Print Pagina | Close Window

tokkelroom

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=15476
Print Datum: 30 April 2025 om 09:20
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: tokkelroom
Bericht van: Christien
Onderwerp: tokkelroom
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 11:03

Wie heeft er een recept voor tokkelroom?

Niet voor advocaat, die heb ik al. en ik vind tokkelroom lekkerder. Laatst heb ik het ergens geproefd met amaretto, heerlijk!

Wat is eigenlijk het verschil tussen advocaat en tokkelroom? Zit er slagroom in tokkelroom?

Christien




Antwoorden:
Bericht van: esthertje
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 11:12
ik heb geen recept maar ik weet dat tokkelroom minder alcohol bevat waardoor het geen advocaat mag heten en het is zachter van smaak.

-------------


Bericht van: esthertje
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 11:26
http://dranken.startpagina.nl/prikbord/read.php?607,4927973, 4927975#msg-4927975

deze heb ik net gevonden op het web maar weet niet of het een goede is


-------------


Bericht van: amandel
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 12:21

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=111964 - http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=111964  nog 1.

Advocaat moet een alcoholpercentage van 14% hebben, als het daaronder zit
mag het geen advocaat heten dus krijgt het fantasienaam, tokkelroom bevat 8%
alcohol    (bron internet) dit heb ik niet van mezelf,

groetjes irene



-------------
Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.


Bericht van: Christien
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 13:22

bedankt voor jullie reacties, maar volgens mij is dit allemaal advocaat. Of zou er in tokkelroom geen (slag)room moeten?

Christien



Bericht van: Eugenie
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 15:14
Ik weet wel het receptvoor advocaat en ameretto advocaat maar tokkelroom weet ik niet, misschien meer eieren?

-------------

~De overwinning is niet altijd voor de snelsten of de sterksten maar voor hen die volhouden~





Bericht van: diny183
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 18:22

Ik heb geen idee hoe het gemaakt wordt.

Maar wel hoe het smaakt, mmmmmmmm



-------------


Bericht van: esthertje
Datum bericht: 09 Juni 2010 om 20:51
tokkelroom is bijna het zelfde als advocaat.
er zit geen slagroom in
maar door het opkloppen van de eieren wordt het luchtig.




-------------


Bericht van: odette
Datum bericht: 12 Juni 2010 om 09:35
Volgens mij is het verschiil ook het alcohol percentage. Ook is tokkelroom vaak meer witter van kleur. Heb eens ergens gelezen dat dat is omdat er geen kleurstof in zit. Je zou dus ook wittere advocaat kunnen hebben.

-------------
odette


Bericht van: pien66
Datum bericht: 12 Juni 2010 om 11:09

Ik heb wel een recept voor antiliaanse advokaat lijkt op tokkelroom

Fles advokaat

blikje gecondeseerde melk

borrel glaasje rum, 15 druppels amandelconcentraat

Of ipv bovenstaande borrelglaasje ammaretto.

Alles mengen en niet alles gelijk nuttigen



-------------
Groeten Jacqueline



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net