Wat staat op het menu? |
Reageer | Pagina <12345 34> |
Autheur | |
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Restjes courgettesoep en restjes salade
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als ik aan erwtensoep denk, denk ik aan de tijd toen ik ongeveer 100 jaar geleden in de Amsterdamse Jordaan woonde en nog wel eens in de kroeg kwam. Een van de kroegen was van een ouder echtpaar en die vrouw maakte ouderwetse erwtensoep met spek en vlees en worst. Lekker voor je meissie, zei ze dan tegen me, eet maar op het vet loopt langs je kin zo lekker. ze waren heel lief voor me
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als kinderen gingen wij altijd naar vakantie op een boerderij , daar stonden er versteld van dat wij snijbiet zo lekker vonden .
De andere gasten lustten het niet . Overigens hebben wij gisteren erwtensoep gegeten ,ik had nog een blik staan . Ik was het weer zo zat ,dat ik er gewoon trek in kreeg .Nu zitten we weer buiten in het zonnetje zolang het kan . |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
aardappelen (mijn ex kocht op de markt Andijker Muizen, super lekkere aardappelen) snijbiet en een kaas schnitzel die snijbiet wil ik wel even over uitweiden; die had ik in maart gezaaid (zaad van lidl 0,19 ) in april kon ik voor het eerst oogsten. sindsdien heb ik elke week voor mijn buren en voor mij geoogst en nog af en toe iemand anders tussendoor laten oogsten. voor vandaag had ik van 2 planten het buitenste blad geoogst wat genoeg is voor ruim 300 gram op mijn bord plus de rest waar ik soep van heb gemaakt. Het is een mooie schone groente waar, door de groeiwijze, nagenoeg geen beestjes in zitten en ook geen grond. als je ooit groenten in je tuin wilt zetten vind ik snijbiet echt een aanrader! |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Geroerbakte spekreepjes met Italiaanse wokgroente met grotchampignons in kaas-spekjessaus en dat over de eierpasta uit de Elzas. Koud glas water ernaast.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik had een koolrabi meegenomen van de tuin, de eerste dit jaar en, omdat hij me wat klein leek, nog wat worteltjes. vanmiddag kreeg ik door de vermoeidheid van de afgelopen week plus de nieuwe situatie thuis een eetbui die ik afreageerde op een zak oven baked chips. de tweede zak die ik in huis had heb ik uit voorzorg maar in de vuilnis gemikt. dus dacht ik dan eet ik nu alleen de groenten plus een vleesvervanger, zette dat heerlijke spul op het gas en vergat de hele wereld toen Tofu spontaan kwam knuffelen enfin, alles aangebrand. ik eet nu, dat wat ik nog heb, 2 botehammen met een vega lekkerbekje en een paprika
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je moet het dus met je ogendicht eten ,net als met een proeverij.
Je hebt er plezier aangehad moet je maar denken . |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik doe mee met een actie van de bond voor vegetariers; 30 dagen koken voor 2,50 pp ik krijg elke dag een recept 30 dagen lang gisteren kwam er met wieden een boerenkoolplant mee dus vandaag maakte ik boerenkool/linzenburgers, zoete aardappel friet met mayonaise en een salade van wortels en tomaten tenminste....dat was het plan. de salade redde ik niet meer qua tijd maar dat is niet erg want ik 'snoep' de rest van de dag gewoon die wortels en tomaten. de friet had knapperig moeten zijn maar is dat niet en de burgers lijken ook niet echt op burgers maar! maar wel allemaal lekker van smaak of ik het nog eens probeer weet ik niet want er komt best wat vet bij kijken maar voor een keertje vond ik het leuk en lekker |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3042 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanavond eten wij slavinken, gekookte aardappelen en groente (nog ff kijken welke groente het gaat worden)
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanavond wortelen, geschrapte opperdoezen en lekkerbekjes in bierbeslag van Iglo. Als toetje amandelgriesmeelpudding, ze staan al af te koelen.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je kunt spitskool als kool eten en als het in de pan zit zie je het verschil tussen een groene/witte kool en n spitskool niet. Ik vind spitskool
iets zoeter - maar veruit favoriet is toch echt de rode kool.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik eet gebakken aardappels, wortelen uit m'n kasje en een toscaanse care (is die ook maar op)
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je traint het vet eraf en je bouwt spiermassa weer op .
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik rammelde na het sporten. Ik heb eerst een kop soep uit zak gegeten, champignon, en nu zit ik met een bapao rundersmaak. Jaja, eerst het er af trainen en dan het er weer aan eten.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Om een uur of half een worden het sperciebonen , aardappelen sla en een schnitsel .
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je kunt andijvie ook als sla eten.
Wij hebben net het eten achter de knopen: geschrapte opperdoesjes, bospeen en een hamburger omwikkeld met ontbijtspek uit de airfryer. Ik ben nog niet aan een toetje toe, straks een wilde perzik. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
niania
Hobbyguru Lid sinds: 27 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3612 |
Post Options
Thanks(0)
|
sperziebonen uit blik met Parijse aardappeltjes en vissticks
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gekookte andijvie vind ik ook niet geweldig. Maar een stamppot rauwe andijvie is wel lekker.
|
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ze aten alles wat eetbaar leek. Aardappelschillen met gekookte meeuw. Waterpannekoekjes met meelworm.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
mijn buurvrouw kwam gisteren met een zak(je) gesneden andijvie, of ik het wilde ik ben niet zo dol op andijvie maar ze dreigde het anders weg te gooien en omdat ik ronduit, vierkant en driehoekig tegen voedselverspilling ben eet ik nu stamppot andijvie met daarbij een toscaanse care. ik hoop vanmiddag een suikervrije jam te koken van zwarte bessen van de tuin. misschien met agar agar, misschien met een (thee)lepel honing...
|
|
Reageer | Pagina <12345 34> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |