Print Pagina | Close Window

jam zonder geleisuiker

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=16432
Print Datum: 18 November 2025 om 11:04
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: jam zonder geleisuiker
Bericht van: Mia316
Onderwerp: jam zonder geleisuiker
Datum bericht: 13 Augustus 2010 om 10:54

Hoi Dames

heb lang over nagedacht om jam in egypte te maken maar daar hebben we geen geleisuiker

weet dat het ook met gewoon met suiker kan.

iemand een receptje voor mij hoe ik het moet doen?

 

 



-------------



Antwoorden:
Bericht van: L33ntje
Datum bericht: 13 Augustus 2010 om 11:05
Geleisuiker was en is vooral een methode om makkelijker of sneller jam te kunnen maken, maar normaal gesproken zou er in vruchten voldoende pectine moeten zitten om jam te kunnen maken zonder. Zo deden we het tenslotte in de tijd voor de pectine / geleisuiker óók. Hooguit krijg je wellicht iets dunnere jam.

De meeste pectine zit in de stukken die we liever niet eten ; de schillen en de klokhuizen en de pitten bijvoorbeeld. Door die mee te koken en de jam daarna te zeven, haal je toch zo veel mogelijk eruit wat er inzit. Verder gebruik je gewoon 1 deel vruchten op 1 deel suiker, maar dan dus de 'meekokers' als extra. Dus een kilo schoon fruit op een kilo suiker, en dan de pitten enzo erbij.

Zie ook bijvoorbeeld http://www.freewebs.com/ruudendiana/inmaakjam.htm - HIER.




Bericht van: Corrie
Datum bericht: 14 Augustus 2010 om 09:32

Ik zou het niet weten maak heel wat jam maar nooit zonder geleisuiker.

Je kan wel iets van pectine of zo gebruiken maar ik doe dat nooit kan je niet helpen jammer genoeg.



-------------
Hou de eer aan jezelf


Bericht van: Judy
Datum bericht: 14 Augustus 2010 om 17:57
volgens mij zijn er ook bepaalde fruitsoorten die van zichzelf meer pectine bevatten. Is er nergens iets meer over het vinden op het net?

-------------
groetjes,



geniet en leef in het hier en nu.


Bericht van: Eeyore82
Datum bericht: 14 Augustus 2010 om 23:05
Heb net 46 potten pruimenjam gemaakt de afgelopen week, daarbij doe ik op 1 kilo pruim 800 gram suiker. Ik kookte 3 kilo per keer (dus 2,4 kilo suiker). Fruit erin en suiker erbij en dat liet ik 2 uren opstaan, vanaf dat het kookte (kleinere hoeveelheden kunnen wat korter)
Inderdaad hangt het van de pectine af in fruit. Zo kun je bijvoorbeeld ook het sap van een citroen erbij doen, of wat appel. Op internet zijn heel wat recepten te vinden.

Groetjes Marije


Bericht van: drempt
Datum bericht: 15 Augustus 2010 om 09:18
je kunt ook marmello gebruiken heb ik van internet ikzelf heb dat nog nooit gebruikt

-------------
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net