Print Pagina | Close Window

Soep

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=21677
Print Datum: 21 November 2025 om 12:07
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Soep
Bericht van: mimisa
Onderwerp: Soep
Datum bericht: 15 Juni 2011 om 09:50
Mijn moeder maakte wel eens soep met witte bonen in tomatensaus, prei, rookworst en misschien nog wel iets.
Kent iemand dit? En heeft iemand daar een recept van? Ik vond dit toen altijd heerlijk en wil het graag zelf eens maken.


-------------


De aarde is rond en wat 't einde van de wereld lijkt is misschien wel het begin



Antwoorden:
Bericht van: marjolein2202
Datum bericht: 15 Juni 2011 om 11:40
klinkt als ene lekkere stevige soep. Ik ken het niet.


Bericht van: Mistig
Datum bericht: 15 Juni 2011 om 11:45
Lijkt, naar mijn idee een beetje op wat ze in Duitsland Servische bonensoep noemen. Heb even voor je gegoogled en http://www.chefkoch.de/rs/s0/serbische+bohnensuppe/Rezepte.html - HIER  wat gevonden. Recepten zijn in het Duits, hoop dat je er iets aan hebt.

-------------
Bloei daar waar je geplant wordt.


Bericht van: smimske
Datum bericht: 15 Juni 2011 om 12:40
Ik heb zelf geen idee,maar kan het eens aan mijn man vragen,die is eerst altijd kok geweest en had ook een oma die erg graag kookte. Misschien dat hij het (her)kent.....

-------------


Bericht van: saskia welmoed
Datum bericht: 15 Juni 2011 om 18:29

Misschien kun je hier iets mee :

groeten,

Saskia Welmoed

Winterse witte bonen soep Zelf bedacht/eigen recept  Gebruikers opties

.

Een heerlijke maaltijd soep voor de koude dagen.

Ingrediënten voor 6 personen

4 dikke speklappen.
1 rookworst.
1 dikke grote prei.
Middelmaat knolselderij.
3 grote aardappels
1,5 liter vleesbouillon.
2 winterwortels ongeveer 400 gr.
1 blik a 500 gr. witte bonen uitgelekt.
Peper, zout.

Hulpmiddelen

Grote pan, snijplank en een mes.
Een staafmixer.

Voorbereiding

Snij de knolselderij, aardappels en winterwortel in blokjes.
snij het spek in dunne reepjes en de rookworst in halve plakjes.
Snij de prei in hele dunne schijfjes en was die even.

Bereidingswijze

Kook de knolselderij, aardappels en de winterwortel in de helft van de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer met de staafmixer het geheel goed door tot een homogene massa en voeg dan de rest van de bouillon en het spek en de prei schijfjes toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de rookworst en de witte bonen toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveertips

Serveer er boterhammen met kaas en mosterd bij.




Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net