Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 1112131415 37> |
Autheur | |
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Er staan hier aardappels op, worteltjes met kerrie & thijm en in de koekenpan liggen lekkere stukken zalm met amandelschaafsel.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Verjaarsfeest gehad - teveel gesnaaid. Beetje bami opgewarmd en 1 boterham en goed fruit na en waarschijnlijk morgenochtend
een knorrend leeg gevoel in de buik - maar ja dat zien we dan wel weer.
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bloemkool, tartaartje en aardappelen. Gewone Hollandse kost!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hier staat de soep op om straks met een boterham (soppen) op te eten.
Er zitten 3 grote ajuinen in, 4 grote pastinaken, een 6cm van een soepselder(onderste gedeelte), 2 preistengels en bouillonblokjes en water natuurlijk. Ik heb er ook nog knoflookpoeder ingeschud bij gebrek aan verse look in huis. Het riekt alleszins heel goed maar of het ook lekker is? Dat weet ik straks. |
|
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij hebben vandaag Chinese kool gegeten. Hadden we al jaren niet op, en vroeger werd hij gewoon gekookt, maar nu had ik een simpel roerbakrecept: - Chinese kool fijnsnijden, wassen en uit laten lekken - beetje olie in (hapjes)pan en de Chinese kool beetje bij beetje toevoegen en roerbakken - als het geslonken is, kerriepoeder naar smaak toevoegen en goed doorroeren - hamreepjes of hamblokjes toevoegen, nog 2 minuten laten doorbakken (blijven roeren) en ... eten maar! Was erg lekker en voor herhaling vatbaar (slavinken erbij gegeten en aardappeltjes). Als toetje bananenpudding gemaakt, gegarneerd met plakjes verse banaan en slagroom. Kan me voorstellen dat jouw soepje lekker ruikt, bep; volgens mij moet hij wel heerlijk zijn. Eet smakelijk!
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Net terug van de breiclub en nu ga ik aan het eten beginnen:
Rode rijst, broccoli, prei, paprika, asperges en vegetarische quorn. Mjummm... De recepten van Bep en Handwerkjuffie klinken ook lekker. Geniet ervan! |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
En ik ben nu aan het twijfelen of ik er ballekes zou in doen van lamsgehakt (moet ze nog wel rap maken dan).
|
|
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Handwerkjuffie uw verorbert eten klinkt een beetje als de orak arik van Lao-tse (in de koffiecorner, een topic recepten daar staat het tussen). Die weet ik dat die keilekker is.
Op mijn boodschappenlijstje staat nu : chinese kool. |
|
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
sjaans dat ik er geen aardappel bij had ingezwierd om ze wat dikker te maken want wij hadden dan de soep met mes en vork moeten eten.
|
|
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
En bep, nog balletjes gemaakt voor in de soep? Vind ik zelf altijd wel lekker, soep met ballen (die van mij beginnen heel netjes, maar als ik haast krijg, worden ze steeds groter, haha, maar de smaak is het belangrijkste). Het recept van orak arik kon ik hier op het forum met de zoekfunctie ook niet terugvinden, maar even gegoogeld en dit gevonden: en dat ziet er inderdaad ook lekker uit (maar kost wel meer tijd om te maken, het recept van mij was binnen 20 minuten klaar). Leuk, ga ik ook eens proberen te maken, ik houd erg van koken!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
nee, geen ballekes gemaakt. Selfhandmadeballekes beginnen altijd heel netjes en rond, en op het laatste heb ik ook ballen.
recepten |
|
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hier waren het tuinbonen met komkommer en aardappelen en kipfingers .
Als ik gewone gehaktballen draai ,draai ik gelijk kleine soepballetjes ,die dan in de diepvries gaan in de ijsblokjes bakjes ,zo heb ik( bijna ) altijd kleine balletjes voor het grijpen die redelijk gelijk van maat zijn . |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben dr met 15 minuten mee klaar. Al bak ik de eieren wel van te voren. http://forum.hobbydoos.nl/recepten_topic43881.html Je moet een stukkie scrollen. Het dus net even anders dan wat jij gevonden hebt. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Leuk, dank je, bep en Lao-tse! Ik heb het topic bekeken en daar heb ik al een paar lekkere recepten gevonden, dus ik heb weer een paar leuke dingen om eens uit te gaan proberen. Hier vandaag op het menu: - verse broccoli (gekookt) - gebakken zoete aardappelschijfjes (bataten); heel dun gesneden, rauw gebakken in iets olijfolie - varkenshaastournedos en van de restanten van de broccoli ben ik een lekker broccolisoepje aan het maken als voorgerechtje. Alleen... had ik geen bloem meer in huis om het te binden. Keukenkastjes afgestruind om te kijken of ik iets had ter vervanging, maar ook geen allesbinder of iets dergelijks en nu heb ik dus maar een beetje Honig mix voor groentesaus gepakt, haha, kijken hoe dat smaakt, volgens mij moet dat lukken, dus ik ben benieuwd. Recept simpel broccolisoepje van de restanten die je normaal gesproken (ik althans) meestal weggooit: - snijd de buitenkanten van de stengel en snijd de stengel in kleine stukjes - gebruik eventueel ook de lichte stukjes die aan een roosje zitten (vaak aan de zijkant) - fruit een uitje (in een beetje olijfolie) - voeg even later de gesneden broccoli toe - laat een paar minuten bakken - maak ondertussen een bouillon van kokend water met een of meer bouillonblokjes - voeg een beetje bloem toe om alles te binden - laat nog even doorbakken - voeg beetje bij beetje de bouillon toe - doe er een laurierblaadje bij - laat doorkoken tot de broccoli gaar is - voeg basilicum naar smaak toe (ik heb een stuk of 6 blaadjes gebruikt) - voeg eventueel (naar smaak) peper toe - klaar? laurierblaadje eruithalen - even pureren met de staafmixer en happen maar :) |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat is voor ons ook een heel bruikbaar recept.
I.p.v. een staafmixer heb ik een roerzeef met 3 maten gaatjes: grof, middel en fijn. |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heb het recept opgeslagen.
Ik hou niet van broccoli, maar eet het wel. Manlief vindt het erg lekker. Misschien dat een soepje er bij mij beter in gaat. Altijd te proberen als voorafje. Tnx |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben nog op zoek naar een iets anders dan anders recept voor winterwortelen en dat eten we dan vanavond, waarschijnlijk met
een restje lam en slierten (duitse nudeln met ei)
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Rauwkostsalade met gekruide kipreepjes!
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Roerbak ze.
BereidenVerwarm de olie en roerbak de wortel en pastinaak in circa 10 minuten beetgaar. Voeg de knoflook en gember en bak nog een paar minuten. laaat de boter en honing smelten en breng op smaak met zout en peper. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je kan de pastinaak ook weglaten als je genoeg winterwortel hebt, denk ik zo
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Reageer | Pagina <1 1112131415 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |