Print Pagina | Close Window

Show Time

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Mijn creaties
Forum: Hier kun je je eigen werk presenteren.
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=45717
Print Datum: 19 Oktober 2018 om 10:54


Onderwerp: Show Time
Bericht van: lidwina
Onderwerp: Show Time
Datum bericht: 15 April 2018 om 20:19
Eindelijk vind ik tijd en vooral de rust om foto's te plaatsten van mijn laatste creaties. 
Begin januari kwam ik op het idee om mij voor 3 Kals op Ravelry aan te melden. Mij leek dat helemaal geen probleem, ik moest wel nog een babydeken breien en wat dingetjes afmaken, maar ach, ik ben gepensioneerd, heb toch de hele dag niets te doen, dus vooruit maar.
Lovebug was 1, die hebben jullie gezien. Ik bedacht dat ik in de tussentijd Goralka ook wel kon afmaken. hebben jullie ook hier gezien. De babydeken kwam ook af, is ook geshowed.
Een andere Kal was een klein katje. Werkje voor 1 avond. Ik kreeg echter het idee om van alle garen waar ik dit jaar iets van maak een katje te breien.
Tot nu toe is dit het resultaat.
https://www.ravelry.com/patterns/library/tiny-window-cat" rel="nofollow - https://www.ravelry.com/patterns/library/tiny-window-cat  Is een gratis patroon.

Een andere Kal was een tas in Fair Isle techniek. Dat wilde ik al heel lang beter leren, dus ook meegedaan. Deze dus

https://www.ravelry.com/patterns/library/elizabethan-stranded-bag-kal" rel="nofollow - https://www.ravelry.com/patterns/library/elizabethan-stranded-bag-kal
Ik heb Istex Lettlopi garen gebruikt en breipen 4.

Voor mijn verjaardag kreeg ik heel mooi Wollmeise garen cadeau met patroon, daar breide ik deze sjaal van.

https://www.ravelry.com/patterns/library/irish-moss-shawl" rel="nofollow - https://www.ravelry.com/patterns/library/irish-moss-shawl
Ook met pen 4 gebreid. Ik heb de sjaal groter gemaakt dan het patroon, en had uiteindelijk dat draadje wat je ziet over.

Ik had heel mooi stof liggen in precies de kleur van de sjaal. Daar maakte ik een broek van, daar moest natuurlijk ook een jasje en shirt bij. De stof voor het jasje lag ook al zeker 15 jaar in de kast. De stof voor het shirt vond ik op de markt. Op de foto is de kleur van de sjaal niet goed. Zoals de broek is, is de sjaal ook.

Toen de Kal van de tas klaar was, had de ontwerpster de smaak van Kals te pakken en begon met een nieuwe Kal. En ik had de smaak van fair isle te pakken. Op mijn verzoek maakte ze van de tas 2 formaten. Een hoge en een brede. De brede moest ik dan wel proef breien als tegenprestatie. deze dus.

https://www.ravelry.com/patterns/library/elizabethan-floral-bag-kal" rel="nofollow - https://www.ravelry.com/patterns/library/elizabethan-floral-bag-kal
Ook gebreid met Istex Lettlopi op pen 4.

Ondertussen kreeg ons nichtje haar baby en haakte ik de letter T
Daar ik voor het zusje van de moeder ook al een T en een tijger gehaakt had, haakte ik nu 2 Turkse Tortels, omdat pappa en mamma 2 echte tortelduiven zijn. Eigenlijk vond ik dat baby toch niet zo leuk, dus toch nog maar een tijgertje gehaakt.

De letter is van Kristel Krukkert, de duif van Grietjekarwietje, de tijger weet ik niet meer.

Ik haakte ook  nog 3 groentjes van ons aller Bloem.

En tussendoor naaide ik dit jasje met shirt, maar dat was begin februari. Vooral omdat ik wilde zien of ik in een week tijd een jasje met shirt af kon krijgen en dat is gelukt. Een donkerblauwe broek had ik nog. Oh ja ik brei ook nog een deken. Ook een Kal. Die gaat een jaar duren, iedere week een vierkantje.


-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.Antwoorden:
Bericht van: QstephanieQ
Datum bericht: 15 April 2018 om 20:47
wow! allemaal even mooi!knap gedaanThumbs UpClap

-------------
mijn shop
https://www.etsy.com/nl/shop/steffiedesign" rel="nofollow - https://www.etsy.com/nl/shop/steffiedesign


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 15 April 2018 om 21:02
Wow, wat mooi gemaakt allemaal 👍

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: petraco
Datum bericht: 15 April 2018 om 21:18
wauw Lidwina niet stil gezeten geloof ik. Alles is weer even prachtig geworden.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 15 April 2018 om 21:39
Lidwina toch... wat is dit nou toch voor een creatieve explosie? Dit is allemaal zo bijzonder en ook zo uiteenlopend van techniek en stijl. De kleding is echt klasse. Geweldig!   Bericht van: lidwina
Datum bericht: 15 April 2018 om 22:31
Dank jullie wel. Nee, ik zit zelden niets te doen, daar wordt ik nl doodmoe van. Naaien doe ik overdag als ik niet hoef te koken, wassen, strijken en wat er zoal in een huishouden te doen is. Breien en haken doe ik 's avonds, ik luister tv. Ik kijk bijna nooit met geen handwerk in mijn handen.
Oh ja, de broek is ondertussen al uit elkaar gehaald en opnieuw genaaid. Ik had het stof aan de verkeerde kant gebruikt. Beide kanten kon, maar ik vond de kant die ik gebruikt had niet mooi.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: pareltje2011
Datum bericht: 16 April 2018 om 07:39
Hier word ik eventjes stil van....prachtig allemaal

-------------
WAAROM ZOU JE ALLES GOED MOETEN DOEN
WIE HOUD VOOR JOU DE SCORE BIJ.


Bericht van: Stramien
Datum bericht: 16 April 2018 om 09:33
Wat een productie! Mooi allemaal hoor!  

-------------
december2011Bericht van: handwerkjuffie
Datum bericht: 16 April 2018 om 10:11
Zo, wat een werk... Hoeveel uur ben je wel bezig geweest met al die projecten? Allemaal even mooi trouwens. (Eh... heb jij wel tijd over om nog te slapen en zo? Haha!)

Het patroon van de katjes heb ik ook opgeslagen, maar door pijn kom ik even helemaal niet aan handwerken toe, hoop dat het over een tijdje toch weer wat beter gaat en dan moet ik toch ook zo'n katje kunnen maken, dát moet toch wel gaan lukken (hoop ik). Maar ik ben voorlopig al blij als ik er een in één kleur kan maken, hihi. Als dat lukt, ga ik wel experimenteren met andere kleuren en technieken :)


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 16 April 2018 om 10:23
Je kunt wel zien dat de winter lang was .

Dat van die broek vind ik een goeie mop .

Heb je eerst een pijp geprobeerd om te vergelijken . ?
Op naar het voorjaar met nieuwe uitbarstingen
En ja ledigheid is des duivels oorkussen .


Bericht van: bep
Datum bericht: 16 April 2018 om 11:41
allemaal heel knap en het idee van die katjes is subliem. Er ontbreekt er al eneke (van die sjaal).
In die tassen voering genaaid?
En ik droom gewoon van zo eens een perfecte tshirt te kunnen maken. Maar ik denk dat ik daar niet pietjeprecies voor ben.


-------------
Ge kunt alleen uzelf vertrouwen en dan nog.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 16 April 2018 om 14:03

Ik zit hier te lezen en te genieten van alle commentaar. Dank jullie wel allemaal. Nu mijn commentaar, ik ga van beneden naar boven.

@ Bep. Van de sjaal heb ik maar een stuk draad van ongeveer 80 cm over, zie foto, daar krijg ik echt geen katje van gebreid. Je hoeft geen pietje precies te zijn om een shirt te naaien, alleen maar kritisch op het resultaat. In de tassen zit inderdaad voering en zelfs een klein tasje met rits

 

@ Mutti. ik had de broek klaar en al gedragen. Het was een zuiver wollen kamgaren aan de goede kant crêpe en de achterkant satijnbinding. Bij de zaak waar ik mijn stoffen kocht zat de goede kant altijd aan de binnenkant. Toen ik klaar was met knippen realiseerde ik mij pas dat het ingeweven merk aan de binnenkant zat. Waarschijnlijk heb ik ooit met dat stof zitten rommelen. Ik had toen meteen kunnen besluiten om hem andersom te maken, maar ik maak 2 verschillende achterbenen en ik had geen zin om dat te gaan uitpuzzelen. Bovendien was die glanzende kant best mooi bij het jasje. Maar toen ik de broek een dag had aan gehad, zaten er lelijke kreukels in. Dat vond ik maar niks. Ik heb de broek verkeerd om aan getrokken, dus met de bredere pijp aan de verkeerde kant. Het ging, dus heb ik alles losgehaald en de broek gekeerd. Ik had geluk, want ik had hem ook eigenlijk wat te ruim gemaakt. Het was een heel werk, vooral ook nog omdat ik de voorpijp voer tot onder de knie zoals bij een herenpantalon.

Het is gelukt en hij is weer klaar, zo blijf ik lekker bezig toch?

 

@ Handwerkjuffie. Ik weet niet hoeveel uren ik bezig ben geweest. Daar kijk ik niet naar. Ik ben gewoon altijd bezig. We staan om 7.10 op en gaan ongeveer om 12 uur naar bed. Zoals ik al zei, tv kijken doe ik nauwelijks, als ik heel moe ben bv. Maar dan nog duurt het niet lang of pak een breiwerk of zo erbij. Ik zit niet in clubs of ga naar een sportschool. Ik ga niet op terrassen zitten koffiedrinken enz. Ben dus eigenlijk een heel saai mens. Als je het katje toch gaat breien. Het patroon breit eerst het katje en neemt dan steken op voor de bodem. Dat heb ik bij het 1e ook gedaan. Nu brei ik eerst de bodem en het lijf en kopje er gelijk achteraan. Is veel eenvoudiger.


 

En nu ga ik nieuwe hoezen maken voor stoelkussens. Dag.-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: suziesfreubels
Datum bericht: 16 April 2018 om 16:00
Kijk dat eens pronken wauw wat een hoop...


-------------
http://suziesfreubels.blogspot.nl" rel="nofollow - http://suziesfreubels.blogspot.nl


Bericht van: bep
Datum bericht: 16 April 2018 om 21:09
had ik gezien lidwina dat kleine stukje draad daarom de opmerking over dat ene katje dat ontbreekt. En kritisch ben ik hoor, als het aan elkaar blijft hangen is het goed voor mij, zelfs met een zigzag die echt zigzagt van hier naar ginder.

-------------
Ge kunt alleen uzelf vertrouwen en dan nog.


Bericht van: handwerkjuffie
Datum bericht: 16 April 2018 om 21:19
Originally posted by lidwina lidwina wrote:

@ Handwerkjuffie. Ik weet niet hoeveel uren ik bezig ben geweest. Daar kijk ik niet naar. Ik ben gewoon altijd bezig. We staan om 7.10 op en gaan ongeveer om 12 uur naar bed. Zoals ik al zei, tv kijken doe ik nauwelijks, als ik heel moe ben bv. Maar dan nog duurt het niet lang of pak een breiwerk of zo erbij. Ik zit niet in clubs of ga naar een sportschool. Ik ga niet op terrassen zitten koffiedrinken enz. Ben dus eigenlijk een heel saai mens. Als je het katje toch gaat breien. Het patroon breit eerst het katje en neemt dan steken op voor de bodem. Dat heb ik bij het 1e ook gedaan. Nu brei ik eerst de bodem en het lijf en kopje er gelijk achteraan. Is veel eenvoudiger. 


Ik sta wel rond 7.30 uur op, maar 12 uur naar bed, dát red ik niet, dus mijn dag is een stuk korter, haha. Verder voor mij ook geen terrasjes, sportschool en clubs, alleen pianoles, maar dus ook enórm saai :).
Dank voor de tip over het katje, daar heb ik even een aantekening van gemaakt! Altijd prettig, want ik heb nog niet zoveel ervaring en als het dan makkelijker kan, is dat mooi meegenomen!


Bericht van: C4th
Datum bericht: 16 April 2018 om 21:41
wauw, wauw, wauw en nog eens wauw....
Heel mooi allemaal, vooral die mooie sjaal... schitterend!


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 17 April 2018 om 09:12
Zo zeg Lidwina; jij bent lekker bezig geweest. Top zeg!


Bericht van: Geerlig
Datum bericht: 17 April 2018 om 09:27
Wat ben je druk bezig geweest. Heel erg mooi allemaal.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 17 April 2018 om 13:53
Ik had na de tas al bijna mijn voorhoofd op het bureau liggen - de sjaal heb ik nog net gezien, de rest bewaar ik even tot zo.
Wat een leuke katten - zo leuk en wat een gewaagde tas en een super super super, zei ik super ? shawl / sjaal / enorme creatie.
Wat mooi, ik adem even diep in en ga nu de rest bekijken Thumbs Up


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 17 April 2018 om 13:59
Als ik later groot ben, wil ik net zo saai als jij worden Wink

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 17 April 2018 om 19:32
Dank jullie wel voor jullie enthousiaste complimenten. Heerlijk. 
Succes met groot worden lw1463.
Ik ben helemaal niet druk bezig Geerlig, ik ben gewoon bezig.


-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: bloem
Datum bericht: 03 Mei 2018 om 17:55
Ik doe even en inhaal slag na de vakantie.
Lidwina het is ... allemaal geweldig. petje af, voor zoveel talent en geduld.

-------------
Oant Sjen


Bericht van: niania
Datum bericht: 03 Mei 2018 om 22:45
wauw wauw wauw
wat bijzonder mooi allemaal
petje af
zo geweldig   


-------------
http://www.animaatjes.nl/naamanimaties-maken" rel="nofollow">


Bericht van: Giesje
Datum bericht: 04 Mei 2018 om 10:23
wow prachtig allemaal zeg, U bent echt een die niet stil kan zitten en altijd wat in u handen moet hebben. Ik heb ook altijd wel een brei/haakwerkje in me handen. Maar zulke mooie dingen petje af hoor.

-------------
Als je moe bent leer om te rusten niet om te stoppen


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 04 Mei 2018 om 10:49
Zowwwwww, de mond valt open!
Wat een boel creativiteit en ijver!

En mooi ook allemaal.
Ben flieft op de sjaal en de kleur ervan.


petje af

-------------
Het tegenovergestelde van de liefde is niet de haat, maar onverschilligheid.
© Elie Wiesel


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 04 Mei 2018 om 22:34
Dank jullie wel. Leuke verrassing om nu nog complimenten te krijgen.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Juul
Datum bericht: 05 Mei 2018 om 11:38
wat een prachtige dingen heb je gemaakt. Ik ben verliefd op de tassen.

-------------
http://zeeuwseknutseltante.blogspot.nl/
gr lisettePrint Pagina | Close Window