Wie heeft dit wel eens gedaan |
Reageer |
Autheur | |
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 19 Januari 2022 om 09:05 |
Ik maakte stoofvlees altijd klaar in mijn snelkookpan ,daar kan ik geen passende ring meer voor krijgen .
Sindsdien heb ik geen stoofvlees meer klaar gemaakt ,omdat ik geen zin had in uren sudderen met wijn of azijn en alle kruiden . Nu las ik laats. in een recept van een slager ,dat je vlees moet marineren in 2 koppen koude sterke thee en dan minstens afgedekt 3 uur in de koelkast zetten , dat het dan bij het braden ,mals wordt en ook nog in minder tijd . Ik denk ook wel eens aan de slowcooker van Machtelt , maar waar laat ik dat ding weer ,als het zo ook kan . Dus mijn vraag ,wie heeft bovenstaande ooit gedaan ? |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23669 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb dat nooit gedaan en ik slowcook ook niet meer. Ton liet twee keer zijn vlees staan, hoewel ik er lekker van at. Toen was het voor mij over en uit. De slowcooker staat achteraan in de gangkast. Ton is meer van de gehaktballen en sausijzen. Zijn moeder werkte en had nooit tijd voor langdurige kookprojecten.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat is hier ook zo .
Hamburgers slavinken ,gehaktballen ,speklappen en ik werd dat zat Ik at dan maar een halve . Ik verlangde ineens naar het stoofvlees van mijn vader ,maar dat stond uren op het peteroliestel . Zal de leeftijd wel zijn . Mijn dochter eet geen vlees ,prima ,,we hadden er eens een gesprek over ,volgens haar mist ze niets ,alleen de hache van van d'r moeder . Ik kan het marineren met thee altijd met een klein stukje proberen, kan er dan altijd nog hache van maken . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23669 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik had na jaren eindelijk de malse runderlapjes van mijn moeder nagemaakt, en dan worden ze niet gegeten. Mijn moeder werkte veel met wijn in de keuken. ook in appelflappen, oliebollenbeslag met bier, dat soort gekook.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik nu wel, maar het maakt niets uit .
Ineens bedacht ik dat ik nog een Romertopf had , daar stond ook een recept in . Er stond wel bij dat als het vlees niet zacht werd dit niet aan de Romertopf lag maar aan het vlees . |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23669 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zo'n Römertopf moet wel eerst langdurig in water liggen voor hij in de oven kan. En je moet de temperatuur langzaam opvoeren. Mijn moeder had daar geduld voor, ik niet. Helemaal als ik dan denk, dat Ton zijn vlees klein gaat snijden en aan de eksters voeren. Ik denk dat doorregen vlees malser wordt bij langdurig garen dan mager rundvlees.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lidwina
Hobbyguru Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14088 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik stoof vlees gewoon op mijn fornuis. Was vroeger minder succesvol, maar nu ik op inductie kook gaat het perfect.
|
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik krijg mijn kleinste gaspit niet laag genoeg meer ,ook niet met sudderplaatje .
Ik denk dat je inductie ,op lagere temp kan zetten . Ik heb ook wel eens aan inductie gedacht, maar ik kan geen inductie inbouwplaat vinden die de afmeting heeft van mijn inbouw gaskookplaat . |
|
lidwina
Hobbyguru Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 14088 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb alleen in vakantiehuisjes op gas gekookt. Bracht ik echt niets van terecht. Gewoon elecrtrische altijd, ook vroeger thuis, als ik toen al kookte, dat deed mijn moeder. Inductie is ideaal. Had ik niet verwacht. Kun je echt heel klein zetten. Ik moet wel opletten dat groot veel groter is dan electrisch vroeger.Je zou een los inductieplaatje kunnen kopen. Ik meen die wel eens gezien te hebben. Geen idee hoe ze functioneren.
|
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
Reageer | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |