hebben jullie ook vreemde eetcombi's
Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=40525
Print Datum: 17 November 2024 om 08:29 Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com
Onderwerp: hebben jullie ook vreemde eetcombi's
Bericht van: engeline
Onderwerp: hebben jullie ook vreemde eetcombi's
Datum bericht: 29 September 2014 om 17:28
ik vind bv boerenkool met gebakken ei heel erg lekker.
En toen de kinderen nog op school zaten bakte ik tussen de middag de overgebleven aardappels op en die aten we dan op een boterham.
En jongste dochter en ik(misschien vind iemand dat wel erg vies) eten bij zelfgemaakte groentesoep,eerst de bouillon en doen dan bij de groente,vlees en vermicelli,mosterd of piccalilly.
En hebben jullie ook zoiets??
|
Antwoorden:
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 September 2014 om 17:38
dat laatste vind ik dus een heel eigenaardig iets.
mijn vader prakte vroeger de overgebleven aardappels tot puree en bakte die en smeerde die dan op een boterham (ik ben daar ook geen liefhebber van.
maar rode kool met een zure pekelharing vind ik dan weer lekker.
en vroeger bij mijn grootouders kregen wij frieten met suiker over gestrooid.
-------------
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 29 September 2014 om 17:44
Ik bakte voor mijn schoolgaande zoon tussen de middag boterhammen en overgebleven aardappelen en dan deed hij de aardappelen op brood. Zijn middelbare school was 2 minuten fietsen van huis. Mijn dochter zat aan de andere kant van de stad met een broodtrommeltje.
Ik eet bij groentesoep eerst de substantiele onderdelen en daarna de bouillon.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: By MG
Datum bericht: 29 September 2014 om 19:45
Pindakaas met suiker op je brood, hhmmm
------------- http://madebymg.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://madebymg. blogspot.nl/
https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bymg/
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 29 September 2014 om 19:58
mijn oudste zus eet balkebrij met rozijnen en suiker,,grrrrr.
Ik maak zelf balkenbrij met spek en varkenslever en kruidnagel,dus alleen een beetje zout,lekker knapperig bakken en op wit brood!!! hmmmm
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 September 2014 om 20:31
ik zie hier balkenbrij staan en ik denk dus weeral what the ¨f*ck is dat nu weer? Iets dat met ezels te maken heeft denk ik dus. dus goegel komt weer van pas. en dan weet ik het in feite nog niet. Het zou trekken op bloedworst qua smaak.
maak je die brij dus helemaal van in het begin met spek snijden en boekweit en al die dingen erbij zelf totdat je het gaat snijden en bakken? of is het iets dat je kan kopen in de supermarkt?
-------------
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 29 September 2014 om 20:50
ik kook varkenslever en magerrookspek met bouillonblokken ,zout peper en flink wat kruidnagel.Als het vlees en spek klaar is,heel fijn snijden en terugdoen,Dan boekweitmeel toevoegen en zoveel dat je het eigenlijk niet meer geroerd krijgt.dan stort ik dat in bakjes die af laat koelen.daarna in plakken snijden en in veel boter aan beide kanten knapperig bakken en dat op een boterham met wat zout,heerlijk....wij smullen daar allemaal van en inmiddels ook wat dorpsgenoten met mij.
|
Bericht van: koffiebuikje
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:02
bep wrote:
ik zie hier balkenbrij staan en ik denk dus weeral what the ¨f*ck is dat nu weer? Iets dat met ezels te maken heeft denk ik dus. dus goegel komt weer van pas. en dan weet ik het in feite nog niet. Het zou trekken op bloedworst qua smaak.
maak je die brij dus helemaal van in het begin met spek snijden en boekweit en al die dingen erbij zelf totdat je het gaat snijden en bakken? of is het iets dat je kan kopen in de supermarkt? |
ha die bep zoals het geschreven wordt zou ik ook zeggen bah maar lekker dat is maar kom even over de grens naar limburg daar word het stevast gegeten elk supermakt nog slager verkoopt het thuis even in de koekenpan en eventuweel op een boterham lekker maar misschien ken je bloedworst zelf daar lijkt het op met appel ook even in de koekenpan lekker lekker
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:11
mijn wederhelft en een paar kinderen lusten bloedworst en beuling.
dat ga ik eens maken se voor als we met de heeeeeele familie op weekend gaan. daar zitten er ook tussen die beuling graag mogen.
zou ik de ongeveer hoeveelheden kunnen krijgen aub? die rookspek is dat zo ene klomp of zo van die bakjes met gesneden stukjes in? en kan het ook met appelmoes gegeten worden of is het dan bweuh?
-------------
|
Bericht van: bloem
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:12
Balkenbrij heb ik nog nooit gezien of geproefd. wel opgebakken aardappeltjes met een op het laatst toegevoegd ei.er lichtjes doorheen roeren als roerei. heerlijk op je brood
------------- oant Sjen
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:23
2 liter water 6 bouillonblokken zout peper kruidnagelpoeder( 2 theelepels) waarschijnlijk 1 pak (500 gr) boekweitmeel stukje magerrookspek 300gram varkenslever 300 gram alles in de pan,ongeveer 45 minuten zachtjes koken,lever en spek heel klein snijden en terug in de pan.Het roeren kun je het beste met zijn tweeen doen de een roeren en de andere de pan vast houden,wel op klei vuur laten staan.Het moet zo stijf worden dat je lepel bijn aafbreekt. pan van het vuur en de brij in afgespoelde bakjes doen en goed aflaten koelen,daarna in alluminumfolie in de koelkast(dus uit de bakjes,omkiepen.daarna in plakken van een halve centimeter snijden en in de koekepan in ruim boter lekker krokant bakken.Ik vind het lekker op wit brood en dan wat zout erop.
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:32
bedankt engeline. zal het begin december laten weten of het hier in de smaak viel.
misschien dat ik het al wat vroeger maak 'om te proberen'.
-------------
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 29 September 2014 om 21:40
Bericht van: BettyKleien
Datum bericht: 29 September 2014 om 22:30
Ik bak wel twee eieren zonder zout of peper doe ze op twee boterhammen en dan lekker rode jam erop .en dat is net een pannenkoek .Want ei zonder wat is neutraal he?
|
Bericht van: Amethyst
Datum bericht: 29 September 2014 om 22:53
Ik heb wel de tic van mijn moeder overgenomen om bij een gebakken ei/uitsmijter heel voorzichtig te snijden om de dooier heen(als die nog heel is) en dan als laatste de uitdaging die hele dooier in een keer naar binnen te werken. Toen mijn vriend me dat voor het eerst zag doen had hij echt zoiets van wat ben jij aan het doen?
------------- All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness
|
Bericht van: Molemieke
Datum bericht: 29 September 2014 om 22:55
Of een boterham met chocopasta en salami ook erg lekker ;-).
------------- http://molemiekeshobby.blogspot.be/" rel="nofollow - http://molemiekeshobby.blogspot.be http://molemiekesnaaiblog.blogspot.be/" rel="nofollow - http://molemiekesnaaiblog.blogspot.be
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 September 2014 om 22:58
chocopasta en salami kende ik dus niet wel zo van die boterhamworst met siroop.
-------------
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 08:32
Heerlijk! al die vreemde dingen,die van het gebakken ei met jam?! en dat van die dooier dat herken ik wel.
|
Bericht van: lw1463
Datum bericht: 30 September 2014 om 10:20
Ik hou alleen van dode tomaten. Alhoewel ik sinds mijn vader dood is me heb voorgenomen me niet zo aan te stellen.
------------- http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/
|
Bericht van: niania
Datum bericht: 30 September 2014 om 10:28
vroeger vond ik andijvie niet lekker en voor zover ik weet deden er veel van ons aan tafel dan mosterd over de geprakte aardappelen met andijvie (we zaten met zijn elven aan tafel)
groet van nia
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 30 September 2014 om 10:36
niania wrote:
vroeger vond ik andijvie niet lekker en voor zover ik weet deden er veel van ons aan tafel dan mosterd over de geprakte aardappelen met andijvie (we zaten met zijn elven aan tafel)
groet van nia |
dat is dus dikke sjaans hebben e, met elven. stel dat ge maar met drie aan tafel zat, kunt ge u dan voorstellen hoeveel andijvie iedereen dan op zijn bord kreeg
wij waren maar met vijven en toen werd er overal op de groenten saus gemaakt, melksaus, of water met suiker en gebonden met maïzena om zo toch een grotere hoeveelheid te krijgen.
nu maak ik bijna nooit saus bij de groenten
-------------
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 10:42
lw1463 wrote:
Ik hou alleen van dode tomaten. Alhoewel ik sinds mijn vader dood is me heb voorgenomen me niet zo aan te stellen. |
? dode tomaten.leg eens uit?
|
Bericht van: niania
Datum bericht: 30 September 2014 om 11:02
zelf maak ik ook nergens saus bij en verder eet ik ook geen sausen groeten eet ik puur (zonder toevoegingen) ik kook de groeten uiteraard wel eerst (hihi haha ) alleen bij de aardappelen doe ik een heel klein beetje zout
lekker makkelijk ik ben geen kook ster
groet van nia
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 30 September 2014 om 11:06
jawel maar een 'pure' kook'ster'
-------------
|
Bericht van: niania
Datum bericht: 30 September 2014 om 11:16
Bericht van: tiny1951
Datum bericht: 30 September 2014 om 11:34
een zacht gekookt eitje met suiker,i.p.v. zout.Als ik soep eet maakt niet uit welke soep,neem ik eerst een snoepje in mijn mond(Geen drop)en zo eet ik mijn soep op.Toen ik 43 jaar geleden voor het eerst zwanger was ,was ik verzot op donutsen .in de ene hand een donuts en in de andere hand een lekkere dikke plak blikzult.en dan tezamen opeten heerlijk.En wat blijk mijn zoon is daar nu nog verzot op.dit vind ik nog heerlijk.
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 30 September 2014 om 11:57
lap weer moeten goegelen. blikzult deze keer. bij ons bekend als boterhammesossis.
-------------
|
Bericht van: lw1463
Datum bericht: 30 September 2014 om 12:13
engeline wrote:
lw1463 wrote:
Ik hou alleen van dode tomaten. Alhoewel ik sinds mijn vader dood is me heb voorgenomen me niet zo aan te stellen. |
? dode tomaten.leg eens uit? | Tomatensoep, tomaat op de tosti, tomaat gebakken met ui (lekker op de boterham in de herfst), tomaat op de pizza, pastasaus met tomaat, tomaat meegekookt met boontjes of spruitjes.
Maar ik hou dus niet zo van rauwe tomaat (uit het vuistje, op boterham met plakje kaas, op de salade) en ik zal het zo dus nooit
klaarmaken, maar als ik nu ergens tomaat in de salade krijg eet ik het heldhaftig op (zonder kokhalzen) en zie ik leef nog .
------------- http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 12:22
goedzo en dat is dus een dooie tomaat haha
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 30 September 2014 om 13:14
Mjn vriendin eet een boterham met (levende) tomaat met suiker, ik smeer een dun laagje mayo en strooi zout en peper op de tomaat, eventueel selderiezout. Brie met aardbei op brood, hmmm. Pindakaas met banaan en sambal. Gebakken pinda's op de boerenkool.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: BettyKleien
Datum bericht: 30 September 2014 om 14:54
Wat zijn dode tomaten in s hemelsnaam?
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 30 September 2014 om 17:01
Dat staat op de vorige bladzij, gebakken, gekookt, gestoofd, maar vooral niet vers gewassen en in plakjes door de sla. IK vind het zelf ook lekker, tomaat tussen de tosti of even meebakken met het vlees of de spinazie.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 30 September 2014 om 18:30
Vroeger als ontbijt aten wij altijd een stapeltje van 2 of 3 beschuiten, elk exemplaar besmeerd met boter en bestrooid met suiker. Daar werd warme thee over gegoten en dan nog een schep suiker om het lekker af te maken. Heerlijk vond ik dat vroeger. Toevallig vorig jaar nog eens geprobeerd in een nostalgische bui.....ik vond het vreselijk!! Hoe smaak kan veranderen in de jaren.
------------- Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)
|
Bericht van: breienmaar
Datum bericht: 30 September 2014 om 19:53
ah om even terug te bladeren. balkenbrij ken ik van ''vroeger'' is hier nergens meer te krijgen/kopen. we hadden vroeger als vlees ook wel gebakken bloedworst(gedver) en zat intern tijdens mn opleiding, kregen we rolpens! ai ai dat was erg!!!! en zoals sommigen appelmoes over t eten kieperen had ik als kind altijd een augurk bij mn warme eten
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 20:12
ik heb ooit eens balkenbrij gegeven aan kenissen,maar ik hoorde niets meer terug.Dus een tijdje later toen ik ze sprak,vroeg ik of de balkenbrij lekker was,er werd een blik gewisseld(haha,die had ik gezien!)zij had bedankt en hij vond het erg vies!!! Had hij het rauw,dus ongebakken gegeten!!!!! nou dat vond ik ook GETVER!!!
|
Bericht van: lw1463
Datum bericht: 30 September 2014 om 20:16
engeline wrote:
ik heb ooit eens balkenbrij gegeven aan kenissen,maar ik hoorde niets meer terug.Dus een tijdje later toen ik ze sprak,vroeg ik of de balkenbrij lekker was,er werd een blik gewisseld(haha,die had ik gezien!)zij had bedankt en hij vond het erg vies!!! Had hij het rauw,dus ongebakken gegeten!!!!! nou dat vond ik ook GETVER!!! | x 1000
|
Bericht van: iepie
Datum bericht: 30 September 2014 om 20:22
Pindakaas met olijven, heerlijk.
Vroeger ging bij mij overal appelmoes overheen, maakte niet uit wat we aten. Of t nou wortelen, rode kool of pannenkoeken waren.
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 20:38
als ik andijviestampot eet met spekjes er doorheen,moet...ja moet er komkommer in het zoetzuur bij.anders lust ik het echt niet,maar met hmmm
|
Bericht van: kvdl
Datum bericht: 30 September 2014 om 20:57
Bokes kaas met Luikse siroop
|
Bericht van: Eugenie
Datum bericht: 30 September 2014 om 21:11
Brood met eerst een laagje appelstroop en dan een plakje kaas.
-------------
~De overwinning is niet altijd voor de snelsten of de sterksten maar voor hen die volhouden~
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 30 September 2014 om 21:15
kvdl wrote:
Bokes kaas met Luikse siroop |
wat is boskes kaas?
|
Bericht van: Lelie
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 10:01
Ik doop chocola in m'n thee en eet bij het avondeten altijd ketchup bij vlees (behalve kip en vis)
|
Bericht van: BettyKleien
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 12:01
Dit deden wij precies ook zo vroeger en daardoor mijn kinderen ook.Wat leuk zeg
|
Bericht van: Ien
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 13:03
Vroeger maakte mijn vader zuurkool stampot. Deze aten we niet zo, maar deden het op de boterham.
Wat ook lekker is, zuurkool stampot met shoarma. En dan in een pita broodje met rode hot saus eroverheen Hmmmmm
Klink raar , maar moet het maar eens proberen. Ik heb het een x gemaakt toen ik mijn verjaardag vierde en mijn familie kwam eten. Iedereen keek vies. Maar uiteindelijk hebben ze niet gegeten maar gevr.... Whahahaha
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 13:23
klinkt best lekker,ga het ook eens proberen.
|
Bericht van: Ien
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 14:17
engeline wrote:
klinkt best lekker,ga het ook eens proberen. |
|
Bericht van: kvdl
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 14:21
engeline wrote:
kvdl wrote:
Bokes kaas met Luikse siroop |
wat is boskes kaas? |
Een boke is een boterham
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 14:32
o,een boterham met kaas?!
|
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 16:00
In het boekje Thuistaal stond : bokelo met kokelapie, wat een boterham met chocoladehagelslag bleek te zijn. Je zult maar moeten oppassen op een apie die een bokelo kokelapie wil eten en anders niets.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 16:06
Magtelt wrote:
In het boekje Thuistaal stond : bokelo met kokelapie, wat een boterham met chocoladehagelslag bleek te zijn. Je zult maar moeten oppassen op een apie die een bokelo kokelapie wil eten en anders niets. |
in het vlaams front is het muizestrontjes.
-------------
|
Bericht van: Amethyst
Datum bericht: 01 Oktober 2014 om 19:11
Als je het op taal/dialect wil gooien, als ik thuis bij mijn moeder ben en dan vooral in de winter, gaan we muis eten. (vertaald zich als warm eten of stamppot, wortelmuis bijvoorbeeld:hutspot, maar dan wel op zijn veluws met bruine boontjes erdoor.)
------------- All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness
|
Bericht van: Leonie_y
Datum bericht: 11 Oktober 2014 om 10:22
Wij vinden gekookte aardappelen geprakt, met gekookte andijvie lekker met een scheutje ketjap erover
------------- Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 11 Oktober 2014 om 11:01
is wel geen vreemde combinatie maar wel wreed lekker : een hard lang broodje met tonijnsla en daar ananas op
-------------
|
Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 12 Oktober 2014 om 15:42
breienmaar wrote:
ah om even terug te bladeren. balkenbrij ken ik van ''vroeger'' is hier nergens meer te krijgen/kopen. we hadden vroeger als vlees ook wel gebakken bloedworst(gedver) en zat intern tijdens mn opleiding, kregen we rolpens! ai ai dat was erg!!!! en zoals sommigen appelmoes over t eten kieperen had ik als kind altijd een augurk bij mn warme eten
| Volgens mijn moeder is balkenbrij nog steeds te koop in Tilburg. Volgens mij haalt ze het bij de Emte op de Westermarkt.
------------- Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)
|
|