Tart Pastry
Haak your basis voor een cirkel (bv, opzetlus, of haak drie losse en haak de eerste toer in de eerste losse. Dus 6 vaste in één steek).
-Toer 1: vaste 6 in rondje. -Toer 2: haak 2 vaste in elke vaste, 12 vaste totaal. -Toer 3: haak (2 vaste in 1 vaste, vaste). Herhaal rond, totaal of 18 vaste. -Toer 4: haak (2 vaste in 1 vaste, 2 vaste). Herhaal rond, totaal of 24 vaste. -Toer 5: haak (2 vaste in 1 vaste, 3 vaste). Herhaal rond, totaal of 30 vaste. -Toer 6: haak (2 vaste in 1 vaste, 4 vaste). Herhaal rond, totaal of 36 vaste. -Toer 7: vaste in achterste lus van elke vaste, totaal 36 vaste. -Toer 8-10: vaste in beide lussen van elke vaste, totaal 36 vaste. -Toer 11: haak (2 vaste in 1 vaste, 5 vaste). Herhaal rond, totaal 42 vaste. -Toer 12: haak (3 stokjes in een vaste, 2 vaste). Herhaal rond. draad afknippen, lang stuk laten hangen om het bovenstuk (de “vulling” erop te naaien.
Tart Filling
Note: Bobble = haak 5 stokjes in 1 vaste, maar laat altijd de laatste 2 lussen op de naald. De laatste keer haal je de draad door 6 lussen (5 samen afgekante stokjes)
Haak your base for a round (ie, Magic Ring, or simply chain three and work next toer in the first chain.
-Toer 1: vaste 6 in cirkel. -Toer 2: Haak 2 vaste in elke vaste. Herhaal rond, totaal 12 vaste. -Toer 3: vaste rond, haak een aantal bobbles ipv vaste. Niet te symetrisch! -Toer 4: haak (2 vaste in 1 vaste, vaste). Herhaal rond, totaal 18 vaste. -Toer 5: haak (2 vaste in 1 vaste, 3 vaste). , haak een aantal bobble ipv vaste. Niet te symetrisch! Herhaal rond, totaal 30 vaste. -Toer 6: haak (2 vaste in 1 vaste, 4 vaste). Herhaal rond, totaal of 36 vaste. . -Toer 7: haak (2 vaste in 1 vaste, 5 vaste). Herhaal rond, totaal of 42 vaste. haak een aantal bobble ipv vaste. Niet te symetrisch -Toer 8: haak (2 vaste in 1 vaste, 6 vaste). Herhaal rond, totaal of 54 vaste. haak een aantal bobble ipv vaste. Niet te symetrisch
draad afknippen en afhechten. Duw de bobbles zo dat ze allemaal dezelfde kant opkijken.
Stevig opvullen. Vul ook alle bobbles goed op. Naai de bovenkant aan de taartbodem. Duw de boden tegen iets plats om hem goed plat te krijgen
.
Klaar
De vertaling van de tweede link (of de eerste)
Het vertalen is niet zo moeilijk. Op de site van de breikraam staat een vertaling van de steken. Ik sla een engels patroon op in Word en met zoeken en vervangen vertaal ik
|