het proberen waard zou ik zeggen
Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=41432
Print Datum: 17 November 2024 om 00:18 Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com
Onderwerp: het proberen waard zou ik zeggen
Bericht van: bep
Onderwerp: het proberen waard zou ik zeggen
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 14:19
https://www.youtube.com/watch?v=FkWISKfgqZ0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=FkWISKfgqZ0
-------------
|
Antwoorden:
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 17:37
Het gaat om het efkes laten schrikken in koud water, dat klinkt wel hard, maar dat doe ik altijd. Zagen jullie dat het niet meer zo gladjes was? Een beetje mottig rondom, net als bij mij.
------------- Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur.
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 17:43
ik vond het er nog heel netjes uitzien, en geen geel te bespeuren. Als ik hardgekookte eieren pel nadat ik ze heb laten verschieten blijft er wel het een en ander in de schelp hangen. En naargelang de versheid van de eieren schiet er maar een half gepeld over omdat ze zo moeilijk pellen.
-------------
|
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 18:14
Of ik ze laat schrikken of niet ik krijg altijd " mottige" eieren .
Toen las ik ergens : "kijk eens wat er gebeurt als je eieren in azijn legt " De schaal loste totaal op .
|
Bericht van: Maria16
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 19:02
Hebben jullie deze al gezien?
https://www.youtube.com/watch?v=qSR9Z1H0ycs#t=14" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=qSR9Z1H0ycs#t=14
|
Bericht van: lw1463
Datum bericht: 09 Februari 2015 om 19:20
Des te verser het ei is, des te moeilijker zijn ze te pellen
------------- http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/
|
Bericht van: bep
Datum bericht: 17 Februari 2015 om 23:21
Wel mensen, ik heb het dus geprobeerd. Ik heb 2 eikes hardgekookt. Het ene heb ik direkt gepeld als het nog warm was (gaat altijd heel gemakkelijk dan) en het andere heb ik helemaal laten afkoelen om dan die truk te proberen met het glas.
Nog nooit een ei zo slecht gepeld gehad. Ten eerste de schaal was gewoon gekrakkeleerd. Ten tweede ze bleef hardnekkig aan het ei hangen. Dus met twee vingers de schaal eraf halen ging zeker niet. Ten derde ik heb ze dan manueel moeten pellen en het was gewoon niet te doen. Heelder stukken ei bleven er aan de schaal hangen.
Ik verkies de verbrande vingertoppen methode.
-------------
|
Bericht van: engeline
Datum bericht: 18 Februari 2015 om 10:39
Wij hebben zelf eieren van onze kippen,en heus een echt vers gekookt eitje pel je echt niet zo af.Mijn ervaring is dat eieren uit de winkel na het schrikken heel goed af te pellen,hoe verser het ei hoe slechter je het afpelt.
|
|