Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 34567 37> |
Autheur | |
lidwina
Hobbyguru Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14056 |
Post Options
Thanks(0)
|
De olijfolie voor koud gebruik is duurder. Volgens mijn man, klinisch chemicus van beroep, is het zelfs niet goed en ongezond als je deze verwarmt. Alleen te gebruiken voor dressings dus.
Ik gebruik bijna nooit olijfolie omdat ik de smaak te overheersend vind. Ik bak en braad gewoon in margarine. Roomboter op het brood. Eventueel een beetje roomboter bij de margarine in de braadpan. Die smaak vind ik ook te overheersend. Aardappeltjes bak ik in margarine met een scheut zonnenbloem olie. Heerlijk. Als je gaat eten de pan schuin zetten zodat het vet weg kan lopen. |
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik weet niet of ze nog te koop zijn ,maar ik heb een antispat deksel .
Dat is net een platgeslagen zeef . Het houdt niet elk spatje tegen ,maar het scheelt wel. Er schijnen ook twee soorten olijfolie te zijn ,een voor warm gebruik en een voor koud gebruik en altijd eerst de pan warm laten worden . Die voor warm gebruik schijnt niet te spatten .9 Dit is een tip van google stond bij een recept , wist het ook niet . Ik pak altijd maar een fles. Ik heb ook geen idee of het op de fles staat Zal de volgende keer eens kijken . |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heb je nog tips om de olijfolie niet zo te laten spetten, ik heb pas de marga in de ban gedaan en ik leef met de pure olie in onmin. Vroeger deed ik altijd olie en een beetje marga in de pan (ik snap nu waarom).
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als je met zorg de dingen zelf maakt, smaakt het altijd beter dan de kant en klare producten.
Ik bak mijn aardappelschijfjes ALTIJD rauw in olijfolie. Heerlijk! Dus ook aardappels uit de winkel kook ik niet eerst voor om ze daarna nog eens te bakken. Werkt prima.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sinds ik de airfryer heb vind ik gehaalde frietjes niet meer zo lekker.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben altijd als een kind zo blij als bij ons de aardappelen uit de grond komen en je ze dus zonder voorkoken kunt bakken of lekker zelf
friet maken.
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn kliekjesverwerking van vandaag was ook de eerste keer. Elke combi is op zo'n moment nieuw. Maar Lao tse's nieuwe gerechten zullen ongetwijfeld spectaculairder geweest zijn.
Alles wat overgebleven was van gisteren en eergisteren heb ik bij elkaar gedaan. Aangevuld met verse andijvie en courgette uit de tuin. Het was een vegetarische hap met enkel een klein gebakken kruiden-omelet erbij.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
van beide gerechten was het de 1e keer dat ik het heb gemaakt. Plaattaart met filodeeg en het is een herhaling waard. Met z'n twee, alles op. Rote grutze, helaas zonder rode bes, ik denk dat het dan frisser was geweest, maar even goed ook heel lekker. Heb gelukkig nog over voor morgen of zo. Recept plaattaart: Dekamarktmagazine, maart/april blz 9
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zo als ik zo lees zit ik toch echt te watertanden...
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bacon, brie en courgette plaattaart Rote Grutze met vanillesaus toe. Alles zelf gemaakt.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag, omdat het weer vrijdag is, staan er frietjes voor mijn man en mij op het programma. Niet zelf gebakken maar wel zelf gehaald!
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kipfilet, weer ingesmeerd met limoensap en Losalt, bestoven met wat bloem. Komkommersalade en waarschijnlijk gebakken aardappels. IJs toe. Voor morgen staan pompoensoep en pannekoeken op het menu. Voor Ton met spek en stroop voor mij met bessen en frambozen. Zondag varkenshaas, peentjes en gekookte aardappel en wederom ijs toe.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oehhh dat klinkt lekker mutti...
Geen idee nog wat ik vanavond ga klaar maken... Hebben genoeg in huis dus wie weet... |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Komt me bekend voor ,stikker er af .
Het is dan altijd de volgende dag een verrassing wat er op tafel komt. Die riblap eten wij vandaag met tuinboontjes en gemengde sla plus aardappelen . |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Om de uitpuilende vriezer iets te ontlasten had ik voor gisteren 2 bakjes uit de vriezer gehaald 1 met courgetteprut (om de riblap in te garen)
en 1 hele grote bak waar geen stickertje meer opzat . . . maar ik dacht dat kan vast ook wel bij de riblap.
Wij aten gisteren dus "erwtensoep" vooraf en om de riblap van meer vocht te voorzien heb ik dus maar een blik tomaten opengetrokken.
Normaal gesproken braad ik riblap altijd, maar daar had ik geen zin in dus hij heeft 4 uur in de römertopf gestaan vandaar dat er vocht
bij moest. Goed goed ik geef het toe er pasten ook nog 3 courgettes en 1 flesje lentebok in de römertopf
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gehaktbal uit de airfryer, krieltjes in de schil en peultjes. Champignonsausje uit een stazak. Daar zit tegenwoordig geen aluminium meer in, hoekje eraf en opwarmen in de magnetron, zakje in het plastic afval. Geen toetje want ik had vandaag al een half bakje frambozen en een half bakje kersen gegeten en vanavond zijn er twee voetbalwedstrijden, dus dan zijn er bitterballen.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
klinkt een beetje richting moussaka.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
In de keuken was vanochtend al een heel stilleven gecreëerd, ik zag een half bakje champignons, een paar uien, een paar boontjes,
2 heule grote dikke courgettes (geel en groen), wortelen, wat paprika's en een doosje spekjes.
Hmm wat zou dat worden ? Maar ik ga het niet vragen hoor, ik wacht het af.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag was het een veganistische maaltijd:
Allereerst heb ik krieltjes geschild uit eigen tuin, lekker gekruid met koriander, komijn, cayennepeper en kerrie. Rauw gebakken in olijfolie. Een pan sperziebonen erbij. En een roerbakpannetje met courgette, ui met loof, tomaatjes, paprika in 3 kleuren, pastinaak, pompoenpitten, verse tuinkruiden. Voor morgen stast er rode kool stamppot met rundergehakt op het menu. |
|
Reageer | Pagina <1 34567 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |