smaak. Als je olijfolie met een beetje geklaarde boter gebruikt spat het ook minder. Ik gebruik nooit meer margarine, vanwege de transvetten. Het lichaam kan er niks mee, lever en nieren halen het niet uit je lichaam dus het blijft rondwaren in je lijf. Zelfs de zogenaamde 'dieet' margarines hebben transvetten en die zijn zoooo slecht! |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3616 |
Post Options
Thanks(0)
|
groentesoep met brood
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
In een tv programma "Broodje gezond" werd van alles gezegd over olie, roomboter en andere vetten. Harde oftewel transvetten zijn niet goed. Op de vraag waar een Belgische onderzoeker zijn biefstuk in bakte was het antwoord: een combinatie van olijfolie en roomboter. Ik dep het vlees voor het bakken en als ik erg gespat verwacht, leg ik het in de Airfryer.
Mijn moeder was dochter van een melkboer, margarine kwam in haar en mijn jeugd niet op tafel, zelfs niet in huis. Behalve het paaslammetje van mijn jongste zus, die geen boter op brood wilde en het liever droog at. Onze melkboer had ook zo'n kind en maakte elk jaar twee margarinelammetjes. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb net op de fles gekeken .
Er staat helemaal geen verschil op ,het is zowel goed voor dressing als voor bakken staat er .Ik gebruik het alleen voor dressings ,maar dan heel weinig vanwege de smaak Bakken doe ik ook met zonnebloemolie en margarine . Voor het eten strooi ik de schijfjes uit over keukenpapier zodat het vet daar in kan trekken . Al van kinds afaan eet ik brood zonder boter , deed mijn vader ook ,behalve krentenbrood dat eet ik met roomboter. Ooit hebben we eens de" planta ziekte " gehad .Dat was een nieuwe plantaardige z.g.n.gezonde margarine ,er waren mensen die zwollen daar gewoon van op.mijn opa was er daar een van, dood eng . Die is toen direct uit de handel genomen . Voor het eten strooi ik ze uit op wat keukenpapier ,zodat het ergste vet daar even in kan trekken |
|
Reageer | Pagina <1 23456 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |