Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 3132333435 37> |
Autheur | |
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bacon, brie en courgette plaattaart Rote Grutze met vanillesaus toe. Alles zelf gemaakt.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zo als ik zo lees zit ik toch echt te watertanden...
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
van beide gerechten was het de 1e keer dat ik het heb gemaakt. Plaattaart met filodeeg en het is een herhaling waard. Met z'n twee, alles op. Rote grutze, helaas zonder rode bes, ik denk dat het dan frisser was geweest, maar even goed ook heel lekker. Heb gelukkig nog over voor morgen of zo. Recept plaattaart: Dekamarktmagazine, maart/april blz 9
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn kliekjesverwerking van vandaag was ook de eerste keer. Elke combi is op zo'n moment nieuw. Maar Lao tse's nieuwe gerechten zullen ongetwijfeld spectaculairder geweest zijn.
Alles wat overgebleven was van gisteren en eergisteren heb ik bij elkaar gedaan. Aangevuld met verse andijvie en courgette uit de tuin. Het was een vegetarische hap met enkel een klein gebakken kruiden-omelet erbij.
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben altijd als een kind zo blij als bij ons de aardappelen uit de grond komen en je ze dus zonder voorkoken kunt bakken of lekker zelf
friet maken.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sinds ik de airfryer heb vind ik gehaalde frietjes niet meer zo lekker.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als je met zorg de dingen zelf maakt, smaakt het altijd beter dan de kant en klare producten.
Ik bak mijn aardappelschijfjes ALTIJD rauw in olijfolie. Heerlijk! Dus ook aardappels uit de winkel kook ik niet eerst voor om ze daarna nog eens te bakken. Werkt prima.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heb je nog tips om de olijfolie niet zo te laten spetten, ik heb pas de marga in de ban gedaan en ik leef met de pure olie in onmin. Vroeger deed ik altijd olie en een beetje marga in de pan (ik snap nu waarom).
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik weet niet of ze nog te koop zijn ,maar ik heb een antispat deksel .
Dat is net een platgeslagen zeef . Het houdt niet elk spatje tegen ,maar het scheelt wel. Er schijnen ook twee soorten olijfolie te zijn ,een voor warm gebruik en een voor koud gebruik en altijd eerst de pan warm laten worden . Die voor warm gebruik schijnt niet te spatten .9 Dit is een tip van google stond bij een recept , wist het ook niet . Ik pak altijd maar een fles. Ik heb ook geen idee of het op de fles staat Zal de volgende keer eens kijken . |
|
lidwina
Hobbyguru Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14042 |
Post Options
Thanks(0)
|
De olijfolie voor koud gebruik is duurder. Volgens mijn man, klinisch chemicus van beroep, is het zelfs niet goed en ongezond als je deze verwarmt. Alleen te gebruiken voor dressings dus.
Ik gebruik bijna nooit olijfolie omdat ik de smaak te overheersend vind. Ik bak en braad gewoon in margarine. Roomboter op het brood. Eventueel een beetje roomboter bij de margarine in de braadpan. Die smaak vind ik ook te overheersend. Aardappeltjes bak ik in margarine met een scheut zonnenbloem olie. Heerlijk. Als je gaat eten de pan schuin zetten zodat het vet weg kan lopen. |
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8160 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb net op de fles gekeken .
Er staat helemaal geen verschil op ,het is zowel goed voor dressing als voor bakken staat er .Ik gebruik het alleen voor dressings ,maar dan heel weinig vanwege de smaak Bakken doe ik ook met zonnebloemolie en margarine . Voor het eten strooi ik de schijfjes uit over keukenpapier zodat het vet daar in kan trekken . Al van kinds afaan eet ik brood zonder boter , deed mijn vader ook ,behalve krentenbrood dat eet ik met roomboter. Ooit hebben we eens de" planta ziekte " gehad .Dat was een nieuwe plantaardige z.g.n.gezonde margarine ,er waren mensen die zwollen daar gewoon van op.mijn opa was er daar een van, dood eng . Die is toen direct uit de handel genomen . Voor het eten strooi ik ze uit op wat keukenpapier ,zodat het ergste vet daar even in kan trekken |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23640 |
Post Options
Thanks(0)
|
In een tv programma "Broodje gezond" werd van alles gezegd over olie, roomboter en andere vetten. Harde oftewel transvetten zijn niet goed. Op de vraag waar een Belgische onderzoeker zijn biefstuk in bakte was het antwoord: een combinatie van olijfolie en roomboter. Ik dep het vlees voor het bakken en als ik erg gespat verwacht, leg ik het in de Airfryer.
Mijn moeder was dochter van een melkboer, margarine kwam in haar en mijn jeugd niet op tafel, zelfs niet in huis. Behalve het paaslammetje van mijn jongste zus, die geen boter op brood wilde en het liever droog at. Onze melkboer had ook zo'n kind en maakte elk jaar twee margarinelammetjes. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3604 |
Post Options
Thanks(0)
|
groentesoep met brood
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
er is ook milde olijfolie te koop en die heeft een minder sterke smaak. Als je olijfolie met een beetje geklaarde boter gebruikt spat het ook minder. Ik gebruik nooit meer margarine, vanwege de transvetten. Het lichaam kan er niks mee, lever en nieren halen het niet uit je lichaam dus het blijft rondwaren in je lijf. Zelfs de zogenaamde 'dieet' margarines hebben transvetten en die zijn zoooo slecht! |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
De margarine is hier al sinds 20 jaar in de ban. Alles bak ik in olijfolie. De smaak was in het begin flink wennen, maar het wende echt en nu weten we niet beter. Het eventuele spetteren neem ik voor lief. Olijfolie, zo is mij geleerd, zet zich niet vast in je vaatwanden. Dat vind ik een extra poetsbeurt van het fornuis zeker de moeite waard. Ik voel wel altijd met de hand boven de pan of het niet te heet wordt. Walmen lijkt me zeker niet gezond.
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23640 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik verwarm de pan, giet de olie en gooi na een minuut ofzo een snippertje ui of vlees in de pan. Als de olie op temperatuur is, gaat dat onmiddellijk bakken. Dan kan de rest er bij. Anders even wachten tot het rond het snippertje gaat bruisen.
Als je de smaak van olijfolie niet lekker vind, zijn er veel alternatieven in het olieschap. Rijstolie schijnt het gezondst te zijn. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
De olijfolie die ik heb is om te bakken, mijn ervaring is dat zonnebloemolie minder spet. Wel zag ik laatst dat ik 2 flessen olijfolie voor
koud gebruik in de kelder had staan - zal ik wel verkeerd uit het schap gepakt hebben. Ik weet nog niet hoe ik dat op krijg. In de sla
gebruik ik altijd zonnebloemolie. Alhoewel, als ik de huttenkaas dressing maak gaat daar olijfolie door - ik zal eens een fles uit de kelder halen .
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
@Mutti, boter is heel gezond - dat je vader weinig gebruikte kwam misschien eerder door zuinigheid. Boter was altijd erg duur.
Mijn schoonopa zei altijd ik smeer overal boter op, NU kan het - met nu bedoelde hij dus dat hij ouder was en meer geld te besteden had.
Daarnaast heeft je lichaam vet nodig om goed te functioneren, het vet dat je eet is niet het vet dat zich op allerlei niet gewenste plaatsen
vastzet, het vet dat je eet wordt gebruikt. Het ongewenste vet is de overvloed suiker & koolhydraten waar ons lichaam een wintervoorraad van maakt.
Alleen is de vraag wanneer die winter komt dat we het ook echt nodig hebben . . .
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
De winter? Ik denk niet dat de ouderwetse winter of de milde winter er echt toe doet in dit geval. De meeste mensen gaan bij een beetje guur weer rustig in hun CV-verwarmde huizen stilzittend werk doen. Als ik in januari het bos inga om de eerste brandneteltjes te gaan zoeken of andere dingen van mijn gading (mest & kompostmaterialen) dan is dat soms echt afzien met een snerpende oostenwind. Na een paar uurtjes kom ik hongerig thuis en heb ik heel wat vet en andere bouwstoffen verbruikt.
Vanavond wordt het andijvie stamppot uit de tuin met iets van vlees erbij.
|
|
Reageer | Pagina <1 3132333435 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |