Print Pagina | Close Window

snowbell rokje van eskimo wol

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Tips en Trucs
Forum: Tips en Trucs voor breien en haken
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=40979
Print Datum: 28 Oktober 2020 om 15:03


Onderwerp: snowbell rokje van eskimo wol
Bericht van: Elvira Jepma
Onderwerp: snowbell rokje van eskimo wol
Datum bericht: 02 December 2014 om 14:08
Hallo,

Heeft iemand het rokje snowbell patroon nummer 131-26 gebreid?
Ben nu halverwege met maat M en vind het erg wijd aan de onderkant. Op de foto ljjkt het veel strakker. De steken verhouding klopt. Heb een proeflapje gebreid.
Bvd Elvira.Antwoorden:
Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 02 December 2014 om 14:49
Alle newby's en terug-van-weggeweeste hobbydozen welkom.

Voor degenen die net hebben leren haken en breien is onze rubriek Tips en trucs een bron van informatie, je zou elke dag een bladzij kunnen lezen en je verbazen. Voor degenen die allang handwerken is dit een goede manier om eigen tips en trucs aan anderen over te dragen.

Wie patronen wil onvangen en uitwisselen kan haar/zijn e-mailadres bij messenger zetten in het profiel. Bovenaan de bladzij links staat Member Control Panel, klik je daarop dan kun je je profiel aanpassen bij Wijzig je profiel. Als je wilt weten waar je precies je adres neerzet, klik dan op de naam van een oudere hobbydoos en dan op Member's profile, dan zie je waar haar e-mailadres staat. Onderaan kun je dan je profiel bevestigen. Hoewel een aantal hun adres verwijderd hebben, nadat er vervelende Amerikaanse newby's opdoken. Je kunt iemands email-adres opvragen via een PM.

Let op: kooppatronen en andere patronen, waar copyright op zit, mogen niet worden doorgegeven, zoals ook in de regels van het forum vermeld wordt. Bovendien is dit een forum oftwewel panel, dus een groep deskundigen die over een onderwerp spreken en aan wie vragen gesteld kunnen worden. We zijn geen snelbuffet voor gratis patronen. Kijk ook even in de reacties van anderen in het topic of daar al een antwoord staat.

Je kunt je creaties vertonen in Creaties, ergens in Tips en trucs wordt dat uitgelegd. In Gezocht kun je aangeven dat je een patroon, boek, wol, of tijdschrift zoekt. Links geeft links met patronen, die niet illegaal zijn. Koffiecorner is om over van alles en nog wat te kletsen.

Als je nog niet zo bekend bent met internet en forums, probeer dan van alles aan te klikken. Niet schrikken, je kunt met het pijltje linksboven zó weer terug naar de vorige bladzij. Je kunt je eigen reacties wijzigen door rechtsboven Post options aan te klikken en dan wijzig bericht.Overigens zou het erg leuk zijn, als je in je profiel je leeftijd en je hobbies zou vermelden. Je locatie (land) is ook wel handig, als we kooptips willen geven.

Allemaal veel haak- en breiplezier gewenst! Plus alle andere hobbies.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 02 December 2014 om 15:21
Als alles klopt wat jij zegt, proeflapje en aantal steken heb je een paar opties. Meet je eigen heupwijdte en kijk of dat overeen komt met de breedte van het rokje. Ik neem eigenlijk aan dat je maat M genomen hebt omdat het klopt met je heupwijdte. Op de schematekening staat de maat erbij.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 02 December 2014 om 15:22
heb je voor de stekenverhouding precies het aangegeven aantal steken opgezet .

Je kunt beter meer steken opzetten en meer toeren breien en daarop je steken en toeren afmeten

Ik heb niet precies gelezen of je onderaan of bovenaan begon ,anders zou je kunnen beginnen met minder steken op te zetten en dan langzaam naar het juiste stekenaantal meerderen .

Voor andere helpers . Het is een patroon van Drops


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 02 December 2014 om 15:33
Ik heb nog eens naar het patroon gekeken. Maat M zou een onderwijdte hebben van 106 cm. (Twee keer 53). Dat lijkt mij erg veel. Voor maat 40 geldt een heupwijdte van 98 cm. Dat zou een overwijdte van 8 cm. Ik heb wel niet gekeken of het rokje naar de heupen toe nog geminderd gaat worden. Meestal is op de heupen een overwijdte van 4 cm voldoende. Als je op een rondbreinaald bezig bent zou je het stuk dat je klaar hebt kunnen aantrekken en bekijken hoe het op de heupen zit. Daar moet het passen. Wat je met de onderkant doet is een kwestie van smaak, uiutlopend of recht. Bedenk wel dat breiwerk erg rekt. Hoe strakker het zit hoe meer het zal rekken en ook nog uitbuilen op de bips.    

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.Print Pagina | Close Window