Print Pagina | Close Window

vijgen-confituren

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Patronen Hobbydoos
Forum Naam: Vragen
Forum: Heb je een vraag over een patroon stel hem hier
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=11091
Print Datum: 27 April 2025 om 16:20
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: vijgen-confituren
Bericht van: Guests
Onderwerp: vijgen-confituren
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 13:56

kun je verse vijgen invriezen,tot ik er genoeg hebt om er later jam van temaken.

groetjes puck




Antwoorden:
Bericht van: drempt
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 14:55
geen idee
ik heb een vijgenboom in de tuin
ben dus benieuwd

-------------
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd


Bericht van: Guests
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 15:00

ja daar heb toch niks aan,ga het gewoon proberen.

groetjes puck



Bericht van: odette
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 15:08

http://www.tuin-wiki.nl/Main/Vijg - http://www.tuin-wiki.nl/Main/Vijg  hier staat iets over het invriezen, kan wel.

Ook vond ik dit stukje tekst:
Hou er rekening mee dat de meeste vruchten vrij slap worden na het ontdooien. Veel vruchten laten zich wel goed in suikerwater invriezen. Gebruik dan 250 gram suiker per liter water. Ook kunnen vruchten bestrooid worden met kristalsuiker. Maakt u van de vruchten jam, dan is het geen probleem dat de vruchten na het ontdooien slap zijn.



-------------
odette


Bericht van: Guests
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 18:02

bedankt odette,ik wist niet dat erzo veel soorten vijgen bestonden.

groetjes puck



Bericht van: Dikky
Datum bericht: 02 Oktober 2009 om 21:07

Mmmm, wat groeit er bij jou toch veel lekkers in de achtertuin. Ik zou bijna jaloers worden, ware het niet dat wij van de zomer ook lekker veel frambozen hadden en die liggen hier nu lekker in de dieper. Ze worden natuurlijk wat zachter maar voor een saus of iets dergelijks is het heel goed te doen. Ze verliezen niets van hun smaak en zijn verschrikkelijk lang houdbaar. Vorig jaar hebben we de hele winter frambozen gegeten in de yoghurt en over het ijs.

Maar over vijgen kan ik je helaas niets vertellen, daarvoor woon ik te noordelijk.



-------------
Groetjes,
Dorine


Bericht van: speets
Datum bericht: 04 Oktober 2009 om 19:34
Vorig jaar had ik er zó veel dat ik kilo's ingevroren heb om er later jam van te maken.
Ik heb ze vantevoren alleen geschild, geen suikerwater ofzo. Ging prima.
Ik had (fijngemaakte) wal- en hazelnoten door de jam gedaan, lekker!

Afgelopen winter is mijn boom bevroren, maar intussen toch weer uitgelopen en groter dan ooit!
Succes!

-------------
Je kunt de mate van beschaving van een land aflezen aan de manier waarop men de dieren behandelt (Ghandi).


Bericht van: pien66
Datum bericht: 04 Oktober 2009 om 20:30
ik ga binnenkort proberen wijnjam te maken, nee ik ben niet alcoholverslaafd de alcohol verdampt tijdens het proces

-------------
Groeten Jacqueline



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net