Print Pagina | Close Window

oliebollen beslag

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=43152
Print Datum: 24 September 2024 om 22:27
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: oliebollen beslag
Bericht van: Janne Marie
Onderwerp: oliebollen beslag
Datum bericht: 29 December 2015 om 13:42
Dit jaar ga ik maar eens proberen om zelf oliebollen te bakken. Heb het beslag al gemaakt maar nu zegt mijn zoon dat het lekkerder is om ze pas op oudjaarsdag te bakken, hoe verser hoe lekkerder. Maar, kan ik dan wel het beslag tot zolang bewaren?



Antwoorden:
Bericht van: bep
Datum bericht: 29 December 2015 om 13:50
kweet het eerlijk gezegd niet omdat het een beslag is dat 'rijst'. Dus denk ik van niet.

Gewoon seffens al bakken en proeven of het wel lekkere oliebollen zijn.

-------------


Bericht van: Janne Marie
Datum bericht: 29 December 2015 om 13:53
Nou, dan kan mijn zoon de p** op en ga ik ze toch maar vast bakken.


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 29 December 2015 om 13:57
Ik heb er even op gegoogled.
Je kan het niet langer dan een dag in de koelkast bewaren.
Net wat Bep al zei, het is een rijsbeslag.

Je kan wel heel goed de oliebollen 'oppiepen' in een oven of airfryer.
In de magnetron worden ze wel warm, maar niet knapperig.




-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 29 December 2015 om 13:59
Beslag moet rijzen en dan kan je dat volgens mij niet over 3 dagen pas bakken. Wel is mogelijk om de oliebollen in te vriezen en op de 31-ste op te warmen. 

Maar wat let je om na deze generale repetitie, het op oudejaarsdag nog een keertje in het echt te doen?TongueLOL 
Vers zijn ze echt het lekkerste!





Bericht van: Janne Marie
Datum bericht: 29 December 2015 om 14:00
O, airfryer. Ik heb een steamer, als je daar eten in opwarmt smaakt het goed, vaak nog lekkerder dan net gekookt. Daar kan ik die oliebollen natuurlijk ook weer als vers in maken.


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 29 December 2015 om 14:04
Steamer...geen idee.
Zouden ze daar ook niet zacht in worden?




-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 29 December 2015 om 14:07
Door het rijzen kun je niet wachten, wel een dag (in de koelkast) maar niet drie dagen. Oliebollen zijn het allerlekkerst net uit het vet.
Ik zou zeggen hou je niet in en eet er minimaal 1 nadat je ze net gebakken hebt . . . geef je zoon er ook eentje
 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Janne Marie
Datum bericht: 29 December 2015 om 15:38
Ze zijn al klaar en lekker hmmm. 
Denk dat het in de steamer wel kan, als je ze maar in een schaal doet met deksel erop, ik heb een speciaal stoomdeksel.

Heb nog geen appelflappen gedaan, die wou niet lukken.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 29 December 2015 om 17:20
Ik bak geen oliebollen maar wafels. Was hét nieuwjaarsgebak in Limburg, aan oliebollen doe ik dus nog steeds niet. 
Ik bak van ongeveer 2 kilo meel Berlinerbollen met carnaval. Is ook een gistdeeg en ze gaan meteen de diepvries in. Ik warm ze meestal per stuk op in de magnetron. 20 tot 15 seconden. Ze zijn dan niet zo knapperig, maar wel net of ze vers zijn. Ze zijn knapperig als ze uit het vet komen, maar dat duurt ook maar een kwartiertje daarna worden ze ook al zachter en daarna droger. Ik heb ze ook wel in de oven opgewarmd, dan worden ze snel droger. Mijn moeder legde ze op een bakplaat op het fornuis en keerde ze regelmatig. Maar wie heeft er nog een ouderwets kolenfornuis om op te koken? Dus we zullen het met de moderne middelen moeten doen.


-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: BreiMuts
Datum bericht: 29 December 2015 om 21:53
de oliebollen niet opwarmen in een magnetron of airfryer dan worden het snot ballen Sick
gewoon in een schaal op de verwarming zetten zoals vroeger op de kachel.


-------------
Groetjes Maria
http://s110.photobucket.com/user/Scrapper010/media/vyazanie-smail.gif.html" rel="nofollow">


Bericht van: engeline
Datum bericht: 29 December 2015 om 22:40
ik ga dit jaar geen oliebollen   kopen........ik eet ze nl allemaal zelf op.......


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 29 December 2015 om 23:27
Originally posted by BreiMuts BreiMuts wrote:

de oliebollen niet opwarmen in een magnetron of airfryer dan worden het snot ballen Sick
gewoon in een schaal op de verwarming zetten zoals vroeger op de kachel.


Wat de magnetron betreft: eens.

Wat air-fryer betreft: oneens.
Air-fryer is een soort van hete lucht oven. Ik bak er ook frietjes in, piep broodjes op, sauzijzenbroodjes ook.
En het wordt allemaal heerlijk knapperig.
Niks niet snotballen.




-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Stramien
Datum bericht: 30 December 2015 om 09:56
Wat dacht je van gewoon in de oven.
Ook heel lekker!

-------------
december2011



Bericht van: Janne Marie
Datum bericht: 30 December 2015 om 10:09
Bij een steamer (stoomoven maar wij hebben dan niet het oven gedeelte) zit de keuze regenereren, als je die stand gebruikt dan komt het er uit alsof het net bereid is. In restaurants wordt dat ook gebruikt. Als we er morgen nog genoeg over hebben zal ik dat eens proberen. Voor een paar doe ik het niet want het droog maken van de steamer is hier niemands favoriete werk. 



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net