Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 3334353637> |
Autheur | |
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Beter gezegd wat aten we gisteren en waarschijnlijk morgen weer.
Ik was al een hele tijd aan het kijken naar mosselen en dan liefst mosselen die niet al bijna over de datum zijn, dus gisteren een bak
gescoord. Ik heb het kookboek van Giphart (verrukkulluk) en daar heb ik een mosselrecept uit gemaakt, eerst koken dan openen
ze in het gelid in een ovenschaal leggen en dan een klontje boter/paneermeel/geraspte kaas erop en dan even onder de grill.
Nou dat viel niet tegen, de vorige keer had ik ze alleen gekookt en toen vond ik ze zo snel afkoelen, daar had ik nu geen last van (ook omdat ze niet in 1 keer in de oven pasten)
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat bijzonder: mosselen. Volgens mij heb ik die nog nooit op. Hoogstens een verdwaald exemplaar in vissoep in een restaurant op Terschelling.
Vandaag laat ik me lekker verrassen door mijn man. Woensdag is zijn kookbeurt. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
mosselen zijn keilekker. Een beetje kruidenboter over en dan de oven in of op de bbq is ook heel lekker. Of mosselen in saffraansaus is ook heel lekker.
Als ge mosselen 'natuur' of in wijn of het is eender met wat kookt, dan zet ge (als ze klaar zijn) de pot op tafel, met vocht en alles er nog in. Deksel erop en dan schept ge er met beetjes uit in een kommeke. Wel een schaaltje in de buurt zetten om de schelpen erin te doen. Dan blijven de mosselen wel warm. |
|
|
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag het wekelijkse "pizzabroodje" gegeten.
Plak brood per persoon, blikje tomatenpuree op de boterham smeren, wat kipkruiden, italiaanse kruiden en knoflook erop strooien, uiringen erop, paprika erop, overgebleven groenten erop, plakjes salami erop, plakjes kaas erop (ja, gewoon alles opstapelen) 20 minuten in de oven. Let wel, door de tomatenpuree, en zeker als je wat nattere groenten erop stapelt, kan je boterham wat soppig worden. Ook verse tomaat geeft dat resultaat. Wij vinden dat niet erg.
|
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ook wekelijks: lof uit de oven.
Ik kende het van thuis als lofbladen in ham gerold, maar onderstaand recept heb ik van Belgische kennissen:
Ovenschotelbodem bedekken met plakjes ham. dan een stronk lof fijnsnijden (alleen het kontje eraf, het hart is tegenwoordig niet meer bitter) en op de ham leggen. Dan weer een laagje ham gevolgd door kleingesneden lof en zo verder totdat je genoeg hebt. Als laatste een laagje ham. Daarover paneermeel of verkruimelde beschuit. Een paar klontjes (bij voorkeur echte) boter erop en dan de oven in op 180 graden voor 30 minuten tot 3 kwartier, afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben. Als variatie kan je ook kaas mengen door de lof, of als afdeklaag gebruiken. De schotel kan ook in de magnetron, 7 a 10 minuutjes op 600 watt, maar dan de paneerlaag + boter weg laten, dat wordt dan geen fraai korstje, tenzij je na het koken nog even de grill aanzet. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren (vrijdag) hadden wij zwarte rijst, kikkererwten, bietjes, tofu, roerbakgroentes (prei, paprika, courgette) en een pan vol "blaadjes uit de tuin" die ik even gekookt heb, door een snijmachientje gedaan en als groene moes door de roerbak.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat wordt andijviestamp met spekjes en een gekookt ei .
Er was alleen nog maar een grote struik ,dus veel te veel .De rest van de andijvie kook ik en gaat vervolgens de diepvries in . Altijd makkelijk. . |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag wordt het brandnetelstamppot. Vanmiddag een volle mand vers geplukt in de Oostvaardersplassen. Het was er heerlijk weer voor.
De stamppot maak ik van kruimige aardappels met een stuk pastinaak. Daarbij komt een vegetarische daslook braadfilet waar ik selderij, rode ui, paprika en de laatste eigen gele courgette in mee roerbak.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
vegetarische daslook braadfilet ? Daar kan ik me niks bij voorstellen. Daslook is een plantje met een ui achtige (look) smaak. Plantjes zijn vegetarisch eten. Maar braadfilet ?
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Te koop in onze natuurwinkel. Even in olijfolie aanbraden. Echt heel lekker. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Er zit precies wel veel zout in zo'n vegetarisch vlees of is dat alleen bij dit?
|
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Geen idee of het veel is. Omdat ik alles erg zoutarm klaarmaak, is het zout dat hierin zit nagenoeg het enige van die maaltijd. Van de 1,7 gram zout per 100 gram komt er zo'n 1,4 gram per persoon per filetje binnen.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb ook geen flauw idee hoeveel zout er ergens in zit. Maar ik was maar aan het denken toen ik het zag, ocharme degene die echt zoutloos moet eten, die kan geen vegetariƫr worden.
|
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Natuurlijk kan iedereen vegetarische maaltijden eten als hij dat wil. Je moet het alleen dan zelf maken. Als je quorn naturel of tofu naturel neemt is het natuurlijke zout minimaal. Je brengt het met eigen kruidenmengsel op smaak.
Ik koop nooit kant en klare kruidenmengsels omdat ik dan geen controle heb over hetgeen ze me in de maag splitsen. Mijn groentes, rijst of aardappels zijn altijd zoutloos. Het vlees of de vervangers zijn met mate gezouten. |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij eten andijviestamppot met slagersrookworst en spekjes. Mandarijntje toe.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kant en klare vleesproducten zijn vaak erg zout. Vegetarische kant en klaar producten dus ook, omdat de handel zich aanpast aan wat ze denken dat de consument wil. Ze willen natuurlijk niet dat men het vegetarisch product flauw of smakeloos vindt. Waarschijnlijk ullen ze de hoeveelheid zout wel aanpassen als ze kritiek krijgen vanwege te veel zout. Gewoon naturel tofu vind ik wel lekker, maar dan gebruik ik er sojasaus bij en die is ook weer zout.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook altijd zoutloos ,maar in de snelkookpan .
Voor gehakt gebruik ik wel kruiden ,maar op het zakje staat voor een pond ,ik doe 3x met 1 zakje . De schoonmoeder van mijn dochter ,die echt zoutloos moet koken voor haar man ,gebruikt gember als smaakmaker . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Natrium chloride is slecht zout, low salt is veel beter. Maar duurder en daarom zit er overal natrium chloride in. Er wordt al zo lang door verzekeringsmaatschappijen en de regering geageerd tegen suiker en vet, maar aan zout doen ze niks.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Teunis
Duizendpoot Lid sinds: 24 Oktober 2019 Locatie: Drenthe Status: Offline Points: 165 |
Post Options
Thanks(0)
|
gebakken aardappels, sla en een blikje lunchworst in plakken gesneden en gebakken (lijkt op fleischkase) Fruit als toetje.
Was voor wat wij met ons twee gewoon zijn, erg veel vlees (340 gr)
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Toen ik nog heel klein was, liet mijn moeder wel eens boterhamworst dik snijden en die plakken bakte ze voor het avondeten. Wij noemden dat petjesworst, omdat ze bij het bakken rond trokken. Lunchworst ging in de macaroni met gesnipperde gebakken ui en gebakken tomaat.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Reageer | Pagina <1 3334353637> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |