Forum
winkelpatronenhobbydoosforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Plezante momenten van vroeger:

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 411
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Onderwerp: Plezante momenten van vroeger:
    Posted: 28 Februari 2021 om 16:16

Tot mijn 4de jaar  steevast met een jurkje rondgelopen, (ook nog in het eerste kleuterklasje). 

Twee van die jurkjes heb ik nog steeds, (en die koester ik).

Op het einde van het eerste leerjaar, was ik 7 jaar. Op de laatste dag van het schooljaar werd er een stukje toneel opgevoerd door de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. Iedereen (30ll) wilde wel de rol van het meisje spelen.

 10 wilden wel een jurk aandoen, maar toen gezegd werd dat de jurk reeds thuis moest aangedaan worden  was ik de enige jongen die het aandurfde om gedurende die 14 dagen in een jurk naar school te komen.  Ik kreeg heel veel respect van alle leerlingen. (boekentas werd gedragen, deuren werden opengehouden).  Het tweede leerjaar was net hetzelfde.

Heb, na lang aandringen toch twee keer in die jurk naar de winkel mogen gaan, (de eerste keer alleen, de tweede keer met mam erbij)

Op mijn 12de, eens gedurende een week een pull van mijn oudste nicht aangedaan om naar school te gaan.

In elk van de vier lagere scholen waar ik naar school geweest ben, heb ik telkens een schoolkameraadje gehad. In de vierde school, was er een jongen die altijd kleding droeg die tot op de knieën kwam. Toen ik vroeg waarom hij zulke toffe kleding droeg, en waar ze die verkochten zei die: “Mijn moeder maakt al mijn kleding”. Tijdens het spelen  deed die eens een handenstand en zodoende zag ik dan dat zijn piemeltje door een gaatje in zijn broek stak. (was grappig om te zien)

Op mijn 21ste in den aldi: we (mam en ik) kochten voor mij twee jassen en twee longshirts. Aan de kassa, na het betalen, trok ik er van beide een aan. (Het was buiten gaan regenen). De kassierster zei: “Meneer, dat is dameskleding. Mam zei: ”Bent u morgen ook hier aan deze kassa”? de kassierster zei ja.

Vandaaruit naar de winkel gereden om een lap stof te gaan kopen. (ik koos een rood-witte ruitjesstof). Mam maakte daar dan een echte jurk van voor mij.

’s Anderendaags mam en ik (ik dus in die jurk) naar die winkel. Weer boodschappen gedaan en aan die kassa zei mam, na het betalen van de rekening. EN??? Maar de vrouw zei niks, zij keek enkel maar.

Moest het mogelijk zijn om terug in de tijd te reizen, dan zou ik terug naar die tijd gaan, (en ook de leeftijd van telkens acht jaar willen hebben en mijn 21ste jaar amper 12 jaar zijn)

Back to Top
carolina2 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1638
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 28 Februari 2021 om 16:30
de vorige keer schreef je ook over het verlangen in je jeugd om jurkjes te dragen en toen vond ik het een verdrietiger bericht dan nu.
toen kreeg ik de indruk dat het je nog steeds pijn deed dat je dat niet vaker mocht, je moeder weigerde je een kleedje te kopen als ik me goed herinner, nu lees ik dat je moeder wel mee ging in jouw wensen en mooi achter je ging en bleef staan toen een ander er wat van vond/zei Smile

heb ik je berichten goed gelezen of wilde je ons toch wat anders zeggen dan alleen een leuke jeugdherinnering ophalen?
dit gaat voorbij
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 411
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Maart 2021 om 13:48
Ja, carolina2, maar dit kleedje was eigendom van de school, maar kleedjes van mezelf, dat mocht niet. (en daar ben ik nog steeds treurig om)
Het waren ook de enige keren dat man voor me opkwam. En daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. 
Ik ben haar nog steeds dankbaar voor het feit dat ik die twee damesjassen  en twee long-shirts gekregen heb.
Sinds een achttal jaren zorg ik voor mijn broer, (M.S.) en hij is de enige welke ik nog heb. (Mam is op 02 05 2021 dan al 4 jaar overleden). Maar ik ben nog steeds van plan om, moest mijn broer te komen overlijden, dat ik dan wel eens een twee weken er tussenuit ga. En dan ook meer en openlijk met een jurk de straat op ga. (doe ik nu soms enkel als het donker is) 
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1638
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Maart 2021 om 14:17
waarom dan pas? wat is er mis aan om in een jurk te lopen als jij je daar fijn bij voelt?
er zijn miljoenen vrouwen die in een broek lopen, waarvan ik er een ben. en er zijn landen waarin een jurk voor mannen tot de traditionele klederdracht behoort.
maar buiten dat, doe wat je het fijnst vindt! en doe het nu want niemand heeft je morgen beloofd Smile

zet 'm op he, ik sta achter je Thumbs Up
dit gaat voorbij
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7929
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Maart 2021 om 10:48
Je hebt b.v. ook Zack Pinsent, die in mode van 400 jaar geleden loopt, altijd omdat hij zich dan het fijnst voelt. Dus gewoon doen.
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 411
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 05 Maart 2021 om 17:33
Van de week, ik was met de fiets naar de nabijgelegen gemeente gereden. Ik had één van mijn vele lange T-shirts aan. Die was veelkleurig, horizontale gestreept en knielang. Onderweg kom ik een man tegen; en die zegt goedendag, mag ik eens iets vragen?  En ik zeg ook een goedendag tegen hem. Dan vraagt hij waar ik wat ik aanheb, gekocht heb.
Ik zeg hem dat ik dat zelf gemaakt heb. 
Dan vroeg hij hoe ik dat gedaan had. Ik geef de hele beschrijving van hoe ik dat gemaakt had.
Daarop dankt hij mij en zegt dan: "Nu  weet ik hoe ik ook zo'n kleedje kan maken". 
Omdat het net knielange T-shirts zijn valt het niet meteen op dat het kleedjes zijn, maar het kleedje wat ik later ga dragen, daaraan zie je weldegelijk dat het een kleedje is, met gefronste, een plooien rok of een cirkelrok eraan. 
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1638
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 05 Maart 2021 om 19:06
wie weet hoe goed je die man hebt geholpen Smile
dit gaat voorbij
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7929
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Maart 2021 om 10:20
Mannenmode is door de eeuwen saaier geworden, dus hup Francis

Back to Top
 Reageer Reageer
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownDeze pagina werd gegenereerd in 0.129 seconden.
Lang Yarns