ligt het aan mij??????????????
Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=2946
Print Datum: 24 November 2024 om 02:11 Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com
Onderwerp: ligt het aan mij??????????????
Bericht van: Guests
Onderwerp: ligt het aan mij??????????????
Datum bericht: 02 November 2007 om 09:30
ik vind dat je zo weinig patronen kan vinden op nederlandse site,s Terwijl je uit engeland,amerika,canada,en andere diversen landen prachtige patronen kan krijgen.En dat je in het nederlands maar erg weinig kan vinden.Zijn wij nou zo saai,terwijl we in alles altijd voorop lopen.Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken.
groetjes puck ben nieuwsgierig
|
Antwoorden:
Bericht van: Guests
Datum bericht: 02 November 2007 om 09:47
Ik weet het niet. Ondanks de populariteit van deze site (en zo) ken ik in mijn omgeving nog altijd maar heel erg weinig mensen die handwerken. En we zijn natuurlijk maar een klein landje, met Vlaanderen erbij zijn er nog altijd niet zoveel mensen die Nederlands spreken en die dus Nederlandse patronen kunnen lezen.
|
Bericht van: marjolein24
Datum bericht: 02 November 2007 om 09:49
Ik heb ook het idee dat er in Nederland maar weinig wordt gehandwerkt en dan met name niet door jonge mensen (die evt patronen op sites zouden zetten).
Ik word ook nog steeds uitgelachen als ik mijn haakwerkje pak .....
------------- Marjolein
|
Bericht van: BreienHaken
Datum bericht: 02 November 2007 om 09:59
ik denk dat we saai zijn. maar gelukkig vind ik die engelse/amerikaanse etc dingen ook fijner werken. Ik heb vaak moeite met hoe nederlandse patronen zijn opgebouwd... bijv knuffels zijn gewoon veel mooier van buitenlandse bodem. Nederland lijkt wel echt beginnerswerk. Maar denk wel dat er veel mensen handwerken, al die forums zitten stampvol en morgen op de snbdag is het ook superdruk
|
Bericht van: Guests
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:05
kijk ik heb wel veel handwerktijdschriften en boeken,want als ik in zo winkel ben moeten ze mij eruit slaan.of anders met afgepast geld weggaan.maar mij engels is niet zo goed.dus heb ik een probleem.en je wilt niet altijd geholpen worden,wil het altijd zelf doen.en als je dan zo rond zit te googlen dan denk kon ik dat ook maar.
groetjes puck
|
Bericht van: Arga
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:09
Ik ben het helemaal met je eens Puck,
Net als jij zie ik de prachtigste patronen in het Engels voorbijkomen, en hoewel ik die taal redelijk machtig ben en we bovendien onlangs nog een prachtige lijst met vertalingen in Engels en Duits kregen, heb ik er toch problemen mee.
Ik vond het heerlijk de clapotis in het Nederlands aan te treffen, nu werkt het vanzelf en ik heb toch zitten rommelen met de oorspronkelijke tekst.
Ik vermoed dat in Nederland de patronen nog veel via gewoon bespreken met elkaar, worden doorgegeven bv via snb en via de workshops.
Er is duidelijk geen grote markt voor handwerktijdschriften in Nederland en als je dat vergelijkt met het engelstalige afzetgebied, ja dan is het natuurlijk wel te begrijpen. En in de tijd van de oude Nederlandse bladen bestonden die nieuwe technieken nou eenmaal nog niet.
Maar wie weet, men zegt dat het breien weer in opkomst is, komt er een uitgever die het aandurft.
Ik ga morgen naar Rotterdam, zeker weten genieten van al het knappe werk dat hier wordt gebreid.
groet
Arga
------------- ieder mens blijft steeds dezelfde, maar niet hetzelfde!
|
Bericht van: hanny bennes
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:26
ik sluit me bij jullie aan. gelukkig kun je dus via drops wel vertaalde patronenvinden, en vergeet deze site niet.
ik kreeg laatst zelfs een opmerking toen ik om wol en patronen vroeg, dat breien toch helemaal uit is?
nou vraag ik je......
-------------
we sit good in our skin.....
creaida
|
Bericht van: Jenlon
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:26
Ik heb ook grote moeite met het vinden van Nederlandse patronen. En degenen die ze wel hebben, willen ze misschien ook niet altijd delen om te voorkomen dat ze rond kunnen blijven delen of er misschien zelfs wel inkomsten mee mislopen.
Hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn hoor.
------------- Groetjes,
Ilona.
|
Bericht van: Lizzi
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:40
Ik ben het helemaal met jullie eens!!! Er zijn inderdaad veel meer
engelse patronen te vinden. Ik heb gisteren eens een patroontje
proberen te vertalen met die lijst, maar kwam er echt niet uit!! En mn
engels is toch ook redelijk goed.
In Belgie is breien weer helemaal in, hoor. Op de markten zie je weer
veel kraampjes met wol en breinaalden. En vorige week ging ik bij ons
in het stoffenwinkeltje om breinaalden en die waren bijna allemaal
uitverkocht!!
Dus wij zijn helemaal NIET SAAI, he!!
Wat haken betreft is het hier iets minder.
En boeken met patronen heb ik hier spijtig genoeg ook nog niet veel gezien!
Hopelijk komen die er nog!!!
------------- groetjes, Marlies
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 02 November 2007 om 10:55
Als mensen zeggen, dat breien helemaal uit is, kun je zeggen: "Nee, ik loop hiermee voorop". Het komt toch helemaal terug, dat zie je wel aan de brei- en haakbladen met de leukste patronen. Maar misschien zijn die wel vertaald. Voor poppen heb je de Andrea, maar volgens mij komt die uit Duitsland. Vroeger had je de Burda voor poppen, ook Duits, en de Trois Suisses poppen breiboekjes, Frans. Die kunnen ze wel opnieuw uitgeven voor de jonkies op ons forum.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: breioma
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:03
Er zijn inderdaad weinig patronen in het nederlands,ik den k dat ze hier het handwerken nog steeds onderschatten,vinden het maar een beetje dom gedoe,er wordt ook een beetje lacherig over gedaan.bovendien lopen de engelsen en amerikanen voorop met veel dingen en houden ze ook meer van frutsels enz,
ik werk nu wel met engelse patronen,maar het inelkaar zetten is toch soms een paar keer goed lezen en proberen,lukt wel uiteindelijk.
|
Bericht van: Hil7
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:18
Vreemd toch, laatst hoorde ik, dat het in Viva gestaan had, dat breien helemaal in was????? Dus wie het snapt mag het zeggen. Maar zoals ik al eerder mailde, we hebben hier waar ik woon, geen echte wolwinkel meer als Phildar en 3 Suisses, maar gelukkig zijn de Wibra en Zeeman en Action er nog. Dus ik red me wel.
Groetjes van Hil
------------- Hil7
|
Bericht van: Haaknaald
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:23
Hoi Puck,
Helemaal met je eens.
Patronen in het nederlands zijn er niet zoveel.
Duits en Engels des te meer. Gelukkig kan ik het duits nog wel aardig lezen maar engels heb ik veel meer moeite mee.
Groetjes Els.
------------- http://elsjeshaakcreaties.blogspot.com/
|
Bericht van: Suzanne.vnh
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:24
Ik vind dat ook wel spijtig. Ik kan al bijna evengoed Engelse lezen als Nederlandse patronen nu. En een hip magazine in het nederlands over handwerken heb je ook niet echt.
En marjolein ik snap dat! Mijn vrienden beginnen meestal ongeneerd te lachen en dan krijg ik te horen dat het voor oude mensen is, en mijn vriendinnen kijken een beetje warrig naar me en reageren maar lauw (wel steeds erg enthousiast als ik iets gemaakt heb voor hen). Och ja dat trek ik mij allemaal niet aan mijn eigen enthousiasme is genoeg !
------------- Moed staat aan het begin van de d(r)aad, geluk wacht bij de voltooing.
|
Bericht van: marjolein24
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:34
Suzanne.vnh wrote:
En marjolein ik snap dat! Mijn vrienden beginnen meestal ongeneerd te lachen en dan krijg ik te horen dat het voor oude mensen is, en mijn vriendinnen kijken een beetje warrig naar me en reageren maar lauw (wel steeds erg enthousiast als ik iets gemaakt heb voor hen). |
Mijn nieuwe uitspraak:
Haken is zó 2008 !!!
Ben gewoon enorm Hipperdepip!
------------- Marjolein
|
Bericht van: BreienHaken
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:43
ja maar als je op bol.com kijkt, kun je echt heel veel nederlands breiboeken vinden. maar ja, dat kost wel geld. En wij hebben hier de Beekbergse WOlhal en daar hebben ze een heel rek met allemaal nederlandse tijdschriften op brei en haakgebied....dus het is er wel maar er wordt minder bekendheid aan gegeven. En op marktplaats is natuurlijk ook zat.
|
Bericht van: Josl
Datum bericht: 02 November 2007 om 11:58
Grappig dat er zo "weinig" nederlandse patroontjes zijn. Ik haak liever dan dat ik brei en zie toch wel steeds meer patroontjes in de boekwinkel verschijnen (o.a. Sandra). Soms kan ik het niet laten en koop dan toch maar weer zo'n blad, zelfs al staat er maar één ding in dat ik op dat moment leuk vind.
Inderdaad is breien en haken niet tuttig maar HIP.
groetjes, Joke
------------- Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?
|
Bericht van: breioma
Datum bericht: 02 November 2007 om 12:37
Tjee,ben ik dus jaren tuttig geweest en nu op mijn oude dag ineens weer hip!!
Hartstikke blij mee,heb me er nooit aan gestoord,ga gewoon mijn eigen gang.Vroeger had je inderdaad meer tijdschriften, en veel in libelle en margriet,dat is helaas niet meer zo,mar in de winkels zie je wel meer breimode boeken,maar voor poppen en beesten ben je echt op de engelse aangewezen.
|
Bericht van: Guests
Datum bericht: 02 November 2007 om 13:56
ik heb wel heel veel patronen van knuffels,maar dat is dan weer allemaal uit het engels vertaald zoals jean green howe,alandart,brambly hedge enz.en dat olifantje heb ik van lies spaink gekregen.Want er zat een fout in clapotis en op haar site stond dat olifantje en marij hobbydoos heeft het toen voor mij vertaald.
Het is zo leuk als je idere keer wat anders kan maken,en dat kan ik in nederland niet vinden.En wat knitlot zei ben ik het mee eens boeken kosten geld.En ik geef al heel veel geld uit om dat ik voor een goed doel brei,hier in france en dat bereken iik dan ook niet.Dus is het niet uit berekening!
groetjes puck
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 02 November 2007 om 19:48
Een paar jaar geleden stond er in Het Parool een artikel over jonge vrouwen, die in een afé bij elkaar kwamen om te breien. Ze deden daar zo hip over, dat buitenstaanders waarschijnlijk meteen afhaakten, omdat het allemal zo "P.C. Hooftstraatachtig" klonk. Het klonk te elitair. Het zou net zo gewoon moeten zijn als lezen, dan kan je kiezen voor literatuur of lekkere romannetjes, met een studieboek of een strip zo nu en dan.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: BreienHaken
Datum bericht: 02 November 2007 om 20:50
bij mij in de omgeving vond iedereen het eerst ook raar maar zelfs bij mij op het werk hebben ze nu wel door dat het toch wel in begint te raken. zelfs mn baas vraagt af en toe hoe het ermee staat...
|
Bericht van: Tony
Datum bericht: 03 November 2007 om 09:56
Ze vinden het meestal wel tuttig, tot ze zelf iets gemaakt willen hebben, dan is het ineens, oooooh wat mooi, en wat doe je dat handig, en dan komt het.........zou je er voor mij ook een willen maken ( en dan liefst gisteren klaar ). , ze weten niet hoeveel tijd er vaak in gaat zitten.
Daarom roep ik altijd al meteen, ik brei niet op order !!!!!
Het is voor mij hobby, en als ik iets klaar heb wil ik het best verkopen voor een héél laag prijsje, maar ik maak wat ik zelf wil, en zin in heb op dat moment.
Groetjes Tony
------------- Antonia
|
Bericht van: schippersvrouw
Datum bericht: 03 November 2007 om 10:14
In mijn omgeving vinden ze het ook maar raar dat handwerken. Bij mij in de familie of vrienden kring handwerkt er eigenlijk niemand. En als ik dan wat laat zien is het ook zo van 'heb je haar weer met haar haakwerkje"
Maar ze vinden het wel mooi wat ik maak. En iedereen vraagt waar ik die leuke sjaal gekocht heb
------------- De groetjes van Wendy
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 03 November 2007 om 10:39
Groot gelijk, Tony, als je orders van anderen aanneemt, krijg je altijd gezeur. Ik zou een kleertje of teddybeertje voor de buurvrouw van een vriendin breien. Eerst moest ik weken wachten tot ik het breiblad terugkreeg met de bestelling, en toen was de vraag "Dit overalletje, maar dan twee maten kleiner en in de helft dunnere wol". Dus nu zit ik te rekenen en te pieren, mijn modelpop is 50 cm en het moet maat 56 worden. Ik was er weer ingetrapt. De vorige keer met die zelfde vriendin, had ik een heel meisjessetje maat 50 gebreid, wacht ze een half jaar met de kraamvisite. Was ik nog zo stom om een nieuw, groter setje te breien.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: breioma
Datum bericht: 03 November 2007 om 14:42
Heel af en toe maak ik iets voor iemand anders,ben nu met een lappendeken voor iemand bezig en dat verloopt zeer plezierig,Heb wel geleerd om nee te zeggen,moet wel.Maak ook wel eens iets voor mijn buurmeisjes,maar we gaan dan met hun moeder gezellig op pad om garen te kopen,en dan kan ik zeggen welke dikte het moet zijn,anders zit je je ,net zoals magtelt suf te rekenen,en daar begin ik voor een ander niet meer aan.
heb eens een opdracht gehad voor een schilderijtje,twee jaar geleden, ze staan er nog.
|
|