Print Pagina | Close Window

Het menu van vandaag

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=47307
Print Datum: 19 Juli 2025 om 23:16
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Het menu van vandaag
Bericht van: Magtelt
Onderwerp: Het menu van vandaag
Datum bericht: 08 December 2021 om 17:40
Vandaag eten wij puree van zoete aardappelen, linzen met spekjes en minislavinken. Kiwi toe.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.



Antwoorden:
Bericht van: lidwina
Datum bericht: 08 December 2021 om 21:33
Wij hadden sperzieboontjes met braadworst en gewone aardappelen. Heerlijk. Als ik dat op het menu heb,kook ik teveel aardappels en zorg dat ik veel jus heb. Eet ik de laatste aardappels met jus. Heerlijk. Ik ben een echte aardappeleter. Toe hadden we een cornetto van de Aldi. Ook heerlijk.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 09 December 2021 om 09:42
Ik ben ook een aardappeleter, in alle vormen, heerlijk.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 09 December 2021 om 12:54
Alle aardappels zijn lekker. Puree is niet zo mijn ding. maar heel gek, bij asperges altijd puree. Men is daar vaak verbaasd over. In de tuin van ons huis, boerderij en voorheen een brouwerij, waren 2 asperges bedden door de vorige eigenaar/bewoner aangelegd. Mijn vader vond dat geweldig en wij aten dus asperges in het voorjaar. In die tijd waren er toen alleen maar oude aardappelen, de nieuwe waren nog niet eens gepoot. Dus puree bij de asperges en ham en ei. Zo eet ik het nog altijd het liefst.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 10 December 2021 om 08:24
Bij mij komt puree altijd bij geroerbakte spinazie. Waarom weet ik niet. Misschien omdat het zo goed vocht vangt.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: lidwina
Datum bericht: 10 December 2021 om 10:06
Men heeft altijd zo van die combies (woord overgenomen van mijn kleinzoon) die je altijd het lekkerst vindt.

-------------
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen.


Bericht van: bloem
Datum bericht: 11 December 2021 om 11:59
Originally posted by lidwina lidwina wrote:

Alle aardappels zijn lekker. Puree is niet zo mijn ding. maar heel gek, bij asperges altijd puree. Men is daar vaak verbaasd over. In de tuin van ons huis, boerderij en voorheen een brouwerij, waren 2 asperges bedden door de vorige eigenaar/bewoner aangelegd. Mijn vader vond dat geweldig en wij aten dus asperges in het voorjaar. In die tijd waren er toen alleen maar oude aardappelen, de nieuwe waren nog niet eens gepoot. Dus puree bij de asperges en ham en ei. Zo eet ik het nog altijd het liefst.



dat alle aardappels lekker zijn ben ik niet je eens; er gaat niets boven Friese klei aardappelen.

-------------
https://www.animaties.com/cat-lente-1559.htm" rel="nofollow"> oant Sjen


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 11 December 2021 om 16:12
Vandaag zondig ik tegen de keukenwet. Ik maak met puree uit een pakje voor ovenschotels een jachtschotel, maar zonder ui, omdat wij allebei last hebben van brandend maagzuur, en dan staan uien en knoflook op het taboelijstje. Ik maak het met schijfjes appel en rul gebakken rundergehakt. Waarom uit een pakje? Omdat ik te lui ben om in het weekend aardappelen te schillen, koken en tot puree te verwerken.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: Mutti
Datum bericht: 12 December 2021 om 11:12
Ben ik met je eens bloem Friese kleiaardappels ,ze hebbe hiet wel een anderenaam, maar het zijn van die heerlijke bloemige .

Vroeger thuis bewaarde mijn opa die bij ons inwoonde altijd een aardappel en die haalde hij dan door de laatste jus op zijn bord .
Hij noemde dat een dweilaardappel .

Ik doe dat zelf ook wel eens als er nog een over is .



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net