Print Pagina | Close Window

Ervaring: Lewenstein Euro-Computer 100

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Gezocht
Forum: Zoek je een patroon of blad zet het dan hier neer
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=45708
Print Datum: 19 Juni 2024 om 00:38
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Ervaring: Lewenstein Euro-Computer 100
Bericht van: Cocos
Onderwerp: Ervaring: Lewenstein Euro-Computer 100
Datum bericht: 07 April 2018 om 20:37
Question Kent iemand de Lewenstein Euro-Computer 100 ?

Ik zoek een goede machine die automatisch knoopsgaten maakt en wat borduursteken heeft, waaronder letters en cijfers. Ik wil (kan) er niet veel aan uitgeven, dus zoek ik 2e hands. Er is me een Lewenstein Euro-Computer 100 aangeboden. Waarschijnlijk is die machine al 20 of 30 jaar oud. Helaas ondersteunen niet veel fabrikanten hun oudere machines, dus ik kan er geen informatie en gebruiksaanwijzing van vinden.

Ervaringen van gebruikers zeggen toch meer dan de reclame van de handel, dus zou ik graag iets willen vernemen van gebruikers die met die machine ervaring hebben.

Kent iemand de Lewenstein Euro-Computer 100 ?Antwoorden:
Bericht van: niania
Datum bericht: 08 April 2018 om 09:57
http://www.bekkersnaaimachines.nl/a-22978314/lewenstein-naaimachine/lewenstein-computronic-100/" rel="nofollow - http://www.bekkersnaaimachines.nl/a-22978314/lewenstein-naaimachine/lewenstein-computronic-100/

als je naar beneden scrolt kun je een nummer vinden
je zou een telefoontje kunnen plegen voor je vraag
-------------
https://www.animaatjes.nl/plaatjes/vogels" rel="nofollow">


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 08 April 2018 om 11:24
Originally posted by niania niania wrote:

http://https://www.bekkersnaaimachines.nl/a-22978314/lewenstein-naaimachine/lewenstein-computronic-100/" rel="nofollow - http://www.bekkersnaaimachines.nl/a-22978314/lewenstein-naaimachine/lewenstein-computronic-100/


Bedankt voor je bericht, maar de Lewenstein Computronic-100 kwam jaaaaren later dan de Lewenstein Euro-computer 100 en bovendien heeft Bekkers die machine niet meer.

Bovendien wil de verkoopster, die de Lewenstein Euro-computer aanbiedt, het ding niet naar het postkantoor brengen voor verzending. En ik zie geen mogelijkheid het op te halen in Den Haag.
Helaas.

Wat betreft de mogelijkheden leek deze machine geschikt voor mij. Ervaring met Lewenstein machines heb ik niet. Ik dacht eigenlijk dat het een heel bekend en veel gebruikt merk was, maar ik zie er op fora en verkoop websites niet veel over.Bericht van: Mutti
Datum bericht: 08 April 2018 om 12:39
Naaimachine centrale Wouters bestaat al jaren . Hebben een zaak in Amsterdam en sinds kort een in Haarlem Noord .

Vraag eens of ze daar een 2e hands hebben die je ook kunt uitproberen .
Kijk uit met een 2e hands van een particulier op marktplaats die je niet hebt kunnen proberen .
Lewenstein is altijd een goed merk geweest ,de machines werden ook op scholen gebruikt .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 08 April 2018 om 12:54
De naaimachine winkels zijn bij mij in de buurt verdwenen. Naar een stad gaan om machines te proberen wordt een kostbare zaak. Openbaar vervoer en vervoer per auto zijn kostbaar geworden. De post kan veel goedkoper vervoeren. Daarom zoek ik een machine die bij een ander overbodig is geworden en voor weinig geld wordt opgeruimd. Mensen die hun eigen machine weg doen zijn vaak beter te vertrouwen dan handelaren, maar omdat er altijd risico is, blijft het een gok waar ik maar een laag bedrag aan besteed.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 08 April 2018 om 13:11
Met de machine die jij graag wilt, heb ik geen ervaring. De provincie Flevoland heeft ook naaimachinewinkels en een goed netwerk van openbaar vervoer.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 08 April 2018 om 15:11
Heb je wel eens op internet bij Matri gekeken ?

Ik zie net dat die een gebruikte machine ( Lewenstein ) met automatisch knoopsgat en siersteken aanbieden voor 99 euro .
Die krijg je dan ook nog opzicht met recht van retour .

Wat je vraag over bezorging betreft ,daar heb ik zelf geen ervaring mee , maar laatst stond er een pakketbezorger voor de deur die een pakketje kwam ophalen . Ik had geen pakketje ,maar kennelijk moest hij bij de overbuurvrouw zijn .
Omdat die vaak weg is ,ze is stewardess , neem ik dikwijls pakjes voor haar aan ,maar deze keer kwam hij dus wat halen en kennelijk dacht hij dat ze dat dan ook wel aan mij gegeven had .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 09 April 2018 om 10:48
Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie bij Matri geen Lewenstein aangeboden.
De machine waar ik op reageerde was deze: https://www.muldernaaimachine.nl/index.php?item=lewenstein-euro-computer-100--prijs-verlaagd&action=article&aid=351&lang=nl

De handelaar ken ik verder niet en hij is ook al verkocht. Maar van iemand privé werd deze ook aangeboden voor een redelijke prijs. Die had ik wel willen kopen.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 09 April 2018 om 19:10
Je kunt ook *piep* denken en als ze bij het Kruidvat weer van die 100-euri Singers hebben er daar 1 van kopen, die is in ieder geval nieuw.

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 10 April 2018 om 18:28
Ja, dat kan. Maar zijn die niet na 3 knoopsgaten kapot?


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 April 2018 om 20:46
Als je die eerste 3 knoopsgaten in het eerste jaar maakt - zit je ruim binnen de garantie Wink

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 12 April 2018 om 14:23
Dat is waar natuurlijk. Tongue

Maar ik heb al vaker van die goedkope nieuwe naaimachines gezien en klachten van mensen gelezen. Eerst voorzichtig een paar dingetjes naaien en dan na een keer een zoom in een spijkerboek is machine meteen kapot en is de garantie vervallen. Van horen zeggen dus, geen eigen ervaring.

Ik heb bij de Aldi ook wel van die goedkope machines gezien en dan ben ik soms best onder de indruk van wat ze kunnen. Aldi is best goed met garantie en ik heb gelezen dat de Medion naaimachines die Aldi verkoopt gemaakt worden door Brother.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 12 April 2018 om 15:08
De Singer naaimachines die ze bij het Kruidvat en zo verkopen zijn geen Singer. De oude Singer bestaat niet meer en de naam is verkocht aan? Geen idee. Maar het betekent wel dat een Singer van nu niets te maken heeft met de Singer van vroeger.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 12 April 2018 om 18:53
Ik las dat Singer, HusqVarna en Pfaff eigendom zijn van een holding met de naam SVP die is gevestigd in Bermuda. 1 keer raden waarom nou juist Bermuda. 


Bericht van: bep
Datum bericht: 12 April 2018 om 19:17
omdat daar de korte broek ook wel gekend als bermuda is uitgevonden ?

-------------


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 12 April 2018 om 19:56
Ja maar waar worden dan die Singers gemaakt, die dure dingen die je bij de naaimachineboer kunt kopen . . . die heten ook gewoon nog
Singer.
We worden allemaal royaal bedot of niet dan ?


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 12 April 2018 om 22:06
De Singers komen tegenwoordig uit China. Daar is het goedkoop produceren. Lage lonen, hoewel de lonen in China de laatste jaren ook wat hoger worden.

Waar Pfaff en Husqvarna gemaakt worden weet ik niet. Maar ze zijn wel alledrie in bezit van een multinational die liever geen belasting betaalt.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 12 April 2018 om 22:10
De naaimachines zijn in Europa veel duurder dan in Amerika. Behalve dan de goedkope Singer machines en soms ook de Medion machines die door Brother gemaakt worden.

In Amerika kun je rond de honderd dollar een computergestuurde Brother kopen die echt veel kan. In Europa zijn die niet te koop. Brother brengt hier de goedkoopste machines niet op de markt onder eigen merknaam. En de goedkope machines die ze onder andere merknamen verkopen die kunnen niet zo veel als de naai en borduur machines die ze in Amerika verkopen.

Singer verkoopt wel goedkope en behoorlijk dure machines in Europa.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 12 April 2018 om 22:31
Toen ik mijn eerste naaimachine kocht, was dat een Brother onder de merknaam Vendomatic (eigen merk van V&D). Fantastische machine, nieuw gekocht in 1979 voor 499 gulden.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 12 April 2018 om 22:37
Ik ook. Een V&D Brother en voor de zelfde prijs. Wel een paar jaar eerder. In 1972.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 13 April 2018 om 14:25
Originally posted by Kamilla Kamilla wrote:

Toen ik mijn eerste naaimachine kocht, was dat een Brother onder de merknaam Vendomatic (eigen merk van V&D). Fantastische machine, nieuw gekocht in 1979 voor 499 gulden.


Gebruik je die eerste naaimachine nog steeds, Kamilla?
Werkt die nog goed?

Die van mij gelukkig wel.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 13 April 2018 om 15:13
Na een kleine 10 jaar heb ik die Vendomatic ingeruild voor een Pfaff Festival omdat die meer mogelijkheden had. Deze Pfaff heb ik inmiddels ook alweer zo'n kleine 30 jaar.

Eerlijk gezegd was de knoopsgaten-automaat van de Vendomatic beter dan van de Pfaff die ik nu heb. Daar moet ik altijd een beetje aan corrigeren en smokkelen.   


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 13 April 2018 om 16:29
Mijn Vendomatic gebruik ik nog steeds. Ik kan er knoopsgaten mee maken, maar een echte automaat heeft deze niet. Het is een 4 traps knoopsgat. Wat op zich ook niet zo moeilijk is, maar ik krijg de knoopsgaten vaak niet helemaal het zelfde.

Als ik confectie koop dan bekijk ik de knoopsgaten nauwelijks. Maar als ik zelf iets maak, dan stoort het me ontzettend als de knoopsgaten niet helemaal gelijk zijn.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 13 April 2018 om 21:42
Vier-traps knoopsgat? Bedoel je dat het knoopsgat in 4 fasen gemaakt wordt? 1. Boventrensje, 2. Rechterzijrand, 3. Ondertrensje, 4. Linkerzijrand. Als 5-de stap mag je het tornmes er doorheen sturen... zonder het stiksel te beschadigen.

Voor jezelf ben je altijd wat strenger. Dat ken ik ook. Toch, als een knoop dicht is, d.w.z. door het knoopsgat zit, dan zie je nog amper de helft van het knoopsgat.     


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 14 April 2018 om 13:25
Dat is zo. Maar vaak heb ik niet alle knopen dicht. Dan stoort een lelijk knoopsgat toch.

Het is ook een beetje een dingetje in de familie. Op knoopsgaten letten. Mijn overgrootmoeder naaide voor mensen met naald en draad. Tot er een verkoper van Singer aan de deur kwam. Ze kocht de machine en deed veel werk op de machine, die heel netjes en snel naaide. Maar de knoopsgaten werden nog steeds met de hand gedaan. Ook nadat ze een knoopsgatenautomaat kocht die heel nette knoopsgaatjes maakte. Voor de oude Singer naaimachines kocht je daarvoor een apparaatje erbij, dat op de machine werd gemonteerd. Maar de klanten vonden die niet mooi en wilden toch handgemaakte knoopsgaten.

Ik heb geen naaicursus gedaan, maar wel wat opgepikt sinds mijn kleutertijd. Soms kom ik er achter dat ik een oplossing voor iets heb bedacht, wat eigenlijk gewoon een oude bestaande coupeuze techniek is. Waarschijnlijk heb ik wat ik ooit heb zien doen, opgeslagen in mijn geheugen. Als ik het kan gebruiken, dan komt het er uit rollen.

Omdat ik ontevreden was over de knoopsgaten gemaakt met mijn machine, en met de hand te veel werk vond, bedacht ik een andere methode. Ik dacht dat ik een origineel idee had. Maar iemand zei me dat het een paspelknoopsgat was. Een bekende techniek die volgens die persoon in de couture wordt gebruikt.

Mijn slimmigheidje heb ik waarschijnlijk niet echt zelf bedacht, maar in mijn kleutertijd opgepikt.Bericht van: lidwina
Datum bericht: 14 April 2018 om 13:54
Mijn naaimachine, Bernina, maakt de knoopsgaten als volgt: linkerpootje, achteruit met kleine stiksteekjes voor het rechterpootje, trensje aan het begin, rechterpootje, trensje aan het einde, een klein stukje met stiksteekjes naast het linkerpootje achteruit. Klaar. Er is een speciaal knoopsgat voetje bij mijn machine. Aan de onderkant ervan zit een uitsparing waar het gestikte deel precies tussendoor loopt. Bovenkant lijkt een soort kleine raampje. Origineel kon ik daarin de lengte van het knoopsgat aangeven en wist ik precies waar ik stoppen moest, maar dat is in de loop der jaren afgebroken. Ik zet nu een speld bij het einde. Dit gaat half automatisch, ik moet voor ieder nieuw onderdeel de knoopsgatknop draaien. het resultaat is een mooi knoopsgat. Als ik per ongeluk in het stiksel snijdt met mijn tornmesje, naai ik die kant van het knoopsgat er nog een keer overheen.
In alles wat mantel of jasje heet maak ik paspelknoopsgaten


-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 15 April 2018 om 07:19
De 4traps automaat van mijn Vendomatic maakt
1. een brede zigzag achteruit, totdat je de machine stopt.
2. een amalle zigzag achteruit, totdat je de machine stopt.
3. een brede zigzag achteruit, totdat je de machine stopt.
4. een smalle zigzag vooruit, totdat je de machine stopt.
Daarna moet je zelf nog afhechten.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 15 April 2018 om 09:03
Mijn dochter leerde op school om een speld zó dwars in het knoopsgat te steken, dat die het tornmesje stopte. Ze begon in het midden te snijden en dan aan beide kanten een speld. Zij kon veel beter met mijn Bernina werken dan ikzelf. Maar nu ze de deur uit is, werk ik er alleen nog op, zij kreeg een andere eenvoudige Bernina. Mijne heeft een automatisch knoopsgat en diverse siersteken. Hij is al een jaar of 30 oud.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 15 April 2018 om 14:42
Ik maak voor een echt mooi knoopsgat ook een gepaspoilleerd knoopsgat ,nadat ik het ooit eerst op een broekszak geleerd had . Is iets minder priegelig .

Ik ben altijd bang dat een machinaal knoopsgat gaat rafelen .
Gisteren bij het Repair Cafe ben ik nog een tijd bezig geweest om zo.n rafel knoopsgat weer toonbaar te maken

Een heel ,heel enkele keer maak ik nog een knoopsgat met de hand met een rondje ,waar de knoop ( steeltje ) invalt ,aan het eind . Ik heb het nog geleerd met een dikkere draad erlangs .Maar dat is dan wel 1 knoopsgat .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 16 April 2018 om 13:36
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Een heel ,heel enkele keer maak ik nog een knoopsgat met de hand met een rondje ,waar de knoop ( steeltje ) invalt ,aan het eind . Ik heb het nog geleerd met een dikkere draad erlangs .Maar dat is dan wel 1 knoopsgat .


Zo maakte mijn overgrootmoeder ze ook. En de dochters moesten natuurlijk meewerken. Moet je je indenken hoe dat vroeger ging. Van die ouderwetse jurken met manchetten en lijfjes vol kleine knoopjes en allemaal knoopsgaten met de hand maken bij het licht van een olielampje. Geen wonder dat mijn oma een hekel had aan knoopsgaten maken en altijd de knoopsgaten van anderen nauwkeurig bekeek.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 16 April 2018 om 14:42
Blokker heeft een Singer in de folder. Meen ik. Ik heb de ongewenste folders al in de blauwe container liggen. Als het niet Blokker is, dan zal het Lidl zijn.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 16 April 2018 om 15:22
Lidl heeft een Singer naaimachine voor €150 in de aanbieding, met een aantal nuttige en siersteken plus automatische knoopsgaten. Die machine heb ik wel overwogen. Daarom ben ik recensies van gebruikers gaan lezen en die waren niet best.

Alles wat de machine zou kunnen, doet de machine niet goed en door de zwakke uitvoering draait het mechanisme kapot op een spijkerbroek. Plus veel storingen in de elektronica. Daarom ben ik gaan kijken naar 2e hands machines. Want sinds de oude Singers met levenslange garantie zijn naaimachines voor steeds minder lange gebruiksduur ontworpen.Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net