RECEPTEN: Oud brood niet weggooien.
Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=26210
Print Datum: 22 November 2025 om 00:57 Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com
Onderwerp: RECEPTEN: Oud brood niet weggooien.
Bericht van: Marileen
Onderwerp: RECEPTEN: Oud brood niet weggooien.
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 08:31
Oud brood gooi ik nooit weg. Geef het aan de vogeltjes, en ook maak ik er nog wat lekkers van  Ik heb wat lekkere recepten die je kunt maken met oud brood 
CHOCOLADE BROODCAKE: Benodigdheden: Brood, broodjes, baguettes of ander (oud) brood. 750 ml melk 3 eieren 5 eetlepels crème fraiche of slagroom 200 gr suiker 8 eetlepels instant chocoladedrank, bv nesquick
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek of snij het brood in stukjes en doe het in een ovenschotel. Schenk de melk eroverheen, het brood moet volledig volzuigen met de melk.
Kluts de eieren met de room, suiker en chocoladepoeder. Schenk het mengsel over het brood en bak het 1 uur in de oven. Af laten koelen en daarna op een rooster storten.
Je kunt het ook serveren met ijs en/of fruit.
EET SMAKELIJK!! 
WENTELTEEFJES: Benodigdheden: 4 (oude) boterhammen 1 ei 150 ml melk 1 theelepel kaneel 50 gram boter 2 eetlepels suiker
Bereiding: Snij de korstjes van de boterhammen. (korstjes kunnen weer naar de vogeltjes) Klop het ei, de melk en kaneel los. Week 2 boterhammen aan beide kanten in het mengsel van ei en melk. Zorg dat ze goed doordrenkt zijn, maar niet zo slap dat ze breken. Smelt de helft van de boter in een koekepan en bak op een rustig vuur de boterhammen aan beide zijden knapperig en goudbruin, Draai ze om met een spatel. Herhaal dit met de andere boterhammen. Schep de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze et suiker. Serveer ze warm. Eventueel met ijs en aardbeien.
EET SMAKELIJK .
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Antwoorden:
Bericht van: JoJo
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 08:36
Onze kippen krijgen normaal het brood wat oud geworden is. Wentelteefjes worden er ook al eens van gemaakt maar de broodcake kende ik nog niet maar ga ik zeker eens proberen. Dank je wel Marileen voor de tip.
-------------
|
Bericht van: widdy
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 09:14
|
Hier ook altijd zin in broodpudding. De suikervrij variant dan wel :) Recept staat hier: http://tinekescucina.blogspot.com/2012/01/broodpudding.html - http://tinekescucina.blogspot.com/2012/01/broodpudding.html
------------- Groetjes, Tineke
|
Bericht van: rittepetit
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 10:03
|
Njam, njam, njam Marileen, dat ziet er lekkerrrrrrr uit 
ga het ook eens proberen
|
Bericht van: Nellie
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 10:32
|
hoeveel brood heb je ongeveer nodig voor die chocoladebroodcake?
|
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 12:16
ik maak er soms broodpudding van anders de vogeltjes en in de zomer de paarden achter ons
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
Bericht van: simonevv
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 12:28
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail (kon hem hier niet plaatsen )
-------------
|
Bericht van: Nellie
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 12:37
|
simonevv wrote:
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail (kon hem hier niet plaatsen ) |
ik zou graag het recept willen hebben :) email: mailto:leheux@planet.nl - leheux@planet.nl alvast bedankt, groeten Nellie
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 16:18
simonevv wrote:
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail (kon hem hier niet plaatsen ) |
Oh dat klinkt ook lekker Simone......uhmmmm....je hebt m'n mail-adres hè! 
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 17:23
Sorry Nellie ik heb je een mailtje gestuurt voor het recept en nu zie ik dat het Simonne moet zijn  
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 17:48
Pralientje.....mag ik jouw recept ook aub?
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: Nellie
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 18:27
|
pralientje wrote:
Sorry Nellie ik heb je een mailtje gestuurt voor het recept en nu zie ik dat het Simonne moet zijn   |
is niet erg, kan gebeuren toch
|
Bericht van: IngeDeV
Datum bericht: 25 Februari 2012 om 19:52
simonevv wrote:
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met
krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn
met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail
(kon hem hier niet plaatsen ) |
Ik zou ook heel graag het recept ontvangen.
mijn man heeft een grote oven gekocht en is nu ook zelf
brood gaan bakken.
groetjes en dank Inge
------------- IngeDeV
http://ingedev.blogspot.com
http://ingedeve.weebly.com/eigen-werkjes.html
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 26 Februari 2012 om 08:31
Hier heb ik nog een hartig recept om te maken met oud brood  2 weken geleden heb ik het ook gemaakt en het is echt heerlijk! 
BROODTAART MET KAAS:
Benodigdheden: 6 tot 8 boterhammen, korstjes en kapjes mogen ook. 200 gr (restjes mag ook) belegen kaas. 3 eieren 1 kopje melk 1 glas witte wijn 20 druppels worcestershiresaus 2 theelepeltjes paprikapoeder 2 theelepeltjes gedroogde thijm peper cakevorm en bakpapier
Bereiding: Rasp de kaas of scheur, knip de plakjes in kleine stukjes. Vet een cakevorm in met olie of boter. Bedek de bodem met bakpapier. Leg daarop een laag brood, en bedek hem dan met kaas, daarop weer brood, dan weer kaas, daarna weer brood, maar eindig met kaas. Klop de eieren los met de melk, wijn, worcestershiresaus, paprikapoeder, thijm en peper. Schemnk dit over het brood en kaas, goed aandrukken en een half uurtje laten intrekken. De oven voorverwarmen op 120 graden. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ongeveer 70 minuten mooi goudbruin. 15 minuten laten afkoelen. Zijkanten lossnijden en op een broodplank storten. Mooie plakken van snijden en serveren met bv salade.
Zoooooooo lekker  EET SMAKELIJK!
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: Nellie
Datum bericht: 26 Februari 2012 om 10:52
|
klinkt inderdaad errug lekker :)
|
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 26 Februari 2012 om 14:55
Gekregen van beide nu zal het dubbel zo lekker zijn BEDANKT
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 26 Februari 2012 om 17:56
IK vind dat allemaal zoveel werk, ik maak er tosti's van of croutons voor op de sla.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 26 Februari 2012 om 18:08
Dat is ook lekker, doe ik ook weleens hoor
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 27 Februari 2012 om 11:19
|
Hoi Marileen
Ik doe gewoon oud brood met hete koffie ,4 eieren ,zakje vanillepudding ,rozijntjes en een ganse fles kandijsiroop en een ganse pak speculoos uit de aldi er bij en dat gezellig onder elkaar mengenen dan de oven in op 180 graden voor ongeveer een half uur en dan steek je er een priem in en is dat nog vochtig nog een beetje laten zitten een kwartier maar wel in het oog houden ,ik doe dat puur op gevoel .En die is heel lekker donker ook
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 27 Februari 2012 om 15:21
Pralientje.....dit ga ik toch ook eens maken hoor.......lijkt me heeeeeeeel lekker!!!
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: Marileen
Datum bericht: 27 Februari 2012 om 15:44
ONTBIJTVERDRIET:
Benodigdheden: (Oud) brood, croissantjes, ontbijtkoek, rozijnenbollen, koekjes, yoghurt, eieren, suiker, eventueel fruit.....dus alles wat er van een ontbijt over is.
Bereiding: Alle ingrediënten verkruimelen. Kan ook in de keukenmachine. Voeg er ongeveer evenveel yoghurt aan toe, en eventueel wat kaneel. Roer per 500 gr brood-yoghurtmassa 2 losgeklopte eieren en 30 gr suiker doorheen. Snij eventueel wat fruit in kleine stukjes en roer dit voorzichtig door de massa. Doe de massa in diepe vuurvaste potjes of in een ovenschaal en bestrooi met een beetje suiker. 18 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden tot de bovenkant mooi bruin is. Wel even laten afkoelen en dan mmmmmmmmm.....uitlepelen maar 
EET SMAKELIJK! 
------------- Ik haak nooit af!
http://www.animaatjes.nl/vogel-plaatjes/" rel="nofollow">
|
Bericht van: Judy
Datum bericht: 28 Februari 2012 om 11:20
oei, oei, oei, wat een heerlijke recepten allemaal. En een goede tip om oud brood niet weg te gooien, zoals mijn echtgenoot wel eens wil doen. Alhoewel onze hond ook graag een hard geworden sneetje brood lang bewaard, met veel blijdschap aan visite ter begroeting mee in zijn bek rondloopt en uiteindelijk opeet.
Maar ehhh, veel bevatten wel veel suiker. En ik moet al op mijn lijn letten. Dat wordt moeilijk. Het water loopt al in mijn mond.
Zag er wel een suikervrije variant bij staan. Zal die eerst maar eens gaan proberen.
------------- groetjes,
geniet en leef in het hier en nu.
|
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 28 Februari 2012 om 11:22
Mag ik eens vragen wat een ons is dat ken ik bij ons niet
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
Bericht van: Nellie
Datum bericht: 28 Februari 2012 om 11:59
Bericht van: pralientje
Datum bericht: 29 Februari 2012 om 11:13
Bedankt voor de snelle reactie
------------- https://www.hobbydoos.nl/patroon/'>Gratis Patronen
|
|