Wat eten we vandaag? |
Reageer | Pagina <1 2627282930 37> |
Autheur | |
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanochtend heb ik een grote pan soep gemaakt van mung-bonen. Die zijn groenig en het lijkt na het bereiden op erwtensoep; vegetarische dikke soep met tofu en een vegetarische rookworst, prei, courgette, paprika, peper, wortels, selderij en veel verse keukenkruiden.
Mungbonen laat je een nacht weken en zijn dan in slechts 20 minuten gaar. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Broccoli ,aardappelen ,rauwkost ,bal gehakt en karbonade .
Bouillon voor de soep voor morgen staat te trekken . Hebben jullie dat ook wel eens ,wat moet ik nu weer op tafel zetten? Mijn man hoef ik niet iets wat hij niet kent voor te schotelen . |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat ik op tafel zet, wordt bepaald door:
-1- wat de tuin geeft in dat seizoen -2- wat er aan restverwerking ge-improviseerd kan worden -3- wat er dringend op moet -4- een geweldige ingeving die ik niet omzeilen kan Ik kijk wel altijd naar wat er de vorige dag gegeten is zodat mijn keus voor deze dag anders is. Toen ik mijn man leerde kennen, lustte hij niet veel. Inmiddels eet hij alles behalve kaas en tuinbonen. Bovendien is hij zelf ook creatief geworden met het proberen van nieuwe dingen. |
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mungbonen heb ik nog nooit op, maar je soep klinkt lekker, Kamilla. Wij lusten eigenlijk bijna alles, dus eigenlijk twijfel ik zelden over wat ik weer ga koken. Als ik een leuk recept zie in bijv. Allerhande, Boodschappen of op internet, sla ik het op in een map met recepten. De dingen die ik heb gemaakt en de moeite waard zijn, gaan in een submap, zodat ik die vaker kan raadplegen. Altijd inspiratie genoeg dus. Wij vinden het ook allebei leuk om nieuwe recepten/gerechten te proberen, dat scheelt natuurlijk ook.
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zelfgemaakte spaghetti. Jummie
|
|
JMB
Hobbyguru Lid sinds: 21 Oktober 2016 Status: Offline Points: 1462 |
Post Options
Thanks(0)
|
De anderen eten hier vandaag zuurkool met worst. Ik ben bezig met het FODMAP dieet en moet voor mezelf wat anders maken, ik denk dat het een witlofsalade gaat worden.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
In olijfolie gebakken aardappelschijfjes, linzen, eigen andijvie uit de diepvries aangevuld met wat roerbakgroente (rode ui, paprika, selderij en pastinaak) en een vegetarische rookworst.
|
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nog geen idee maar de speklapjes van de week waren heerlijk man lief wil ze weer ...
Heb ik dat... |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik denk dat ik gestoomde spruitjes en aardappeltjes doe met een kippetje er bij.
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag een ovenschotel gemaakt met o.a. gebakken uien, geruld rundergehakt, Chinese kool, kerriepoeder, aardappelpuree en afgedekt met een laag geraspte kaas voor een knapperig korstje. Was best stevige 'herfstkost', haha, maar wel lekker!
|
|
suziesfreubels
Hobbyguru Lid sinds: 14 December 2016 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 2251 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanavond worden het spruitjes of witlof met aardappelen en worst...
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb in de supermarkt rondgekeken en we eten overduidelijk geen mosselen Dus wordt het vanavond speklap met iets dat
ik nog verzinnen moet - misschien rijst en bonen.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik weet nog dat ik ooit mosselen op de markt kocht voor 1 gulden per 2 kilo..... lang geleden.
|
|
handwerkjuffie
Hobbywonder Lid sinds: 25 Augustus 2016 Locatie: Gld. Status: Offline Points: 623 |
Post Options
Thanks(0)
|
1 gulden voor 2 kilo mosselen, pfff... als ik nu 2 kilo kan kopen voor 5 euro, ben ik al blij :). Die goeie ouwe guldentijd... ik mis onze gulden nog steeds hoor!
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb nog steeds geen mosselen gevonden, maar ik blijf proberen. 7 euro per 2 kilobak zie ik.
Maar het is redelijk simpel, de mosselen zijn niet duur, de euro is niks meer waard.
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn man kwam thuis van een fietstocht en bracht verse zalm mee met worteltjes en opperdoezers (aardappels). Dus dat wordt het vandaag. Dille en amandelschaafsel voeg ik nog toe aan de zalm.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mungbonen, zijn dat niet de zelfde die je kan laten kiemen en dan als taugé eet?
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja, dat klopt. Eigenlijk wist ik dat niet eens. Het handige van mungbonen is dat ze na een nachtje weken in 20 minuten gaar zijn. De meeste peulvruchten moeten dan nog zeker een uur.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Waar koop jij mungbonen? Ik zie ze hier bij de supermarkten niet veel. Eigenlijk alleen bij Albert Heijn en die ligt niet zo op mijn route. Als ik er dan kom, blijken ze die ook nog vaak niet in huis te hebben.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kamilla,
Hoe maak je verse zalm klaar . Mijn man kwam laatst ook thuis met zalm ,gekregen van een vriend ,die ook wel eens paling meebrengt . Ik heb echter geen idee hoe je die zalm GOED klaarmaakt . Ik heb het een keer gedaan en toen kon ik het niet lekker vond . Als we ergens gaan eten bestel ik wel vaak zalm omdat ik het lekker vind ,dus zal ik wel iets verkeerd doen |
|
Reageer | Pagina <1 2627282930 37> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |