Print Pagina | Close Window

Wat staat op het menu?

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=46644
Print Datum: 30 September 2020 om 18:05


Onderwerp: Wat staat op het menu?
Bericht van: Magtelt
Onderwerp: Wat staat op het menu?
Datum bericht: 10 April 2020 om 17:54
Vanavond Zwitserse aardappelschotel, gehaktballen uit de airfryer en aubergine uit de airfryer, de gehaktballen mochten nog even terug om op te warmen naast hun groentevriendjes. Ik snijd de aubergine in tweeën en snijd het vruchtvlees bovenop eruit, dan stop ik stukjes ham en geraspte kaas in het binnenste en leg het uitgesneden stuk terug, plakje kaas erop en 10 minuten op 180 graden. Dan nog 5 minuten op 160 graden en toen mochten de ballen meedoen. Als toetje een mini Italiaans dessert in een glazen bakje.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.



Antwoorden:
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 11 April 2020 om 09:24
worteltjes , aardappelen draadjesvlees .

iets toe ,weet niet wat .

Ik heb totaal geen zin meer ,in te bedenken wat te zullen eten ,hebben jullie dat ook Er zijn zoveel dingen die mijn man niet lust anders vond ik dat geen probleem maar nu wel . Ik wou dat er pillen waren die een maaltijd konden vervangen .
Vorige week heeft mijn dochter als verrassing een Indische maaltijd laten bezorgen . Dat was zoveel dat er nog onaangebroken bakjes de diepvries in zijn gegaan . Die eten we dan morgen maar .


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 April 2020 om 09:36
Als ik altijd de toeren uit de airfryer hoor die Magtelt uithaalt heb ik de neiging om acuut naar de winkel te rennen om er 1 te halen.

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 April 2020 om 12:21
Ik heb voor vanavond prei liggen, die gaat niet in de airfryer. Daarvoor heb ik een recept van mijn moeder, veel peper, beetje zout, klontje boter en scheut azijn, daarin de ringetjes met aanhangend water zachtjes gaar stoven. Gekookte piepers en gourmethamburgertjes er bij. En weer zo'n Italiaans minidessert. Ze blijken in een plastic bakje te zitten, als een soort puzzel. Ik bewaar doosje en bakjes om kralen of zulk kleingrut te bewaren.

De bloemkool van zondag wordt wel geroosterd met wat kerrie en olijfolie, in de airfryer. Daar kan mooi de rest van de Zwitserse aardappelschotel bij en mini rundervinkjes. Ik koop wel gourmetvlees voor feestdagen, maar de gourmetstellen zijn jaren geleden al weggegeven. Dat was ook al zo iets, dat Ton niet leuk/lekker vond.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 11 April 2020 om 16:20
Originally posted by lw1463 lw1463 wrote:

Als ik altijd de toeren uit de airfryer hoor die Magtelt uithaalt heb ik de neiging om acuut naar de winkel te rennen om er 1 te halen.


Ik doe ook heel veel in de airfryer, net als Magtelt, maar het is mij teveel moeite alles neer te pennen.
Lees wel graag wat Magtelt er over schrijft

Ik heb m nu een jaar of 4 - 5 en ben nog steeds erg blij dat ik er toen een heb gekocht

Grote voordeel is dat je alles met minder vet klaar maakt en dan gebruik ik meestal olijfolie.
In het begin gebruikte ik ook de speciale airfryerproducten, maar vind dat steeds minder lekker.
Groente grillen, vlees.
En laoman vindt kip of vis uit de airfryer het lekkerst (ik eet geen kip of vis)




-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 April 2020 om 19:12
Ik heb ook utoeb filmpjes gezien en dan denk ik echt fan-tas-tisch, maar ja - mijn keuken puilt een beetje uit . . . dus . . . nog niet 

Wij hadden vanavond gekookte aardappels, witlof salade en entrecote met kwark en fruit na.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 11 April 2020 om 22:36
Vanavond waren het hier snijbonen, een hapjespan met kleine restjes groente, rijst, aangevuld met aardappels en gerookte tofu. 

Voor morgen heb ik koekjes gebakken. Big smile


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 12 April 2020 om 09:11
Ik had een amandelcake gebakken voor Pasen. Toen Ton een siësta hield, had ik al twee plakjes geproefd, ja je moet toch weten wat je je huisband voorzet? Hij is nu al bijna half op. Want Ton wilde ook proeven.

Ik heb de friteuse schoongemaakt en naar de kringloop gebracht, dus ik had een plekje voor de airfryer.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Kamilla
Datum bericht: 12 April 2020 om 10:00
Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

Ik had een amandelcake gebakken voor Pasen. Toen Ton een siësta hield, had ik al twee plakjes geproefd, ja je moet toch weten wat je je huisband voorzet? Hij is nu al bijna half op. Want Ton wilde ook proeven.


Ha-ha, die bui zag ik hier ook al groeien. Daarom heb ik de koekjes 's avonds gebakken nadat de avondmaaltijd er al in zat. Tijdens het kneden heb ik een piepklein klontje deeg geproefd om de smaak te testen. Gisteravond laat zijn we toch overstag gegaan en hebben er allebei eentje op. Dat krijg je als de hele benedenverdieping naar bakwerk geurt...

Op zondag kookt mijn man dus ik laat me lekker verrassen vanavond.    


Bericht van: francis3
Datum bericht: 30 April 2020 om 14:02
Vanavond asperges met gandaham (broer) en hardgekookt eitje en gekookte hesp (voor mezelf)



Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 30 April 2020 om 14:11
Vandaag staat er een broodmaaltijd met een lekker koude gegrilde kipsalade op het programma en voor morgen frietjes.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 30 April 2020 om 14:15
Andijviestamp spejes en een ei .


Bericht van: francis3
Datum bericht: 09 Mei 2020 om 16:18
bloemkool met witte saus


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 09 Mei 2020 om 16:55
Krootjes / Witlof saucijs plus aardappelen .


Bericht van: francis3
Datum bericht: 09 Mei 2020 om 18:24
wij maken  in de loop van vol gende week witloof, (loof= blad / lof = misdienst van  15 minuten  zondagnamiddag om 15.00 uur)



Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 Mei 2020 om 08:35
Gisteren lof met ham en kaas uit de oven, vandaag alweer die lekkere aubergine, ik heb gisteren kipfilet voor twee dagen in de airfryer gaar gemaakt. Maltaatjes erbij. Gisteren fruitsalade van vers fruit zonder slagroom, vandaag ijs met slagroom. Ik heb gisteren een maanzaadcake gebakken voor mijn moederdag.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 10 Mei 2020 om 10:32
Aha daar is de Belgisch Nederlands verwarring weer, wat wij witlof of Brussels lof noemen noemen ze in Vlaanderen witloof. Zo dichtbij en toch zo anders.
Wij hebben een teler in de buurt en in het seizoen koop ik het redelijk vaak, zeker sinds het me tegenwoordig lukt om het met 
zo'n ei-achtig souffle-achtig hoe heet dat effect uit de oven kan krijgen. Iets wat eerder altijd op het ei is nog niet gaar en de rest wel rampen uitliep.
Maar vandaag is het nog zondag, dus is de kook aan de huisband . . . er is nog 1 stronkje wit loof . . . 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 11 Mei 2020 om 12:28
Vandaag lekker boerenkool stamppot met rookworst. Yammie!


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 11 Mei 2020 om 12:56
Net gegeten .

Doperwten ,gemengde sla ,karbonade en aardappelen .

Toetje komt nog wel in de loop van de dag .

Morgen wordt het spinazie . Verder weet ik het nog niet ,moet ik in de vriezer kijken .


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 12 Mei 2020 om 11:26
Ik zag net de asperges . . . wat groeien ze hard. Misschien eens iets nieuws met asperges verzinnen . . . 

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 12 Mei 2020 om 11:34
Ik ben degene die asperges lust .

Op een gegeven moment heb je geen zin meer om het alleen voor mezelf klaar te maken .
Als ze er net zijn doe ik het wel .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 12 Mei 2020 om 18:05
En wat zo vreemd is bij vrouwen, dat je wel iets voor je man koopt en/of klaarmaakt, dat je zelf niet blieft.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: francis3
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 11:16
Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

En wat zo vreemd is bij vrouwen, dat je wel iets voor je man koopt en/of klaarmaakt, dat je zelf niet blieft.
Dat is liefde zekers? Iets klaarmaken voor je partner wat je zelf niet lust 


Bericht van: francis3
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 11:19
Gisteren, 23052020, Tomaten met gehakt in de oven klaargemaakt. 

Ingrediënten 

Voor 2 personen
4 Grote tomaten 
1 ei
400 gr gehakt
klein blikje tomatenpuree
paneermeel 
olijfolie

"Gereedschap"

Ovenschotel
Scherp mesje,
Bewaardoosje (voor de vriezer)

Bereiding: (Warmeluchtoven)

Doe het gehakt, de tomatenpuree, het ei in de mengkom en zet alles goed ondereen. Doe er wat paneermeel bij zodat het een vastere massa wordt. 
Leg de tomaten ondersteboven op een snijplankje. Snij dan aan de onderkant, evenwijdig met het plankje, een "dekseltje" af. 
Hol de tomaten uit en snij dan het kroontje, waar vroeger het steeltje zat, eruit.
Wat uit de tomaat komt, kun je in de vriezer steken om op een later tijdstip bij in de soep te doen.
Vul de tomaten met het gehakt (mag zelfs wat hoger zijn dan de tomaat zelf) en zet dan het deksel er terug op. Bestrijk met een beetje (olijf)olie. 
Zet dan de schotel in de voorverwarmde oven op 175° gedurende 55 tot 60 minuten. Klaar en warm opdienen. 
Naar keuze kun je er patatjes bijeten, of fritjes of puree (of gewoon zo)


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 12:26
Ik ben dan zo benieuwd hoelang dat in de oven moet , op hoeveel graden ?

Ik ben een klungel wat dat betreft .


Bericht van: francis3
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 14:56
Ik heb het recept aangevuld



Bericht van: Lelie
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 15:42
Ik heb gister kant en klaar meel gekocht om pizza deeg te maken, ben benieuwd! Niet van koopmans, het lag in het schap met de pasta. Twijfel of ik dat ga maken, of verse pasta (ravioli ricotta spinazi). Maar misschien bewaar ik die voor morgen, als ik laat gewerkt heb. 


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 24 Mei 2020 om 20:12
@francis, ik vraag me op eens af, wat voor gehakt is eigenlijk het meest "normaal" in België ? Zelf ben ik van huis uit half om half gewend (half varken half koe).
Later ben ik na veel gedoe en wennen over gegaan op rundergehakt en ik lust ook lamsgehakt. Maar ik heb pas een half varken gekocht en na 
wat twijfelen heb ik het gehakt daarvan niet laten mengen en dat viel me erg mee - ik had verwacht dat het vetter zou zijn.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: francis3
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 00:00
@ Iw1463 
Wij nemen gewoonlijk gewoon gemengd gehakt. 


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 08:36
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

@ Iw1463 
Wij nemen gewoonlijk gewoon gemengd gehakt. 
Het zijn soms van die gedachten die je invallen. Ik heb ooit mijn nichtje voor het ontbijt een 1cm dikke plak tong in gelei weg zien werken
en dan kom je tot het besef dat er echt verschillen tussen België en Nederland zijn. Terwijl ze ook nog eens niks lust, dus ik was met verbazing geslagen.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: francis3
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 10:35
@ Iw1463 Als het maar naar binnengaat, ja toch? 


Bericht van: francis3
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 10:38
Als alles loopt zoals het moet lopen, dan is het vanavond witte kool met witte saus en een Toscaanse carré. (veggie)


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 11:22
Nog niet bekend


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 11:47
Broccoli ,komkommer ,gemengde sla , aardappelen ,karbonade .

Ik een stukje en mijn man een hele ,als hij dan weer speklappen eet ,heb ik nog een halve in de diepvries .

Morgen worden het de tomaten met gehakt van Francis .

Ik koop altijd rundergehakt en varkensgehakt ,omdat ik half om half te vet vind meng ik het zelf . Ik deel het in porties en die gaan de diepvries in . Gisteren hadden ze in de supermarkt "lelijke "groenten .
Scheelde zowat de helft in prijs . Een kromme komkommer maakt toch niets uit als je hem toch niet in de lengte gebruikt .

Vroeger hadden we ze zelf in de tuin ,maar dat gaat niet meer , en dan waren de peentjes ,komkommers en snijbonen enz ook niet allemaal recht .

Door die corona ,zat ik te denken ,waarom moeten we toch het hele jaar aardbeien willen eten , en laten we rozen uit weet ik niet waar vandaan komen ?


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 13:48
Wij zijn op een koolhydraatarm dieet. Dus vandaag eten wij, koolhydraatarme tomatensoep met koolhydraatarm knoflookbrood. En koolhydraatarme rosbief salademet een groene pesto dressing.
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in de recepten dan zal ik het in het topic "recepten" zetten 🙋‍♀️

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: francis3
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 14:08
Aha, ik wist niet dat er zo'n topic bestond hier. Waar staat dat zo ongeveer?


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 25 Mei 2020 om 15:36
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

Aha, ik wist niet dat er zo'n topic bestond hier. Waar staat dat zo ongeveer?


Even de zoekfunctie gebruiken Francis. Denk dat je het dan zal vinden. Anders zet ik er wel even een recept in, komt het vanzelf weer naar voren

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 26 Mei 2020 om 10:41
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

Als alles loopt zoals het moet lopen, dan is het vanavond witte kool met witte saus en een Toscaanse carré. (veggie)
Wat is een Toscaanse carré ??? Zelf ga ik zo kijken of ik genoeg tuinbonen kan vinden voor vanavond.
Verder ribkarbonade (eet ik eigenlijk nooit, maar de slager had denk ik niet goed gelezen), dan ja dan . . . piepers ? Of koolhydraatarm quinoa ???
Wie zal het zeggen, morgen weet ik meer :-)


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 26 Mei 2020 om 10:50
Peentjes ,piepers en vis .

Maar dat is al om half een,want wij eten altijd 's middags warm .

Morgen zien we wel weer .

Ik zag nog oliebollen in de diepvries .😂


Bericht van: francis3
Datum bericht: 26 Mei 2020 om 13:22
Er staan afbeeldingen op google? Schrijf in je googlevan " Toscaanse carree " en dan klikken en bij afbeeldingen zie je er veel staan


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 27 Mei 2020 om 09:40
Ik heb inderdaad goegel gevraagd wat is een Toscaanse Carré, zelf ken ik alleen die koeken en dat ding in Mokum. Ik ben zelf ook wel 
gecharmeerd van die vegetarische hutsel-knutsel dingen die ze tegenwoordig kunnen maken. Maar wat me tegenwoordig vaak tegenhoud is dat
ik niet snap wat ze er allemaal instoppen. Dat krijg je ervan zodra je de kleine lettertjes gaat lezen :-(

Vanavond eten we de 2e ribkarbonade, ze waren nogal groot . . . en sla, want natuurlijk zijn alle slakroppen tegelijk goed in de moestuin.
En dan moet ik nog even denken, de piepers die bijna op zijn of iets anders . . . 


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 02 Juni 2020 om 14:33
Ik ga me zo wagen aan het gevulde tomaten recept van Francis, voorbereiden dacht ik. Eerst ff goegelen wat men zoal in tomaten stopt
want ik heb nog wel dit en nog wel dat in de koelkast wat misschien ook op moet/kan.
We krijgen er sla bij  . . . want de kroppen zijn mooi en anders wordt t kippenvoer en da's jammer - ik ben nu al heel ruim ik gebruik alleen 
de harten en de kippen smikkelen van de rest.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 02 Juni 2020 om 16:49
Ik ben al heel lang vegetariër en ik eet bijna nooit knutsel-hutsel-burgers... Vaak doen ze te erg hun best en dan krijg je vreemde etenswaren. Laatst had ik een burger met zeewier en linzen en die smaakte naar kauwgom die je op de stoep ziet plakken. Niet dat ik dat ooit heb geproefd maar ik moest eraan denken.
Maar het kan natuurlijk ook lekker zijn. 

Een recept dat ik gisteren heb gemaakt en dat iedereen lekker vond:

Pizza met spinazie & feta (vegetarisch)

1 kant-en-klare pizzabodem (of je maakt zelf een dunne plaatpizzabodem)
450 gram spinazie
olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt; of twee als je wilt
120 gram ricotta
oregano
nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
250 gram verkruimelde feta
een grote rode ui
wat paddestoelen
geroosterde pijnboompitjes

De oventemperatuur en baktijd hangt af van de bodem die je hebt.

Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en smoor hem 1 minuut. Schep de spinazie in delen door de olie totdat alles is geslonken. Druk de spinazie tegen een zeef om het vocht eruit te drukken. Snijd de spinazie grof. Doe hem in een kom en vermeng met de ricotta. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat, zout en peper. 

Strijk met mengsel uit over de pizzabodem.
Snijd de ui in ringen en de paddestoelen in stukjes en verdeel over de pizza. Verkruimel de feta (als je van een zoute smaak houdt lekker veel feta, als je daar niet van houdt wat minder).

Bak hem af tot de bodem goudbruin is. Bij het serveren strooi je de pijnboompitjes erover.









-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 02 Juni 2020 om 17:59
Courgette koekjes met basmatimayonaise en een salade.
Recept staat in topic "recepten"

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 03 Juni 2020 om 10:15
De tomaten van Francis waren goed gelukt, met de binnenkant van de tomaten heb ik een soort experiment gedaan, ik heb van een 
wafel recept het vocht-deel vervangen door de kleingesneden tomaat (de tomaten die ik had waren van binnen nogal stevig) en het toen in 
een aparte schaal een deel van de tijd meegebakken in de oven. Het was eetbaar, maar er is nog ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen.
De tomaten waren trouwens prima, ik had dat volgens mij nog nooit gemaakt - dat gaan we vaker doen.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 03 Juni 2020 om 12:17
Vis koekjes van tonijn met een salade.
Als dessert magere yoghurt met aardbeien

Recept van de vis koekjes staat in het topic recepten

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Stramien
Datum bericht: 04 Juni 2020 om 11:57
lijkt me een lekker recept Chrissie.
Is het voor 1 pizza?


-------------
december2011



Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 04 Juni 2020 om 12:25
Ja, voor één vierkante pizzabodem. (Plaatpizza noemen ze het ook wel.)
In de winkel zijn prima bodems te vinden.

-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Stramien
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 10:26
Originally posted by Chrissie Chrissie wrote:

Ja, voor één vierkante pizzabodem. (Plaatpizza noemen ze het ook wel.)
In de winkel zijn prima bodems te vinden.

Dank je. Thumbs Up


-------------
december2011



Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 11:21
Originally posted by Chrissie Chrissie wrote:

Ik ben al heel lang vegetariër en ik eet bijna nooit knutsel-hutsel-burgers... Vaak doen ze te erg hun best en dan krijg je vreemde etenswaren. Laatst had ik een burger met zeewier en linzen en die smaakte naar kauwgom die je op de stoep ziet plakken. Niet dat ik dat ooit heb geproefd maar ik moest eraan denken.
Maar het kan natuurlijk ook lekker zijn.


Ik begrijp ook niet goed waarom er persé iets wat op vlees lijkt op tafel moet komen als je vegetarisch eet. Er zijn zoveel lekker vega recepten te vinden.
Sommige mensen missen dat stukje vlees en zoeken dan een vervanging, maar dat is vaak echt niet lekker. Al schijnt die met kipsmaak wel mee te vallen, maar ik lust geen kip, laat staan de namaak kip.

Ik eet pas een paar jaar weinig of geen vlees.
En dat is puur omdat ik vlees niet meer lekker vind.
Ik zal mij niet hypocriet verschuilen achter "zielig voor de diertjes" of "voor het milieu"
Ik vind het gewoon niet meer lekker, :
Smile

Dat je wel eens een hamburger wil, snap ik wel, er zijn ook wel vega burgers te koop die best redelijk zijn.



-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 11:39
Lao-tse .

Dat heb ik nu precies hetzelfde en ik heb het ook ineens met koffie .

Ik ben eerst overgestapt,naar biovlees en kleinere stukjes ,maar dat is het niet . Ik vind het gewoon niet lekker meer .

Het enige wat ik nog wel lekker vind is draadjes vlees en vis .

Mijn dochter die al lang geen vlees meer eet ,vertelde laatst dat ze het eigenlijk helemaal niet miste ,alleen de hachee met draadjesvlees van vroeger .
Ah moet iets van burgers hebben die redelijk zijn kreeg ik laatst als tip ,maar of het waar is weet ik niet .

Dat we vlees willen eten ligt denk ik aan de schijf van vijf ,maar die wisselt ook steeds


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 12:33
we zijn opgegroeid met het idee "vlees hoort erbij"
En in mijn jeugd was er twee x per week vlees.
Op zondag een wat duurder soort en op woensdag gehaktballen of speklappen.

Dus toen men wat ruimer in de middelen zat was er elke dag vlees en vooral de vader vond het belangrijk dat er vlees was en kreeg ook het grootste stuk.

Ik eet soms wel vlees hoor, ben niet anti-vlees.
Vooral goulash vind ik erg lekker op zijn tijd en vleeswaren eet ik ook wel.



-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 14:22
Het is vrijdag en dan hebben wij lekkere frietjes met een snack erbij (is zo maar een traditie voor de vrijdagavond geworden)


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 14:50
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

Ik zal mij niet hypocriet verschuilen achter "zielig voor de diertjes" of "voor het milieu"
Ik vind het gewoon niet meer lekker.
Smile


'Zielig voor de diertjes' was wel mijn motief, toen ik tien jaar was. En inmiddels lust ik het ook niet meer.
Vorig jaar heb ik geprobeerd kip te eten, maar na een maand zag ik er weer vanaf.


-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 14:50
Originally posted by Dilianne Dilianne wrote:

Het is vrijdag en dan hebben wij lekkere frietjes met een snack erbij (is zo maar een traditie voor de vrijdagavond geworden)

Bij ons ook!Shocked


-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: petraco
Datum bericht: 05 Juni 2020 om 21:11
Originally posted by Chrissie Chrissie wrote:


Originally posted by Dilianne Dilianne wrote:

Het is vrijdag en dan hebben wij lekkere frietjes met een snack erbij (is zo maar een traditie voor de vrijdagavond geworden)


Bij ons ook!Shocked
bij ons ook elke vrijdag.


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 06 Juni 2020 om 11:54
Vandaag eten wij koolhydraatarme big mac salade
Ik kan je garanderen, het smaakt ook echt naar big mac
Ik zal het recept hiervan in het topic recepten zetten

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 06 Juni 2020 om 12:52
Originally posted by petraco petraco wrote:

Originally posted by Chrissie Chrissie wrote:


Originally posted by Dilianne Dilianne wrote:

Het is vrijdag en dan hebben wij lekkere frietjes met een snack erbij (is zo maar een traditie voor de vrijdagavond geworden)


Bij ons ook!Shocked
bij ons ook elke vrijdag.

Misschien heeft het iets te maken met dat we op vrijdag blij zijn dat het weekend is. Big smile


-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 06 Juni 2020 om 13:39
Originally posted by Chrissie Chrissie wrote:

Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

Ik zal mij niet hypocriet verschuilen achter "zielig voor de diertjes" of "voor het milieu"
Ik vind het gewoon niet meer lekker.
Smile


'Zielig voor de diertjes' was wel mijn motief, toen ik tien jaar was. En inmiddels lust ik het ook niet meer.
Vorig jaar heb ik geprobeerd kip te eten, maar na een maand zag ik er weer vanaf.


Uh ohhh Unhappy
Ik hoop dat ik niemand heb bezeerd of beledigd met mijn posting over zielige diertjes.

Ik bedoel dus dat ik het hypocriet van MIJZELF zou vinden als ik mij daarachter wilde verschuilen terwijl ik  simpelweg gebraden vlees niet meer lekker vind.


Ik vind het milieu en de dieren hele legitieme redenen om vegetarisch te zijn.


-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 06 Juni 2020 om 14:33
O, nee joh! Ik ben helemaal niet beledigd. Ik vertelde het alleen even, toen ik klein was vond ik het altijd zo zielig.
Jammer genoeg kun je niet opschrijven hoe je iets zegt; boos of neutraal.



-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 06 Juni 2020 om 14:38
Mooi, dank je.
Maar soms schrijf ik iets en later bedenk ik me dat het heel anders gelezen kan worden dan dat ik bedoel.
Thumbs Up


-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Jondala
Datum bericht: 07 Juni 2020 om 12:19
Koolhydraatarme frikandel salade
Ik zal het recept hiervan in het topic recepten zetten

-------------
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.


Bericht van: francis3
Datum bericht: 11 Juni 2020 om 12:02
Vanavond brokkolie


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 11 Juni 2020 om 15:15
Snijbonen ,met iets van krokante kip .


Gisteravond heb ik nog een pak erwtensoep open gemaakt ,zo koud had ik het .
Was het niet vorig jaar dat we zaten te puffen ?

Dat was het ook niet ,de regen is prima voor de natuur ,maar laat die dan maar 'nachts vallen .






Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 Juni 2020 om 15:21
Verse doperwten, aardappels en schouderkarbonade

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 07 Augustus 2020 om 18:08
Plus adverteerde met "spekburgers", Ik meen houthakkersburgers, nou dat kan ik zelf. Ik heb een Tupperware hamburgerpers. Ik leg lapjes spek er in, dan een gekruide bonk gehakt, dichtvouwen en hard drukken. Lekker bij friet en sla, komkommer, tomaat, opgeleukt met stukjes gebakken brood, stukjes noot en plakjes ei. Later op de avond een bakje chocolade/raspberry ijs.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 07 Augustus 2020 om 22:17
Verder dan kleine gekruide aardappeltjes met sla en een ei ben ik niet gekomen .


Morgen worden het sperciebonen ,heb ik al schoongemaat ,er is nog sla .,tomaat en verder zie ik wel .


Bericht van: francis3
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 08:57
vanavond kip 



Bericht van: carolina2
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 09:59
aardappelen uit m'n tuin, paprika uit m'n kas, snijbiet van m'n balkon, champignons en 'n vega burger uit de winkel en zon'tomaatjes uit een pot
toetje...een oliebol uit m'n vriezer Big smile


-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 11:12
Oliebollen heb ik ook nog in de vriezer liggen .

Mijn dochter is op 2 augustus jarig en er moesten altijd oliebollen gegeten worden en boerenkool .





Bericht van: carolina2
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 13:32
hihi, we hebben soms van die gewoonten he Thumbs Up

-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 13:45
Courgette, in heel dunne plakjes gesneden met de dunschiller,
tomaat, uit blik omdat ik geen verse tomaten heb,
een eetlepel ketjap en een eetlepel curryketchup
braadworstjes
in een ovenschaal, combimagnetron, met Basmati rijst uit de rijstkoker.



Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 14:35
Aubergine in een ovenschaal met het vruchtvlees, rul gehakt en geraspte kaas. Of ik er aardappel bij serveer hangt af van de hitte en mijn puf. Ik heb nog wat sla, komkommer en tomaat over van gisteren, dat lijkt me beter. Misschien weer met croutons en stukjes noot. Ik had gisteren geen zin om ijs helemaal uit de vriezer te halen en een deel uit te hakken en in een schaaltje te doen. Misschien vanavond?

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Chrissie
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 15:57
Ik heb laatst gevulde courgettes met geitenkaas gemaakt uit mijn moeders moestuin. Mijn moeder vond het prima dat ik haar kostbare groente gebruikte want zelf blundert ze soms in de keuken.

-------------
Mooie dingen waaraan aandacht is besteed - dat doet geen fabriek je na!


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 08 Augustus 2020 om 17:36
Met courgette kun je veel doen. Als je een plant hebt staan die het een beetje goed doet, komen er heel veel vruchten aan. Elke dag weer, tot het koud wordt.


Bericht van: carolina2
Datum bericht: 09 Augustus 2020 om 11:43
ik had gisteren bonen geplukt op de tuin, die heb ik vanmorgen de vriezer ingewerkt. behalve een portie, daarmee maak ik straks sajoer boontjes met daarbij rijst, ik bak wat kroepoek voor te snoepen en de tofu staat in de marinade te wachten

-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 Augustus 2020 om 16:54
Vandaag doe ik het echt gemakkelijk, kroketten en friet uit de airfryer en appelmoes zonder extra suiker van All Seasons. Kersen uit de diepvries toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 09 Augustus 2020 om 17:19
In het weekend wordt het eten door de huisband verzorgt, morgen ga ik wel weer nadenken alhoewel ik dat met dit weer moeilijk vind.

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: carolina2
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 11:08
ik maak een vegan buddhe bowl met de spullen die ik nog heb, wortel courgette, zoete aardappel, tuinboontjes, paprika en tempeh of noten

-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Dilianne
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 11:52
Vandaag eten wij kipkluifjes, oftewel drumsticks, met gekookte aardappelen en sperzieboontjes.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 11:57
Bloemkool, biet ,speklapje en filetlapje .

Komkommer en aardappelen .


Bericht van: Lao-tse
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 12:22
Bietensalade en aardappel salade.
Lekker koel.


-------------
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 15:31
Ik heb me voorgenomen om aardappelen te schillen, karbonades te braden en sla/komkommer/tomaat te maken. Gelukkig is het nog niet zo ver.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 10 Augustus 2020 om 17:23
Ik gooi maar weer wat courgette en tomaat door elkaar. Nu witte bonen uit een pot erbij, ketjap, curry ketchup en balsamico azijn erdoor. En dan de oven in.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 11 Augustus 2020 om 10:27
Bietensalade, gehakt enne weetniet.

-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 11 Augustus 2020 om 12:24
Broccoli ,komkommer en verder ben ik eigenlijk te duf om wat te verzinnen .

Onze etenstijden worden momenteel geregeerd door de antibioticum kuur van mijn man .Heeft al ruim 10 weken een wond aan zijn been die niet helen wil en waarvoor de tuiszorg komt ,zit helemaal ingezwachteld en dan met dit weer

7.00 tablet op nuchtere maag ,minstens 1 uur wachten met eten . 12.00 een tablet minstens 1 uur wachten met eten ,of tablet 2 uur voor het eten innemen . 17.30 een tablet , weer een uur wachten met eten ,dan weer om 22.30 een tablet .Ik neem aan dat je in die tussentijd wel wat fruit of een ijsje mag eten .
Hij klaagt niet ,maar hij straalt wel uit dat hij het zat is .
Vanavond is hij op de helft .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 11 Augustus 2020 om 12:49
Heel vervelend, Mutti. Ik hoop dat de artsen ook willen nadenken over de oorzaken van niet helende wonden. Anders blijft zoiets steeds maar weer terugkomen.



Bericht van: Cocos
Datum bericht: 11 Augustus 2020 om 12:53
Avond eten zal waarschijnlijk bestaan uit een salade van komkommer, aardappelsalade uit een bakje van de Aldi en een stuk gerookte makreel filet. En natuurlijk ijs toe.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 12 Augustus 2020 om 11:14
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Broccoli ,komkommer en verder ben ik eigenlijk te duf om wat te verzinnen .

Onze etenstijden worden momenteel geregeerd door de antibioticum kuur van mijn man .Heeft al ruim 10 weken een wond aan zijn been die niet helen wil en waarvoor de tuiszorg komt ,zit helemaal ingezwachteld en dan met dit weer

7.00 tablet op nuchtere maag ,minstens 1 uur wachten met eten . 12.00 een tablet minstens 1 uur wachten met eten ,of tablet 2 uur voor het eten innemen . 17.30 een tablet , weer een uur wachten met eten ,dan weer om 22.30 een tablet .Ik neem aan dat je in die tussentijd wel wat fruit of een ijsje mag eten .
Hij klaagt niet ,maar hij straalt wel uit dat hij het zat is .
Vanavond is hij op de helft .




Heb je iets van probioticum voor hem? Yoghurt of Biogarde? Bij Kruidvat kun je tegenwoordig ook pilletjes kopen, maar of die helpen?

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lw1463
Datum bericht: 12 Augustus 2020 om 11:24
Ik eet altijd yoghurt na de kuur, zodat ik weer iets aan darmflora terug krijg . . . 
Maar inderdaad, een arts zou ook na moeten denken over de oorzaak van een wond in plaats van er op schieten met medicatie.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 12 Augustus 2020 om 15:44
Ja hij eet ook Yogurt e.d

De wijkverpleging is net geweest en is nu wel tevreden , de omtrek van
z,n been is opgemeten en slinkt, en ook de wond is met lineaaltjes opgemeten ,was net meetkunde en was ook wat kleiner .

In weze ben ik ook niet zo voor dat spul ,maar als er na ruim 10 weken totaal geen vooruitgang is ,eerder achteruitgang ,moet je wat .
Vrijdag maar weer afwachten .

Hij weet de oorzaak niet ,heeft het niet gemerkt .



Bericht van: lw1463
Datum bericht: 13 Augustus 2020 om 10:16
Je kunt gewoon ergens een klein wondje hebben en daar een verkeerde bacterie in krijgen, dat kan iedereen overkomen.
Maar ik bedoel ook dat zo'n arts goed zou moeten uitpluizen wat het is - zodat ze beter kan behandelen.


-------------
http://brandlos.blogspot.nl/" rel="nofollow - http://brandlos.blogspot.nl/


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 13 Augustus 2020 om 11:14

Ze heeft er een blik opgeworpen ,de assistente erbij gehaald ,het aan haar overgedragen om het te behandelen en er nooit meer naar gekeken .


Bericht van: carolina2
Datum bericht: 18 Augustus 2020 om 17:36
iemand op de tuin wil me graag helpen of voeden of plezieren, hoe dan ook, de laatste dagen liggen er regelmatig heerlijke groenten op mijn tuin. gisteren twee flinke koolrabi's dus daar heb ik er een van gekookt en gegeten, met een paar gekookte aardappelen en een zeewierburger. smaakte prima!

-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 18 Augustus 2020 om 17:39
Ik had vandaag voor het eerst in jaren weer venkelknol klaargemaakt, met kaassaus. Heerlijk. Die gaan we weer regelmatig eten.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 18 Augustus 2020 om 18:30
Ja dat heb je wel eens ,groenten die je een poosje niet eet .

Mijn man zegt dan wel eens heel voorzichtig ,is het al niet lang geleden dat we dat of dat gegeten hebben ?

Zo lag er van de week als stille hint een zakje peultjes in de kar .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 19 Augustus 2020 om 09:02
Mijn man heeft dat niet bij groente, maar hij geeft wel aan dat we eeuwen geleden pannekoeken hebben gegeten.

Ik slik nu ook een week antibiotica. Ik moet een pil bij eten innemen met een melk- of yoghurtdrank, twee maal daags. Omdat ik een latente waarschijnlijk chronische blaasontsteking bleek te hebben. Jaren gedram over eiwit in de urine, maar ik hoefde niet naar een uroloog, het kwam door mijn bloeddruk. Maar toen 4 pillen niet werkten maar me wel zo duizelig maakten, dat Ton 112 belde, wilde de dokter een vierde pil voorschrijven en zette ik mijn hakken zo stevig in het zand, dat ik naar een urologe werd gestuurd. IK vroeg om een cardioloog, nou in ieder geval was het een -loog. Ze stuurde me wel weer terug naar de huisarts voor tests en antibiotica, anders verdient die niets meer aan me. Want die bloeddrukpillen kunnen ze stoppen waar de zon niet schijnt.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 19 Augustus 2020 om 09:34
Machtelt ,ik lig ook wel eens overhoop met de huisarts , en vaak ook nog
Terecht .

Ze is nog steeds pisserig dat ik de thuiszorg met wondverpleger ingeschakeld heb nadat ze zelf 7 weken aan het klooien geweest waren
Is mijn man Maandag bij de praktijkondersteunster ,vraagt ze hebben ze geen kweek gemaakt ?

2x daags is nog te doen ,mijn man is er na 10 dagen vanaf ,maar dat precies op de klok innemen en dan je etenstijden er naar regelen was wel even een dingetje . Hoe doen ze dat als je in het ziekenhuis ligt ?

Ik hoop dat het helpt en je er geen last van hebt .


Bericht van: carolina2
Datum bericht: 19 Augustus 2020 om 10:24
ik denk erover de snijbiet maar helemaal te rooien vandaag en op te eten, dan kan ik in de bak spinazie zaaien...ja, goed idee! Smile en die snijbiet dan met gekookte aardappelen, 'n zon'tomaatje, 'n vleesvervanger en nog iets.... paprika ofzo of champignons.
komt goed Big smile



-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 19 Augustus 2020 om 11:12
Carolina, als je het hart van de snijbiet ongemoeid laat bij de oogst, dan groeit die gewoon weer verder. Laat je de plant verder gewoon staan, dan overleeft die meestal de winter en heb je volgend jaar vroege snijbiet.

Als je de ruimte in de bak nodig hebt, kun je de snijbiet ook op een ander plekje overplanten. Beetje mest en water geven. Groeit de snijbiet gewoon verder.

Weet je dat snijbiet barstensvol zit met vitamine D? En dat vitamine D je weerstand geeft tegen ziekten?
Zelfs Corona besmette mensen met voldoende vitamine D in hun bloed werden minder ziek dan mensen die te weinig hadden. In sommige ziekenhuizen wordt nu standaard een flinke dosis vitamine D gegeven aan Corona patienten. Omdat de behandeling dan beter aanslaat.



Print Pagina | Close Window