Wat staat op het menu? |
Reageer | Pagina <1 1920212223 34> |
Autheur | |
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja, meestal zeg ik niets over fruit, maar nu de groente zo duidelijk ontbrak, behalve in de soep, dacht ik dat ik het maar even apart moest zeggen. Hij heeft een appel gepakt en ik 3 mandarijnen.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn man zet altijd een bakje met gepelde mandarijnen voor mij neer .
Daar doe ik dan de hele avond mee. Ik ben niet zo'n fruiteter dus het is maar goed dat hij dat doet ,anders kwam het er echt niet van . |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
van de woningbouw kregen we een doosje met 2 mini stroopwafels, 2 fudge, 2 nougat en 2 mini tony's chocolonely nu heb ik vanaf 10 oktober niet gesnoept en in eerste instantie had ik dat hele doosje weggezet om weg te gooien na mijn middagslaapje echter heb ik altijd zin in wat zoet maar waar ik normaal 2 of 3 gedroogde pruimen pak, pakte ik nu het doosje. ik vond het ongelooflijk lelijk zoet smaken, en toch door eten he, domkop! nou dat heb ik geweten, ben er de hele avond naar van geweest! eerst maagpijn, later maagzuur! tabletje ingenomen maar dat mocht ook niet baten oke, ik heb mijn lesje gehad! maar het is het gebaar dat telt en het was een erg aardig gebaar van de woningbouw. om de lockdown door te komen stond er op het begeleidend briefje
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het is zeker een aardig gebaar ,het feit dat ze er aan denken alleen al
Maar wat ik altijd zo vreemd vind ,dat het zovaak zoetigheid en snacks zijn Veel mensen mogen geen suiker en er wordt heftig gestreden tegen teveel zout . Iets van fruit zou ook een aardig gebaar zijn . Bij de voedselbank valt het me ook altijd op dat er zoveel snacks tussen stoppen Maar we bekijken het maar van de goede kant |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
bij de eerste lockdown kregen we allemaal een bosje tulpen, zo hielpen ze ook meteen de kwekers en ja nu was het zoetigheid. voor mij een test waar ik dom op heb gereageerd want ik vind het niet eens lekker! en ik heb er nu nog altijd last van ik verdraag tegenwoordig helemaal geen fabriekrotzooi meer. zelf het bouillonblokje in de soep geeft me een avond maagzuur. nouja, ik zei het al, ik heb mijn lesje geleerd
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik maak tegenwoordig altijd pudding, melk & custard met 1 theelepeltje suiker tegen het aanbranden van de melk en daar verwerk ik dus
al die goedbedoelde snoepjes en koekjes in. Het is een beetje mikken, maar zo komt de zoetigheid goed terecht.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
leuk idee maar liever zonder fabrieks zoethoudertjes ik maakte vandaag gekookte aardappelen, rode kool met appel (die ik in het najaar al maakte en invroor) vegan hachee en voor toe griesmeelpudding gezoet met een rijpe banaan en verrijkt met frambozen uit de vries |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag eten wij ouderwets zuurkool stamppot met speklapjes.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
en ik eet 'zomers' gebakken aardappelen, sla en onbekende veganistische 'balletjes'
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
stamppot andijvie met een veggie gehaktbal. had dat nog niet eerder gegeten en vind het lekker. het lijkt uiterlijk erg veel op een gehaktbal van vlees, of het er qua smaak ook op lijkt kan ik niet beoordelen na bijna 30 jaar nu hoeftie van mij ook niet zo op een gehaktbal te lijken maar ik begrijp wel dat dat voor anderen belangrijk(er) is. de smaak is voor mij in ieder geval goed en ik vind het fijn dat allerlei bedrijven zich nu op de ontwikkeling van vega(n) vleesvervangers stort, zo wordt de keus steeds ruimer. toen ik vegetarisch begon te eten war er alleen een poeder (te koop bij de reformwinkel) dat je moest aanmaken met water en dan had je notengehakt. ik vond de smaak toen er goed maar in de notengehaktballetjes die ik zelf wel eens maak, zitten echt stukjes noot wat de 'bite' natuurlijk flink verandert; ophaalt voor mij.
|
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag een salade en brood. Op donderdag hebben wij een zgn. "pas" dag
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sperciebonen met salade en rul uitgebakken gehakt .
Ik had geen zin om ballen te draaien en te braden . Voor morgen staat draadjesvlees op het program . Kan je draadjes vlees ook in zo'n app .van jou maken Machtelt ? Ik heb het altijd in de snelkookpan gedaan ,maar die vertoont kuren . Ik heb nu de tijd om na te denken ,want de winkels zijn toch dicht . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik was gisteren al in het vooruit lui en ik heb zowel kipfilet als varkensrollade in de airfryer gaar gemaakt. Nu eten we wortelen, die zo dik waren dat ze met de dunschiller geschrapt moesten worden, lekker snel, aardappelen en heel dun gesneden rollade. In de koelkast staan twee amandelgriespuddinkjes klaar.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat ik met gehakt gemerkt heb, is dat je het ook heel goed in de oven gaar kunt krijgen (ik heb van die mini broodvormen) dan hoef je niet
de hele tijd bij de pan te staan en steeds de ballen te draaien. Vandaag vis van de markt dag, dat is dus nog een verrassing.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Broccoli ,komkommer en draadjesvlees .
Ik hoop dat de jus nu goed is ,.laatst was er een hint . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Van iemand die bijna nooit in de keuken te vinden is? Zoéén heb ik hier rondlopen. Wel dingen weggooien achter mijn rug, terwijl ik 4 pannen op het gas heb, of met vogelvoer gaan rommelen, als ik mijn ontbijt aan het maken ben, maar wanneer ik hulp nodig heb, omdat alles tegelijk gaar is en er gesneden, geroerd en afgegoten moet worden, komt het verweer, dat "hij toch nooit in de keuken mag komen?" En bovendien zit hij dan net middenin een computerspel. De jus is nooit zoals zijn moeder die vroeger maakte. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
makkelijk en voedzaam want ik heb hard gewerkt vanmorgen: twee tempeh burgers en een kom wortelsoep
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Volgens mij is het geheim van de jus bij braadvlees . . . ontbijtkoek, zo het laatste halfuur er een plakje ontbijtkoek in verkruimelen et voilà.
En niet zeggen hoe je dat gedaan hebt, want anders krijg je daar weer gezeur over . . .
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor draadjesvlees heb ik een slow cooker, het vlees met water/wijn kan daar direct in en dan eerst opwarmen en dan laten sudderen. Maar ik vind het lekkerder om het vlees aan te bakken, dan in de slowcooker te leggen en de aanbaksels los te maken met wijn en warm water en over het vlees te gieten. Ze zijn overal te koop, lagen ook bij Lidl en Aldi. je kunt ze opzoeken op google, er zijn ook kookboeken voor. Die truc met los gebakken gehakt noem ik gehaktjus of gehaktsaus. Natuurlijk deed mijn schoonma dat nooit, maar draadjesvlees maakte ze ook nooit, dus ik accepteer geen klachten. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Of een korstloze boterham besmeerd met mosterd. Inderdaad niks zeggen dom kieken. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Reageer | Pagina <1 1920212223 34> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |