Print Pagina | Close Window

zoutdeeg...

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Patronen Hobbydoos
Forum Naam: Vragen
Forum: Heb je een vraag over een patroon stel hem hier
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=4537
Print Datum: 18 April 2025 om 10:36
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: zoutdeeg...
Bericht van: Lizzi
Onderwerp: zoutdeeg...
Datum bericht: 11 April 2008 om 14:42
Wie heeft er veel ervaring mee?? Ik wil het maandag maken met de kleuters van mn klas, maar ik bak het altijd verkeerd zodat de vormpjes langs de onderkant altijd open barsten!
Of wel bak ik ze te hard of te lang, ik weet het niet! Dus wie weet de perfecte temperatuur en duur voor het bakken? De vormpjes gaan wel redelijk dik zijn, dus geen platte werkjes.



-------------
groetjes, Marlies



Antwoorden:
Bericht van: Oma Gijsje
Datum bericht: 11 April 2008 om 14:50

Ik heb dit veel gedaan toen mijn kinderen nog klein waren en dan vooral met de kerst.We maakten kransen en dingetjes voor in de kerstboom.

Voeg je ook een beetje glycerine toe aan je deeg?

Je moet ze lang bakken op 225 graden.Wel even kijken of de oven niet te hoog staat, de bovenkant mag niet bruin worden namelijk.



Bericht van: klamadi
Datum bericht: 11 April 2008 om 16:33
druk even bij google zoutdeeg in daar staat het ik heb net even gekeken veel plezier er mee

-------------
groetjes
        KLAZIEN


Bericht van: ab63
Datum bericht: 11 April 2008 om 17:16
Ik ben daar nu ook mee bezig in het verzorgingshuis waar ik kom. Heb al wat leuke creaties gemaakt met de mensen.  Is echt leuk om te doen. Gebruiken jullie ook olijfolie in het deeg??? Met zonnebloemolie bleef het te hard. Met olijfolie was het wel elastisch.

-------------
GROETJES ANGELA


Bericht van: Meia
Datum bericht: 14 April 2008 om 23:17

Ik bakte mijn brooddeegspullen altijd op de laagste ovenstand en dan heel lang, het moet eigenlijk uitdrogen. Als je het helemaal gaat beschilderen kun je het wel iets heter bakken. In plaats van glycerine kun je ook slaolie nemen.

O wat heb ik in de jaren 80 veel leuke dingen gemaakt. Ik zal het steeds eens met de kindertjes gaan doen, kan mooi straks een keer in de vakantie, ze hebben toch 2 weken vrij.



-------------
     All you need is love.



Bericht van: odette
Datum bericht: 15 April 2008 om 08:59

Ik zou het op 100 of 125 graden afbakken en dan echt een hele tijd, wel een uurtje of 2 misschien zelfs wat langer als het erg dikke figuurtjes zijn.



-------------
odette


Bericht van: marjolein24
Datum bericht: 20 April 2008 om 12:07

Ha, recent nog met Pasen gedaan met mijn kinderen .... Paperclip bovenin om op te hangen....

Inderdaad lang bakken en op niet al te hoge temp. Ik had het recept ook gewoon ' gegoogled' ...



-------------
Marjolein


Bericht van: amandel
Datum bericht: 20 April 2008 om 17:54

Oh ja, leuk werk, als je dikkere vormen hebt, nam ik altijd eerst een bolletje of propje alluminiumfolie, en ging daaroverheen met het brooddeeg.

groetjes irene.



-------------
Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.


Bericht van: chrisje
Datum bericht: 20 April 2008 om 18:50
en???? was het gelukt met de kleuters, marlies?



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net