Print Pagina | Close Window

Horeca

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=47089
Print Datum: 19 September 2021 om 06:43


Onderwerp: Horeca
Bericht van: Magtelt
Onderwerp: Horeca
Datum bericht: 03 April 2021 om 09:12
Ik hoop dat ik geen nep-nieuws heb gelezen, een te late aprilgrap: de belastingdienst slaat de horeca aan voor het gebruik van panden, die ze al een hele tijd niet meer hebben kunnen gebruiken. Toen bekend werd dat de horeca moest sluiten, kan de minister van financiën onze grote leider toch gewaarschuwd hebben, dat die branche gewoonlijk belasting betaalt voor het gebruik van hun panden. Ik hoor het die meneer nog zeggen: wij snakken allemaal naar het moment dat wij een pilsje kunnen drinken in een café. Of lijdt ik aan geheugenverlies en heb ik zoiets helemaal niet gehoord?

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.Antwoorden:
Bericht van: Cocos
Datum bericht: 03 April 2021 om 20:19
Van dat pilsje heb ik ook gehoord. Maar belasting voor gebruik van panden betalen ze volgens mij nooit. Wel voor bezit. En ook het huurderdeel van de OZB, net zoals wij dat betalen voor een woning. En dat loopt allemaal gewoon door. Voor iedereen.

Het probleem is voor gemeenten, dat ze de OZB zelfs moeten verhogen omdat ze meer kosten moeten maken vanwege hulp aan ondernemers zonder inkomen. Die moeten nu ook een bijstandsuitkering vragen. Vroeger keerden de gemeenten die uitkeringen uit, maar kregen dat vergoed uit de algemene middelen. Nu is het al vele jaren zo dat de gemeenten veel zelf moeten betalen en nog maar heel weinig geld krijgen van de landelijke overheid. Daarom is de OZB zo gestegen.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 04 April 2021 om 09:02
Ik neem aan dat horecaaiers naast hun bedrijf een huis hebben, dus dubbel OZB betalen. In het ene pand wonen ze in het andere hebben ze al ongeveer een jaar niets gedaan. Dat er veel lasten aan de gemeentes zijn opgelegd en van de rijksoverheid zijn afgewenteld danken wij aan de figuur, die nooit niet liegt en zijn kornuiten. In ieder geval is de cultuur bij de belastingdienst zó, dat men eerst moet betalen voor te klagen en protesteren. Zo komen mensen dan in de schulden en als ze die niet kunnen betalen op de zwarte lijst.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 06 April 2021 om 13:34
Dat is zo, Magtelt.
Het is zelfs zo slecht geregeld voor ondernemers, dat ze nooit kwijtschelding krijgen. Hoe laag hun inkomen ook is. Domweg omdat ze ondernemer zijn. Ik heb daartegen wel eens een bezwaarprocedure gevoerd, maar verloren. De reden: In gelijke situatie moeten alle Nederlanders gelijk behandeld worden, maar ondernemers zijn niet gelijk aan alle anderen.
Hoe krom kun je redeneren.
Print Pagina | Close Window