Print Pagina | Close Window

#dtv Princessentaart

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=44502
Print Datum: 31 Mei 2020 om 12:34


Onderwerp: #dtv Princessentaart
Bericht van: C4th
Onderwerp: #dtv Princessentaart
Datum bericht: 11 December 2016 om 18:06
Oke, nu neem ik de term forum HOBBYdoos wel heel erg ruim....

Wurm 2 (jongste nichtje) is helemaal gek van Frozen en als ik helemaal gek zeg bedoel ik ook HE-LE-MAAL gek. Dus uiteraard is tantelief in haar haaknaalden gedoken om een levensechte Olaf voor haar te haken (tantetje is zelf ook redelijk gecharmeerd van die sneeuwpop).
Om haar verjaardag helemaal af te maken, heb ik een Elsa-barbiepop op de kop getikt en wil ik daarvan een princessentaart maken (voor diegenen die het niets zegt, dat is zo'n pop die in een tulband-cake steekt, waarvan de taart zelf dusdanig bedekt is met marsepein/fondant, dat de taart als het ware de jurk van de pop vormt).

Nu vraag ik me af of er hier op het forum ook leute zitten die iets dergelijks al eens gemaakt hebben die eventueel nog goede tips voor me hebben. Dit wordt namelijk de eerste keer voor mij Shocked

Bij proefbakken ontdekte ik al dat de tulband te laat is (of de pop te lang, dat laat ik in het midden), dus heb ik al besloten om er nog een extra taart onder te bakken (kortom: zus en familie eten nog twee weken taart na de verjaardag Wink), zodat het net past.
Hetgeen ik vooral tegen opzie is die marsepein een beetje netjes over de taart plaatsen... hoe kun je dat het beste doen? Tips, tricks, alles is welkom.
Je moet wat doen om in de top 2 van lievelingstantes te komen en blijven he...
(de wurmpjes hebben slechts 2 tantes)Antwoorden:
Bericht van: lidwina
Datum bericht: 11 December 2016 om 18:18
Het is een hele klus om lievelingstante te worden, te zijn en te blijven, merk ik.
Ik kan je niet helpen. Ik bak wel taarten, maar niet zulke ingewikkelde. Succes.
Misschien weet onze Voorgeengattevangenverjaardagstaartenbakster wel iets.


-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 December 2016 om 18:22
Oh een taart.

misschien heb je aan dit filmpje iets : https://www.youtube.com/watch?v=d5z3fjLNPvw%20" rel="nofollow - barbietaart

-------------


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 December 2016 om 18:23
en hier nog een http://www.jouwtaartshop.nl/zelf-een-barbietaart-maken.html%20" rel="nofollow - uitleg

-------------


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 December 2016 om 18:38
als je met marsepein of fondant werkt, geen slagroom direkt in contact met de mar/fon gebruiken, want dan wordt die vochtig en scheurt hij. Het beste is een dun laagje botercreme gebruiken en dan de taart bedekken. Als je nog marsepeinen toestanden nodig hebt die als decoratie moeten dienen, een dag of 2 op voorhand maken zodat die wat 'uitgehard' zijn en niet ineen klappen als je ze erop zet.
En het beste is ook om plastieken gerei te gebruiken, daar komt de fondant het makkelijkste van af.

En vooral heel goed kneden. Je moet die mar/fon bezien als plasticine, die moet ook eerst goed doorkneed worden vooraleer je er iets mee kunt doen.

Ik koop altijd een blok witte en kleur dan zelf de stukken die ik nodig heb. Anders heb je 6 verschillende die je toch niet meer kan gebruiken en moet weggooien.

En op youtube zijn er nog te vinden de echte elsa taart die is keimooi, heeft niet zoveel taart nodig, en keigemakkelijk als je het ziet totdat je eraan begint. https://www.youtube.com/watch?v=mhZGwvoCGH0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=mhZGwvoCGH0

-------------


Bericht van: C4th
Datum bericht: 11 December 2016 om 20:47
Bep, gij zijt een topper.
Dat van de slagroom en mar/font wist ik al.
Ik ga voor marsepein omdat ik dat lekkerder vind dan fondant.

Ik heb een blok blauw en een blok wit gekocht en ga dat zelf mengen. Volgens de dame in de winkel was een flesje blauwe kleurstof duurder dan een extra blok marsepein. Mocht het me goed bevallen en ik vaker zoiets durf te wagen, dan kan ik altijd nog kleurstof kopen en dan verder gaan met wit, maar zo voor een keer...

Bedankt ook voor de links. Ik kwam er (na aanschaf van de Elsapop) uiteraard achter dat er van die pinpoppen bestaan, waar er niets onder de middel zit, behalve een grote punaise... had ik dat eerder geweten... dan had dat een hoop hoogte van de taart gescheeld :)

Ik ga de linkjes van de week tot uit den treure bestuderen en dan maar hopen dat het ergens op gaat lijken... Inderdaad, wat Lidwina al zegt: het is een hoop werk om bij de top 2 van favoriete tantes te blijven horen! (maar die wurmpjes die hebben iets.. ik smelt voor hen)


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 December 2016 om 21:51
ik neem ook altijd de marsepeinfondant en niet de suikerfondant.

De marsepeinfondant meng ik onder de echte marsepein om toch wat stevigheid te hebben maar toch souplesse te behouden. Die suikerfondant is keihard als die op de taart ligt en heeft geen prettige smaak of voeling in de mond.

'k zou zeggen, probeert een aantal keren met een cupcake (is niet zo groot) dan heb je voeling van de materialen en de beweeglijkheid ervan.

Als je de marsepeinfondant uitrolt niet op bloem maar op bloemsuiker of poedersuiker.

-------------


Bericht van: C4th
Datum bericht: 11 December 2016 om 22:28
Goede tip. Poedersuiker aanschaffen. Ik weet precies dat we daar niet genoeg van hebben. Goede vriendin is morgen jarig, houdt niet van koffie, maar is dol op mokkataart, dus heb ik voor haar een mini-hazelnootschuimgebak met mokkacreme gemaakt. Had daar ook eigenlijk poedersuiker voor nodig, maar ja... voorbereiden is niet altijd mijn sterkte punt. Had gelukkig meerdere recepten voor schuimgebak.

Goede tip van die cupcake, daar ga ik me eerst eens aan bezondigen!


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 December 2016 om 22:29
of om het makkelijker te maken kunt ge zo een goedkope cake gaan kopen in de aldi of de lidl of welke winkel dan ook en daar de botercreme en rolmarsepein over trekken.

-------------


Bericht van: C4th
Datum bericht: 11 December 2016 om 22:32
Nee, laat ik het cupcakeje maar gaan doen, die heeft al meer de vorm die ik nodig ga hebben.Print Pagina | Close Window