Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat eten we vandaag?

 Reageer Reageer Pagina  <1 3334353637>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 Oktober 2019 om 10:12
Beter gezegd wat aten we gisteren en waarschijnlijk morgen weer.
Ik was al een hele tijd aan het kijken naar mosselen en dan liefst mosselen die niet al bijna over de datum zijn, dus gisteren een bak
gescoord. Ik heb het kookboek van Giphart (verrukkulluk) en daar heb ik een mosselrecept uit gemaakt, eerst koken dan openen
ze in het gelid in een ovenschaal leggen en dan een klontje boter/paneermeel/geraspte kaas erop en dan even onder de grill.
Nou dat viel niet tegen, de vorige keer had ik ze alleen gekookt en toen vond ik ze zo snel afkoelen, daar had ik nu geen last van (ook omdat ze niet in 1 keer in de oven pasten)
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 Oktober 2019 om 16:55
Wat bijzonder: mosselen. Volgens mij heb ik die nog nooit op. Hoogstens een verdwaald exemplaar in vissoep in een restaurant op Terschelling.

Vandaag laat ik me lekker verrassen door mijn man. Woensdag is zijn kookbeurt.   
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12059
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Oktober 2019 om 13:00
mosselen zijn keilekker. Een beetje kruidenboter over en dan de oven in of op de bbq is ook heel lekker. Of mosselen in saffraansaus is ook heel lekker.

Als ge mosselen 'natuur' of in wijn of het is eender met wat kookt, dan zet ge (als ze klaar zijn) de pot op tafel, met vocht en alles er nog in. Deksel erop en dan schept ge er met beetjes uit in een kommeke. Wel een schaaltje in de buurt zetten om de schelpen erin te doen. Dan blijven de mosselen wel warm.
Back to Top
Teunis View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 Oktober 2019
Locatie: Drenthe
Status: Offline
Points: 165
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Teunis Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Oktober 2019 om 22:54
Vandaag het wekelijkse "pizzabroodje" gegeten.
Plak brood per persoon, blikje tomatenpuree op de boterham smeren, wat kipkruiden, italiaanse kruiden en knoflook erop strooien, uiringen erop, paprika erop, overgebleven groenten erop, plakjes salami erop, plakjes kaas erop (ja, gewoon alles opstapelen) 20 minuten in de oven. 
Let wel, door de tomatenpuree, en zeker als je wat nattere groenten erop stapelt, kan je boterham wat soppig worden. Ook verse tomaat geeft dat resultaat. Wij vinden dat niet erg.
Back to Top
Teunis View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 Oktober 2019
Locatie: Drenthe
Status: Offline
Points: 165
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Teunis Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Oktober 2019 om 23:17
Ook wekelijks: lof uit de oven.
Ik kende het van thuis als lofbladen in ham gerold, maar onderstaand recept heb ik van Belgische kennissen:
Ovenschotelbodem bedekken met plakjes ham. dan een stronk lof fijnsnijden (alleen het kontje eraf, het hart is tegenwoordig niet meer bitter) en op de ham leggen. Dan weer een laagje ham gevolgd door kleingesneden lof en zo verder totdat je genoeg hebt. Als laatste een laagje ham. Daarover paneermeel of verkruimelde beschuit. Een paar klontjes (bij voorkeur echte) boter erop en dan de oven in op 180 graden  voor 30 minuten tot 3 kwartier, afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben. 
Als variatie kan je ook kaas mengen door de lof, of als afdeklaag gebruiken.
De schotel kan ook in de magnetron, 7 a 10 minuutjes op 600 watt, maar dan de paneerlaag + boter weg laten, dat wordt dan geen fraai korstje, tenzij je na het koken nog even de grill aanzet.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oktober 2019 om 00:22
Gisteren (vrijdag) hadden wij zwarte rijst, kikkererwten, bietjes, tofu, roerbakgroentes (prei, paprika, courgette) en een pan vol "blaadjes uit de tuin" die ik even gekookt heb, door een snijmachientje gedaan en als groene moes door de roerbak. 
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oktober 2019 om 10:10
Dat wordt andijviestamp met spekjes en een gekookt ei .

Er was alleen nog maar een grote struik ,dus veel te veel .De rest van de andijvie kook ik en gaat vervolgens de diepvries in . Altijd makkelijk.

.


Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oktober 2019 om 16:33
Vandaag wordt het brandnetelstamppot. Vanmiddag een volle mand vers geplukt in de Oostvaardersplassen. Het was er heerlijk weer voor. 

De stamppot maak ik van kruimige aardappels met een stuk pastinaak. Daarbij komt een vegetarische daslook braadfilet waar ik selderij, rode ui, paprika en de laatste eigen gele courgette in mee roerbak.  
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oktober 2019 om 17:02
vegetarische daslook braadfilet ? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
Daslook is een plantje met een ui achtige (look) smaak. Plantjes zijn vegetarisch eten.
Maar braadfilet ?
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oktober 2019 om 17:56
Te koop in onze natuurwinkel. Even in olijfolie aanbraden. Echt heel lekker. 

https://www.ekoplaza.nl/producten/product/braadfilet-daslook
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12059
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 14:26
Er zit precies wel veel zout in zo'n vegetarisch vlees of is dat alleen bij dit?
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 14:35
Geen idee of het veel is. Omdat ik alles erg zoutarm klaarmaak, is het zout dat hierin zit nagenoeg het enige van die maaltijd. Van de 1,7 gram zout per 100 gram komt er zo'n 1,4 gram per persoon per filetje binnen.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12059
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 14:46
Ik heb ook geen flauw idee hoeveel zout er ergens in zit. Maar ik was maar aan het denken toen ik het zag, ocharme degene die echt zoutloos moet eten, die kan geen vegetariƫr worden.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 15:00
Natuurlijk kan iedereen vegetarische maaltijden eten als hij dat wil. Je moet het alleen dan zelf maken. Als je quorn naturel of tofu naturel neemt is het natuurlijke zout minimaal. Je brengt het met eigen kruidenmengsel op smaak.

Ik koop nooit kant en klare kruidenmengsels omdat ik dan geen controle heb over hetgeen ze me in de maag splitsen. Mijn groentes, rijst of aardappels zijn altijd zoutloos. Het vlees of de vervangers zijn met mate gezouten.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 16:02
Wij eten andijviestamppot met slagersrookworst en spekjes. Mandarijntje toe.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 18:17
Kant en klare vleesproducten zijn vaak erg zout. Vegetarische kant en klaar producten dus ook, omdat de handel zich aanpast aan wat ze denken dat de consument wil. Ze willen natuurlijk niet dat men het vegetarisch product flauw of smakeloos vindt. Waarschijnlijk ullen ze de hoeveelheid zout wel aanpassen als ze kritiek krijgen vanwege te veel zout.

Gewoon naturel tofu vind ik wel lekker, maar dan gebruik ik er sojasaus bij en die is ook weer zout.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 18:24
Ik kook altijd zoutloos ,maar in de snelkookpan .

Voor gehakt gebruik ik wel kruiden ,maar op het zakje staat voor een pond ,ik doe 3x met 1 zakje .

De schoonmoeder van mijn dochter ,die echt zoutloos moet koken voor haar man ,gebruikt gember als smaakmaker .

Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 18:24
Natrium chloride is slecht zout, low salt is veel beter. Maar duurder en daarom zit er overal natrium chloride in. Er wordt al zo lang door verzekeringsmaatschappijen en de regering geageerd tegen suiker en vet, maar aan zout doen ze niks.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Teunis View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 Oktober 2019
Locatie: Drenthe
Status: Offline
Points: 165
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Teunis Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 November 2019 om 23:33
gebakken aardappels, sla en een blikje lunchworst in plakken gesneden en gebakken (lijkt op fleischkase) Fruit als toetje.
Was voor wat wij met ons twee gewoon zijn, erg veel vlees (340 gr) Confused
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 05 November 2019 om 08:04
Toen ik nog heel klein was, liet mijn moeder wel eens boterhamworst dik snijden en die plakken bakte ze voor het avondeten. Wij noemden dat petjesworst, omdat ze bij het bakken rond trokken. Lunchworst ging in de macaroni met gesnipperde gebakken ui en gebakken tomaat.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 3334353637>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.516 seconden.
Lang Yarns