Print Pagina | Close Window

Wel of niet inenten tegenover wel of geen computer

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=47237
Print Datum: 19 Oktober 2021 om 13:07


Onderwerp: Wel of niet inenten tegenover wel of geen computer
Bericht van: Magtelt
Onderwerp: Wel of niet inenten tegenover wel of geen computer
Datum bericht: 09 September 2021 om 21:39

Ik begrijp de discussie van "We mogen niemand buitensluiten i.v.m. de covidvaccinatie" niet. We moeten die mensen gewoon op het werk toelaten en naast je in een ander ziekenhuisbed. Maar er wordt al tijden een groep mensen buiten de maatschappij gesloten, namelijk de -voornamelijk - ouderen, die geen computer, smartphone en internetverbinding hebben. Als je een ziekenhuis of andere instantie belt, krijg je eerst een bandje te horen met mededelingen hoe je informatie kunt inwinnen of formulieren invullen op hun website. Zij moeten zo lang mogelijk thuis wonen en zelfstandig zijn, maar echt meedoen is er dan niet meer bij. Hun kinderen moeten doorwerken tot ver na hun 65ste, dus die hebben geen tijd om digibete pa en moe te helpen, de kleinkinderen hebben ook geen tijd.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.Antwoorden:
Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 September 2021 om 09:53
Volledig digabeet ben ik niet , maar ik ga toch wel moeite krijgen .

Afgelopen Zondag waren mijn kleinzoon van 11 en zijn moeder hier , ze zouden op mijn smartfoon even het bewijs dat ik ingeent was erop zetten .
Niet dat ik me tussen de massa wil gaan begeven ,maar voor de zekerheid .

Mijn dochter werkt dagelijks met de laptop en mijn kleinzoon weet er ook goed mee om te gaan . Nu heb ik een apple ( gekregen van mijn schoonzoon . ) en zij niet . Ze kregen het niet voorelkaar . Het staat nu op mijn Samsung tablet voor het geval dat . Mijn man is een volledige diabeet en heeft ook geen telefoon , hoe krijgt hij nu ooit het bewijs dat hij ingeent is .?Bericht van: carolina2
Datum bericht: 10 September 2021 om 10:42
in eerste plaats wil ik even reageren op

of nee ik doe het niet.
ik laat het hier voor wat het is en zeg aan jullie allemaal
heb het goed!
ik ben hier weg Smile


-------------
dit gaat voorbij


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 10 September 2021 om 10:59
Het gele boekje Mutti. Ik had geen zin in dat hele gedoe met die code. Boekje gehaald kost 7 Euro. Naar de test lokatie gegaan, stempeltjes gekregen en klaar. Boekje zit in mijn tas bij autopapieren en paspoort.
Mijn man is een hele avond bezig geweest met zijn telefoon. Lukte voor geen meter. Met de tablet was het zo gebeurd. Hij heeft hem toen vanaf zijn tablet op de telefoon gezet. Maar hoe? Soms lukt iets en weet je niet hoe.
En wat dat hele digitale gebeuren betreft. Ik ben best handig, maar desondanks vind ik het een ramp. Je krijgt bijna nergens meer een mens van vlees en bloed te spreken. Eerst moet je je door een brij van ingeblikte stemmen heen worstelen en als je geluk hebt krijg je een persoon aan de lijn.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 September 2021 om 17:34
IK heb de brief met twee inentingen geprint op fotopapier en het gele stukje uitgeknipt en in een plastic hoesje geschoven.

Ik kwam nu eens op voor de mensen die geen computer hebben. Er wordt aldoor gezegd, dat men niet verschil mag maken tussen wel of niet gevaccineerd, maar niemand houdt rekening met bejaarden of armen, die geen internet of computer hebben. "Het staan op onze website"of "Kijk maar in de app"of Scan de QR code.

En daar wordt iemand dan zó boos over, dat ze zegt dat ze weg is.

Via dit forum kunnen we niet besmet worden, maar ik was best pissig dat ze in het ziekenhuis mijn doodzieke man naast een niet gevaccineerde oude dame met gebroken benen legden. En dan wel vóór opname vragen of je in een buitenlands ziekenhuis bent geweest en of je een ziekenhuisbacterie hebt opgelopen. "Nee zuster, nog niet, maar dat kan nu elk moment gebeuren".

Ik bedoelde eigenlijk een groep mensen die is opgevoed zonder telefoon en die later in hun leven al een heleboel veranderingen hebben meegemaakt: telefoon, televisie, kleurentelevisie, zinken vuilnisemmers, plastic vuilniszakken, vuilniscontainers, met diverse kleuren, glasbakken, kledingcontainers. Op een gegeven moment besloten ze niet nieuws meer te leren. Ze doen er niemand kwaad mee, behalve zichzelf. Ze lopen geen risico een ziekte op te lopen en anderen te besmetten. Ze kunnen alleen het gedoe rond internet niet bijbenen.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 10 September 2021 om 18:29
Dat kan ik me best voorstellen ,je bent gespannen .Ik zou eigenlijk vinden dat ze zelf mogen weten of ze geent willen worden of niet ,maar dat ze dan wel getest moeten worden .


Ik was net nog in de bieb , daar waren de mandjes ook alweer verdwenen ,dus er was geen controle meer hoeveel bezoekers er waren .


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 September 2021 om 18:38
In winkels is alles weer normaal, en je moet winkelwagenmuntjes gebruiken om een karretje te pakken. In het ziekenhuis waren mondkapjes niet verplicht. Ik hoorde vandaag dat een gasmonteur, die niet gevaccineerd wil worden, niet meer aldoor getest mag worden van zijn baas, omdat hij na de test telkens twee dagen in quarantaine moet en niet kan werken. De klanten eisen echter een gevaccineerde of een negatief geteste monteur.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 10 September 2021 om 19:33
[QUOTE=Magtelt]

En daar wordt iemand dan zó boos over, dat ze zegt dat ze weg is.

ik had het dus goed begrepen. Maar snappen doe ik het desondanks niet. Volgens mij heb je geen waardeoordeel gegeven over wel of niet vaccineren. Je was alleen opgekomen voor mensen die geen computer hebben om welke reden dan ook.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 September 2021 om 08:30
Ja, omdat ik zelf een paar telefoontjes moest plegen met het ziekenhuis en de stichting die bevolkingsonderzoek doet. Toen viel het me op, dat je tegenwoordig geen telefoonboek meer krijgt, behalve misschien op verzoek, dat er geen gidsje meer is van zorginstanties en verenigingen in je stad, al dat soort informatie staat online. Niemand denkt aan de groep zonder computer, zij zijn geruisloos buitengesloten van de maatschappij

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: petraco
Datum bericht: 11 September 2021 om 20:39
Magtelt, wij krijgen elk jaar een gemeentegids. Daar staat zulke informatie met telefoonnummers in. Ook staan er verenigingen, scholen stichtingen enz in. Erg handig. Ik weet niet of elke gemeente zo'n gids heeft. Bij ons in Landgraaf wel en ik weet dat Kerkrade dit ook heeft.
Zeg ook altijd dat niet iedereen online kan zoeken. Help soms mijn cliënten door het dan thuis te gaan zoeken dan schrijf ik het voor hun op.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 12 September 2021 om 08:30
Apeldoorn heeft het Orakel, maar dat is een stuk dunner dan voor het computertijdperk. Toen stonden de bustijden en het stratenplan erin. En alle clubs en sportverenigingen. Nu hebben die een eigen website, maar die is niet eens geregeld bijgewerkt. Ook stonden alle specialisten van de ziekenhuizen erin, nu kun je die alleen op de website opzoeken. Ik vind het lief dat jij die moeite doet voor je cliënten.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 12 September 2021 om 09:40
Wij hebben hier ook zo'n gids ,in de vorm van een boekje ,maar er staan steeds meer advertenties in dan dingen waar je wat aan hebt , of je wordt steeds verwezen naar de computer.

Vroeger kregen we een kalender waar de dagen van het ophalen van de kliko's op stonden ,die moet je nu ook opzoeken op internet en uitprinten .Ik heb geen printer dus kijk ik maar of er kliko's buitenstaan


Een ding heeft de gemeente voor ouderen mooi opgelost ,je ID kaart moet je nog wel op het gemeentehuis zelf aanvragen , maar als hij klaar is wordt hij thuisbezorgd .

Maar het is met alles zo .De brievenbus is een eind lopen .Ik zag laatst de postbode brieven in de bus stoppen Ik vroeg me af of zij dat als service deed . De pinautomaat is in het hele dorp niet meer te vinden ,ook niet in de supermarkt .

Een bank hebben we ook niet meer , die heeft gebruikgemaakt van het sluiten door de corona, en is nooit meer teruggekomen .Bericht van: petraco
Datum bericht: 12 September 2021 om 20:58
Magtelt ik vind dat dit ook bij mijn werk in de zorg hoort. 
Mutti hier kan je de kliko kalender ook afhalen op het gemeentehuis.
En als je echt niet kan voor ID aanvraag komen ze thuis. Hebben we bij mijn vader ook gedaan.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 12 September 2021 om 22:53
Jammer Petra dat de afstand van jou naar mij net iets te ver is! Anders zorgde ik dat ik jou kreeg op het moment dat ik tbuiszorg nodig heb.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 13 September 2021 om 08:35
Petraco ,

Ik krijg vandaag voor het eerst mijn huishoudelijke hulp , het is een man , maar ik ben er zo zenuwachtig van . Ik heb haast niet geslapen en als ik sliep dan waren het zulke rare dromen , ik heb zo' n moeite met het uithanden geven . Stom he ?


Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 13 September 2021 om 08:45
Persoonlijke eigenschappen zijn NOOIT stom Mutti, maar je kunt er wel flink last van ondervinden.

Het is ontzettend moeilijk om dingen niet (meer) zelf te kunnen doen. Logisch dat je daarvan wakker ligt.
Ik hoop dat het een goede zorgverlener is die jou een hoop zorg uit handen kan nemen zodat je wat rust krijgt.

-------------
Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 13 September 2021 om 08:53
Kijken naar buitengezette kliko's kan wel eens mis gaan. Ik had een keer niet goed op de kalender gekeken en op maandagavond al de blauwe papiercontainer buitengezet. De volgende dag hadden alle mensen uit de straat dat ook gedaan. Maar de vuilniswagen kwam pas een week later.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 13 September 2021 om 09:14
Dank je Hulten ,


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 13 September 2021 om 16:58
Ik vergat nog de discriminatie, die AH subtiel toepast op niet-bezitters van smartphones. Zij zijn al buitengesloten van het aloude zegeltjes sparen, want dat kan alleen nog met de AH app en nu is er een nieuwe actie om sportverenigingen te sponsorren, alweer met de AH app. Waarom zouden zij (ik ook) een smartphone aanschaffen, wanneer dat niet nodig en alleen maar duur is? Ik gebruik mijn oude mobieltje om mijn man of een taxi te bellen, als ik echt niet verder kan en vervoer nodig heb. Ik heb totaal geen behoefte aan de hele dag contact met de grote boze wereld.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: petraco
Datum bericht: 13 September 2021 om 21:03
Originally posted by lidwina lidwina wrote:

Jammer Petra dat de afstand van jou naar mij net iets te ver is! Anders zorgde ik dat ik jou kreeg op het moment dat ik tbuiszorg nodig heb.
Ja dat is jammer . Ik had dit met veel plezier willen doen. Weet zeker dat ik dan ook te laat thuis kom en heel gezellig is.Tongue


Bericht van: petraco
Datum bericht: 13 September 2021 om 21:12
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Petraco ,

Ik krijg vandaag voor het eerst mijn huishoudelijke hulp , het is een man , maar ik ben er zo zenuwachtig van . Ik heb haast niet geslapen en als ik sliep dan waren het zulke rare dromen , ik heb zo' n moeite met het uithanden geven . Stom he ?
mutti ik hoop dat het je vandaag is meegevallen maar ik kan me dat wel heel goed voorstellen. de meeste mensen hebben dat . Het werk uit handen geven is inderdaad niet makkelijk en zal ook nog wel blijven dat gevoel.  Probeer de kleine dingen in het huishouden die je zelf nog kan en wil doen in die tijd te doen. Samen huishouden doen is ook misschien net wat makkelijker. Misschien kan je ook aangeven van ik dit dit zo zou dat niet makkelijker zijn ! Dat doen mijn cliënten ook vaak dan probeer ik het uit of ik doe het op hun manier en dan is het voor de cliënt ook wat makkelijker. Hopelijk heb je wel een vaste kracht dan is het ook wat makkelijker. Voor de hulp die komt is het ook spannend van hoe is die cliënt. Had vandaag toevallig een inval adres en was even puzzelen hoe die mevrouw het wilde. Opeens zei ze me wat dat er zes weken iets niet was gedaan. Ik zou dit elke week meepakken, dus snapte dat niet. Had nog tijd over en heb dit ook met tegenstribbelen van die mevrouw toch gedaan en ze was er heel blij mee. Ze was achteraf bang dat ik teveel zou doen maar dat was bij haar totaal niet. Sterkte en succes hoop dat je de hulp snel kan accepteren hoe moeilijk het ook is.Heart


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 13 September 2021 om 21:39
Petraco,


Het was een aardige jongen , ik had een hele lijst gekregen van hij moet dit doen eens per 2 weken hij moet dat doen eens per 13 weken .Ik moest wel een tig aantal doekjes hebben enz enz

Hij begon gewoon te vragen wat wilt u dat ik doe , zal ik dan maar met stofzuigen beginnen ?

Ik had al wel dingen hooggezet en dat was wel goed ,want iets verplaatsen deed hij niet .Ik wil volgende week vragen of hij ook de hoekjes even appart doet ,waar je met de grote stofzuigermond niet bij kan .

Komt wel goed .

Bedankt voor de belangstelling .


Bericht van: petraco
Datum bericht: 14 September 2021 om 21:25
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Petraco,


Het was een aardige jongen , ik had een hele lijst gekregen van hij moet dit doen eens per 2 weken hij moet dat doen eens per 13 weken .Ik moest wel een tig aantal doekjes hebben enz enz

Hij begon gewoon te vragen wat wilt u dat ik doe , zal ik dan maar met stofzuigen beginnen ?

Ik had al wel dingen hooggezet en dat was wel goed ,want iets verplaatsen deed hij niet .Ik wil volgende week vragen of hij ook de hoekjes even appart doet ,waar je met de grote stofzuigermond niet bij kan .

Komt wel goed .

Bedankt voor de belangstelling .
Hebben wij ook een lijst en ook wat wel en niet mag. Maar daar werk ik niet mee dat werkt toch niet. Ik doe altijd wat de mensen graag willen en als er mensen zijn die dit niet meer kunnen dan doe ik dit zelf  in overleg natuurlijk. Meestal zeggen de mensen als eerste de badkamer . Bij ons ook valalles wat in huis hebben maar klopt niet altijd. als er wat doekjes enz zijn kan er altijd in overleg nog wat bij gehaald worden. Soms zijn er dingen vaak onnodig. Wel vraag ik altijd om geen chloor te kopen maar een andere toiletreiniger want als we overal chloor in ademen is slecht voor de longen. En meubelen weg schuiven doe ik alleen de lichte dingen en in overleg om de zoveel tijd de zware dingen. Meestal hebben de hulpen meerdere klanten per dag dan is dit niet goed en vol te houden voor de rug enz.  Ik zou zeker aangeven de hoekjes te doen dat vergeten er veel. Kom ik vaak bij inval tegen dat het daar niet schoon is.  Succes en het gaat helemaal goed komen heeft alleen even tijd nodig.Smile


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 15 September 2021 om 09:37
Dat weet ik zeker .

Hij heeft op dezelfde middelbare school gezeten ,als mijn dochter en zit nu op dezelfde Uiversiteit als waar zij gezeten heeft .
We hadden dus gelijk een aanknopingspunt .
Hij werkt ook nog in de vishal in IJmuiden , ik neem mijn petje dus voor hem af .

Chloor gebruik ik ook zelden of nooit . Zware meubels heb ik niet .
Toen hij boven met de badkamer bezig was , bedacht ik me ineens dan kan ik gelijk met het zelfde sop de vensterbanken in de slaapkamers doen , die liggen altijd vol zand en blad , ik voelde me zo bezwaard,ik alleen in de kamer beneden en hij boven aan het zwaardere werk .Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 15 September 2021 om 12:58
Onder zware meubels kunnen glijders geplakt worden, stalen voor op vloerbedekking en vilten voor op parket of ander hout.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 15 September 2021 om 13:26
Het ging mij niet zozeer om meubels, maar om planten die op de grond staan .


Het enige wat bij mij zwaar is ,is de sta-op stoel .Die kreeg je destijds na de ongelukkigeval in de roolput ,waar geen deksel op lag , van de verzekering ,tenminste die zonder wieltjes , die met wieltjes niet .

We trekken hem altijd samen eens in de zoveeltijd weg ,omdat er achter altijd zand ligt van de mieren ,ondanks het feit dat er mierenlokdoosjes staan .


Bericht van: petraco
Datum bericht: 15 September 2021 om 21:08
Mutti , super hoe je met je hulp omgaat. en neem mijnpetje voor beiden af.
Misschien kan je de planten als dat kan natuurlijk al voor dat hij komt hoog zetten !
Doen sommige van mijn cliënten ook.
En de zware stoel kan hij nu om de zoveel tijd voor jullie wegschuiven en misschien er er met iets duns onder gestoft worden.


Bericht van: bloem
Datum bericht: 19 September 2021 om 19:35
Originally posted by carolina2 carolina2 wrote:

in eerste plaats wil ik even reageren op

of nee ik doe het niet.
ik laat het hier voor wat het is en zeg aan jullie allemaal
heb het goed!
ik ben hier weg Smile


Ik begrijp dit niet. ligt dat aan mij ?

-------------
Wat telt,zijn niet de jaren in uw leven ,maar het leven in die jaren. oant Sjen


Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 19 September 2021 om 19:50
Ik begrijp het ook niet Bloem.
Alles rondom Covid en vaccinatie is een gevoelig onderwerp en drijft mensen helaas uit elkaar. Ook andere onderwerpen kunnen gevoelig zijn.
Volgens mij ging het niet eens over Covid.
Maar ook al was dat wel het onderwerp, ieder heeft zijn eigen mening en gedachten erover. Dat mag, je kunt het niet met iedereen eens zijn.

Het is wel jammer dat een zeer actief en gewaardeerd forumlid nu afgehaakt heeft.

-------------
Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 20 September 2021 om 08:47
Ik had het over uitsluiten van een groep, voornamelijk bejaarden, die al zoveel veranderingen hadden meegemaakt in hun leven, dat ze niet ook nog eens aan computers en internet wilden beginnen. Je moet of kunt tegenwoordig alles op internet opzoeken, vragen stellen, formulieren invullen en afspraken maken. Zonder computer of smartphone is het een stuk ingewikkelder. Daar wordt niet over gepraat, dat is niet interessant. Maar er was wel een hele discussie over het al dan niet uitsluiten van mensen die niet gevaccineerd zijn tegen Covid, dat kon niet en dat mocht niet en dat was niet grondwettelijk, bazen kunnen dat niet eisen. Wel beschermende kleding en helmen, oordopjes en andere veiligheidsvoorschriften, maar geen vaccinatieplicht.

Overigens merkte ik weer een klein staaltje van uitsluiting. Er bestaat teletekstondertiteling voor doven en slechthorenden. Ik zet die meestal aan, als het gaat om Nederlandse reisprogramma's zoals "Het Dorp", "Hunebedhighway" en "Denkend aan Holland". Die ondertitels worden waarschijnlijk machinaal geproduceerd, je leest de gekste dingen. Vooral omdat dergelijke programma's mensen streektaal laten praten. Soms heb je dat iemand zegt "Al die dingen en dan staat er ""Aldidingen". Maak daar maar chocola van als dove of slechthorende. Op een gegeven moment haak je af, als je het niet meer kunt volgen, denk ik. Het zal wel te duur zijn om er een controlerend persoon op te zetten, voor het uitgezonden wordt.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 20 September 2021 om 09:26
Er komen nog meer uitsluitingen .
Vanmorgen hoorde ik dat er straks ook niet meer met contant geld betaald mag worden .

Mijn man kan de pinpas amper uit de automaat krijgen ,dus hij betaalt altijd contant .

Er zijn ook mensen die leefgeld krijgen en die hebben nieteens een pas .

Ik begrijp wel dat het er omgaat de misdaad te bestrijden , maar waarom moeten de goede altijd onder de kwade lijden .?

Over lijden gesproken , ik heb gisteren een smak gemaakt en zit nu met een dikke blauwe enkel ,waar ik niet op kan staan Weet iemand nog een andere oplossing dan koelen en hoogleggen ? Vannacht heb ik het hoofdeinde van het bed hooggezet en nog kussens ,maar slapen lukte niet


Bericht van: Hulten1
Datum bericht: 20 September 2021 om 11:39
@Mutti:
Het voorstel rondom contant geld. betreft volgens mij enkele contante betalingen met briefjes van 500 euro. 
Het betalen met de pinpas wordt trouwens steeds makkelijker, tegenwoordig kun je bijna overal volstaan door de pas tegen het apparaat te houden, dus hoeft die nergens in of uitgehaald te worden. 

Vervelend dat je gevallen bent, misschien beter om even langs de huisarts te gaan? Uiteindelijk moet je met een breuk weer andere dingen doen dan met een kneuzing. 


-------------
Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 20 September 2021 om 11:52
De pijn lijkt iets minder te worden .

Ik blijf nog even koelen en hoogzitten .


Ik zal straks eens proberen of lopen gaat , ik heb wel elleboogkrukken ,maar ik had er een uitgeleend en dat is nu net degene die ik nodig heb .

Bedankt .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 21 September 2021 om 15:37
Ik was even afwezig. Een hoop ellende aan mijn hoofd, maar daar zal ik het niet over hebben. Ik lees dat ook hier al een tweestrijd lijkt te komen en ik wil benadrukken dat we dat niet moeten toelaten. Het is zo al moeilijk genoeg.

Veel mensen hebben zich laten vaccineren en anderen niet. Dat is keuze, maar soms ook noodgedwongen want het blijkt dat niet iedereen dat vaccin verdraagt. We worden ook teleurgesteld in de bescherming die een vaccin biedt. Je kunt na vaccinatie nog steeds besmet raken. Eigenlijk was dat te verwachten, want ook andere vaccins beschermen niet 100%.

Ik ben gevaccineerd, maar ik heb geen QR code.
Wel dat gele vaccinatieboekje. Was nog een heel gedoe om er aan te komen, maar het is er.
Internationaal is dat vaccinatieboekje geldig, maar in Nederland moet je die QR code hebben. Een speciale QR code voor corona vaccinatie geldig in Nederland. Voor buitenlandse reizen is er weer een andere QR code. De code zou je op een smartphone moeten zetten.

Ik heb geen smartphone. Een ouderwetse mobiel om gewoon te kunnen bellen heb ik wel en dat is voor mij genoeg. Het zou mogelijk zijn om de QR code op papier thuis gestuurd te krijgen. Ik heb dat geprobeerd, maar zit nog steeds te wachten tot dat met de post komt.  Het telefoonnummer om te bestellen is: 0800-1351

Doe het niet met een mobiel, maar met een vaste lijn, bij voorkeur met een nummer dat onbeperkt bellen heeft, want alles bij elkaar was ik er anderhalf uur beltijd aan kwijt.

Je hebt je BSN nummer nodig en verder naam adres geboortedatum.

Ik heb het nog niet in huis, dus ik weet nog niet of het gelukt is.
Het bellen lukte, maar bij de post zie ik nog niks.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 21 September 2021 om 15:39
Sterkte, Mutti. Ik was kortgeleden ook gevallen. Gelukkig is alles weer aan het helen.

Over contant geld is al langer gedoe. Niet alleen in Nederland. Ze doen alsof wij allemaal criminelen zijn, maar het ongeldig maken van geld vind ik pas echt crimineel. Het gaat nu inderdaad om de briefjes van 500. Terwijl de kosten voor van alles en nog wat steeds hoger worden, doen ze nu alsof 500 euro zo veel geld is dat je wel een crimineel moet zijn om dat in huis te hebben.

Pinnen vind ik makkelijk, maar soms moet het kaartje toch in de gleuf en je code intikken. Al die codes daar krijg ik langzamerhand ook een punthoofd van.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 22 September 2021 om 09:50
Er is al gefraudeerd met de QR codes en er werd ook al gemeld dat mensen een afspraak voor vaccinatie maakten, de brief met het bewijs incasseerden en via de wc maakten dat ze wegkwamen.

Overigens kreeg ik van Kruidvat deze week een folder met twee blaadjes in de bus met een verwijzing naar de online folder. Daar zullen de digibeten niets aan hebben.

Op mijn soos zitten twee niet-gevaccineerden, één uit principe, één die voor de derde keer chemo en/of bestraling heeft gehad en van de dockter niet mocht. Wij zitten allemaal aan brede, lange tafels, dus niet vlakbij elkaar.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 22 September 2021 om 14:36
Ik had een klantenkaart van Kruidvat. Die is er al lang maar ik vergat het steeds mee te nemen. Nu had ik het toevallig wel in de portefeuille toen ik daar weer afrekende. Kassiere vroeg er naar, ik geef het kaartje, zij vraagt of de kaart is geactiveerd. Dat weet ik niet. Nooit iets mee gedaan.

Zij doet er iets mee aan de kassa en zegt: Nu is die geactiveerd. Ik betaal, dan haalt ze het kaartje nog eens ergens langs en zegt: Nee hij is toch niet geactiveerd. Moet u de volgende keer vragen aan de kassiere, of ze wil activeren.

Dat had zij toch net gedaan? Jaa, maar is niet gelukt.
Wie zegt dan dat het volgende keer lukt?

Dat snapte ze ook nog wel en zegt dan moet u met kruidvat bellen.
Nou, ik denk dat ik helemaal niks meer met Kruidvat doe.
Wat een gedoe.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 22 September 2021 om 17:44
Mijne is geactiveerd en laatst was er een aantrekkelijke aanbieding op de klantenkaart, dus ik activeerde die. Maar ik moest toch de volle prijs betalen, het werkte niet. Ik heb het spul laten liggen. Ze verzinnen van alles om klanten binnen te halen, maar daarna kan er ineens niets meer.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 23 September 2021 om 08:57
Dat is bij zoveel winkels .

Als je je kassabon bij AH niet goed nakijkt loop je ook de bonus mis ,terwijl je het juist neemt omdat het in de bonus is .

Maar het kan nog veel gekker .AH had laatst o.a vitamine D in de aanbieding 2e gratis Omdat het niet meer in het basispakket zit ,is het voordeliger het bij het Kruidvat of AH te kopen zeker als het in de aanbieding is   Kom ik thuis zit er in een verpakking geen potje meer , hoe kan je dat nu bewijzen .? Stelen is natuurlijk nog goedkoper . Weer iets om op te letten .

AH heeft ook geen plasic zakken meer om je losse groenten in te doen .
Je moet nu van die zakjes kopen die herbruikbaar zijn IK wil best op het millieu letten en doe dat ook , maar bij de saucijzenbroodjes en de croissantjes hangen de plastic zakjes wel ,nu daar passen de sperciebonen ook in .


Bericht van: Cocos
Datum bericht: 23 September 2021 om 22:45
Bij Lidl heb ik zo vaak gehad dat de kassière groenten en fruit verkeerd intikte. En altijd in het nadeel van de klant. Heel vervelend omdat je zo moest opletten, maar ook veel gezeur, omdat ze hun fout nooit wilden erkennen. Maar nu hebben ze daar die zelfscan kassa´s. Het is even wennen, maar je hebt er beter zicht op dat het klopt en je betaalt wat het kost en niet meer.Print Pagina | Close Window