Print Pagina | Close Window

Wat is een kantsteek

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Patronen Hobbydoos
Forum Naam: Vragen
Forum: Heb je een vraag over een patroon stel hem hier
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=47520
Print Datum: 18 Mei 2024 om 11:06
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Wat is een kantsteek
Bericht van: √Člie haken
Onderwerp: Wat is een kantsteek
Datum bericht: 02 Januari 2023 om 12:05
Ik ben een tijdje geleden begonnen met haken en ben nu bezig met een dino haken. In het patroon staat dat ik voor de stekels een kantsteek moet gebruiken. Ik vind nergens wat dit is. Kan iemand me helpen?:-)Antwoorden:
Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 03 Januari 2023 om 17:46
Kantsteken: In de patroontekeningen zie je pijltjes staan aan het begin en einde van elke toer. Dit zijn de kantsteken. De kantsteek aan het begin van elke toer in elk patroon haak je door een staande-vaste te haken door beiden lussen in de eerste vaste van de vorige toer (wat dus ook een kantsteek is).

Dit staat op google.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: √Člie haken
Datum bericht: 06 Januari 2023 om 21:59
Ja dat had ik gezien, ik begrijp het alleen niet 


Bericht van: Magtelt
Datum bericht: 07 Januari 2023 om 09:16
Je kunt bij haken kiezen hoe je insteekt, door de voorste lus, de achterste lus of door beide lussen. Dat wordt blijkbaar een staande vaste genoemd. Ik ken wel bij breien kantsteken, bij haken is er meestal sprake van keerlossen. Die maak ik niet, ik vind het steviger om bij vasten te beginnen met een vaste in de eerste steek, bij halve of hele stokjes maak ik een vaste met een vaste er op in de dwarslus. Ik heb een hekel aan dubbele en driedubbele stokjes, dus die maak ik niet.

Voor die knobbeltjes op de rug zou je ook een vaste en een losse in elke steek kunnen maken, eerst kijken of dat er dino-achtig uitziet.

-------------
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.


Bericht van: bep
Datum bericht: 07 Januari 2023 om 21:47
kantsteken zijn idd de 'zijkanten' van een plat lapke. De vraag is alleen is de dino in het rond gehaakt? Toer elke keer sluiten met een halve vaste en dan een losse om de hoogte in te gaan voor de volgende toer? (= dan de kantsteek) Of is het een platte lap die ge aan elkaar moet naaien? Of is het het lijf apart en de kop apart? Want dan kan het zijn dat ze bedoelen dat ge echt aan de (boven/onder) kant moet beginnen, dus die steek gebruiken omdat anders misschien de stekels niet uitkomen met het aantal toeren die ge gehaakt hebt.Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net