Print Pagina | Close Window

Corona

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=46607
Print Datum: 27 September 2021 om 05:30


Onderwerp: Corona
Bericht van: Magtelt
Onderwerp: Corona
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 12:51
Doen jullie nog bizondere dingen uit zelfbescherming? Zolang het nog kan ga ik sporten en naar de soos. Maar niet naar rommelmarkten of bioscoop, hoewel we daar 's middags meestal alleen of met 6 anderen zaten. Betalen deed ik toch al met de bankpas. Ik ging vanmorgen naar de Plus voor Losalt, dat halverwege de pot was, en om een brief te posten. Rijen mensen met volle karren, wc-papier, afbakbroodjes en potjes en blikjes conserven. Lege schappen en files van bevoorradingskarren van de Plus zelf. Gisteren groot gemekker omdat de ontsmettende handzeep op was. Ik zei, dat ze best gewone handzeep of zelfs douchespul konden gebruiken met een scheutje Dettol. Ik hoop maar dat Dettol nog in de drogisterijen ligt. Ik heb het standaard in huis, ook schoonmaakalcohol, soda en bakingsoda.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.Antwoorden:
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 13:48
Bijzondere dingen doe ik niet .

Ik vul mijn handzeep pompje altijd al bij met vloeibare zachte zeep ,werkt net zo goed als al die dure spullen . Mijn man wast zijn handen altijd met zeep die ze ook in garages gebruiken ,dat is een pot .

Met gewone zeep blijft het vuil tussen de groeven zitten ,ook met een borstel lukt dat niet .

Ik ben wel het pakjes aanpakken gaan beperken .tot de naaste (over) buren Het virus blijft dan wel niet aan het pakje zitten ,maar je weet niet wat de bezorger net gedaan heeft .

Ik was Donderdag hier om een uur of 1 in de supermarkt ,je kon een kanon afschieten .

Mijn dochter wilde onze nieuwe supermarkt wel eens zien en mijn kleinzoon wilde de loopband naar de parkeergarage weleens proberen ,maar het was toen stampend druk ,zelfs meel om pannenkoeken te bakken was er niet .


Dat heeft ze dus nog moeten halen in d'r eigen buurtsupermarktje .Ik vind dit a sociaal ,je moet wel het geld hebben,en de ruimte, om zo'n enorme hoeveelheid in te kunnen slaan

Volgens mij kan je zeker met dit weer beter lekker gaan wandelen ,maar dan moet je natuurlijk wel ergens wonen waar dat kan dan in de bioscoop gaan zitten ,maar dat moet ieder voor zich weten .

Met het niet sporten voor de kleintjes heb ik een beetje moeite . Ze zitten wel op school . Sluit de kantine en laat ze in sportkleren naar het veld komen en douchen doen ze thuis maar .Als de ouders dan wat afstandhouden van elkaar moet dat toch kunnen ? Ze moeten dan wel net als op school niet lopen te snotteren natuurlijk.

Ik kreeg een mail van de bieb dat die tot begin April gesloten was .Alle activiteiten gaan daar dus ook niet door .

Mijn man is een risicogeval,. dus dan heb je toch wat meer zorgen ,maar hij is nu lekker in de tuin aan het werk ,

Soda heb ik ook altijd in huis en de deurknoppen maak ik schoon met bleekwater .Mag misschien niet ,maar in dit geval heb ik daar lak aan Ik heb alcohol doekjes in kleine zakjes in mijn tas daar maak ik mijn handen mee schoon als ik de supermarktkar gebruikt heb en verder moeten we het maar afwachten .

Zal mij benieuwen wanneer bij de hamsteraars ,de deksels van de soepblikken bol gaan staan .


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 13:57
Er was vannacht zo' vragen programma .Daarin werd o.a gevraagd hoelang je je nu eigenlijk je handen moest wassen . Zo' viruloog vertelde dat hij happy birthday zong en dat dat voldoende was .

Toch nog wat leuks om te horen .


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 15:44
Het enige waar ik me aan houd, is geen handen geven. Ik was alleen mijn handen als ik bijvoorbeeld in de bus gezeten heb of naar een winkel ben geweest. Hamsteren is niet nodig want ik kan nog een maand brood bakken van mijn voorraad en we eten nog volop uit de vriezer van eigen tuin. De kerken in Almere zijn gestopt met vieringen, blokfluitles gaat niet meer door.


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 16:13
Hamsteren ga ik niet doen.
Wel inderdaad regelmatig extra handen wassen.
En zo min mogelijk de deur uit.

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 18:33
Ik had wat reserveringen lopen in de bieb. Vanmiddag kreeg ik een telefoontje dat ze tot 1500 open waren (normaal 16.00) en nu gaan sluiten tot 1 april. Ik kon nog een boek en twee dvd's uit de reserveerkast halen. Dat vond ik heel attent.

Ik heb altijd een zogenaamde drektas aan mijn boodschappenkarretje hangen, waarin ik plastic etc dump, en onderweg blikjes en flesjes opraap voor Apeldoornse Boys. Daarom heb ik altijd zo'n klein flesje om mijn handen schoon te maken.

Ik vraag me af of mensen gaan letten op de tht datum van paracetamol en dat soort dingen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 19:00
Wij konden helaas geen boeken meer halen ,wel zou er geen boete worden berend .

Ik denk dat ze het direct sluiten hebben gedaan om een enorme toeloop te voorkomen .

Ach er staan nog genoeg boeken in de boekenkast ,die best voor de 2e keer gelezen kunnen worden .

Van de week heb ik er een uit mijn tienerjaren gelezen ,dan zie je pas hoeveel in de spelling veranderd is .

Kruidvat stuurt net een mail over met geld betalen ,liever niet maar dan wel zonder handcontact ,Maar wat ik me nu afvraag hoevaak zullen ze het pinapparaat reinigen ?


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 20:37
Ik ga niet hamsteren, ik heb altijd voorraad (ben ik n hamster ? ). Ik ben deze week niet gaan zwemmen, maar heb wel winkels bezocht . . . 
Ook heb ik in plaats van mijn schoonmoeder een wagen vol met 10-jarigen rondgereden, want zij is erg nerveus. Je kunt nerveus zijn niemand kwalijk 
nemen want het virus in Italië lijkt zich makkelijk te verspreiden, want je gaat me toch niet vertellen dat al die mensen die naar de sneeuw waren 
allemaal met de ski-leraar hebben staan zoenen ???
Ze zeggen al dat het virus in China al 1 keer gemuteerd was, nou wie zegt dat dat niet nog 1 keer kon en dat het nu nog agressiever is ???

Over een paar maanden weten we meer . . . 

Wat ik nu erg vind, is dat ik bij ieder pijntje denk - zou het ??? Ik heb nu een beetje spierpijn, daar zou ik anders niet over nadenken en nu wel.
Ik heb verdorie de hele dag lopen harken en met kruiwagens rondgerend, dus spierpijn is niet gek. Laten we hopen dat het dat is.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 22:11
Ik heb ook altijd een voorraad ,maar ik heb het idee dat dat nog met WO II te maken heeft .

Het is altijd makkelijk iets in huis te hebben ,bij ziekte of zo ,alhoewel je dan beter bouillon in huis kan hebben want dan heb je toch geen trek .


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 23:34
Wij hamsteren niet, grote onzin.
Snap ook waaróm mensen hamsteren.
Ik behoor ook tot de risicogroep, op diverse manieren, maar ik ben niet angstig of, nooit geweest ook, zal wel de aard van het beesie zijn.
Manlief waste altijd al zijn handen na het boodschappen doen en als we in een ziekenhuis zijn gebruiken we altijd de flesjes ontsmettingsvloeistof die daar hangen.

Geen handen geven is een goeie, maar gewoon normaal de hygiëne in achte nemen en je gezonde verstand gebruiken moet afdoende zijn denk ik zo.

Ik maak me meer zorgen over de economie die een gigantische opdonder krijgt.

-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 14 Maart 2020 om 23:38
Ik heb vandaag een Facebook pagina aangemaakt voor corona hulp. Op deze pagina kunnen de kwetsbare mensen in het dorp om hulp vragen. En gezonde mensen kunnen hulp aanbieden.
Zag dat op een andere pagina en vond het zo mooi initiatief.
https://www.facebook.com/Coronahulp-Best-eo-102093871428261/

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 15 Maart 2020 om 08:50
Overigens wist ik die van Happy Birthday al jaren. Ooit keek ik naar de Oprah Winfrey show en daar werd eens verteld, dat mensen veel te kort handen wassen. Dat het 20 seconden lang moest. En 20 seconden was een couplet van Happy Birthday. Van toen af aan zing ik dat van binnen als ik mijn handen was. Als jarige noem ik mezelf. Het lijkt erg lang, maar als je in 20 seconden gratis boodschappen zou mogen pakken, is het zó om. 20 seconden boren bij de tandarts lijkt een eeuw te duren.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 16 Maart 2020 om 22:02
Ik heb mijn voorraad paracetamol gecontroleerd, omdat dat het enige is dat 'veilig' is om in te nemen dan. Iboprufen is naar het schijnt heel slecht bij coronavirus, net zoals bij windpokken.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 16 Maart 2020 om 22:27
Ook daar zijn de meningen ook weer oververdeeld las ik net .

Dat is nu net het probleem ,de " geleerden" zijn het zelf niet eens over bepaalde zaken


Bericht van: bep
Datum bericht: 16 Maart 2020 om 22:36
Dan wisselen we af. Zal het maar half slecht zijn.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 08:34
De buren links en rechts hebben al briefjes in de bus gegooid met het aanbod boodschappen te doen. Heel lief, voorlopig niet nodig. Na 4 weken griep in november, waarbij ik wel boodschappen deed en eten kookte, heb ik geleerd om een voorraad van ongeveer een maand in huis te hebben. Vooral kippensoep. Ik loop straks wel even naar de Plus voor vers fruit en verse groente, met een Dettol doekje om de handvaten van het karretje en de zelfscanner schoon te maken.

Ik hoefde maandag niet bloeddruk te laten meten in de praktijk, waarvoor ik een afspraak had staan. Ik heb wel per telefoon en mail gemeld, dat ik nog 7 bloeddrukpillen in huis heb. Meer moeite ga ik niet doen voor mij opgedrongen pillen. Er spelen nu ergere dingen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: pareltje2011
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 09:00
Hier in België word het nu ook wel serieus genomen ik ben de hele dag aan t handwerken, tussendoor wat paas poets doen mijn kids rijden voor mij naar de winkel,ik ben wel bang voor dat stom virus heb verleden jaar een week en half in caronteine gezeten in revalidatie voor het Noron virus en dat is echt niet leuk ,allemaal een knuffel van ver 😷😷😷😷😷😷😍

-------------
WAAROM ZOU JE ALLES GOED MOETEN DOEN
WIE HOUD VOOR JOU DE SCORE BIJ.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 09:10
Miin man kreeg ook een telefoontje dat hij geen bloeddruk hoefde te laten meten .

Of hij doorgaat met zijn nieuwe bloeddrukpillen moet hij zelf maar beslissen, het zou jammer zijn ,volgens haar ,als hij het niet deed Ik nam de tel aan want hij is inmiddels bijna stokdoof .

Op mijn vraag of zijn bloeddruk dan erg hoog was , kreeg ik als antwoord dat het wel meeviel.Ik zou het pinapparaat ook maar gelijk meenemen Machtelt .


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 09:58
Wij hebben geen speciale dingen. Het gebruik van handzeep was bij ons altijd al en zeker ná toiletbezoek (doen velen ook nog niet eens!) en dan wat papieren zakdoekjes, tissues etc. in voorraad maar die hebben wij ook altijd omdat ik zelf last heb van allergie (pollen etc.). Verder doen wij niet aan hamsteren (zeker niet de WC rollen!) want al het spul wordt toch stiekem oud en dan kun je het weg gooien. Wat ik alleen hoop is dat dit toch weer snel voorbij zal gaan, al heb ik hier mijn twijfels over. Allemaal veel sterkte in deze periode!


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 10:12
De tandarts(in) belde gister, ik had al verwacht dat de afspraak afgezegd zou worden - maar helemaal naar eind september vind ik 
toch wel erg lang voor mijn gebit . . . dat komt omdat ze nu alleen de afspraken t/m 6 april afzeggen en hopen dat die anderen door kunnen 
gaan - we schuiven niet collectief door . . . 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 11:07
Mijn afspraak bij de kaakchirurg , afgebroken kies ,is ook afgezegd .

Het zit hem meer in het beschermings materiaal ,als dat er weer voldoende is krijg ik bericht Als ik erge pijn krijg mag ik ook bellen .


Ik ben een moeilijke patient vanwege mijn uit de kom schietend kaakgewricht .

Het is niet anders .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 11:35
Ik dacht even fors groente en fruit in te slaan en misschien wat vlees in te vriezen. Ik meende zo wel tot half april toe te komen. Op de heenweg enorme rochelbuien achter me. Ik stak over en zag dat het een opa met kleinkind was. Moesten we niet binnen blijven met verkoudheidsverschijnselen? Meer mensen in de Plus hadden Dettoldoekjes en sommige zelfs van die handschoentjes, waarvan maatje smal me nog te groot is. En iedereen hield afstand of liep een gangetje om. Ik had alles wat ik wilde kopen al gescand en wilde alleen nog volle yoghurt pakken en heel even de datum bekijken. Een warm lichaam tegen me aan en een oudemannenstem in mijn oor "sorry". Meneer moest halfvolle yoghurt en kon geen seconde langer wachten. Ik schreeuwde zo hard, dat ik schor thuis kwam. "Af stand hou den, we zouden afstand houden. Je had kunnen wachten tot ik weg was!" Twee vakkenvullende tieners keken op, maar meenden - terecht - dat ik mezelf wel kan redden. De oude knar liep onverstoord door. Ik ben 1.56 en normaal vind ik het alleen maar vervelend als mensen op een hogere plank dan ik willen reiken, oksel op mijn hoofd, of me opzij biggen, nu vond ik het een regelrechte moordaanslag.


-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 12:01
Lekker Machtelt .

En altijd zijn er weer mensen die uit de narigheid een slaatje willen slaan .

Ik kreeg een waarschuwingsmail van de rabobank ,dat er valse mails in omloop waren met de mededeling dat je een virusvrij bankpasje kon aanvragen . Wie verzint nu toch zoiets ? Ik denk niet dat een van ons daarin zal trappen ,maar oudere misschien toch weer wel ,ik vind dat toch zo gemeen .Bericht van: Mutti
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 14:39
Ik ,las net een NOS bericht dat de gevangenen in Begie mondkapjes gaan maken voor huisartsen e.d . Dus niet voor artsen die zieken verplegen die met het virus zijn besmet maar de gewone mondkapjes die ook in de bouwmarkten te koop zijn .

Ik vind dit een prachtig idee dat navolging verdient .

Normaal naaien ze broeken


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 17:30
Voortaan gaat Ton mee als body guard. Hij is 1.92 m. Als ik dan hard ga protesteren duikt hij ineens op: "Is er een probleem?" Ik had liever, dat hij een dreun geeft aan iemand die te dicht bij komt, maar zo steekt hij niet in elkaar. Normaal red ik me door heel hard te zeggen, dat wachten op iemand, die iets pakt, ook wel erg moeilijk is.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 18:54
Bij alles wat gehamsterd wordt, wordt er ook  heel veel toiletpapier gehamsterd.

Is er iemand die mij kan uit leggen waaróm juist het wc-papier gehamsterd wordt?
Ik vind dat echt verbazingwekkend.-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 19:48
Ik kan dit niet ,maar ik las ergens dat het een gedeelte in je hersens is . De uitleg was ,dat je iemand het ziet doen en het dan aotomatisch ook gaat doen .

Ik gebruik geen of zeer weinig toilet toilet papier en dat is dan voor bezoek ,omdat die met de onderdouche omkunnen gaan .Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 17 Maart 2020 om 22:41
Kopieërgedrag dus?
De ene aap klimt in de boom en alle anderen doen het dus ook?

Ik heb er geen last van, maar ja...... ik laat het schapjes doen aan manlief over en die heeft er ook geen last van, gelukkig.

Lao-man was in de Lidl en daar werden net pallets met wc-papier geplaatst.
15 minuten kijkt hij weer en alle twee de pallets waren schoon leeg!
Het is gewoon niet aan te slepen, kennelijk.Wacko


-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: bep
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 00:31
hier zeggen ze : als ik in een diepe put spring, springt gij dan ook?

het is inderdaad een paniekreactie. 1 iemand neemt veel wc papier, de andere ziet het en denkt ik zal er ook maar wat meenemen want hoelang gaat het duren, de volgende ziet er al 2 met pakken wc papier en denkt er gaat niet genoeg zijn en neemt nog extra meer mee. En nu denkt iedereen dat er niet genoeg wc papier zal zijn. Dus als er een voorraad is, wordt er direct ingeslagen. Ik heb nog 5 rollen staan en zal wel gaan halen als het bijna op is. Is er geen meer, dan heb ik pech gehad. Dan zal het met een gazet gebeuren.

mutti, die onderdouche is dat zoiets als een bidet(heb ik ook nog nooit gebruikt) of zit dat in de wc zelve? hoe marsjeert dat dan eigenlijk, want echt vegen doet die toch niet en droogmaken hoe doet ge dat dan? Als ge niet wilt moet ge niet antwoorden, maar ik ben daar dus benieuwd naar.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 08:06
Wij halen altijd hamstervoorraad wc-papier, maar dat is nog niet op - gelukkig maar want anders zouden we als hamsters geen hamstervoorraad
mogen halen . . . 
Ik haal eigenlijk alleen altijd veel omdat de huisband nogal kieskeurig is, de winkel waar ik haal is verder weg vandaar het halen van 10 pakken in 1 keer.
Als het nu opraakt haal ik wel plaatselijk denk ik, tot de gekte voorbij is.
Ik ben zelf nog niet in de supermarkt geweest (sinds de gekte begon) en ik vraag me af hoe het er is.

Het wc-papier is inderdaad kopieer gedrag, het is in Australië begonnen . . . 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 08:10
Volgens mij bestaan er wc-potten met douche en föhn, maar ik ben daar te ouderwets voor. Ik denk dat wij zo gewend zijn aan de huidige hygiëne spullen, dat het een ramp lijkt om een maand huisarrest te hebben en dan zonder toiletpapier te komen zitten. Ik neem aan dat hetzelfde geldt voor maandverband en inlegkruisjes. Niemand weet meer hoe onze voorouders dat oplosten.

Waarom waterflesjes en afbakbroodjes zo worden gehamsterd is me een raadsel. Ik denk dat de watervoorziening automatisch doorgaat en je kunt ook knäckebrot of zoiets eten, als er geen brood meer is. Ik was eerst bang geen verse groente en vers fruit meer te kunnen kopen, maar ik heb nog een extra pot multivitaminen, die ik na apRil kan blijven slikken.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 09:22
Ik heb inderdaad zo' wc bril . Het is dus niet de pot .

Hij spuit water en de kracht van de straal kan je zelf regelen . Je kunt zelfs regelen man / vrouw . Na gebruik druk je de knop van de droger in

Je kunt zelfs het water verwarmen en de bril zelf maar die gebruik ik nooit .

Als er bezoek voor het eerst bij ons naar het toilet gaat waarschuw ik altijd voor de lichtjes die gaan branden .

Ik ken nog de tijd van wasbaar maandverband ,waar je een strook van een oude theedoek of handdoek in moest leggen omdat je anders toch door ging lekken .

Maar welke moeder van nu ,,weet nog hoe je een stoffen luier om zou moeten doen ? Die zou ik wel extra in huis halen .


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 10:22
Ik heb een kleine douche in het toilet, water komt van het fonteintje waar een aansluiting is gemaakt.
Dan spoel je na het gebruik van de wc en droog je met toilet papier na, lekker fris.
Ik had dat graag gehad toen ik nog menstrueerde.
Ik zou wel zo'n ding als Mutti willen hebben, maar die zijn nogal prijzig.

Mijn schoondochter weet inderdaad niet hoe een hydrofiel luier werkt, zelfs de term hydrofiel kent ze niet. Big smile

Wij halen altijd pakken van 12 rollen en als ze in de reclame zijn zelfs 2.
Maar dat hebben we nog genoeg, paar weken geleden gekocht en dus mog lang niet op.
-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 10:45
Ik kreeg van de opticien een hydrofiele luier mee ,om mijn bril schoon te maken .

Gaf volgens hem de minste kans op krassen . Ik kreeg ook wel zo'n brillendoekje mee ,dat moest ik maar in mijn tas in een plastic zakje meenemen plus een flesje vloeistof .

Lauw water zo uit de kraan plus de luier. was volgens hem de beste methode en niet vergeten het montuur ook voorzichtig te reinigen omdat daar huidschilvers aan konden zitten .
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 16:01
Kreeg van de apotheek het volgende patroon voor een mondkapje .

1) knip goedwasbarekatoen met de afmeting van 18x18 cm .

2) strijk 3 a 4 plooien zodat je een lapje overhoudt van 10x18 cm

3) zig zag de buitenranden .

4) knip biaisband met een lengte van 1 meter .


5) naai bandjes aan de korte zijde van de stof vast onder bovenkant

Denk zelf dat het ook wel met ander band of elastiek kan .

Mondkapje moet regelmatig 4_ 8 uur vervangen worden en uitgekookt .

Kreeg er ook een foto bij ,maar die kan ik niet naar het forum sturen .Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 17:27
Misschien herenzakdoeken en stukjes klittenband, zodat je het bandje niet zo vaak hoeft te naaien.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 18 Maart 2020 om 18:45
Voor de mensen die misschien thuis moeten blijven of voor de sociale dieren, die met de huidige thuisblijf regels zich vervelen is dit misschien leuk.
Het jijtube kanaal van http://www.youtube.com/channel/UCswHDKvVlidNa02Y_T0D1Zw" rel="nofollow - Arne & Carlos ze zitten zelf namelijk verplicht in isolatie omdat ze buiten Noorwegen op reis waren.

Ze maken nu een dagelijkse quarantaine podcast . . . 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 21 Maart 2020 om 08:00
En iedereen die nu thuis moet zitten, denk er aan vitamine D te slikken. Je kunt pilletjes of capsules kopen, zelfs heel kleine pareltjes. Boven de 70 jaar liefst een dubbele portie.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 21 Maart 2020 om 09:28
Doen we al op recept iets van 1000 lu staat erop.,maar bedankt voor de tip.


Bericht van: petraco
Datum bericht: 21 Maart 2020 om 20:39
doe ik ook al. Hoop dat het ons gespaard blijft. Bij de thuiszorg staan al veel mensen als verdacht. De verzorging heeft extra kleding hiervoor maar wij de huishoudelijke hulpen helaas niet. Handschoenen moeten we zelf voor zorgen, maar bijna niet meer te krijgen.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 21 Maart 2020 om 20:50
Je kunt ook als bescherming je handen in diepvries zakjes doen elastiek om je polsen ,

het is meer dan niks .

Bij de bezinepompen hangen ook vaak handschoenen . Het is misschien niet eerlijk ,maar nood breekt wet .


Ik hoorde net dat het gebrek aan mondkapjes en beschermbrillen door de bezuiniging kwam De voorraad hoefde niet zo groot te zijn ,het waren eigenlijk alleen de tandartsen die ze gebruikten


Bericht van: petraco
Datum bericht: 21 Maart 2020 om 21:15
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Je kunt ook als bescherming je handen in diepvries zakjes doen elastiek om je polsen ,

het is meer dan niks .

Bij de bezinepompen hangen ook vaak handschoenen . Het is misschien niet eerlijk ,maar nood breekt wet .


Ik hoorde net dat het gebrek aan mondkapjes en beschermbrillen door de bezuiniging kwam De voorraad hoefde niet zo groot te zijn ,het waren eigenlijk alleen de tandartsen die ze gebruikten
dank je wel misschien een optie. Heb er nog een paar. Is inderdaad niet eerlijk wij zijn langer bij een cliënt, maar zal wel goedkomen. Weet ook niet hoelang we nog mogen gaan. Zijn nu al lijst het maken met de meest urgente gevallen. En leven de bezuinigingen in de zorg. Wel zwaar nu. De mensen ook moed inpraten. Zien geen familie en zitten de hele dag in huis nu alles stilgelegd is in de verzorgingshuizen en dagopvang.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 12:56
Ik ben er even uit geweest voor boodschappen, echt lekker weer hebben we nog niet, al schijnt de zon. Ik had mijn bril op, een mondkapje voor (herenzakdoek) en handschoentjes aan. Bij de zelfscanmuur lagen antiseptische doekjes klaar voor kar en scanner en iedereen hield afstand. Er kwam zelfs in de kassarij iemand achter me staan en vroeg of ik afstand wilde houden. Hij had beter een karretje kunnen pakken in plaats van op zijn arm stapelen. Dat is al de helft van anderhalve meter. Geen broodmix of afbakbroodjes, geen toiletpapier. Niet dat ik die dingen nodig heb. En hamsteren doe ik principieel niet, behalve wol.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 13:40
Ik ben ook even boodschappen wezen doen ,heel rustig in de winkel .

Ik had op zolder nog een rollator staan ,mijn man had nog een kratje wat precies op de zitting van de rollator paste . Had dus geen boodschappenkar nodig die door iedereen gebruikt wordt .

Voor de kassa lag een bericht op de grond geplakt met het verzoek daar te blijven staan ,was voor mij niet nodig want er was niemand voor mij ik ben voor de rollator gaan staan ,ik zou dat met een boodschappenkar ook doen schep je al een afstand .

De vakken van alle soorten pasta's waren leeg, maardie gebruik ik niet
Vers fruit en groenten waren er voldoende evenals brood.

De kennemerduinen zijn bijna mijn achtertuin ,maar nog steeds gaan daar horden mensen naartoe ,lopend ,vooral met stokken ,met alle soorten fietsen en te paard .

Je mag alleen op de paden lopen en die zijn behoorlijk smal die 1,5 meter zit er dus niet in zeker niet als je iemand inhaalt of als je tegenliggers hebt Op de fietspaden lukt dat ook niet .
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 16:33
Er was al gezegd, dat je harder ademt bij fietsen en joggen, dus dan komt je adem verder, misschien wel meer dan die anderhalve meter. En hoe komen ze daar toch op? Volgens mij komt een hoest veel verder. Dom, dat die mensen dat nog steeds doen. Ik zag op het fiets/wandelpad een man met een Sint Bernhard of soortgelijk ras en nam meteen een omweg. Anders krijg je toch dat de hond wil snuffelen en dat je een praatje maakt. Nu maar even niet. We staken wel de hand op met de autoweg ertussen, groeten hoort erbij hier in het dorp/de stad.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 16:37
Ik heb een alternatief bedacht voor Happy Birthday to you: 'k was mijn handen voor mij, 'k was mijn handen voor jou, 'k was mijn handen voor allen, 'k was mijn handen voor mij. Niet te snel dan is het 20 seconden.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 19:50
Ik snap niet dat ze de stranden dicht doen - echt niet. De WHO heeft de regel 30 minuten buiten zijn voor volwassenen en 1 uur voor kinderen bij
zijn richtlijnen staan - waar dan ? denk ik bij mezelf.
Kunnen ze in plaats van de botte bijl niet gewoon de boel reguleren op b.v. het eerste of laatste getal/letter van je kenteken
zodat iedereen op een bepaalde dag naar het strand kan. Zucht.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 20:19
Ik geef toe dat buitenlucht heel gezond is .

Maar het op een kluitje zitten ,er stonden foto's in de krant dat een heel stel jongeren op een kleedje in de luwte van het glas met drankjes een soort feestje vieren
Volgens mij willen ze dit tegengaan .
Wie controleert die kentekens ? Ik denk dat je nog ruzie krijgt ook ,als je na een eind rijden teruggestuurd wordt .

Het is te hopen dat het niet vlug warm wordt ,want je zal maar 3 hoog achter wonen .


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 20:23
Ik heb een lekker kleurtje op mijn toet.
Gisteren 3 kwartier buiten
Vandaag bijna een uur.
Heerlijk lezen op het balkon.
Uit de wind was het heerlijk.

Al ga je maar een kwartiertje in de deuropening staan, dan heb je al daglicht genoeg op je huid.

Mensen vervelen zich thuis en gaan dan maar naar het bos of het strand. Er niet bij nadenkend dat heel veel anderen dat ook doen.-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: bloem
Datum bericht: 23 Maart 2020 om 22:35
wij zitten thuis en doen geen boodschappen, Ik heb altijd voorraad in huis en onze Dochter zet verse Groente en vruit op de stoep. brood bakken we zelf.ruikt ook nog heerlijk.Donderdag maak ik een lijstje als het nodig is en gaan onze Dochter dat halen. luchten doen we in de tuin en tijdens het Hond uitlaten.
 


-------------
Wat telt,zijn niet de jaren in uw leven ,maar het leven in die jaren. oant Sjen


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 24 Maart 2020 om 10:15
Normaal is frisse lucht gezond, maar nu is niks normaal. Normaal kun je in de winter op het strand en op bospaden een kanon afschieten. In Aziatische landen zijn mondkapjes normaal bij epidemieën en erge luchtvervuiling. Hier lachen ze je uit met je eigen gemaakte. Als ik buiten ben geweest, gaan jas en colsjaal de wasmand in. Doe ik normaal nooit. Maar hij is toch wel weer droog een week later.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 24 Maart 2020 om 10:43
De WHO heeft "frisse lucht" bij de Corona regels staan, net als dat je beter iedereen testen kunt en dan gericht maatregelen nemen.
Dus heb ik keelpijn, iets dat ik eigenlijk altijd heb (zelf denk ik van het zwemmen) en vraag me dus af of ik iets anders onder de leden heb.
Dan zie ik in Duitsland dat mensen in de rij (op afstand) staan om zich te kunnen laten testen en dan denk ik - dat wil ik ook.
Ik lucht ook in de tuin en tijdens het fietsen (boodschappen halen & brengen), maar die wind mag van mij wel iets minder.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 24 Maart 2020 om 11:19
Hoe kan het dat er in Groningen genoeg test materiaal is en in Brabant niet .?

Ik hoop dat als deze ellende ooit voorbij is, de marktwerking in de gezondheidszorg weer teruggedraaid wordt .

Degene die nu examen moeten doen hun diploma zo krijgen ,als het leerlingen zijn die het hele jaar voldoende hebben gestaan tenminste .

Ik weet nog dat mijn oppas adres en in ruil daarvoor mijn bijles voor natuuren scheikunde kennis ,in het laatste oorlogsjaar geen examen hoefden te doen .Ze kregen hun diploma zo ,heeft hij altijd verteld .
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 24 Maart 2020 om 11:24
Ik lees net dat de eindexamens niet door gaan

Nu maar hopen dat er niet gekeken wordt naar het jaar 2020 en het minder waard is .


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 08:06
In Brabant zijn ze zuinig op de tests en in Groningen blijkbaar niet. Die stellen zich op het standpunt dat ze willen weten of het zorgpersoneel 
het heeft - ook daar zit wat in.-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 08:40
Ik heb op de tv gehoord dat ze in de ziekenhuizen in Brabant op 1 paard gewet hebben en maar een soort testmateriaal hebben .

In Groningen hebben ze diverse soorten en die kunnen ook op diverse manieren gebruikt worden .

Volgens mij ging er ook wat van Groningen naar Brabant zodat ze daar wat meer ruimte kregen .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 11:54
Volgens een voorlichter vandaag moeten we rekening houden met een eenzame zomer, zo ongeveer tot 1 oktober.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 13:13
Ik heb op mijn tablet NOS berichten staan ,daarin wordt net uitgelegd door de rivm ,dat het ernaar uitziet dat toename van de bezettingsgraad aan het afnemen is .

Wat ik eruit begreep is dat eerst 1 besmette persoon meer dan 2 andere personen besmette en dat dat nu gedaald is tot rond de 1 .

We zijn er nog niet ,maar het was volgens hem is het een goed bericht .Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 16:38
Volgens mij stelde Asscher een vraag over wanneer er weer grote evenementen zouden kunnen worden gehouden en toen werd er gezegd, dat we moesten rekenen op na de zomer begin herfst. Het loopt wel terug, maar voordat het helemaal over is? Ik denk, dat ze nog maar heel weinig weten, er wordt behoorlijk gegokt en dan kunnen ze beter op safe spelen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 17:01
Ben het volkomen met je eens .

Maar als ik hier naar buitenkijk zijn er toch nog veel mensen die niet weten wat 1,5 meter is .

Klinkt niet aardig ,maar wat mij betreft mogen ze goed handhaven .

Mijn man had op de sportvelden hekken met kettingen en hangsloten afgesloten en bordjes opgehangen en roodwitte linten gespannen ,maar de jeugd liep nog vrolijk in grote hoeveelheden over het veld Kettingen doorgeknipt linten genegeerd dus ze zijn met tangen in de weer geweest en die hebben ze dus vanuit huis meegenomen .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 25 Maart 2020 om 17:57
Zelfs als ze menen dat je onder de 20 weinig kans hebt, dan nog, ze wonen thuis en kunnen hun ouders besmetten. De sukkels.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 26 Maart 2020 om 09:10
Ik zit net op you tube een stukje te lezen over de uitzending van Jeroen Pauw .

Daar waren kennelijk mensen uitgenodigd die verstand hadden van het corona virus.

Er was ook een huisarts .Tijdens het gesprek liet ze zich ontvallen dat ze zelf ook besmet was met het virus en haar man die ook huisarts was ook .
Aan tafel zaten nog meer mensen o.a. Rob Jetten van D 66 .

Jeroen was razend . Het zijn niet alleen de mensen aan tafel ,maar ook de technici en misschien ook wel de mensen van de makeup .


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 26 Maart 2020 om 10:13
Ik vind afstand houden ook moeilijk, ik ben op de fiets en moet een voetganger inhalen . . . in de supermarkt verplicht een karretje (doe ik nooit),
daarna je karretje vasthouden (doe ik ook nooit), het is geen onwil, het is erg wennen. En daarna heb je opeens een druk knooppunt bij de groente en fruit.
Als jij nou hierlangs gaat dan ga ik daarheen en later sta je in de file bij de zuivel. 
Het was in de super trouwens drukker dan ik normaal gesproken gewend ben, ik was er denk ik om 8u10 - normaalgesproken kun je er dan een kanon 
afschieten, maar vandaag niet. Iedereen is thuis, de zon is op - laten we nu maar gaan voor het druk is . . . ik had even moeten vragen wanneer het stil is.

Besmet, of geweest - hmm je verwacht meer van zo'n huisarts niet dan ?

Ik vind ook die tamtam die ze maken over dat de R0 nu richting 1 gaat een fout signaal, straks denkt iedereen dat het wel weer kan
en wat dan, de R0 is een gemiddelde en het virus schijnt ook de hele tijd te muteren, daar hoor je trouwens weinig over. Ik wist dat er in China 
2 varianten waren, maar ik heb gisteren ergens een plaatje gezien met kleuren en daarop zie je dat/hoe het virus zich verspreidt maar ook van 
kleur verandert, iedere kleurverandering is een mutatie. En dan die laconieke reacties in Amerika, dat kan nog wat worden.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 31 Maart 2020 om 12:27
Vandaag bij AH riep de caissière iemand tot de orde: "U liep veel te dicht achter langs die meneer". Lief, dat ze een klant in bescherming nam. Toevallig was die klant nou net de man, die me een paar weken geleden in de Plus te na kwam, toen ik heel even naar de tht data van drie merken yoghurt keek en hij niet kon wachten tot ik iets gepakt had en was weggelopen. Hij is de reden, dat ik zelf mondkapjes heb genaaid en die aldoor draag in winkels. Zelfs zonder Coronavirus kwam hij gewoon te dicht bij voor een vreemde. Ik heb niks gezegd, hem in gedachten iets ergs toegewenst.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 31 Maart 2020 om 12:49
Er zijn kennelijk nog steeds mannen die zich niet kunnen gedragen ,met of zonder virus .

Ik heb een tijd in de Dekamarkt een man die mij kennelijk als mikpunt had gekozen .

je hebt dat wel eens dat je wil uitwijken en de ander wijkt dezelfde kant uit . Deze man ging dat heel vervelend doen . Hij vond dat ik goede schijnbewegingen kon maken . De volgende keer dat hij in de winkel was en ik ook ging hij het zelfde spelletje weer uithalen
Het was altijd in de zelfde hoek .
Ik had de keus een knietje of de bedrijfsleider waarschuwen .
Ik heb de middenweg gekozen en hem duidelijk gezegd als hij dat weer een keer flikte ik de bedrijfsleider zou waarschuwen .
Ik zie hem nog wel eens een keer en dan kijkt hij me vuil aan ,maar daar heb ik geen last van .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 02 April 2020 om 12:55
Via omroep MAX kun je meedoen aan een enquête voor de VU over hoe je als oudere het Corona gebeuren ervaart. Met vragen over nu en voor de pandemie. Beetje oppervlakkig.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 02 April 2020 om 13:22
Stond dat inde nieuwsbrief ?

Dan is me dat ontgaan


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 02 April 2020 om 16:44
Ik doe er meestal weinig mee. Ik krijg het blad ook niet al te vaak, want ik ben tientjeslid. Wij lezen voor tv programma's de Veronicagids, en die gebruik ik om interessante programma's aan te strepen. Dat is mijn huiswerk voor woensdag. Soms word ik opgebeld, of ik geen gewoon lid van MAX wil worden, maar ik vind dat dat blad altijd over oude mensen gaat. Dat hoef ik niet elke week te lezen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 02 April 2020 om 19:34
Nee ik heb geen blad,maar ik krijg iets op de mail ,zal wel eens iets aageklikt hebben .

Daar staan tips op en recepten ,gymoefeningen .Op het ogenblik staan er schuifpuzzels op .Een afbeelding in vierkantjees geknipt en die doorelkaar geschud zijn .alschuivend moet je het plaatje weer goed maken .
Best nog een klus .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 03 April 2020 om 16:37
Soms heb je een pechdag en soms lacht het leven je tegen met een grote grijns. De dokter wilde me naast de ACE remmers aan de bètablokkers. Ik zei Oké maar we hebben geen auto. Maakt niet uit, de apotheek zal ze brengen, ze nemen nog contact op. Maar vanmiddag trring, uw medicijnen. De auto stond met kapotte accu bij de huisarts, vanwege het bloeddruk meten. Vanmorgen werd de sleutel gehaald, vanmiddag belden ze op, nieuwe accu, redelijk van prijs, oké, net trring, hier is uw auto weer. De tuinman, met wie we in de herfst al een afspraak hadden gemaakt, belde, dat hij a.s. maandag de onbehouwen vuurdoorn komt verwijderen en vervangen door een gehoorzaam exemplaar plus twee andere struiken. Die ook in zijn tuin staan en een mooie combinatie vormen. En toen won Ton ook nog zijn computerspel, en te horen naar zijn eeuwige gemopper, gebeurt dat niet al te vaak.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 04 April 2020 om 11:11
Gisteren kwam mijn dochter met man en kind even zwaaien en even een praatje vanaf de deur tot achter het tuinhek .

Het zusje van mijn schoonzoon had het virus en zat dus met man en 2 kinderen opgesloten .
Was afwachten hoe het zou verlopen anders moest ze naar het ziekenhuis .
Kreeg net een app dat ze zich al wat beter begon te voelen en waarschijnlijk niet naar het ziekenhuis hoefde ,was wel even goed schrikken . .


Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 04 April 2020 om 11:33
Ik ben zo blij met de hedendaagse mogelijkheden om via whatsapp of skype toch mijn kinderen en kleinkinderen te kunnen zien, maar ik ben zwak en zou mezelf echt niet tegen kunnen houden wanneer ze aan de andere kant van het glas of tuinhek zouden staan. Dus ik heb ze gevraagd om niet langs te komen.
Wat goed van je Mutti dat jij je kan beheersen.

Fijn dat het zusje van je schoonzoon zich wat beter voelt. 
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 04 April 2020 om 18:52
Fijn Machtelt

Als alles meezit dan ziet de wereld er een beetje somberder uit .

Ik hoop dat je wat moed kunt verzamelen en toch even in de tuin gaat zitten .
Desnoods doe je je mondkapje voor .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 05 April 2020 om 08:57
Ik ben aan het experimenteren met een gehaakt mondkapje met ruimte voor een papieren zakdoekje, zodat de gaatjes geen extra gevaar opleveren. In witte katoen, zodat het in de kookwas kan. Misschien maak ik er een neus op ook, voor de gein.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 06 April 2020 om 11:03
LOLLOLLOL

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 06 April 2020 om 12:03
Als alle ellende voorbij is ,stuur je ons een foto .

Pasop dat het niet teveel aandacht trekt en de mensen het van nabij willen zien of het patroon vragen .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 April 2020 om 12:28
Ik weet wel zeker, dat als mensen vragen of ik ook voor hun een mondkapje wil haken, het antwoord Neen is. Jammer maar helaas. Patroon kan ik proberen op te schrijven, maar dan alleen voor hier. En dan nog heeft ieder een ander model hoofd, dus het is de vraag of mijne ook past op een andere snoet.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 06 April 2020 om 13:13
Ik hoorde vanmorgen op de radio ook een heel relaas van een man uit Groningen. Zijn vrouw had met een aantal vriendinnen, mondkapjes genaaid als een soort envelopje Daar paste dan een tissue in .

Ik heb ook al gehoord dat iemand ,de bananen wasten en de komkommers .

Niet om ze met schil en al te eten ,maar zodra ze ze gekocht had .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 April 2020 om 13:37
Ja, ik had dat ook gehoord, en dan echt met zeep.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 06 April 2020 om 13:43
Nu moet ik zeggen dat ik de pakketpostdoos, waar mijn medische voeding en die van mijn man inzit ,met handschoenen aan aanpak en dan de doos schoonmaak ,misschien overdreven, maar de bezorger komt overal .

Maar de potjes en flesjes die erin zitten, maak ik niet schoon .
Ik neem aan dat ze daar netjes werken .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 April 2020 om 17:01
Als je naar de Keuringsdienst van waarde kijkt, zie je in de voedselindustrie altijd al speciale pakken of jassen, handschoenen, laarzen of schoenhoezen, mondkapjes en mutsjes.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 06 April 2020 om 17:06
Wij kregen een brief van de gemeente, gedateerd 6 april, waarin staat, dat vanaf maandag 6 april de school in onze wijk een opvang is voor van Corona genezen dak- en thuislozen, die nog moeten revalideren. We zagen laatst wel mensen bij die school staan, wij dachten om te kijken of er een noodgebouw bij kon. Afijn, ze moeten ergens terecht kunnen om te genezen. Wel een slimme zet om het stilletjes in te stellen en de buurtbewoners voor het blok te zetten.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 06 April 2020 om 18:26
Dat ze ergens moeten wonen is waar ,maar de manier waarop is niet erg netjes .

Maar ook wij hebben gemerkt dat de gemeente zo werkt
Asielzoekers werden in het leeggekomen verzorgings huis gezet .
Toen dit niet meer nodig was werden er weer andere mensen gehuisvest ,ik geloof mensen die plotseling dakloos waren geworden ,prima . Maar stel de omwonende fatsoenlijk op de hoogte

maar waar ik me dan het meest aan erger dat ze zoveel klachten hebben .
Ik ken het verzorgingshuis . Er is een prachtige centrale keuken waar je met paard en wagen kunt keren ik weet nu hoeveel pitten ,alles roestvrijstaal . Nu is er de klacht dat ze zover moeten lopen naar die keuken . Op de kamers is gelegenheid om een kopje thee of koffie te maken ,een eigen koelkastje . Het is alleen om eten te koken . Er zijn wagentjes waar je je schalen of pannen op kunt zetten en zo naar je kamer lopen woon je hoger dan is er een lift .

Ja moet een rooster maken om de boel schoon te houden ,als dat de bewoners niet lukt dan moet dat van hogerhand komen met toezicht .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 April 2020 om 15:20
Tot voor een paar maanden vond ik boodschappen doen een aangenaam karweitje, lekker groente en fruit uitzoeken bedenken wat daar bij gegeten kon worden, lijstje afwerken. Nu is het één en al stress. Ik draag vinyl handschoenen, een bril en een zelfgehaakt mondkapje met tissue erin, mensen kijken raar of moeten lachen, maar iedereen passeert, links en rechts. Of iemand loopt snel achteruit een gangetje uit, dat ik net passeer, boem = ho, ik vind het anders ook al niet zo leuk tegen een kussenachtig lijf op te lopen, maar nu helemaal niet. Als ik wacht tot iemand anders groente heeft gepakt, wordt er achter me gesist, dat ik dat wagentje best opzij kan zetten en doorlopen. Zeg ik dan dat ik die man van het wagentje anderhalve meter geef, dan rollen ze met hun ogen. Ik denk dat ik elke dag, dat ik naar de winkel moet, het aantal doden opschrijf op mijn lijstje en dan aan die ongeduldigen vraag of het nog niet genoeg is naar hun zin.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 10 April 2020 om 17:19
Ik zal jullie zeggen. Ik heb zó goed opgepast. Ben zo min mogelijk buiten en in de supermarkt geweest. Heb meer dan normaal mijn handen gewassen.Ik heb tot nu toe een milde vorm van corona. Wij snappen nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren ☹️. Ik word niet getest en mag ook niet naar de huisarts toe, tenzij ik kortademig wordt of hele hoge koorts krijg. Wij zitten vanaf vandaag 14 dagen in quarantaine😪 Manlief gaat nu alleen nog naar buiten om het hondje uit te laten.

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 April 2020 om 17:50
Dat is echt heel naar voor jou en je gezin. Ik hoop dat je snel beter bent en dat het niet erger wordt. Het komt juist door anderen, die minder goed oppassen, denk ik. We leven in een soort horrorfilm met een akelige dreiging en we weten niet wie de vijand is. Ik stond op afstand in de rij bij een kassa, niemand achter me, maar toevallig net naast de schappen met wc papier. Natuurlijk kon een kakmadam niet wachten tot ik doorgelopen was, zij had die rollen echt vreselijk hard nodig. En dat kan dan net het contact zijn, dat je had willen ontlopen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 April 2020 om 18:23
Allereerst ,heel veel sterkte voor julie.

Maar ik snap een ding niet ,als ze niet testen hoe kunnen ze dan de diagnose stellen?


Hoe weet je dan het verschil tussen allergie ,waar ik veel last van heb,een verkoudheid of inderdaad corona.Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 April 2020 om 18:25
Machtelt ,ik moest toch even glimlachen om "kakmadam "


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 10 April 2020 om 18:28
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Allereerst ,heel veel sterkte voor julie.

Maar ik snap een ding niet ,als ze niet testen hoe kunnen ze dan de diagnose stellen?


Hoe weet je dan het verschil tussen allergie ,waar ik veel last van heb,een verkoudheid of inderdaad corona.Via de website van de huisarts moest ik een formulier invullen. Omdat ik meer dan 2 vragen met ja heb beantwoord gaan ze ervan uit dat ik een milde vorm van corona heb. Had nog gebeld maar ik kreeg te horen dat ik niet hoefde te komen mits ik niet zieker wordt

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 April 2020 om 18:34
Als ze ook maar denken, dat je het hebt, willen ze je niet in de praktijk zien. Ik hoop voor je dat het bij de milde vorm blijft, maar aan de andere kant, heb je dan niet voldoende antistoffen aangemaakt en blijft het uitkijken. Het nare van deze situatie vind ik dat wat vroeger een kleine onbeleefdheid was, nu het verschil tussen leven en dood of een slepende longkwaal kan zijn. En dan kijken mensen je vreemd aan als je een mondkapje draagt. Of ze vinden dat je dramatisch doet.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 10 April 2020 om 19:23
Wat vervelend Jondola, dat je het virus misschien toch nog hebt binnengekregen.

Ik lees al jullie verhalen, maar herken er gelukkig niet veel van. Bij ons op het dorp gaat iedereen, jong en oud, netjes aan de kant voor elkaar, wacht geduldig op afstand van elkaar tot men de winkel of de dokterspraktijk in mag.
Ik werk nu vanuit huis en doe regelmatig een ommetje. Ik zie vaak kinderen en wat oudere jeugd ook op straat, maar op gepaste afstand van elkaar. Ik ben dan ook trots op "ons" dat we het zo goed doen met z'n allen.


Bericht van: petraco
Datum bericht: 10 April 2020 om 21:29
Originally posted by Jondala Jondala wrote:

Ik zal jullie zeggen. Ik heb zó goed opgepast. Ben zo min mogelijk buiten en in de supermarkt geweest. Heb meer dan normaal mijn handen gewassen.Ik heb tot nu toe een milde vorm van corona. Wij snappen nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren ☹️. Ik word niet getest en mag ook niet naar de huisarts toe, tenzij ik kortademig wordt of hele hoge koorts krijg. Wij zitten vanaf vandaag 14 dagen in quarantaine😪 Manlief gaat nu alleen nog naar buiten om het hondje uit te laten.
Jondala kan ook zijndat je hooikoortsklachten hebt met een verkoudheid dan heb je dezelfde klachten en word dit meteen gezegd dit zijn richtlijnen. Ik heb zelf twee weken geleden met onze zoon bij de huisarts gezeten heeft astma en hooikoorts. Kreeg snacht's geen lucht en al meer dan een week flink hoesten. Mocht op longspreekuur komen. Met mondkapje en een bepaald kamertje naar binnen. Kreeg een extra pompje. dit heeft nog een week zo aangehouden dus nauwelijks geslapen . Mijn dochter was al vier weken flink het hoesten twee weken geleden op advies van huisartsenpost toch weer gaan pompen voor de astma en allemaal binnen blijven. (ik werk bij de thuiszorg mag pas thuis blijven bij koorts andere klachten gewoon door werken ) Afgelopen week weer op longspreekuur geweest met me dochter werd alleen maar slechter en benauwder. al bijna twee weken ook verhoging. Een extra pompje gekregen. Moesten nu beide mondkapje en de huisarts was nog meer ingepakt . Twee in een gezin. Gaat nu heel langzaam beter. maar corona was een kleine kans maar kon niet uitgesloten worden . Testen doen ze alleen bij mensen die in ziekenhuis terecht komen helaas. heb ik naar gevraagd. De kids zijn al al die weken nergens geweest zou ook niet weten waar ze dat gevangen hebben. Had geen cliënt die ziek was. Houd het maar goed in de gaten en hoop dat je snel toch weer opknapt. Het is een ellende. Heel veel sterkte.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 April 2020 om 22:06
Jondala ,

Wees ook niet te bescheiden en trek echt aan de bel .
Niet zo van nou ja ze hebben gezegd het is een milde vorm dus verder niet zeuren ,en laat je niet door een assistente afschepen .

Het is overal anders en ook artsen zijn gespannen .
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 April 2020 om 22:26
Hulten daar mag je zeker trots op zijn .

Hier in het dorp gaat het nog wel ,maar mijn achtertuin is zowat de toegang naar de Kennemerduinen .
Ik had zelf al een keer gewaarschuwd dat het daar volkomen verkeerd ging ,netjes een mail terug gehad en ze hebben i.d.d. borden geplaatst . Nu las ik dat de Burgemeester hele stukken heeft afgezet . Er werden zelfs plekken gevonden waar kooltjes lagen van BBQ 'S

Dat geeft nog kans op duinbrand ook . Hij heeft eerst laten waarschuwen maar nu is er al flink beboet.


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 10 April 2020 om 22:46
Originally posted by petraco petraco wrote:

Originally posted by Jondala Jondala wrote:

Ik zal jullie zeggen. Ik heb zó goed opgepast. Ben zo min mogelijk buiten en in de supermarkt geweest. Heb meer dan normaal mijn handen gewassen.Ik heb tot nu toe een milde vorm van corona. Wij snappen nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren ☹️. Ik word niet getest en mag ook niet naar de huisarts toe, tenzij ik kortademig wordt of hele hoge koorts krijg. Wij zitten vanaf vandaag 14 dagen in quarantaine😪 Manlief gaat nu alleen nog naar buiten om het hondje uit te laten.
Jondala kan ook zijndat je hooikoortsklachten hebt met een verkoudheid dan heb je dezelfde klachten en word dit meteen gezegd dit zijn richtlijnen. Ik heb zelf twee weken geleden met onze zoon bij de huisarts gezeten heeft astma en hooikoorts. Kreeg snacht's geen lucht en al meer dan een week flink hoesten. Mocht op longspreekuur komen. Met mondkapje en een bepaald kamertje naar binnen. Kreeg een extra pompje. dit heeft nog een week zo aangehouden dus nauwelijks geslapen . Mijn dochter was al vier weken flink het hoesten twee weken geleden op advies van huisartsenpost toch weer gaan pompen voor de astma en allemaal binnen blijven. (ik werk bij de thuiszorg mag pas thuis blijven bij koorts andere klachten gewoon door werken ) Afgelopen week weer op longspreekuur geweest met me dochter werd alleen maar slechter en benauwder. al bijna twee weken ook verhoging. Een extra pompje gekregen. Moesten nu beide mondkapje en de huisarts was nog meer ingepakt . Twee in een gezin. Gaat nu heel langzaam beter. maar corona was een kleine kans maar kon niet uitgesloten worden . Testen doen ze alleen bij mensen die in ziekenhuis terecht komen helaas. heb ik naar gevraagd. De kids zijn al al die weken nergens geweest zou ook niet weten waar ze dat gevangen hebben. Had geen cliënt die ziek was. Houd het maar goed in de gaten en hoop dat je snel toch weer opknapt. Het is een ellende. Heel veel sterkte.


Ik heb nog nooit last gehad van hooikoorts. Ik weet wat hooikoorts is, want onze dochter heeft daar behoorlijk last van.


-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 April 2020 om 09:45
Ja ik had ook nog nooit last van hooikoorts gehad, tot op die ene dag toen het van het ene op het andere moment begon - ik was toen 30.

Maar met hooikoorts heb ik nooit b.v. koorts gehad, alleen maar heel veel snot en tranende ogen.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 11 April 2020 om 09:52
Nee ik heb geen koorts en ook geen keelpijn en ik hoest ook niet,maar je niest verschrikkelijk ,net als bij peper ,het water loopt uit je neus en ogen en soms heb je ook nog rode opgezette ogen .

Voor de zekerheid houd ik nu wel de koorts in de gaten . Maar ik heb het gevoel dat als ik over straat loop ,doe het zo min mogelijk iedereen met een bocht om me heen loopt . Het is jammer dat ik mijn zonnebril alleen op leessterkte heb .


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 11 April 2020 om 10:22
Nee, ik heb geen last van niezen, tranende ogen. Wel van hele erge hoofdpijn, keelpijn en koorts

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: pareltje2011
Datum bericht: 11 April 2020 om 11:13
Oei Jolanda toch maar laten na kijken ,koorts is een teken van infectie ,op Facebook staat een meisje van 7 jaar die vraagt of de Sint ook kan ziek worden ,het moet voor kinderen toch ook heel erg zijn met dit virus zij begrijpen het niet goed

-------------
WAAROM ZOU JE ALLES GOED MOETEN DOEN
WIE HOUD VOOR JOU DE SCORE BIJ.


Bericht van: bep
Datum bericht: 11 April 2020 om 17:06
Jondala, zeker goed elke dag uw temperatuur meten. Niet iedereen heeft dezelfde ziekteverschijnselen van het virus. Er zijn er zelfs die geen koorts hebben maar zich serieus ziek voelen (een verpleegkundige in het ziekenhuis) en bij de test was zij dus positief voor covid19.Print Pagina | Close Window